• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is de duurste hond ter wereld? Top 10 duurste hondenrassen van dit moment! [2023 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 11/10/2023

Wat is de duurste hond ter wereld? Met trots presenteren wij de haute-couture onder de honden: de tien duurste rassen ter wereld!

Deze chique viervoeters beschikken over exclusieve genen, zeldzame schoonheid, of een aristocratische afkomst waardoor hun prijskaartje soms even schrikbarend als bewonderenswaardig is.

Trek de portemonnee maar alvast voor deze zeldzaamste hondenrassen, want vriendschap met deze blaffende elite is net zo kostbaar als een klein fortuin!

Duurste hond ter wereld

Top 10 duurste hond ter wereld

Ben jij benieuwd naar de duurste hondenrassen ter wereld? Voor deze top 10 onderzochten wij de duurste hondenrassen ter wereld, van de Engelse Bulldog, naar de Chihuahua tot de Cavalier King Charles Spaniel - alles passeerde de revue.

Maar wat zijn nu de duurste honden? Lees hieronder de top 10 van de duurste hondenrassen ter wereld.


10. Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond is een glamoureus oudje, al eeuwenlang in de spotlights! Met een zijdeachtige vacht die menige shampoo-reclame jaloers maakt, was deze hond de trots van niemand minder dan Zeppo Marx.

Deze diva onder de honden heeft niet alleen looks, maar ook brains: ze zijn loyaal en behoorlijk pienter. Bovendien behoren deze intelligente honden ook nog eens tot een van de oudste hondenrassen.

Maar, zo'n harige ster in huis halen kost je wel wat. Voor een pup mag je gerust €7000 neertellen. Tja, exclusieve schoonheid en een koninklijke uitstraling hebben nu eenmaal hun prijs!

Afghaanse Windhond

9. Pharaoh Hond

De Pharaoh Hound, of Farao-hond, heeft een mystieke vibe met zijn oorsprong in Egypte. Dit ranke, atletische ras, met die doordringende blik, is geen massaproduct. Met hun scherpe instinct zijn ze formidabele jachthonden.

Beroemdheden? Niet echt zichtbaar, maar de hond is wel een nationale trots van Malta!

Uniek aan de Farao-hond is zijn ‘blush’: ze blozen echt als ze opgewonden zijn. Een pup kost je €7500. Duur? Ja, maar ze zijn zeldzaam, hebben een koninklijke allure en brengen misschien een snufje faraonische magie in je leven!

Pharaoh hond

8. Dogo Argentino

De Dogo Argentino, een krachtpatser uit Argentinië, ontstond in de jaren '20 door Dr. Antonio Nores Martinez met het doel een onverschrokken jachthond te creëren.

Deze blanke spierbundel is populair door zijn onbevreesde maar liefdevolle karakter. Hij is een toegewijde familiehond en beschermer. Beroemdheden met een Dogo zijn schaars, maar het ras heeft zeker een cultstatus onder liefhebbers.

Wat de kosten betreft, een Dogo-puppy kost gemiddeld €8000. De prijs weerspiegelt zijn unieke afkomst, zeldzaamheid en de kosten van verantwoord fokken en training.

Dogo Argentino

7. Canadese Eskimohond

De Canadese Eskimohond is een eeuwenoud ras, ooit onmisbaar voor inheemse volkeren van de Arctische regio’s. Met hun kracht en uithoudingsvermogen waren ze perfect voor het trekken van sleden in ijzige landschappen.

Populair?

Niet per se, maar wel fascinerend en met een rijke geschiedenis.

Het unieke zit ‘m in hun vermogen om extreme kou te weerstaan. Niet echt de hond van Hollywood-sterren, maar wel een ster in overleveringsverhalen.

 Een pup kost gemiddeld tussen de €8750, een prijs die hun zeldzaamheid en specifieke fok- en onderhoudsbehoeften reflecteert.

Canadese Eskimohond

6. Rottweiler

De Rottweiler, met Duitse roots, is sterk en zelfverzekerd, oorspronkelijk ingezet om vee te drijven. Populair zijn ze om hun loyaliteit en beschermende instincten, wat ze uitstekende waakhonden maakt.

Acteur Leonardo DiCaprio had er eentje, Bruno. Uniek is hun diepe, ondoorgrondelijke blik en onwrikbare moed. Ondanks hun stoere uiterlijk, smelten ze voor hun baasjes.

Voor een Rottweiler pup leg je gemiddeld €9000 neer. De prijs wordt bepaald door hun afkomst, training en het feit dat ze, met de juiste zorg, je beste vriend en beschermer voor het leven worden!

Rottweiler

5. Azawakh

De Azawakh, een gracieuze windhond uit West-Afrika, werd oorspronkelijk gefokt door nomaden. Met hun elegante, atletische bouw en uniek vermogen om hitte te weerstaan, zijn ze opvallende verschijningen.

Ze zijn geliefd om hun loyaliteit en waakzaamheid. Hoewel niet flitsend beroemd, hebben ze een nichefanbase. Het unieke zit in hun zeldzaamheid en verfijnde, bijna aristocratische uitstraling.

Een Azawakh kan je makkelijk €9500 kosten, vooral omdat het niet een alledaags ras is en hun fokkers erop gericht zijn de zuiverheid en gezondheid van het ras te bewaren.

Azawakh


4. Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een eeuwenoud ras, afkomstig uit de Himalaya, ooit de beschermheilige van kloosters. Met zijn indrukwekkende, donzige vacht en waardige houding, is hij een hondenroyalty.

De Tibetaanse Mastiff is geliefd om zijn beschermingsdrang en uniek uiterlijk. Ooit betaalde een Chinese zakenman een waanzinnige $1,9 miljoen voor zo'n Tibetaanse Mastiff!

Voor zo’n majestueuze Tibetaanse Mastiff pup mag je gerust €10.000 neertellen, soms nog meer. Deze prijs is te wijten aan hun zeldzaamheid, hoge fokkosten en de status die ze met hun majestueuze voorkomen en exclusiviteit met zich meebrengen.

Tibetaanse Mastiff

3. Chow Chows

Chow Chows zijn opvallende honden met Chinese roots, herkenbaar aan hun leeuwachtige manen en blauw-zwarte tong. Dit eeuwenoud ras waarvan wij weten dat hij tot de oudste hondenrassen behoort, is een dure hond.

Deze loyale, enigszins gereserveerde viervoeters hebben fans zoals Martha Stewart en Sigmund Freud. Uniek? Z

e hebben een opvallende, bijna katachtige persoonlijkheid. Hun vacht vereist serieuze verzorging, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit. Met een prijskaartje van €11.000 zijn ze niet goedkoop.

De kosten weerspiegelen hun uitzonderlijke uiterlijk, verzorgingsbehoeften en de prijs om zo'n unieke en opvallende hond, die vaak als statussymbool wordt gezien, in huis te halen.

Chow chow

2. Löwchen

Löwchen, of 'kleine leeuw', is een zeldzaam en charmant hondenras met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Met zijn levendige en vriendelijke karakter wint hij vele harten.

Madonna had ooit een Löwchen! Dit ras is uniek vanwege zijn zijdeachtige vacht en opvallende leeuw-achtige knipbeurt. Verwacht voor een Löwchen-pup zo €12.000 te betalen.

De prijs is te verklaren door de zeldzaamheid van het ras (er worden maar een paar honderd puppy's per jaar geboren) en de speciale verzorging die hun prachtige vacht nodig heeft.

Löwchen

1. Samoyed

En zo zijn we aanbeland bij de allereerste plaats op de lijst met duurste hondenrassen. De Samoyed, oorspronkelijk uit Siberië, was een slede- en herdershond van de Samojeedse volkeren.

Met zijn stralend witte, dikke vacht en ‘Sammy-smile’ is hij een hartendief. Zijn glimlachende gezicht, vriendelijke natuur en dat knuffelbare uiterlijk maken hem geliefd.

Hoewel niet specifiek aan beroemdheden gelinkt, zijn ze sterren op social media. Uniek is hun altijd positieve, vrolijke expressie. Voor een lachende Sammy-pup betaal je gerust €14.000. Deze prijs is te wijten aan de hoge fok- en verzorgingskosten vanwege hun weelderige vacht en populariteit als perfecte familiehond.

Samoyed

Veelgestelde vragen

Wat voor soort hond is het duurst?

Uit onze lijst met duurste hondenrassen bleek dat de Samoyed met €14.000 het duurst is.

Wat zijn de slimste honden?

De slimste honden staan niet in deze lijst met duurste honden, want de slimste honden zijn over het algemeen rassen als de Border Collie, Duitse Herder en Poedels.

Welke hond luistert het best?

De hond die het beste luistert is de Mechelse herder. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>