• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de duurste schoenen ter wereld

Schoenen kunnen extreem duur zijn. Vooral als een grote naam heeft geholpen om ze te ontwikkelen. Pharrell en Kanye West hebben bijvoorbeeld een eigen schoen. Door hun naam eraan te verbinden hebben ze de prijs flink omhoog geduwd. Ze komen dan ook voor in de top 3 van duurste schoenen ter wereld.

Chanel x Pharrell x Adidas NMD Hu

Van de lijn van Chanel, Pharrell en Adidas NMD Hu zijn maar vijfhonderd exemplaren verschenen. Heb je deze in huis, dan heb je waarschijnlijk geld zat, of veel geluk gehad. Deze schoen kost namelijk maar liefst 12.400 euro. De bijzonderheid zit hem vooral in de samenwerking tussen deze drie grote namen.

Of het een mooie schoen is? Dat is een kwestie van smaak. Hij is zwart en er staan letters op. Maar goed, als je hem koopt, kun je wel zeggen dat je een schoen van deze drie grote namen heeft. Dat is voor sommige mensen heel veel waard. Ben je Adidas-fan en op zoek naar wat goedkopere, maar kwalitatief mooie merch, dan kun je het best bij Trustdeals kijken. Daar vind je kortingscodes in allerlei categorieën.

Nike Air Mag

Nike is een bijzonder merk, en dat weten we allemaal. Gewone Nikes kunnen al aardig aan de prijs zijn. Voor de gewone sterveling hebben we daarvoor een oplossing: een kortingscode voor Nike. Voer deze in bij het afrekenen en je krijgt een leuke korting. Op de Nike Air Mag geeft het beroemde schoenenmerk waarschijnlijk geen korting. Deze kost namelijk ruim 13.000 euro. Een waar collector’s item, want ze zijn een replica van de legendarische zelfsluitende schoenen uit Back to the Future Part II.

Toen de schoen op de markt kwam, waren er maar 1500 exemplaren van. Dat dreef de waarde op tot ongekende hoogte. Kijk je naar de schoen, dan straalt het futurisme eraf. Al zie sommige mensen er een gipsschoen in: zo’n schoen die je draagt om je botten te corrigeren als je je voet gebroken hebt.

Kanye West x Louis Vuitton Jasper

Louis Vuitton en Kanye West ontwikkelden samen een schoen. In 2021 wilde hij nog artistiek directeur van het modehuis worden. In elk geval is het hem in 2009 al gelukt om een eigen schoen bij ze los te peuteren, met een enorme waarde van 26.000 euro. Je zult er maar een keer mee op een vies grasveldje staan… Nee, deze zet je in de kast. Achter slot en grendel.

Het model heet ‘Jasper’ en was bijna 15 jaar geleden in slechts drie kleuren beschikbaar. Daarvan is de grijs-roze versie veruit de populairste. Deze schoenen hebben alleen The Rich and Famous in de kast staan.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>