• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is de duurste bonsai boom? Top 10 duurste bonsai bomen en hun prijs! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 11/10/2023

Wat is de duurste Bonsai boom? Heb je je ooit afgevraagd welke Bonsai boom de duurste ter wereld is? Bonsai bomen zijn geen gewone plantjes; het zijn adembenemende kunstwerkjes, een samenspel van kunst, natuur, en puur vakmanschap.

Van prachtige Bonsai bomen van 800 jaar oud tot de Japanse esdoorn Bonsai, elk heeft zijn eigen unieke verhaal en prijskaartje.

Startend bij €91.000, stap je binnen in de fascinerende en prijzige wereld van exclusieve Bonsai bomen. In dit artikel ontdek je de top 10 duurste Bonsai bomen ter wereld, met een prachtige Bonsai als ongeëvenaarde nummer één!

Benieuwd welke kleine groene juwelen dit prijskaartje rechtvaardigen? Lees verder en dompel je onder in de luxueuze wereld van Bonsai kunst!

Duurste bonsai boom

Wat maakt een Bonsai boom zo duur?

Bonsaibomen zijn betoverend en soms verrassend kostbaar, vooral wanneer het om unieke exemplaren gaat. Zo zijn er ter wereld niet zoveel Bonsai bomen te vinden - genoeg reden om een hoge prijs te verwachten. De prijs van deze kleine groene kunstwerken hangt vaak nauw samen met hun intrigerende geschiedenis en unieke kenmerken. Het zijn niet zomaar boompjes die je in de vensterbank zet; het zijn levende kunstwerken, doordrenkt met verhalen en tradities die hun waarde door de jaren heen alleen maar hebben verhoogd.

  • Geschiedenis: Elke bonsai draagt een stukje verleden met zich mee, en dit historisch aspect maakt ze vaak duurder. Een bonsai met een rijke geschiedenis is een begeerlijk verzamelobject.
  • Unieke kenmerken: Bijzondere soorten die uitblinken in vorm, kleur of textuur zijn zeer gezocht en brengen een hoger prijskaartje met zich mee.
  • Expertise: Het kost veel tijd en vaardigheid om een bonsai te kweken en te onderhouden. Het jarenlange werk van deskundigen draagt aanzienlijk bij aan de uiteindelijke waarde.

Dus, terwijl je je vergaapt aan de esthetische pracht van een bonsai, bedenk dan dat zijn prijs vaak een reflectie is van zijn unieke geschiedenis, uitzonderlijke kenmerken en de toewijding en expertise die nodig waren om hem te creëren en onderhouden.


Top 10 duurste Bonsai bomen

Ben jij benieuwd naar de duurste Bonsai boom ter wereld? De mooiste Bonsai bomen kunnen tot wel 800 jaar oud worden - en 800 jaar oud is absoluut niet gelogen. De mooiste Bonsai bomen, de oudste Bonsai bomen of een mini-Bonsai boompje: alles komt voorbij in deze lijst.

Dus laten we maar meteen val wal steken: hieronder lees je de top 10 duurste Bonsai bomen ter wereld!


10. Ficus Retusa Linn: €91,000

De Ficus Retusa Linn Bonsai, ter waarde van €91.000, is een zeldzaam meesterwerk gekweekt in China. Met een indrukwekkende leeftijd van 500 jaar, vertelt deze boom een rijk historisch verhaal. 

In handen van beroemd bonsaimeester Hu Yunhua, staat de Ficus bekend om zijn unieke, gedraaide vorm en dicht gebladerte, symboliserend kracht en eeuwigheid. Deze kenmerken, samen met zijn zeldzaamheid en leeftijd, rechtvaardigen zijn opmerkelijke prijs.

Ficus Retuca Linn

Bron: https://rarest.org/nature/expensive-bonsai-trees


9. Pine Bonsai: €100.000

De Pine Bonsai, met een waarde van €100.000, is een 300 jaar oud juweeltje uit Japan. Gekweekt door de gerenommeerde bonsaimeester Hiroshi Takeyama, heeft deze boom een uniek, harmonieus design met perfect gesnoeide naalden en een majestueuze uitstraling.

Zijn eeuwenoude geschiedenis, gecombineerd met vakmanschap en gedetailleerde aandacht voor vorm en structuur, maken deze Pine Bonsai niet alleen een zeldzaam, maar ook een waardevol kunstwerk.

Pine Bonsai

Bron: https://bonsaibark.com/2018/12/17/would-you-believe-a-bonsai-just-sold-for-100000/


8. Kimura’s Japanese Black Pine Bonsai Tree: €106,000

De Kimura’s Japanese Black Pine Bonsai, geprijsd op €106.000, is een 80-jarig meesterstuk uit Japan. Gecreëerd door de legendarische bonsaimeester Masahiko Kimura, staat deze boom bekend om zijn opvallend esthetisch design en delicate naalden.

Kimura's innovatieve technieken en de zeldzaamheid van de boom zelf verhogen zijn waarde exponentieel. Deze bonsai is niet alleen een stukje levende kunst maar ook een tastbaar stuk geschiedenis van de bonsaicultuur.

Bron: https://bonsaitonight.com/2016/09/09/kimuras-pines/


7. Sargent Juniper Bonsai Tree: €350,000

De Sargent Juniper Bonsai, gewaardeerd op €350.000, is een eeuwenoud exemplaar afkomstig uit Japan. Deze 500-jaar oude boom is met ongeëvenaarde vaardigheid gevormd door meester Saburo Kato.

De boom blinkt uit in symmetrie en fijne textuur, met een visueel verbluffende en complexe structuur. Zijn onmiskenbare schoonheid, uitzonderlijke leeftijd en de meesterlijke handen waarin hij is gevormd, rechtvaardigen samen zijn buitengewone marktwaarde.

Sargent Juniper Bonsai

Bron: rarest.org/nature/expensive-bonsai-trees


6. Five Needle Pine Bonsai: €600,000

De Five Needle Pine, geprijsd op €600.000, groeit al 200 jaar in Japanse grond. Beheerd door meesterbonsaikweker Yoshio Takahashi, onderscheidt deze boom zich met zijn zeldzaamheid, delicate vijf-naald clusters en een artistiek gevormde structuur.

De unieke, harmonieuze combinatie van traditionele technieken en hedendaagse benaderingen in zijn verzorging en vorming verheffen dit exemplaar tot een buitengewoon en prijzig kunstwerk van levende natuur.

Five Needle Pine Bonsai

Bron: rarest.org/nature/expensive-bonsai-trees


5. Yamaki Pine Bonsai: €1 miljoen

De Yamaki Pine Bonsai, gewaardeerd op €1 miljoen, is een 400 jaar oude schoonheid, zorgvuldig gekweekt in Japan. Deze historische boom, nu in het bezit van de Yamaki-familie, overleefde zelfs de atoombom op Hiroshima.

Zijn unieke, overlevende geest, gecombineerd met zijn imposante leeftijd en de zorgvuldige cultivatie door generaties heen, maken deze bonsai niet alleen een kostbaar kunstwerk, maar ook een levend monument van veerkracht en geschiedenis.

Yamaki Pine Bonsai

Bron: rarest.org/nature/expensive-bonsai-trees4. Takamatsu Pine Bonsai: €1.3 million

De Takamatsu Pine Bonsai, met een waarde van €1,3 miljoen, is een fascinerend exemplaar van 450 jaar oud uit Japan. Verzorgd door de beroemde kweker Takeo Fukuda, staat deze bonsai bekend om zijn unieke, golvende vormen en verfijnde esthetiek.

De uitzonderlijke leeftijd, samen met Fukuda's meesterlijke technieken en de intrigerende visuele uitstraling van de boom, maken de Takamatsu Pine een onbetaalbaar en bewonderenswaardig levend kunstwerk.

Takamatsu Pine Bonsai

Bron: https://www.art-takamatsu.com/en/travel/sightseeing/entry-460.html


3. White Pine Bonsai: €1.3 million

De White Pine Bonsai, met een waarde van €1,3 miljoen, is een 600 jaar oud pronkstuk uit Japan. Zorgvuldig gevormd door meester Keiji Murata, straalt deze bonsai elegantie en sereniteit uit met zijn zijdezachte naalden en evenwichtige structuur.

De indrukwekkende leeftijd, zeldzame schoonheid en Murata's vakmanschap verklaren de hoge prijs, waardoor de boom niet enkel een botanisch juweel, maar ook een waardevol historisch erfstuk is.

White Pine Bonsai

Bron: rarest.org/nature/expensive-bonsai-trees


2. ‘Miyajima’ Japanese White Pine: 1.3 Million

De ‘Miyajima’ Japanese White Pine Bonsai, ter waarde van €1,3 miljoen, is een verbluffend 150-jarig kunstwerk uit Japan. Gecultiveerd door bonsaimeester Kobayashi, staat de boom bekend om zijn zeldzame elegante uitstraling en perfecte symmetrie.

Kobayashi's uitzonderlijke verzorging en de boom’s exclusieve kenmerken, zoals de compacte, wolkachtige naaldgroeperingen, verklaren de stevige prijs. Deze bonsai symboliseert niet alleen artistieke perfectie maar ook buitengewone toewijding aan het ambacht.

 ‘Miyajima’ Japanese White Pine

Bron: https://www.flickr.com/photos/34917706@N07/7283646650


1. Juniper Bonsai: €2 miljoen

De Juniper Bonsai, gewaardeerd op €2 miljoen, is een majestueuze 300-jarige creatie uit Japan. Deze wordt met precisie verzorgd door meester Ryozo Morimoto.

De boom onderscheidt zich door zijn uniek, gedraaid silhouet en vibrante groene naalden. De combinatie van zijn antieke leeftijd, de meesterlijke vormgeving en de intensieve verzorging door de jaren heen maken deze Juniper Bonsai tot een zeldzaam en onbetaalbaar stuk levende kunst.

Juniper Bonsai

Bron: rarest.org/nature/expensive-bonsai-trees


Veelgestelde vragen

Hoe duur is de duurste Bonsai boom?

De duurste Bonsai boom is de Juniper Bonsai, die op €2 miljoen wordt geschat.

Hoe duur is een echte Bonsai boom?

Je kunt een simpele Bonsai kopen vanaf het bedrag van €20. Voor de mooiste Bonsai bomen die de bovenstaande lijst hebben gehaald, zal je echter al naar Japan moeten reizen.

Waarom is een Bonsai zo duur?

Simpel gezegd is een Bonsai boom zo duur vanwege het feit dat ze heel langzaam groeien en dat er een heel nauwkeurige manier van snoeien wordt toegepast. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>