• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken

Als je met regelmaat op het internet surft, dan heb je vast al eens reclames voorbij zien komen voor VPN. De beloftes omtrent VPN zijn groot en de tarieven vaak relatief laag. Maar wat is VPN eigenlijk? En wat zijn de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken? Dat lees je op deze pagina.

Wat is VPN?

De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. Maak je gebruik van een VPN dan worden de diverse gegevens die jij ongemerkt deelt via het internet versleutelt en verborgen. Voorbeelden van gegevens die versleutelt en verborgen worden zijn je browsergeschiedenis en je IP-adres. Dit maakt dat er een aantal belangrijke redenen zijn om gebruik te maken van een VPN.

Reden 1: Beveiliging van je verbinding

Door een VPN te gebruiken beveilig je jouw verbinding. Hiermee is een VPN een aanvulling op antivirussoftware. Een beveiligde verbinding maakt het voor hackers moeilijker om toegang te krijgen tot je laptop, pc of mobiele telefoon.

Reden 2: Veilig werken op openbare netwerken

De tweede reden hangt nauw samen met de eerste reden: veiligheid. Openbare netwerken, zoals het netwerk in de trein, zijn relatief onveilig. Op deze netwerken is het vrij eenvoudig voor een kwaadwillend persoon om mee te kijken met jouw surfgedrag en zo persoonsgegevens te stelen. Een VPN biedt je bescherming op een openbaar netwerk.

Reden 3: Alle mogelijke films en series streamen

Het internet lijkt misschien zonder beperkingen, maar is dit zeker niet. Probeer bijvoorbeeld maar eens vanuit het buitenland de samenvattingen van de eredivisie terug te kijken via NPO Start: grote kans dat je een melding krijgt dat dit niet is toegestaan vanuit het buitenland. Een VPN maakt het mogelijk om deze uitzendingen, maar bijvoorbeeld ook alle series die op de Amerikaanse versie van Netflix staan, alsnog te bekijken. Dit kan doordat je bij gebruik van een VPN kunt doen alsof je daadwerkelijk in het betreffende land bent.

Reden 4: Privacy

In dit artikel is al benoemd dat een VPN jouw IP-adres kan verbergen. Maak je geen gebruik van VPN dan is alles wat jij doet op internet naar jou te herleiden via jouw IP-adres. Het is dus te herleiden welke filmpjes je hebt bekeken op YouTube, maar ook welke websites jij wanneer hebt bezocht. Een VPN verbergt jouw IP-adres achter een server. Hierdoor is niet meer inzichtelijk wat jij op internet hebt gedaan, waardoor je meer privacy op het internet hebt.

Tot slot

Ben je na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd geraakt in VPN, dan kan je VPN gratis proberen. Door VPN zelf te proberen weet je namelijk pas echt of het iets is voor jou.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>