• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is het duurste huis Nederland? Top 10 duurste huizen! [2024]

Het duurste huis Nederland? Als je denkt dat Funda je droomhuis heeft, wacht dan maar tot je dit leest. 

We hebben het hier over de crème de la crème, het neusje van de zalm, de hoogste bieder in een spel waar de inzet standaard een paar miljoen is.

En als je denkt dat een miljoen veel is, probeer dat dan maar eens te begrijpen in het perspectief van deze duurste huizen!10. Paauwlaan 3, 5 en 7, Wassenaar - €7.860.000

Dit is geen gewone vrijstaande villa; het is een kasteel in Wassenaar! Met een prijskaartje van bijna 8 miljoen euro, heeft het pand een buitenzwembad waar zelfs de zwembaden van het wereldberoemde Getty Museum jaloers op zouden zijn. De eigenaar moet wel houden van de fijne dingen in het leven.


9. Oud-Valkenburg 5, Schin Op Geul - €5.950.000

In de gemeente Valkenburg aan de Geul vind je deze droomwoning. Met de charme van een oud kasteel en een zwembad groter dan de gemiddelde Funda-advertenties, kun je begrijpen waarom dit huis bijna 6 miljoen euro kost.


8. Noordereinde 36, ‘s-Graveland - €8.000.000

Een villa met een gevel om u tegen te zeggen. Dit pand biedt de privacy van een afgelegen bos, maar dan met de luxe van een 5-sterrenhotel.

 Kijkend naar de provincie en het miljoen euro prijskaartje, begrijp je dat dit geen koopje is.


7. Koningskaars 8, Heerlen - €8,000,0000

Foutje in het prijskaartje? Nee hoor, dat extra nulletje is gewoon onderdeel van de luxe!

Deze villa komt met een eigen boothuis, geïnspireerd door de beroemde autobouwer Sabah Nissan. Duurste huis? Nee. Duurste villa? Bijna.


6. Keizersgracht 572, Amsterdam - €9.950.000

Als je dacht dat luxe niet beter kon, check dan Keizersgracht 572 in Amsterdam. Voor €9.950.000 is deze plek van jou.

Wat krijg je daarvoor? Een grachtenpand met meerdere verdiepingen, een dakterras met waanzinnig uitzicht en een eigen lift.

Dit is een monumentaal pand dat historische allure combineert met hedendaagse luxe. Als je het beste van beide werelden wilt in hartje Amsterdam, dan heb je het hier gevonden.


5. Heinsbergenstraat, Biltswijk - €11.000.000

Gelegen in het mooie Utrecht, lijkt dit huis meer op een klein museum. De binnenkant is net zo indrukwekkend als de buitenkant. Zou de eigenaar ervan ook een Sotheby's International Realty makelaar zijn?


4. Dam 3, Amsterdam - €11.500.000

Voor een slordige €11.500.000 kun je jezelf de eigenaar noemen van een waanzinnig appartement op Dam 3 in Amsterdam.

Wat krijg je voor die miljoenen? Een penthouse met panoramisch uitzicht over de stad, marmeren vloeren en een privé-dakterras.

Dit is een appartement in een klasse apart, gelegen in het historische en bruisende hart van Amsterdam. Als je zoekt naar de ultieme luxe en een plek middenin alle actie, dan zit je hier gebeiteld.


3. Oranje Nassaulaan 28, Amsterdam - €13.800.000

Het op drie na duurste huis staat wederom in Amsterdam.Oranje Nassaulaan 28 in Amsterdam tilt het concept 'luxe wonen' naar een heel ander niveau, met een prijskaartje van €13.800.000.

Dus, wat krijg je voor die dikke stapel euro's? Een historische villa met moderne renovaties, een zwembad, een binnenplaats met fontein en zelfs een eigen bibliotheek.

Het is het toppunt van stedelijke elegantie in een van de meest begeerde buurten van Amsterdam. Als je op zoek bent naar ongeëvenaarde luxe en stijl, dan is dit echt de jackpot.


2. Bentveldsweg 142 in Aerdenhout - €16.750.000

Met een oogverblindend prijskaartje van €16.750.000 staat Bentveldsweg 142 in Aerdenhout bijna bovenaan de lijst van de duurste huizen in Nederland.

Nog net niet het duurste huis dus. Wat valt er te verwachten? Een gigantisch landgoed met eigen paardenstallen, een golfbaan en zelfs een gastenverblijf.

Dit is een adembenemende, duurste villa waar je in absolute luxe kunt leven en relaxen. Dus als je op zoek bent naar de crème de la crème van de Nederlandse huizenmarkt, dan ben je hier aan het juiste adres.


1. Biltseweg 7, Bosch en Duin - €18.000.000

Hier is het dan, het duurste huis van Nederland. Voor maar liefst 18 miljoen euro krijgt de nieuwe eigenaar van dit pand in Bosch en Duin een zwembad, een binnen- en buitenbioscoop en een parkeergarage die groot genoeg is om een kleine vloot aan Nissans te herbergen.

Als je nu nog niet jaloers bent, dan weten wij het ook niet meer. Deze huizen bieden een niveau van luxe dat je in de gemiddelde Funda-advertenties gewoonweg niet zult tegenkomen. Maar droom gerust verder; dat doen wij ook.


Veelgestelde vragen

Wat is het duurste Nederlandse in huis?

Het duurste huis in Nederland is Biltseweg 7 in Bosch en Duin, met een waarde van €18.000.000.


Wat is de duurste plaats in Nederland?

De duurste plaats in Nederland varieert afhankelijk van diverse factoren zoals de huizenmarkt en economische omstandigheden, maar over het algemeen wordt Amsterdam vaak beschouwd als een van de duurste steden van Nederland, vooral als het gaat om vastgoedprijzen.


Wat is de duurste Straat in Nederland?

In gemeenten als Wassenaar, Bloemendaal en Laren zijn er straten waar de huizenprijzen zeer hoog zijn. Amsterdam, met name rond gebieden als de Keizersgracht en de Prinsengracht, kent eveneens straten met hoge vastgoedwaarden.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>