• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn anno 2022 de beste opties omtrent beleggen!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 23/02/2022

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met het beleggen van hun geld. Dit vaak met de reden omdat de rente momenteel erg laag is. 

Geld investeren

Geld investeren zorgt er dan ook in ieder geval ervoor dat je geld niet weg stoft op de bank. Veel mensen kiezen ervoor zich te verdiepen in een bepaald aandeel of in crypto. Op deze manier kan je geld meer waard worden terwijl het op een beleggersrekening staat. Geld beleggen is erg belangrijk voor de toekomst, op deze manier kan je een spaarpotje opbouwen voor later. Ben je benieuwd op welke manieren je kunt beleggen hoe dat in zijn werking gaat? In dit blog kun je meer lezen over de manieren van beleggen!

Crypto en NFT

Veel mensen zijn de afgelopen jaren begonnen met beleggen crypto. Het investeren in digitale munten met als doel je geld in meerwaarde te laten stijgen. Het meest bekende voorbeeld van een cryptomunt is de bitcoin, hiernaast zijn er nog talloze altcoins. Ook zijn NFT’s steeds populairder aan het worden. Online plaatjes die je kan kopen en verkopen. Deze plaatjes kun je kopen omdat je hem mooi vindt maar ook hier zitten bedrijven achter. Ook in NFT’s kan je je flink verdiepen om zo de beste NFT’s te vinden. Op Marketplace NFT kan je deze verhandelen, hier is een ruim aanbod aan verschillende NFT’s die te koop staan. Zelf kun je hier ook NFT’s op aanbieden. Je verkoopt je plaatjes aan de hoogste bieder en af en toe kunnen deze bedragen flink oplopen. Voornamelijk komt dit door hype of door bekende mensen die over NFT’s beschikken.

Aandelen

Een andere manier om je geld te investeren is via aandelen. Via een broker kun je aandelen van een bedrijf kopen en op deze manier wachten tot je geld gaat stijgen. Aandelen worden vaak gezien als betrouwbaarder dan crypto aangezien de volatiliteit lager is dan bij crypto. Dit betekent dat aandelen minder snel dalen en stijgen dam crypto. Aandelen zullen alleen heel erg dalen of stijgen door een gebeurtenis bij het bedrijf. Als er goede cijfers bekendgemaakt worden bij een bedrijf zal dit vaak leiden tot een stijging in het aandeel.

Over de schrijver: Onno

Vragen over zijn artikel? Neem dan zeker contact met hem op!

Andere bekeken ook:

>