• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • DEGIRO vs Binck: Wat is de beste optie? [2021]

DEGIRO vs Binck: Wat is de beste optie? [2021]

By Onno

oktober 27, 2021


Welke broker is beter om te beleggen: DEGIRO vs Binck? Nadat we eerder al een vergelijking maakten van BUX versus DEGIRO, is nu Binck aan de beurt. Als jij een eerste stap wil maken in het verzekeren van financiële veiligheid is het belangrijk om vandaag al te beginnen met beleggen. 

Binck Bank en DEGIRO zijn allebei grote spelers in de Nederlandse beleggingswereld. Om je te helpen in het maken van de juiste keuze leggen we je daarom in dit artikel wat de verschillen zijn tussen de beide brokers en hoe jij daartussen kiest. 

In deze Binck Bank vs DEGIRO vergelijking zetten we de belangrijkste kenmerken van de beide brokers eens op een rijtje, zodat jij kunt ontdeken welke broker het meest geschikt is voor jou. 


Wat zijn de verschillen tussen DEGIRO en Binck?

Om te beginnen zetten we de belangrijkste kenmerken van Binck Bank en DEGIRO eens op een rijtje. Via deze tabel vergelijk je DEGIRO en Binck in 1 oog opslag: 

Beste keuze


Voordelen DEGIRO

 • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten
 • Laagste kosten
 • Grootste aanbod

Voordelen Binck Bank

 • Groot aanbod
 • Uitgebreide informatie bij aandelen

Nadelen DEGIRO

 •   Kan ingewikkeld zijn voor beginners


Nadelen Binck Bank

 •  Relatief hoge kosten
 •  Kan ingewikkeld zijn voor beginners 

Aanbod DEGIRO
Aandelen, fondsen, ETFs, kernselectie met ETFs zonder transactiekosten, gestructureerde producten

Aanbod Binck Bank
Aandelen, fondsen, ETFs, obligaties


Kosten DEGIRO

Gratis binnen de kernselectie

€2 - €4 + 0% - 0.11% voor aandelen, obligaties, fondsen

Kosten Binck Bank

Servicekosten €3,50 + 0,01% van het portfolio per maand

0.10% - 0.15% per transactie voor aandelen en ETFs.

Betaalmethodes Binck Bank
iDeal

Betaalmethodes Binck Bank
iDeal

Mobiele app
iOS en Android

Mobiele app
iOS en Android

Veiligheid
Depositogarantiestelsel tot €100.000, AFM-vergunning

Veiligheid
Depositogarantiestelsel tot €100.000, AFM-vergunning

Hoe hebben wij deze Binck Bank vs DEGIRO vergelijking gedaan?

 • Stap 1

 • Stap 2

 • Stap 3

Data verzamelen

Om een goede uitspraak te doen over welke broker beter is (Binck Bank of DEGIRO) verzamelen we eerste alle belangrijke data die we nodig hebben om een goede vergelijking te maken. Al deze data is afkomstig van de officiële websites van de partijen zodat we zeker weten dat dit 100% kloppend is. 

Let op: Binck Bank wordt SaxoBank
De BinckBank wordt in de loop van 2021 overgenomen door de SaxoBank. De pakketten die BinckBank aanbood zijn overgenomen door de SaxoBank, dus er verandert voor de klant in principe niets. We hanteren in dit artikel het pakket SaxoBank Green als basis. 

In dit vergelijkingsartikel gebruiken we nog steeds de term Binck Bank, omdat bestaande klanten nog steeds een rekening hebben bij de Binck Bank. Deze klanten kunnen dit artikel daarom gebruiken om hun kosten te vergelijken met DEGIRO.

Geen rekening bij Binck Bank? De informatie die wij schrijven over Binck Bank is precies hetzelfde als bij de SaxoBank. Ben jij na dit artikel overtuigd om te beleggen bij de Binck Bank? Dan zal jij dus een rekening openen bij de Saxo Bank. 


Binck Bank vs DEGIRO kosten

We beginnen deze vergelijking tussen Binck Bank en DEGIRO door de kosten toe te lichten. Om hier een zo goed mogelijk beeld over te kunnen scheppen beginnen we eerst met het uitleggen van de verschillende soorten kosten waar je op kunt rekenen bij het beleggen bij de Binck Bank en DEGIRO. 

DEGIRO hanteert geen vaste maandelijkse kosten. Op het moment zijn er maar weinig aanbieders van beleggingen die geen maandelijkse kosten in rekening brengen. Hierin is DEGIRO uniek. De Binck Bank brengt hiervoor €3,50 + 0.01% van de portefeuillewaarde per maand in rekening. 

DEGIRO hanteert transactiekosten van €2 + 0.03% per transactie. Het lage percentage is aantrekkelijk voor beleggers, omdat de hoogte van de aankoop zo minder uitmaakt. Bij een hoger percentage zou je namelijk relatief meer geld moeten afdragen. 

Binck Bank hanteert transactiekosten van 0.15% per transactie. Dit percentage is hoger dan bij DEGIRO, maar er worden geen vaste kosten per transactie gerekend. In het rekenvoorbeeld hieronder zal je zien dat DEGIRO toch goedkoper is. 

Binck Bank

DEGIRO

Je koopt €1000 Tesla aandelen

Je koopt € 1000 Tesla aandelen

Je krijgt voor €998,50 Tesla aandelen

Je krijgt voor €997,70 Tesla aandelen

Kosten: 0.15%

Kosten: €2 + 0.03%

Extra kosten na een jaar: €43

Extra kosten na een jaar: €0

Winnaar: DEGIRO

Op de lange termijn is DEGIRO een stuk goedkoper dan Binck Bank. Dat heeft alles te maken met het het gebrek aan servicekosten die maandelijks worden afgeschreven. De initiële kosten zijn iets hoger, maar aan het einde van de rit zijn de kosten vele malen lager. Daarnaast is het zo dat de DEGIRO Kernselectie het ook nog eens mogelijk maakt om zonder transactiekosten te beleggen. 


Binck Bank vs DEGIRO aanbod 

Nu je weet dat DEGIRO goedkoper is dan de Binck Bank, kunnen we doorgaan naar het volgende onderdeel van dit vergelijkingsartikel: het aanbod. Wil je bijvoorbeeld beleggen in moderne ETFs met cryptovaluta, eSports, of juist traditionele obligaties en aandelen in goud en platina? Dan moet het aanbod er wel zijn!

Niet schrikken, maar momenteel kun je bij DEGIRO beleggen in zo'n 15.000 aandelen die worden aangeboden op verschillende beurzen. Daarnaast kun je beleggen in meer dan 5.500 ETFs, 500 fondsen en meer dan 10.000 gestructureerde producten. Van dit aanbod zit een deel van de ETFs in de DEGIRO Kernselectie, waarvoor klanten geen transactiekosten hoeven te betalen. 

Zo kun jij een keuze maken uit aandelen waar jij affiniteit mee hebt en waar jij in gelooft. Door dit grote aanbod wordt deze keuze mogelijk gemaakt. 

Beleggen DEGIRO

Bij DEGIRO handel je snel en gemakkelijk in meer dan 10.000 verschillende aandelen.

Het aanbod bij Binck Bank is vergelijkbaar met DEGIRO, maar dan minder. Dat wil zeggen dat je ook bij Binck Bank kunt beleggen in aandelen, ETFs, obligaties en gestructureerde producten, maar dat er op de verschillende beurzen minder aanbod beschikbaar is. Dit hoeft niet iets slechts te zijn, aangezien beleggers natuurlijk een selectie maken uit dit grote aanbod. Binck periodiek beleggen is uiteraard ook nog mogelijk.

Toch is het grote aanbod aantrekkelijker van DEGIRO voor beginnende beleggers. Zo kun je immers een keuze maken uit de aandelen waar jij écht achter staat. 

Beleggen Binck Bank

Winnaar: DEGIRO

DEGIRO heeft veruit het grootste aanbod aan aandelen, ETFs, obligaties en gestructureerde producten. Zowel beginnende als gevorderde beleggers kunnen helemaal los gaan binnen het grote platform. 


DEGIRO of Binck veiligheid

Bij het beleggen van jouw zuurverdiende geld bij een broker is het van belang om na te denken over de veiligheid. Wij horen vaak dat men huiverig is om te beleggen, omdat ze de aandelenmarkt zien als een manier van gokken. Toch is dit vaak onterecht en niet gebaseerd op feiten. Het risico van beleggen zit namelijk in gebruikers die onverantwoord vaak aandelen kopen en verkopen.

Zowel Binck Bank als DEGIRO doen allebei heel veel aan het verzekeren van veiligheid van vermogen. Daarnaast hebben zij strenge wetgeving waaraan zij moeten voldoen vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Om de veiligheid te waarborgen doet DEGIRO verschillende dingen. Allereerst is het zo dat DEGIRO sinds 2020 valt onder de Duitse moederbank FlatEx. Dit heeft als gevolg dat Nederlandse beleggers per 2020 vallen onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dit is gunstig, want dit garantiestelsel geldt voor €100.000 per persoon. 

Daarnaast is DEGIRO een broker die in de afgelopen jaren is onderscheiden met talloze prijzen. Nu zeggen prijzen niet altijd alles, maar in dit geval is het een blijk van een broker die haar taak serieus neemt. Mede hierdoor is het klantenbestand van DEGIRO al uitgegroeid tot meer dan 1 miljoen beleggers van alle soorten en maten.

Als laatste - zoals eerder genoemd - geldt er strenge wetgeving vanuit de AFM. Dit betekent bijvoorbeeld dat nieuwe klanten een beleggingstoets moeten afnemen, er op heldere wijze wordt gecommuniceerd op het moment dat bepaalde aandelen flink zakken in koers en dat complexe beleggingsproducten niet voor startende beleggers beschikbaar worden gesteld. Dit alles om de klant en haar vermogen in bescherming te nemen

Ook Binck Bank hanteert verschillende regels die ervoor zorgen dat beleggers op een veilige manier kunnen beleggen op de aandelenmarkt. Zo hebben ook de klanten bij Binck Bank de zekerheid dat hun vermogen wordt beheerd onder dezelfde strenge wetgeving van de AFM als DEGIRO.

Daarnaast is het zo dat ook de Binck Bank een depositogarantiestelsel tot €100.000 hanteert. In beide gevallen kun je er dus zeker van zijn dat jouw vermogen veilig gesteld is. 

Winnaar: DEGIRO

Wat ons betreft scoren beide brokers even goed wat betreft veiligheid. Voor beide geldt strenge wetgeving, wordt er een depositogarantiestelsel gehanteerd en is de communicatie transparant. 


DEGIRO of Binck gebruiksgemak

We zijn aangekomen bij het laatste onderdeel van deze: Binck Bank vs DEGIRO: welke crypto broker is beter? In deze sectie gaan we kijken naar het gebruiksgemak van de verschillende brokers.

Allereerst zullen we het hebben over DEGIRO. Zij hebben een duidelijke missie: maak beleggen toegankelijk. Dit betekent dat zij goed hebben nagedacht over de vormgeving van hun platform, waarbij ze het hele platform onlangs volledig op de schop hebben genomen. 

Het resultaat is dat je bij DEGIRO in een duidelijk overzicht kunt zien wat voor soort beleggingsproduct je aan het bekijken bent, hoeveel dit kost en op welke beurs je het aankoopt. Daarnaast wordt er per aandeel een interactieve grafiek met de koers gegeven. Ook worden er regelmatig artikels geplaatst bij verschillende aandelen met daarin informatie over allerlei zaken, zoals de leiding of nieuwe ontwikkelingen.

Het kopen van aandelen werkt eenvoudig via een koppeling van jouw iDeal met DEGIRO. Hierdoor kun jij eenvoudig geld storten en weer opnemen. DEGIRO heeft ook een duidelijke app, met daarin dezelfde functies als de webbrowser. Ook via de app is het mogelijk om geld te storten en weer op te nemen. 

Al met al zijn wij van mening dat DEGIRO een beleggingsplatform heeft gecreëerd waarin het toegankelijk maken van beleggen zeker is gelukt. 

Beleggen DEGIRO

Het platform van Binck Bank ziet er op het eerste gezicht ingewikkelder uit. In onze ogen is het wat onoverzichtelijker, waarbij het vooral niet helemaal duidelijk is op welke beurs je aan het handelen bent. 

Op de aandelenmarkt is het namelijk zo dat eenzelfde aandeel op verschillende beurzen kan worden aangekocht. Zo kun je bijvoorbeeld een Apple aandeel kopen op de Amerikaanse NYSE, maar ook via de Duitse Xetra. Deze onoverzichtelijkheid kan het voor beginnende beleggers om een juiste investering te maken.

Wat wel interessant is dat de Binck Bank een Morningstar rating weergeeft bij de verschillende beleggingen. Morningstar is een website die zich buigt over alle specificaties van aandelen, ETFs en obligaties, waarbij ze worden beoordeeld op een aantal criteria. Deze informatie is bij DEGIRO niet via het platform beschikbaar, maar zal je via de Morningstar website zelf moeten opzoeken. 

Beleggen Binck Bank

Winnaar: DEGIRO

Zowel Bitvavo als Litebit scoren goed op het gebied van gebruiksgemak. Toch is het gebruiksgemak van DEGIRO een klasse hoger dan bij de Binck Bank. Bij DEGIRO weet je op welke beurs je aan het handelen bent, kun je eenvoudig geld storten en opnemen. Ook is in jouw portefeuille direct zichtbaar hoeveel winst je hebt gemaakt en welke investeringen een goede keuze waren. Voor de beginnende belegger is DEGIRO een uitstekende keuze wat betreft gebruiksvriendeljkheid. 


Welke broker is beter: DEGIRO of Binck?

Dat was hem dan! Onze Binck Bank vs DEGIRO vergelijking. Zoals je hebt gelezen in dit artikel lijken de beide brokers veel op elkaar. De verschillen zijn redelijk klein, waarbij je kunt concluderen dat je bij beide brokers prima terecht kunt om te starten met beleggen. 

Toch is er in onze ogen wel een duidelijke winnaar. Als jij twijfelt tussen de Binck Bank en DEGIRO kunnen wij toch echt wel DEGIRO aanraden. Dit heeft alles te maken met de betere gebruiksvriendelijkheid en boven alles de lagere kosten. 

Zo betaal je bij de Binck Bank per jaar zo'n €42 aan servicekosten, terwijl dit bedrag bij DEGIRO €0 bedraagt. Op de lange termijn ben je daarom voordeliger uit bij DEGIRO. Daarnaast heeft DEGIRO een kernselectie met ETFs waarvoor je welgeteld €0 aan transactiekosten betaalt. Bovendien is het aanbod bij DEGIRO groter dan bij Binck Bank. 

Kortom, als jij overweegt te beginnen beleggen dan zouden je we zeker adviseren om te kiezen voor DEGIRO in plaats van Binck Bank. Uit onze review over DEGIRO blijkt namelijk het beste alternatief voor Binck Bank. Overstappen van Binck naar DEGIRO is dan ook zeker een verstandig idee.

DEGIRO

Geschikt voor

Beginnende / gevorderden beleggers

Aanbod

30.000+ producten

Kosten

€2 + 0.03 per transactie

Mobiele app

Ja

Binck Bank

Geschikt voor

Beginners

Aanbod

10.000+ producten

Kosten

€42 p/j + 0.15% per transactie

Mobiele app

Ja


Veelgestelde vragen

Wat zijn DEGIRO en Binck Bank?

Binck Bank en DEGIRO zijn twee bekende brokers uit Nederland. Via deze aanbieders van beleggingen kun jij investeren in allerlei aandelen, ETFs, fondsen en gestructureerde producten op verschillende beurzen. Via deze link ontdek je welke van deze twee brokers het beste is.

Hoe hebben jullie Binck Bank en DEGIRO vergeleken?

In deze Binck Bank of DEGIRO vergelijking hebben wij beide brokers op verschillende criteria beoordeeld. Denk hierbij aan gebruiksgemak, handelskosten, veiligheid, unieke functionaliteiten en het aanbod aan beleggingen bij de beide platformen. Ook hebben we gekeken naar bestaande reviews en ervaringen van klanten bij dit platform. Benieuwd naar onze eindbeoordeling? Klik hier!

Is DEGIRO beter dan Binck Bank?

DEGIRO is beter dan Binck Bank om meerdere redenen. Zo heeft DEGIRO op de lange termijn lagere kosten, is het gebruiksgemak hoog wordt de veiligheid beter gewaarborgd. Bovendien heeft DEGIRO een kernselectie met ETFs waar je geen transactiekosten voor betaalt. 

Onno

Over de schrijver

Naast mijn werk als leerkracht op een basisschool werk ik als contentschrijver voor ThinkRich. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

LET OPTijdelijk handel je de eerste €1000 gratis bij Bitvavo!