• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit is wat je moet weten over het aanvragen van een ambtenarenlening

Ben je een ambtenaar en wil je voordelig geld lenen? Dat is mogelijk, want je kunt in Nederland een ambtenarenlening afsluiten. Dit is heel makkelijk online te doen. Bij mensen werkzaam in de publieke sector is de betaalmoraliteit vaak goed, dit resulteert in een lagere rente.

Wat houdt een ambtenarenlening in?

Een ambtenarenlening is niets anders dan een lening voor mensen in de publieke sector. Bij een aanvraag van zo’n lening wordt er gekeken of je werkzaam bent als een ambtenaar. Dit wordt bij de meeste kredietverstrekkers handmatig gedaan. Als voordeel krijg je dat je kunt profiteren van een lagere rente bij de lening. De werkgever wordt namelijk gezien als een betrouwbare en stabiele werkgever. Veel andere ambtenaren met krediet staan erom bekend dat ze hun lening altijd netjes op tijd terugbetalen. Daarom zijn kredietverstrekkers eerder geneigd om akkoord te geven op lagere rentes.

Een ambtenarenlening met een lagere rente

Als je een lening wilt aanvragen, dan moet deze lening natuurlijk beoordeeld worden. Dit wordt door banken gedaan met een zogenaamde credit-score. Behaal je meer punten bij je aanvraag, des te beter de voorwaarden zijn van je lening. Ambtenaren met een stabiele werkgever krijgen extra punten. Vaak is daarom een lening voor ambtenaren een stuk voordeliger.  

Is een ambtenarenlening echt zo eenvoudig?

Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Bij iedere aanvraag van een lening, of je wel of geen ambtenaar bent, wordt er naar meer factoren gekeken. Ben je gehuwd of alleenstaand? Hoe lang werk je bij je huidige werkgever? Hoelang woon je op je huidige adres? Hoeveel inkomen heb je per maand? Dit zijn allemaal factoren die een bank meeneemt bij de aanvraag van een lening.

Geld lenen wanneer je geen ambtenaar bent

Een ambtenarenlening kan dus een stuk voordeliger zijn dan een normale lening afsluiten. Ben je geen ambtenaar, dan is er niets om je zorgen over te maken. Een lening aanvraag wordt namelijk getoetst op diverse factoren, waarvan het beroep er een van is. Er is veel meer waar naar gekeken wordt. Of je al leningen in het verleden hebt afgesloten, hoeveel je precies wilt lenen, of je een koopwoning of huurwoning hebt en hoe lang je in dienst bent bij je huidige werkgever. Dit zijn allemaal belangrijke factoren voor de aanvraag van een lening. Wil je dus voordelig lenen en ben je geen ambtenaar, dan zijn er genoeg interessante mogelijkheden.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>