• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit is waarom crypto een essentiële toevoeging is aan je beleggingsportfolio in 2024

Veel mensen zijn vandaag de dag steeds meer geïnteresseerd in het doen van beleggingen en het kopen van aandelen. Dat is natuurlijk helemaal geen slecht idee: je krijgt namelijk veel meer waar voor je geld dan wanneer je je geld gewoon simpel op je spaarrekening parkeert.

Je moet natuurlijk wel wat meer geld investeren en je loopt ook ietwat meer risico dan wanneer je je geld dus gewoon op je spaarrekening zet. Maar, dit risico is het meer dan waard als je ziet wat het je op de lange termijn oplevert.

Bovendien kan je bij beleggen ook gebruikmaken van het voordeel rente-op-rente. Je krijgt namelijk ook winst over de uitgekeerde winst: dus je kan op meerdere manieren je vermogen laten groeien.

Maar, wat voor soort beleggingen moet je precies doen in het jaar 2024? Cryptocurrency kopen is de tip voor het aankomende jaar. Als je je winsten echt graag wil vergroten, dan is het verstandig hier eens in te duiken!

Cryptocurrency: de hype van nu 

Iedereen lijkt tegenwoordig te willen investeren in cryptocurrency. Dat komt omdat het een vrij eenvoudige manier lijkt om je vermogen te vergroten. Je moet echter wel bereid zijn om wat meer risico te nemen dan normaal. Je wordt dan beloond voor het nemen van dit extra risico in de vorm van hogere winst.

Cryptocurrency is eigenlijk een digitale vorm van valuta. Zo heb je bijvoorbeeld de Bitcoin, een van de meeste populaire online valuta. Dat komt omdat er geen extern orgaan bij hoeft te komen om transacties goed te keuren.

Als je gewoon met crypto betaalt, dan is het geregeld, en hoeft er geen toestemming te komen van een andere instantie. Daarnaast is het ideaal dat je geen contant geld meer nodig hebt om transacties te doen, maar dat je gewoon met online geld kan betalen.

Dit maakt het laagdrempelig en eenvoudig, iets wat veel mensen erg aantrekkelijk vinden. Door al deze voordelen is er sprake van een hoge marktkapitalisatie en een vrij hoge beurskoers voor crypto. Jij kan daar handig op inspelen als potentiële koper!

Hoe werkt crypto precies? 

Doordat de valuta zich bevindt in de digitale wereld, hoef je niet moeilijk te doen met cash geld en overvolle portemonnees. Je kan natuurlijk wel een digitale portefeuille bijhouden, zodat je wel het overzicht houdt over alle transacties die je gedaan hebt.

Alle betalingen die je met crypto hebt gedaan, komen in een grote database te staan met informatie over de transactie. Dit is alleen toegankelijk voor degene die de transacties gedaan heeft, dus de transactie is verborgen voor de rest van de wereld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat openbaar gemaakt wordt wat jij met je geld gedaan hebt.

Vandaar de naam crypto: dit is gebaseerd op het woord encryptie. Dit houdt in dat er veilig met je je gegevens wordt omgegaan en dat je een complex wachtwoord nodig hebt om bepaalde gegevens op te vragen en te bekijken. Zo voorkom je dat hackers met jouw valuta aan de haal gaan.

Conclusie

Kortom: het is erg aantrekkelijk om vandaag de dag te investeren in crypto. De cryptoprijzen liggen namelijk redelijk laag, maar dat kan volgend jaar weer totaal anders zijn omdat de markt veel fluctueert. Investeren in crypto is risico nemen, maar wel een risico dat potentieel veel kan opleveren. Tel uit je winst!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>