• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Dogecoin Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Ben je een beetje bekend met de crypto wereld? Dan heb je vast weleens van de Dogecoin gehoord. De Dogecoin is een cryptocurrency dat als grap is begonnen. Toch is de Dogecoin uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrencies van het moment. Maar hoe is dat tot stand gekomen? Er zijn in de afgelopen jaren een hele hoop dingen gebeurt die de waarde van Dogecoin beïnvloed hebben. 

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de oorsprong van de Dogecoin en de prijsvoorspellingen van deze munt. Ook vertellen we je precies waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt de aankomende jaren nog veel zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Dogecoin (DOGE)?

Voordat wij je alles gaan vertellen over de verwachtingen rondom Dogecoin willen wij je eerst wat meer vertellen over de oorsprong van het Dogecoin project. Dogecoin is een project opgezet door Jackson Palmer. Dit begon als een grap om de hype rondom de cryptocurrencies te hekelen.

Na het onverwachts ontvangen van positieve feedback kocht hij het Dogecoin.com domein en ging hij op zoek naar een softwareontwikkelaar. Een softwareontwikkelaar van het bedrijf IBM genaamd Billy Markus hielp Jackson Palmer bij het lanceren van de Dogecoin munt.

Uiteindelijk lanceerde Palmer en Markus op 6 demeber 2013 de Dogecoin munt. In de eerste twee weken steeg de marktwaarde van Dogecoin al met 300%. Doordat Dogecoin al een serieuze fanbase opgebouwd had, was er meteen vertrouwen in de coin. De munt, met als afbeelding een japanse shiba-inu hond, deed het dus meteen ontzettend goed door de support van de Dogecoin community.

In de loop der jaren is het vertrouwen in Dogecoin alleen maar toegenomen. Grote investeerders zoals Elon Musk en Mark Cuban hebben hun vertrouwen in de munt al uitgesproken wat een grote impact had op de marktwaarde van DOGE. Ook de gemeenschap van Dogecoin is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid.

In de basis lijkt Dogecoin erg op de Bitcoin. Zo beschikken beide platformen over een proof of work blockchain welke en gedecentraliseerde transacties mogelijk maken. Het verschil met Bitcoin is dat Dogecoin inflatoire is terwijl Bitcoin deflatoir zijn. Hierdoor zit er bij de Bitcoin een plafond aan het aantal munten dat gecreëerd kan worden.

Koers Dogecoin Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Dogecoin? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van DOGE te zien. Zoals je kunt zien is de coin het afgelopen jaar flink gestegen in waarde en heeft Dogecoin een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Dogecoin

Dogecoin bereikte op 8 mei 2021 een all time high van $0,737. In de bovenstaande grafiek is goed af te lezen dat de marktwaarde van Dogecoin in een korte periode explosief gestegen is. Dit heeft allemaal te maken met de hype die rondom de DOGE coin bestaat.

Zo heeft Elon Musk weleens zijn vertrouwen in de Dogecoin geuit in een tweet. De koerswaarde van Dogecoin steeg hierna onmiddellijk naar een ongekende hoogte. In de grafiek is te zien dat de marktwaarde van Dogecoin flink kan stijgen maar ook flink kan dalen.

De oorzaak van deze stijgingen hebben vaak allemaal te maken met het actuele nieuws rondom Dogecoin. Elke flinke stijging of daling heeft te maken met het Dogecoin nieuws. Een tip is daarom ook om het nieuws omtrent Dogecoin goed in de gaten te houden. 

De koers bij lancering was slechts $0,0002 dollar en de huidige waarde van Dogecoin is 0,226. Dit is een bizarre stijging als je in gedachte houdt dat deze coin allemaal is begonnen als een grap. 

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Dogecoin kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Dogecoin koers verwachting

Wat is de Dogecoin koers verwachting voor de toekomst? En hoe zit de Dogecoin verwachting 2030 er precies uit? Deze antwoorden kunnen wij helaas niet exact beantwoorden. Het is namelijk niet mogelijk om in de toekomst te kijken. Wel denken wij dat Dogecoin een interessante munt is om in de gaten te houden.

Onze verwachting is daarom ook dat Dogecoin de komende jaren nog flink zal blijven groeien. Ook verwachten wij dat Dogecoin opnieuw een all time high zal bereiken. De enorm grote community die Dogecoin achter zich heeft zorgt er voor dat het vertrouwen in Dogecoin groot blijft.

Wel kunnen berichten van grote investeerders grote invloed hebben. Dit kan beide kanten op werken waardoor de marktwaarde flink kan stijgen maar ook kan dalen. Uit het verleden is meerdere malen gebleken dat dit zo nu en dan voor kan komen. Wel is te zien dat de waarde van de Dogecoin zich vaak weer hersteld.

Momenteel stijgt de waarde van de Dogecoin weer. Een andere reden voor deze stijging is de stijging van de gehele crypto markt. Doordat de crypto markt in een bull market verkeerd is te zien dat alle cryptocurrencies momenteel in waarde stijgen. Het vertrouwen in de gehele crypto markt is belangrijk voor Dogecoin.

Wanneer het vertrouwen in Dogecoin toe zal blijven nemen zal de waarde van Dogecoin ook blijven stijgen. Dogecoin is een blijft een meme coin waardoor het nieuws en vertrouwen omtrent de DOGE coin dus heel belangrijk blijft. 

Dogecoin prijs voorspelling 2023 – 2028

De verwachtingen voor Dogecoin zijn dus erg positief. De voorspelling is daarom ook dat Dogecoin opnieuw hoogtepunten zal bereiken. Wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend omdat dit dus volledig afhankelijk is van het vertrouwen in de munt. 

Wel is duidelijk gebleken uit verschillende prijs voorspellingen dat Dogecoin de komende jaren zal blijven groeien. Ondanks dat er nog meerdere pieken en dalen zullen komen zal de waarde van de Dogecoin over de langere termijn dus blijven stijgen. Dit maakt de coin interessant in om op korte termijn maar ook op langere termijn in te investeren. Zie ook ons overzicht goede crypto's van dit moment

Maar hoe ziet de Dogecoin koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? Zoals gezegd zal de koerswaarde van Dogecoin over een langere periode er positief uitzien. Wat de exacte waarde in 2030 zal zijn is niet bekend. Wel wordt er geschat dat de prijsvoorspellingen voor Dogecoin de komende jaren nog meerdere keren over de kop gaan.

Doordat het vertrouwen in de cryptomarkt blijft stijgen zal het vertrouwen in Dogecoin waarschijnlijk ook blijven stijgen. Dit is niet met zekerheid te zeggen maar door de grote community achter Dogecoin zal de marktwaarde niet snel verdampen. 

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de Dogecoin coin verwachting heeft om de komende jaren te gaan stijgen. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt is niet zeker omdat de waarde van cryptocurrency vaak afhankelijk is van wat de rest van de markt doet.

dogecoin verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Dogecoin?

Waarom stijgt Dogecoin eigenlijk? Het is een veel gestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Dogecoin nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra DOGE positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Dogecoin crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Dogecoin kopen of niet?

Dogecoin kopen of niet? Het is een vraag waar veel crypto investeerders mee worstelen. In tegenstelling tot sommige andere cryptocurrencies lost Dogecoin niet echt een groot probleem op. De crypto munt moet het voornamelijk hebben van het nieuws en de grote gemeenschap achter de Dogecoin. Er is dus moeilijk om de toekomst van Dogecoin exact te voorspellen.

Wij hebben Dogecoin wel in ons portfolio zitten omdat wij denken dat de verwachtingen voor Dogecoin positief zijn. Uit het verleden is te zien dat Dogecoin in een korte tijd flink kan stijgen. Ook al is het verleden geen garantie voor de toekomst, uit verschillende prijsvoorspellingen blijkt dat de waarde van Dogecoin in de toekomst zal blijven stijgen. 

Via onderstaande grafiek kun je direct Dogecoin kopen met iDeal. Bitvavo is onze favoriete crypto broker.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>