• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Deze 4 soorten bedrijven zijn het makkelijkst op te schalen

Wanneer je rijk wil worden, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Sommige mensen werken zich op in grote organisaties zoals multinationals, terwijl anderen ervoor kiezen om een eigen bedrijf te beginnen en op te schalen. Echter is het opschalen van een onderneming niet altijd mogelijk. Daarom is het handig om te weten bij welke soorten bedrijven opschaling vaak het makkelijkst mogelijk is. In deze blog tref je dan ook een overzicht van dit soort bedrijven, zodat je weet waar jij je op moet focussen.

Webwinkels

De eerste bedrijfstak waarbij opschalen vaak erg eenvoudig is, zijn webwinkels. In principe heb je alleen een website, wat software en betrouwbare leveranciers nodig om een webwinkel te beginnen. Wanneer je deze structuur in orde hebt, is het erg makkelijk om een e-commerce store op te schalen. Vaak begint dit door extra veel reclame te maken op social media en langzaam maar zeker je assortiment uit te breiden. Hiervoor heb je niet veel extra personeel nodig, waardoor dit ook nog eens erg flexibel is. Het is dan ook geen wonder dat er zoveel mensen miljonair zijn geworden aan de hand van een opgeschaalde webwinkel.

Software-as-a-service bedrijven (SaaS)

Ook met Software-as-a-service bedrijven (SaaS) is opschalen vaak eenvoudig te regelen. SaaS-bedrijven kunnen gemakkelijk opschalen omdat de software die ze aanbieden cloudgebaseerd is en gehost wordt op het internet, waardoor het overal ter wereld toegankelijk is. Dit maakt het opschalen van activiteiten eenvoudiger omdat klanten toegang hebben tot de software zonder dat er fysieke infrastructuur of hardware-installatie nodig is. Bovendien hebben SaaS-bedrijven toegang tot een onbeperkt aantal klanten via digitale marketinginspanningen, zoals SEO en social media marketing. Hierdoor kunnen ze snel een grotere groep potentiële klanten bereiken, waardoor ze hun bedrijfsactiviteiten sneller kunnen opschalen dan een traditioneel bedrijf zou kunnen.

Webdesigndiensten

Verder zie je vaak dat webdesigndiensten, zonder veel problemen te hebben, op kunnen schalen. Webdesignbedrijven kunnen gemakkelijk opschalen omdat webdesign relatief digitaal is en veel van het werk op afstand wordt gedaan. Daardoor zijn er geen fysieke middelen nodig om op grote schaal te groeien. Webdesignbedrijven kunnen ook meer personeel aannemen en nieuwe projecten uitvoeren zonder te hoeven investeren in extra fysieke middelen zoals kantoorruimte of apparatuur. Dit maakt opschalen veel gemakkelijker dan andere bedrijven die meer fysieke middelen nodig hebben.

Online media beheer agencies

Tot slot zie je regelmatig verhalen van online media beheer agencies voorbij komen die probleemloos opschalen. Online media beheer agencies hebben ook het voordeel dat ze gemakkelijk kunnen opschalen omdat ze niet beperkt zijn door fysieke ruimtes of middelen. In plaats daarvan kunnen ze digitale tools en platforms gebruiken om meerdere klanten van over de hele wereld tegelijk te beheren met weinig overheadkosten. Hierdoor kunnen ze hun diensten snel en efficiënt uitbreiden om een groter klantenbestand aan te kunnen, zonder te hoeven investeren in extra personeel of grotere kantoorruimtes te huren. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>