• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Dit zijn op dit moment de 5 grootste cryptocurrencies

Op de cryptomarkt zijn meer dan 20.000 cryptocurrencies te vinden, wat het onmogelijk maakt om ze allemaal te kennen. Gelukkig is dat ook niet nodig, maar is het wel belangrijk om de juiste cryptomunten te kennen. Veel cryptocurrencies hebben simpelweg geen intrinsieke waarde. Echter, er zijn ook een aantal cryptomunten waar veel investeerders en gebruikers wel waarde in zien. Vaak zijn dit de meest populaire crypto coins van het moment; daarom ontdek je in dit artikel wat op dit moment de 5 grootste cryptocurrencies zijn!

Bitcoin (BTC)

De meest bekende en tevens oudste cryptocurrency op de cryptomarkt is Bitcoin. Sinds het ontstaan van de digitale munt staat Bitcoin op de eerste plek en tot nu toe is het nog nooit een andere cryptocurrency gelukt om Bitcoin van de troon te stoten. De ontwerper van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, is een onbekend persoon of groep mensen, maar dat zorgt niet voor wantrouwen. Veel investeerders zien in Bitcoin het nieuwe geld of het digitale goud, waardoor veel mensen Bitcoin kopen. Door de technologische ontwikkelingen en daarnaast de hoge inflatie zien steeds meer mensen het investeren in Bitcoin als logische optie.

Ethereum (ETH)

De eeuwige tweede op de ranglijst is Ethereum. Nagenoeg sinds het ontstaan in 2013 bezet Ethereum de tweede plek. Echter, steeds meer analisten verwachten dat Ethereum in de toekomst de nummer 1 plek van Bitcoin over zou kunnen nemen. Ethereum is in 2022 overgestapt van het Proof-of-Work (PoW) mechanisme naar het Proof-of-Stake (PoS) mechanisme. Dit is niet alleen beter voor de snelheid van de transacties of voor het milieu, maar ook voor de toekomstige koers van Ethereum. Dankzij PoS is het mogelijk geworden om Ethereum deflatoir te maken, waardoor het aanbod langzaam afneemt. De Ethereum koers bekijken is handig indien je de situatie omtrent Ethereum in de gaten wil houden.

Tether (USDT)

De grootste stablecoin op de cryptomarkt is USDT. Een stablecoin probeert altijd de waarde van een andere valuta of activa na te bootsen. Zo zijn er stablecoins die gelijk proberen te zijn aan de waarde van goud, zilver, euro of Amerikaanse dollars. USDT volgt de koers van de Amerikaanse dollar en probeert altijd $1 waard te zijn. USDT is de cryptomunt die je op de meeste cryptobeurzen kunt gebruiken en is daarnaast de oudste stablecoin. Hierdoor gebruiken de meeste mensen de stablecoin van Tether.

Binance Coin (BNB)

Op de vierde plek staat de coin van de grootste cryptobeurs, genaamd Binance Coin (BNB). De coin van Binance is niet alleen voor speculatieve doeleinden bestemd, maar kan ook handig zijn op het platform van Binance. Door BNB te bezitten kun je verschillende kortingen krijgen of BNB gebruiken als betaalmiddel voor diverse diensten.

USD Coin (USDC)

Na USDT is USDC de meest gebruikte stablecoin. Op dit moment bevindt de cryptomarkt zich in een bear market, waar de koersen dalen en de meeste mensen stablecoins in bezit hebben. Zij wachten op lagere prijzen voor Bitcoin en altcoins en zullen investeren wanneer zij verwachten dat de bull market zal beginnen. De kans is groot dat tijdens een bull market meer altcoins in de top 5 cryptocurrencies zullen komen en dat de stablecoins zullen zakken op de ranglijst.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>