• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • ETF
  • /
  • Dit zijn de populairste ETF’s van dit moment

Exchange-traded funds (ETF’s) zijn een populaire manier voor beleggers om hun portefeuille te diversifiëren. ETF’s zijn vergelijkbaar met beleggingsfondsen, maar worden net als aandelen op de beurs verhandeld. Ze bieden een goedkope, gediversifieerde manier om toegang te krijgen tot verschillende activaklassen, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta. In dit artikel bespreken we de populairste ETF’s waarin je via de beste beleggingsapp kun beleggen. We bespreken de voordelen van ETF’s en de beste strategieën om erin te beleggen. We zullen ook kijken naar de verschillende soorten ETF’s en enkele van de populairste ETF’s van dit moment.

De voordelen van beleggen in ETF’s

Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van ETF’s. ETF’s zijn een uitstekende manier om blootstelling aan verschillende activaklassen te verkrijgen zonder individuele aandelen of obligaties te hoeven kopen. Ze zijn ook zeer kosteneffectief, met lage kosten en commissies. Bovendien zijn ETF’s doorgaans liquider dan beleggingsfondsen, wat betekent dat u ze snel en gemakkelijk kunt kopen en verkopen. Ten slotte bieden ETF’s beleggers een manier om hun portefeuilles te diversifiëren zonder uitgebreid onderzoek of controle van individuele aandelen en obligaties.

Strategieën om in ETF’s de beleggen

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste strategieën om in ETF’s te beleggen. Een van de belangrijkste voordelen van ETF’s is dat zij kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot een grote verscheidenheid aan activaklassen. Daarom is het belangrijk om een gediversifieerde portefeuille te ontwikkelen met een mix van verschillende activaklassen. Daarnaast is het belangrijk aandacht te besteden aan de onderliggende holdings van de ETF en ervoor te zorgen dat het fonds goed gediversifieerd is.

De ETF”s van dit moment

Laten we tot slot eens kijken naar enkele van de populairste ETF’s van dit moment. Enkele van de populairste ETF’s zijn de SPDR S&P 500 ETF, de iShares Core S&P 500 ETF en de Vanguard Total Stock Market ETF. Deze ETF’s bieden allemaal blootstelling aan de brede aandelenmarkt en zijn een geweldige manier om blootstelling te krijgen aan een divers scala van aandelen. Daarnaast zijn er ETF’s die blootstelling bieden aan obligaties, grondstoffen en valuta’s, evenals sectorspecifieke ETF’s die zich richten op een bepaalde bedrijfstak of marktsegment.

Tot slot

Kortom, ETF’s zijn een geweldige manier voor beleggers om hun portefeuilles te diversifiëren en blootstelling te krijgen aan een verscheidenheid van activaklassen. Ze zijn relatief goedkoop en bieden een goede manier om toegang te krijgen tot een breed scala van activaklassen zonder individuele aandelen of obligaties te hoeven kopen. Dus wil jij graag je geld voor je laten werken, dan is het verstandig om allereerst te kijken naar de top 10 online brokers Nederland om een ETF te kunnen kopen. Heb je een account gemaakt en ook geld gestort, dan kun je aan de slag met je eerste aankoop. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende opties. Echter is het wel van belang te kijken naar ETF”s die zich in de voorbije jaren al meermaals bewezen hebben. De kans dat je dan succesvol kunt beleggen, is dan simpelweg vele malen groter.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>