Wat voor type lening je ook neemt, ieder soort heeft weer zijn eigen voor en nadelen. Zo geldt dat natuurlijk ook voor een zakelijke lening. Daarom is het verstandig om je goed in te lezen in wat een zakelijke lening voor jou precies kan betekenen. Denk aan de voor- en de nadelen ervan. Wat de voordelen van een zakelijke lening precies zijn, leggen we je in dit artikel uit. 

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening gebruik je om een langlopende investering voor je bedrijf te financieren. Dit doe je bijvoorbeeld omdat je wilt groeien met je bedrijf. Hiervoor zijn nou eenmaal vaak investeringen nodig. Denk aan uitbreiding, aanschaf van machines, huren van ruimtes of andere bedrijfsmiddelen kopen. Voor dit soort uitgaven heb je niet altijd het budget en daarom kun je een zakelijke lening afsluiten om deze uitgaven alsnog te doen.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke lening?

Het afsluiten van een zakelijke lening kan startende of groeiende ondernemers veel kansen en ruimte bieden. De belangrijkste voordelen van een zakelijke lening zijn dan ook:

1. Voldoende geld hebben

Door een zakelijke lening heb je letterlijk genoeg liquide middelen om te investeren in je bedrijf. Denk aan het opzetten van een nieuw team, het aankopen van bedrijfsmachines, huren van kantoor- of opslagruimte en meer. 

2. De rente die je betaald kun je aftrekken bij de fiscus

Wanneer je zakelijk geld leent kun je de rente aftrekken bij de fiscus, zodat je lening uiteindelijk minder duur wordt. Het betekent dat je geen rente hoeft te betalen en alleen het geleende bedrag daadwerkelijk terugbetaald.

3. Bij een zakelijke lening krijg je vaak direct het hele bedrag op je rekening

Het fijne aan het afsluiten van een zakelijke lening of zakelijk krediet is dat je direct het hele bedrag op je rekening gestort krijgt waardoor je ook direct kunt starten met het laten groeien van je bedrijf.

Een groot kapitaal hebben is bij sommige bedrijven onmisbaar om te kunnen groeien of überhaupt de onderneming op te zetten. Voor veel eigenaren van bedrijven is het afsluiten van een lening bijna verplicht, omdat ze anders simpelweg niet kunnen starten.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>