• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit is hoe jij onder een parkeerboete uit kan komen!

Heel veel mensen herkennen het waarschijnlijk wel: je bent even afgeleid in de auto, en plots doe je iets wat niet helemaal de bedoeling is en overtreed je een verkeersregel. Niks aan de hand, tot een paar weken later er een brief op de deurmat ligt met de mededeling dat je een verkeersboete hebt gekregen. Dat is nog eens balen! Een van de meest uitgedeelde boetes zijn parkeerboetes. Veel mensen hebben haast en willen hun auto op het eerste en beste plekje neerzetten om zo snel mogelijk bij hun afspraak te kunnen komen. Dat is zonde, want de meeste mensen kijken niet goed, en zien bijvoorbeeld niet dat er op die plek niet geparkeerd mag worden, of dat er een bepaald tijdslimiet geldt. Dit is allemaal niet nodig! 

Maar, als je de boete fout parkeren hebt gekregen, zijn er een aantal tips en tricks die je kan toepassen zodat je toch niet de volle mep hoeft te betalen. Ook benieuwd hoe je dit voor elkaar kan krijgen? Lees dan snel verder hoe je van die boete fout parkeren verlost raakt!

Maak gratis bezwaar 

De meeste mensen die een boete voor fout parkeren ontvangen hebben, zijn chagrijnig. Dat is logisch, want het gaat vaak om best wel wat geld. Een gemiddelde boete voor fout parkeren kost zo’n 100 euro. Je kan best wel wat leuke dingen van dat geld doen, dus het is onwijs zonde van je geld als je dat geld moet betalen aan het CJIB. Je kan altijd proberen om gratis bezwaar te maken tegen de parkeerboete. Boetes worden uitgedeeld door politie-agenten, en dat betekent dat het mensenwerk is. En, waar mensen werken, daar worden fouten gemaakt. Het kan dus zomaar zijn dat je deze boete onterecht gekregen hebt, dus het is zeker altijd zinvol om bezwaar te maken (tenzij je zeker weet dat de boete rechtvaardig was).

Je kunt via verkeersboete.nl kosteloos je boete insturen voor bezwaar met een slagingskans van 1 op 4. Als inderdaad blijkt dat er iets niet klopt, dan kunnen zij ervoor zorgen dat deze boete wordt kwijtgescholden! Hoe mooi is dat?

Boete aanvechten 

Als er blijkt dat er iets niet klopt, dan zal verkeersboete.nl de boete aanvechten. Je kan ook zelf een brief schrijven aan de Officier van Justitie als je het liever via de traditionele weg doet. Je hoeft de boete dan niet te betalen totdat je reactie gekregen hebt van de Officier van Justitie. Het kan zomaar zijn dat je boete uiteindelijk wordt kwijtgescholden, als jij in het gelijk gesteld wordt.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>