• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn anno 2022 de beste opties omtrent beleggen!

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met het beleggen van hun geld. Dit vaak met de reden omdat de rente momenteel erg laag is. 

Geld investeren

Geld investeren zorgt er dan ook in ieder geval ervoor dat je geld niet weg stoft op de bank. Veel mensen kiezen ervoor zich te verdiepen in een bepaald aandeel of in crypto. Op deze manier kan je geld meer waard worden terwijl het op een beleggersrekening staat. Geld beleggen is erg belangrijk voor de toekomst, op deze manier kan je een spaarpotje opbouwen voor later. Ben je benieuwd op welke manieren je kunt beleggen hoe dat in zijn werking gaat? In dit blog kun je meer lezen over de manieren van beleggen!

Crypto en NFT

Veel mensen zijn de afgelopen jaren begonnen met beleggen crypto. Het investeren in digitale munten met als doel je geld in meerwaarde te laten stijgen. Het meest bekende voorbeeld van een cryptomunt is de bitcoin, hiernaast zijn er nog talloze altcoins. Ook zijn NFT’s steeds populairder aan het worden. Online plaatjes die je kan kopen en verkopen. Deze plaatjes kun je kopen omdat je hem mooi vindt maar ook hier zitten bedrijven achter. Ook in NFT’s kan je je flink verdiepen om zo de beste NFT’s te vinden. Op Marketplace NFT kan je deze verhandelen, hier is een ruim aanbod aan verschillende NFT’s die te koop staan. Zelf kun je hier ook NFT’s op aanbieden. Je verkoopt je plaatjes aan de hoogste bieder en af en toe kunnen deze bedragen flink oplopen. Voornamelijk komt dit door hype of door bekende mensen die over NFT’s beschikken.

Aandelen

Een andere manier om je geld te investeren is via aandelen. Via een broker kun je aandelen van een bedrijf kopen en op deze manier wachten tot je geld gaat stijgen. Aandelen worden vaak gezien als betrouwbaarder dan crypto aangezien de volatiliteit lager is dan bij crypto. Dit betekent dat aandelen minder snel dalen en stijgen dam crypto. Aandelen zullen alleen heel erg dalen of stijgen door een gebeurtenis bij het bedrijf. Als er goede cijfers bekendgemaakt worden bij een bedrijf zal dit vaak leiden tot een stijging in het aandeel.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>