• Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Wat zijn de duurste biermerken? Top 10 duurste biertjes ter wereld! [2023]

Een pilsje kost tegenwoordig al gauw €3. En dat terwijl je opa's en oma's ongetwijfeld wel eens tegen jou hebben verteld dat je voor een fluitje 'vroeger in de goede oude tijd' nog wel eens maar 1 gulden hoefde af te tikken.

Maar tegenwoordig zijn er ook talloze bieren die hun prijzen nog veel hoger hebben liggen. Deze speciale bieren zijn niet bang om de prijs op te voeren - en dat alles voor een unieke bierervaring.

Ben jij benieuwd naar de duurste biermerken ter wereld? Wij zochten het voor je uit!


Top 10 duurste biermerken ter wereld

Prijzen die variëren van €90 per sixpack tot €1477 per flesje: in deze top 10 vinden we een flinke variatie aan dure biermerken.

Wij stelden een top 10 op met de duurste biermerken van dit moment, zodat jij precies weet waar je terecht kunt voor de meest exclusieve biertjes ter wereld. 


10. 1844 - Pabst Blue Ribbon

 • Kosten: €36 per 330 ml
 • Alcoholpercentage: 6%

We trappen deze lijst af met een trip naar de Amerikaanse Staten. Pabst ontwikkelde dit bier eigenlijk als een simpele pils, maar kwam er opeens achter dat het in China best een goede status vergaarde.

Sindsdien is Pabst zich met hun 1844 gaan inzetten op de Chinese markt, waar de prijs van dit bier een stuk hoger ligt dan in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk. Met 6 procent alcohol is het bovendien een best degelijk biertje. 


9. Space Barley - Sapporo's

 • Kosten:  €90 per sixpack
 • Alcoholpercentage:  5.5%

We trappen deze lijst direct af met een wel heel bijzonder biertje, want de gerst die wordt gebruikt in het maken van Space Barley komt, je zult het al vast raden, uit de ruimte.

De gerst wordt in een samenwerking tussen Japan en Rusland de ruimte in geschoten naar het International Space Station, waar het verder groeit. Vervolgens wordt het verwerkt in het bier. Een biertje met een klein beetje intergalactische wetenschap, dus. En dat voor zo'n €90 per sixpack.


8. Crown Ambassador Reserve

 • Kosten: €73 per 750
 • Alcoholpercentage: 10.2%

Op nummer drie staat Crown Ambassador Reserve, een koninklijk biertje dat afkomstig is uit Australië. Dit bier wordt ondanks de Australische brouwlocatie gebrouwen op Franse eiken vaten.

Bij dit bier is men het meest trots op het feit dat de hop met de hand wordt geplukt, waarbij het brouwen van een fles Crown Ambassador een aantal jaren duurt.


7. Tutankhamun Ale

 • Kosten: €61 per 500 ml
 • Alcoholpercentage: 6%

Wist jij dat de Oude Egyptenaren ook al bier brouwden? Tutankhamun Ale is - naar eigen zeggen - een bier dat is gebaseerd op een Egyptisch recept.

De Egyptenaren waren niet vies van bier, waarbij hun bier namen kreeg als De Geluksbringer, De Prachtige en De Hemelse. Het beste van dit verhaal: er zijn recepten te vinden.

Tutankhamun Ale is een poging om wat dichter bij deze Egyptische manier van drinken te komen. Een exacte replica van zo'n oud recept zal helaas niet lukken, maar een poging is in ieder geval gemaakt.


6. Sink the Bismarck - Brewdog

 • Kosten: €65 per 375 ml
 • Alcoholpercentage: 41%

Sink the Bismark is een bier dat is vernoemd naar het grootste slagschip uit de tijd van de Duitse Republiek tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog in. Zit er een bijzondere reden achter de naam van dit bier?

Nee. Brewdog houdt gewoon van gekke namen. Je zult er verderop in de lijst nog wel eentje tegenkomen.

De Sink the Bismarck nadert de prijs van sterkste bier ter wereld, maar is het met 41% nog net niet. Het is in ieder geval een bier waarvan je een klap van de molen kunt verwachten.


5. Utopias - Samuel Adams

 • Kosten: €122 per 700 ml
 • Alcoholpercentage: 27%

30 jaar voor het brouwen van een fles Utopias is voor Samuel Adams geen uitzondering, maar regel.

Deze flesjes worden gemaakt in bourbon vaten - en is om die reden een van de duurste bieren. Amerikaanse whiskyvaten zijn immers niet goedkoop. 


4. Schorshböck 57 - Schorsenbrau

 • Kosten: €223 per 300 ml
 • Alcoholpercentage: 57.5%

Jahoor, daar is ie: het sterkste bier ter wereld. Schorschbock 57 bevat 57.5% alcohol. Heel veel extra woorden hoeven wij hier niet aan vuil maken. Het is een sterk biertje. Duitse karamel mout. Hij is duur.


3. Jacobsen Vintage - Carlsberg

 • Kosten: €325 per 375 ml
 • Alcoholpercentage: 10.5%

Een van de duurste bieren waarvan de waarde niet per se uit de drank komt, maar uit de fles. De biertjes zijn namelijk voorzien van een kunstwerk van de Deense kunstenar Frans Kannik.

Het bier wordt meerdere keren bevroren en smaakt een beetje naar vanille. Het is een bier dat brouwerij Carlsberg ziet als een exclusief en vooral leuk experiment. 


2. The End of History - Brewdog

 • Kosten: €623 per 330 ml
 • Alcoholpercentage: 55%

Daar is ie weer: Brewdog. Ditmaal niet met Sink the Bismarck, maar The End of History. Het bier is afkomstig uit de Schotse Hooglanden en bezit een keurige 55 procent alcohol.

Wat maakt dit bier zo bijzonder? Nou, het bier drink je niet uit een fles. Nee, nee, Brewdog houdt van over de top. Dit bier wordt gedronken uit een opgezette eekhoorn. Ja, je leest het goed, een opgezette eekhoorn. Bijzonder, dat wel. Relaxt drinken? Wij betwijfelen het. 


1. Antarctic Nail Ale - Nail Brewing

 • Kosten: €615 - €1477 per 500 ml
 • Alcoholpercentage: 10%

We beëindigen deze lijst met de duurste bieren met Antarctic Nail Ale. Dit bier werd gebrouwen met smeltwater van de ijskappen in Antarctica en is het enige bier dat officieel in Antarctica wordt gebrouwen.

Bovendien wordt de opbrengst van elk flesje Nail Ale direct gestort aan de Sea Shepherd Conservation Society - een instantie die zich inzet voor het behoud van de natuur en zich fel tegen de walvisvaart keert.

Dit met smeltwater gebrouwen biertje bevat zo'n 10 procent alcohol, en heeft veruit de hoogste prijs van allemaal. 


Veelgestelde vragen

Wat is het duurste bier?

Het duurste bier ter wereld is Antarctic Nail Ale.

Hoe duur is het duurste bier ter wereld?

Antarctic Nail Ale, het duurste bier ter wereld, kost zo tussen de €615 en €1477 per fles. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>