• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Dogecoin Verwachting: Wat gaat de DOGE koers doen? [2023 – 2030]

Wat is de Dogecoin verwachting? Begonnen als een grap in de cryptowereld, maar inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste coins van dit moment. Dat is het verhaal van Dogecoin.

Maar hoe is dat tot stand gekomen? En is Dogecoin eigenlijk een munt die serieus genomen moet worden?

Genoeg redenen voor ons om de Dogecoin koers te analyseren. Ontdek in dit artikel de Dogecoin Verwachting 2030!

Dogecoin nieuws

 • Op 28 juni klagen Dogecoininvesteerders Elon Musk aan voor $258 miljard wegens marktmanipulatie. De zaak is nog steeds niet opgelost.
 • Op 25 juli 2023 verandert Elon Musk de naam van Twitter naar XD, waarbij de D vermoedelijk naar Dogecoin zou verwijzen. De DOGE koers stijgt in korte tijd met 12%.

Dogecoin verwachting 2023–2030

Hoe zit het met de DOGE verwachting 2030? Deze coin wordt door het brede publiek bestempeld als memecoin, maar de verwachtingen zijn positief. 

Zo is Dogecoin - in de woorden van de eigenaars zelf - nog steeds gedecentraliseerd, open source, niet gecontroleerd door externe partijen en een gedegen valuta. 

Als we hier de sterke community die volledig achter DOGE schaart bij optellen, kan worden geconcludeerd dat de Dogecoin verwachting is dat de prijs in de komende jaren zal gaan stijgen.

Uit technische analyses blijkt dan ook dat Dogecoin op de korte termijn zou groeien naar een prijs tussen de €0,18 en €0,21 in 2025.

Op de lange termijn wordt verwacht dat de groei wordt doorgezet, waarbij de DOGE prijs zou kunnen groeien tussen de €1,35 en €1,64 in 2030. 

Ontdek hieronder de Dogecoin prijsvoorspelling 2023 - 2030 en de DOGE prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com! 

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€0,08

€0,10

2024

€0,12

€0,15

2025

€0,18

€0,21

2026

€0,27

€0,32

2027

€0,42

€0,48

2028

€0,61

€0,74

2029

€0,92

€1,08

2030

€1,35

€1,64

De bovenstaande Dogecoin prijsvoorspelling 2023-2030 is natuurlijk niet helemaal waterdicht. Crypto's zijn van nature volatiel en Dogecoin vormt hierop geen uitzondering. 

Sterker nog, Dogecoin is een coin die meer dan andere coins afhankelijk is van marktsentiment. DOGE wordt namelijk niet voor niets een memecoin genoemd.

Dit komt mede doordat er ontzettend veel Dogecoins in omloop zijn. Zo zijn er anno 2023 meer dan 140 miljard DOGE in omloop, waarbij er geen maximumaantal is vastgesteld.

Het voordeel hiervan is dat de coin toegankelijk is. Het nadeel hiervan is dat de coin ontzettend makkelijk te verhandelen is. En je zult het al raden, maar dit kan nog wel eens voor chaotische taferelen zorgen.

Een tweet van Elon Musk met een kleine verwijzing naar Dogecoin, en de DOGE koers schiet de lucht in. Maar, zo hard als de koers kan stijgen, zo snel kan hij ook weer dalen. Hieronder zetten we een aantal factoren op een rij die van invloed zijn op de Dogecoin koers verwachting:

Factoren die invloed hebben op de Dogecoin koers verwachting

 • De tweets van Elon Musk.
 • Door de grote hoeveelheid DOGE in omloop zal de prijs nooit explosief groeien, want het aanbod blijft te groot.
 • DOGE zal de concurrentiestrijd verliezen van Bitcoin, de coin die exact hetzelfde functioneert als DOGE
 • Het marktsentiment en de 'hype' rondom DOGE
 • In de cryptomarkt is het gebruikelijk dat er frequent wordt gehandeld, waardoor de koers volatiel is en blijft.

Wat is Dogecoin (DOGE)?

Wat is Dogecoin precies? DOGE is inmiddels uitgegroeid tot een gedegen cryptomunt, maar dat was het lang niet altijd. 

Dogecoin is een project opgezet door Jackson Palmer en Billy Markus in 2013. Dit begon als een grap om de hype rondom de cryptocurrencies te hekelen.

Uiteindelijk lanceerde Palmer en Markus op 6 december 2013 DOGE. De receptie was ontzettend goed, want in de eerste twee weken steeg de marktwaarde van Dogecoin al met 300%.

Dat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, want de DOGE had inmiddels een serieuze fanbaze opgebouwd. Doge deed het dus meteen ontzettend goed door de support van de Dogecoin community.

In de loop der jaren is het vertrouwen in Dogecoin alleen maar toegenomen.

Grote investeerders zoals Elon Musk en Mark Cuban hebben hun vertrouwen in de munt al uitgesproken wat een grote impact had op de marktwaarde van DOGE. Mede daardoor is de gemeenschap van Dogecoin is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid.

In de basis lijkt Dogecoin erg op de Bitcoin. Zo beschikken beide platformen over een proof-of-work blockchain, zodat gedecentraliseerde transacties mogelijk worden gemaakt.

Er is echter een essentieel verschil. Het aantal potentiële Dogecoins in omloop is eindeloos, terwijl het maximum aantal BItcoins is begrensd.

Het gevolg? Miljarden DOGE in omloop, waardoor de prijs ontzettend volatiel is geworden en het heel makkelijk is voor Jan en alleman om zonder te veel denkwerk DOGE te kopen en verkopen.

En dat heeft nogal voor de nodige bullruns in het verleden gezorgd. Ben je benieuwd naar de Dogecoin koers? Hieronder leggen we je daar meer over uit. 


Koers Dogecoin (DOGE)

Op zoek naar de actuele koers van Dogecoin? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van DOGE te zien.

Zoals je kunt zien is DOGE het afgelopen jaar flink gestegen in waarde en heeft Dogecoin een mooie groei doorgemaakt. Maar


Historische Koers Dogecoin (DOGE)

Hoe heeft de Dogecoin koers zich door de jaren heen ontwikkeld? De DOGE koers verwachting is grotendeels gebaseerd op de historische koers, dus het loont altijd om goed te onderzoeken hoe dat ervoor stond.

De DOGE koers bij lancering in 2017 was slechts €0,0002. De prijs steeg echter in 2018 naar zo'n €0,014. Dit lijkt nog steeds weinig, maar dit is een bizarre stijging van 6900%. 

Tussen 2018 en 2021 bleef de DOGE koers redelijk rustig en schommelde de koers zo rond de €0,002 per DOGE.

En toen ging het los. In 2021 ontstond er - mede dankzij Elon Musk - een enorme bullrun op Dogecoin. Geen enkele Dogecoin verwachting was voorbereid op wat er toen gebeurde.

Zo steeg de DOGE koers in een korte periode naar een all-time high van €0,48 in mei 2021. 

Nu is het vaak zo dat bij memecoins als Dogecoin dit soort explosieve stijgingen worden gevolgd door explosieve dalingen.

In juli 2021 daalde de koers inderdaad naar €0,15, maar de DOGE koers bleef relatief stabiel dalen.

Dat betekent dat de investeerders in DOGE toch grotendeels hun Dogecoins in hun portefeuille hielden, terwijl analytici verwachtte dat 

Anno 2023 is de koers relatief stabiel rond de €0,08 aan het schommelen. Een ietwat mindere periode dus, maar nog steeds veel beter dan de beginperiode tot en met 2021.

Boven alles is overduidelijk dat DOGE reageert op de media. Is er een hype, dan stijgt de koers. Tegelijkertijd is gebleken dat er toch ook ontzettend veel trouwe DOGE-hodlers rondlopen. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Dogecoin (DOGE) te kopen?

Dogecoin kopen of niet? Het is gebleken dat investeren in Dogecoin voor veel mensen veel heeft opgeleverd, maar dat er toch ook echt wel risico's verbonden zijn aan het investeren in deze memecoin.

De vraag is daarom of 2023 een goed moment is om te investeren in DOGE of juist niet.

Hierbij zijn er een aantal dingen die opvallend zijn. Ten eerste is het zo dat de Dogecoin koers op dit moment relatief laag staat. Daarmee is DOGE dus een coin waarvan er op dit moment kansen liggen.

Ten tweede is 


Wat zeggen de experts over Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin kopen of niet? Het is een vraag waar veel crypto investeerders mee worstelen. In tegenstelling tot sommige andere cryptocurrencies lost Dogecoin niet echt een groot probleem op. De crypto munt moet het voornamelijk hebben van het nieuws en de grote gemeenschap achter de Dogecoin. Er is dus moeilijk om de toekomst van Dogecoin exact te voorspellen.

Wij hebben Dogecoin wel in ons portfolio zitten omdat wij denken dat de verwachtingen voor Dogecoin positief zijn. Uit het verleden is te zien dat Dogecoin in een korte tijd flink kan stijgen. Ook al is het verleden geen garantie voor de toekomst, uit verschillende prijsvoorspellingen blijkt dat de waarde van Dogecoin in de toekomst zal blijven stijgen. 

Via onderstaande grafiek kun je direct Dogecoin kopen met iDeal. Bitvavo is onze favoriete crypto broker.


Veelgestelde vragen

Kan Dogecoin veel waard worden?

In theorie kan elke crypto coin veel waard worden, maar vanwege de extreem grote hoeveelheid DOGE in omloop is de kans klein.

Heeft Dogecoin nog toekomst?

Dogecoin heeft absoluut toekomst, omdat er momenteel een heel sterke community achter zit.

Wat gaat Dogecoin (DOGE) doen in 2023?

Naar verwachting zal SOL in 2023 stijgen, omdat het sentiment op de markt positief is en omdat Elon Musk nogal actief is op Twitter.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>