• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Don’t forgets tijdens jouw onvergetelijke reis! 

Een half jaartje er tussenuit om de Aziatische cultuur te ontdekken, of om een aantal maanden aan de slag te gaan als bartender tussen de hippies in Australië. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en er hoeft dan ook niet veel in de weg te staan om een half jaar, jaar of zelfs voor een langere periode ons koude Kikkerlandje te verlaten en in te ruilen voor zon- zee en strand. Of de Oostenrijkse pistes, want ook die liggen binnen handbereik. Ben jij je nou aan het klaarmaken voor een buitenlands avontuur? Het creëren van zo’n paklijst kan nog best een gedoetje zijn, en het zou zonde zijn als je belangrijke dingen over het hoofd ziet. Lees snel even met ons mee voor een aantal must-inpak tips! 

Mini-woordenboek

Hoewel je van tevoren misschien verwacht dat je de taal óf snel onder de knie krijgt, óf je mobiel zal gebruiken als vertaler, willen we je graag uit de droom helpen. Een taal leren is natuurlijk ontzettend leuk, maar vergt veel tijd, energie en moeite. Als je aan het reizen bent, of veel aan het werk, zal het lastig worden om deze tijd ook daadwerkelijk te vinden. Wat betreft het Google-translate; zal ook lastiger worden dan verwacht. Als je gaat reizen heb je namelijk niet op iedere plek zomaar toegang tot internet. Zo zijn er plekken waar je liever niet surft op het web vanwege de hoge kosten die buiten je abonnement vallen, zijn er plekken (zoals Cuba) waar je niet zomaar gebruik kan maken van mobiel internet, en zijn er uiteraard (ja echt, nog steeds…) plaatsen waar simpelweg geen bereik is. Derhalve kan een mini woordenboek als geen ander van pas komen; je stopt zo’n mini exemplaar gemakkelijk in je handtas en neemt deze mee waar je ook gaat! 

Betaalmogelijkheden

Om maar met de deur in huis te vallen is het ten eerste belangrijk om te weten dat je niet op elke plek op onze mooie aardbol kan pinnen. Dus, neem in ieder geval voldoende cash mee om het begin van je vakantie, reis- of werk-avontuur te kunnen bekostigen. Het zou immers stom zijn als jij aankomt op plek van bestemming en geen geldige betaalmogelijkheid hebt dus niets kan eten of drinken… Ten tweede, zou een creditcard aanvragen geen overbodige luxe zijn, zeker wanneer je van hot naar her gaat reizen. Hoewel je op sommige plekken heus jouw pinpas in de muur kan steken, zijn vooral buiten Europa tal plaatsen waar dat niet werkt; zorg er dus voor dat je een creditcard binnen handbereik hebt!  

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>