DEGIRO Review en Ervaringen [2021]

By Onno

januari 14, 2021


Voordelen

 • Snel en gemakkelijk beginnen met beleggen
 • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten
 • Een van de goedkoopste brokers van Nederland
 • Groot aanbod aan ETFs, aandelen en meer

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

9.2
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

9.0

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

9.5

In deze DEGIRO review ontdek je alles wat jij moet weten om te beleggen via DEGIRO. DEGIRO maakt het mogelijk voor klanten om met laagdrempelig en eenvoudig te beleggen in aandelen, fondsen, ETFs en obligaties.  Ben jij geïnteresseerd in het investeren in ETFs zonder transactiekosten of Tesla-aandelen, lees dan verder!

In deze review onderzoeken we namelijk de voor- en nadelen van beleggen bij DEGIRO, zodat jij alle informatie hebt die je nodig hebt om succesvol te beleggen. Ook behandelen we onze eigen DEGIRO ervaringen. 


Wat is DEGIRO?

wat is degiro

Voor we deze DEGIRO review beginnen is het belangrijk om antwoord te geven op de vraag: "wat is DEGIRO?". Misschien heb je er ooit wel eens van deze gehoord, maar weet je nog niet precies wat het is.

DEGIRO is een online broker die oorspronkelijk alleen binnen de Nederlandse markt actief was. Inmiddels is DEGIRO echter uitgegroeid tot een van de grotere brokers in Europa en zijn ze actief in maar liefst 18 Europese landen.

Dat de experts ook goede ervaringen met DEGIRO hebben blijkt uit de vele prijzen die ze gewonnen hebben. Zo zijn ze onderscheiden met onder andere de volgende prijzen: 'Meest eerlijke broker van Nederland' door de NTV, 'Beste online broker' door Cashcow en 'Best beoordeelde beleggingsplatform' door Investors Chronicle & Financial Times.

In 2020 is DEGIRO een fusie gestart met Flatex Bank waardoor de positie van deze broker nog groter is geworden. DEGIRO staat bekend om zijn lage tarieven en brede productaanbod.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Via deze link maak je direct gratis een account aan. Door gratis een account aan te maken kun je snel en gemakkelijk beginnen met beleggen.

DEGIRO Specificaties


 • Aandelen
 • Fondsen
 • ETFs
 • Obligaties
 • CFDs

Minimale inleg: €0 

Vermogensgarantie: €100.000

Type aanbieder: all-round online broker

Opgericht: 2008

Demo-account: nee

Uniek: kernselectie met ETFs zonder transactiekosten


Stappenplan: Hoe maak je een account aan bij DEGIRO?

Het aankopen van beleggingen via DEGIRO werkt op een simpele wijze. Voor Nederlandse rekeninghouders kun je met behulp van iDEAL een bedrag storten op jouw DEGIRO account.

 In onderstaande sectie zullen we in Jip en Janneke taal uitleggen hoe je kunt beginnen met beleggen bij DEGIRO. In onze ogen een onderdeel dat niet mag missen in deze DEGIRO Review.

Stap 1: Rekening openen

Je kunt gemakkelijk en kosteloos een rekening openen op de website van DEGIRO, door te drukken op de knop 'Open een rekening'. Klik hier om direct naar de juiste pagina te gaan.

Vervolgens geef je aan of je een Nederlandse of Belgische rekeninghouder bent. Momenteel is het voor Nederlandse of Belgische rekeninghouders mogelijk om gemakkelijk geld in te boeken op jouw account van DEGIRO. 

Stap 2: Geld storten op jouw rekening

DEGIRO review
DEGIRO geld inboeken

Voordat je aandelen kunt aankopen, moet je geld storten op jouw beleggingsrekening. Daarbij is het mogelijk om jouw DEGIRO account to koppelen aan jouw bankrekeningnummer, zodat je via iDEAL geld kunt storten op jouw account.

Het geld dat jij hebt gestort op jouw rekening wordt op dat moment 'vrije ruimte' genoemd. Met die 'vrije ruimte' kun je starten met het investeren in beleggingen naar jouw keuze. Hieronder kun je zien dat je geld via iDEAL kunt inboeken.

DEGIRO ervaring

Wil je je eerst verdiepen in het beleggen voordat je start met het inleggen van geld? Dat kan! Het aanmaken van een account van DEGIRO is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Maak hier gemakkelijk een account aan en je kunt al beginnen met het rondkijken in de wereld van het beleggen. 

Verandering van de vrije ruimte

Sinds 2020 werkt DEGIRO samen met de Duitse bank FlatEx, waardoor een geopende rekening van DEGIRO automatisch een betaalrekening van FlatEx met zich meebrengt. Dit biedt voordelen, aangezien het nu mogelijk is om geld op jouw rekening te zetten. 

Voor 2020 werd 'extra' ruimte door DEGIRO automatisch uitgeleend in een fonds, aangezien DEGIRO op dat moment nog niet het recht had om als bank te functioneren. Met andere woorden: tegenwoordig wordt 'vrije ruimte' op jouw account gehouden, terwijl vroeger de 'vrije ruimte' werd uitgeleend aan een fonds.

Hoe koop je aandelen via DEGIRO?

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij DEGIRO kun je beginnen met het het kopen van beleggingen zoals aandelen, fondsen of ETF's. Maar hoe koop je nu precies aandelen via DEGIRO?

IN onderstaand stappenplan geven we je een overzicht hoe je binnen 5 minuten je eerste aandelen kunt kopen.

Stap 1: een belegging kiezen

Maak in het interface een keuze uit het soort belegging dat jij gaat kiezen.

Je kunt hierbij gemakkelijk een selectie maken uit het type aandeel, de beurs waarop je een aandeel aankoopt en of het aandeel in de Kernselectie zit of niet. 

Stap 2: kopen of verkopen

Als je een keuze hebt gemaakt, kun je op de groene knop drukken, waar koop op staat.

Onder deze twee knoppen staat ook genoteerd hoeveel aandelen je al bezit van dat soort. In dit geval bezitten wij 33 aandelen, waarvan de huidige waarde €1.542,75 is. 

ETFs kopen

Step 3: Aankopen van de belegging

Vervolgens kom je in een scherm waarin je informatie krijgt over de koerswaarde op dat moment. 

Je kunt kiezen tussen een aantal opties, waarbij je een limiet kunt stellen aan de DEGIRO kosten.

Is een aandeel €46 waard, kun je bijvoorbeeld door middel van 'limit order' aangeven dat je voor maximaal €45 het aandeel wilt aankopen. 

Dat betekent dat je het aandeel dus kunt kopen als de waarde van het aandeel onder de €45 daalt. 

Het is ook mogelijk om een aandeel direct te kopen op de dagwaarde.

Dit is de market order. Op die knop druk om op gemakkelijke wijze aandelen op de actuele koersstand aan te schaffen. 

Als laatste selecteer je de hoeveelheid aandelen die je wilt aanschaffen, wat 'participaties' wordt genoemd.

In dit geval kun je bijvoorbeeld 3 participaties in VanEck Global EW aanschaffen tegen €46,79 per participatie, waardoor je 3 participaties koopt voor totaal €143,47. 

ETF kopen

Is DEGIRO veilig en betrouwbaar?

Uiteraard is veiligheid en betrouwbaarheid een belangrijk onderdeel van deze DEGIRO Review. Om die reden hebben we hier onderzoek naar gedaan.

Sinds 2020 valt het bedrijf DEGIRO onder de Duitse bank FlatEx. Voor de veiligheid heeft dit positieve gevolgen, aangezien beleggingen die een klant bij DEGIRO heeft onder het depositogarantiestelsel vallen. Dat wil zeggen dat jouw vermogen op DEGIRO tot en met 100.000 veilig wordt gesteld op het moment dat DEGIRO financiële problemen krijgt. 

Beleggen neemt altijd risico's met zich mee, waarbij het technisch gezien mogelijk is om een jouw vermogen (deels) kwijt te raken. Deze risico's beperken zich niet tot DEGIRO, maar gelden voor alle aanbieders van beleggers. 

DEGIRO is door de jaren heen onderscheiden met verschillende prijzen, waaruit blijkt dat het bedrijf haar zaken op orde heeft. Daarnaast heeft het platform in het begin van 2021 een toename in klant aanmeldingen ondervonden, waarbij er zelfs een wachtrij voor nieuwe klanten ontstond. Anno 2021 zijn er meer dan 1 miljoen beleggers die beleggen via DEGIRO. Hieronder een screenshot van een aantal broker awards die DEGIRO gewonnen heeft.  Kwa veiligheid scoort DEGIRO dus zeker goed in deze DEGIRO Review.

Is degiro veilig

Het aanbod bij DEGIRO

DEGIRO is een grote broker binnen de wereld van beleggen en dat is ook terug te zien in het aanbod. DEGIRO biedt beleggers namelijk de mogelijkheid om wereldwijd te handelen in aandelen, fondsen, ETF's en gestructureerde producten. 

Het aanbod van DEGIRO is groot, waarbij het mogelijk is om op verschillende beurzen te investeren. Welke soort investering jij maakt, hangt af van jouw visie en jouw budget. 

Daarbij is het zo dat het aanbod van DEGIRO over het algemeen groter is dan het aanbod van andere brokers. In vergelijking met banken als de ING is het verschil overweldigend: bij DEGIRO is het aanbod groter dan bij de ING. 

In deze DEGIRO review kunnen we niet anders dan concluderen dat het aanbod van DEGIRO zeer groot en uitgebreid is.

Aanbieder

Aandelen

Fondsen

Indexfondsen (ETFs)

Gestructureerde producten

ING

1472

427

298

9

DEGIRO

> 15.000

550

5.425

> 10.000

Welke belegging past bij jou?

De verschillende soorten beleggingen kunnen overweldigend zijn voor een beginnende belegger. Daarom is het belangrijk om na te denken over het risico dat een bepaalde soort belegging met zich meebrengt.

Neem als voorbeeld het aandeel van Tesla. Grofweg kun je stellen dat als het economisch goed gaat met Tesla, zal de waarde van het aandeel stijgen. Als het economisch slecht gaat met Tesla, zal de waarde van het aandeel dalen. De koerswaarde van het aandeel is een spel van vraag en aanbod tussen de aandeelhouders en het bedrijf Tesla. 

Als je als belegger al jouw geld investeert in Telsa, kun je bedenken dat het risicovol is. Of het gaat heel goed met jouw aandeel, of het gaat heel slecht met jouw aandeel. Het is daarom verstandiger om jouw vermogen te spreiden: een combinatie van aandelen, ETFs, fondsen en obligaties. Moet dat? Nee, je kunt ook je beleggingen veiligstellen door enkel te investeren in Tesla. Is dat risicovoller? Ja. 

Soort belegging

Aandeel

Obligatie

Fonds

ETF

Spreiding

Geen spreiding

Weinig

Middelgroot

Grootst

Risico

Hoog

Laag

Middelmatig

Laagst

Op het moment dat je weet welke investering je wilt gaan maken, kun je gemakkelijk een keuze maken uit het grote aanbod. Hieronder staat een overzicht van de verschillende beleggingen die je kunt maken via DEGIRO. Daarnaast is er een zoekfunctie beschikbaar, bijvoorbeeld voor het geval dat je zoekt naar Apple-aandelen. 

DEGIRO aanbod

Hieronder kun je de 'aandelenpagina' zien. Op deze pagina is er veel informatie beschikbaar over de verschillende aandelen die je kunt aankopen. In dit geval zie je de aandelen die op de Nederlandse AEX worden aangeboden. Je kunt hier vanuit dus ook kiezen voor het kopen van aandelen op een andere beurs. 

DEGIRO aandelen kopen

DEGIRO kernselectie

Om beleggers te stimuleren om ETFs te kopen, biedt DEGIRO op hun website een lijst aan met ETFs waar geen transactiekosten voor gelden.

Het wegnemen van deze kostenpost daar bovenop maakt het dus heel interessant om hierin te investeren. We hebben onlangs een blog geschreven over de voordelen van de kernselectie van DEGIRO, die je hier kunt vinden. 

Voordelen van de kernselectie:

 • ETFs hebben een natuurlijke spreiding.
 • Geen transactiekosten. 
 • Maandelijkse investeringen mogelijk. 

Hoe koop je gratis ETF's uit de Kernselectie bij DEGIRO?

 • 1. Maak een account aan bij DEGIRO. 
 • 2. Geld storten: Je kunt gemakkelijk geld storten via iDEAL. 
 • 3. Kies bij producten op ETF's: Bekijk het plaatje hieronder.
 • 4. Klik op Tracker (Gratis): Dit zijn de ETF's waar je geen transactiekosten voor betaalt!

De ETFs die in de Kernselectie kun je in het interface vinden onder de naam 'Trackers (Gratis)'. Op deze manier biedt het interface gemakkelijk de ruimte om ETFs aan te schaffen die zonder transactiekosten kunnen worden aangekocht. 


DEGIRO Kosten

Deze review van DEGIRO is natuurlijk niet compleet zonder de kosten te behandelen. DEGIRO is een broker waarvan de kosten van het beleggen laag zijn. Als belegger wil je de kosten van het beleggen zo laag mogelijk houden, om op de lange termijn zoveel mogelijk te verdienen aan jouw beleggingen.

Verandering van de kosten voor hefboomproducten

Per september 2021 zijn de kosten voor hefboomproducten bij DEGIRO die daarvoor nog binnen de DEGIRO Kernselectie vielen verhoogd. Dit is in onze ogen een goede ontwikkeling, omdat het risico van hefboomproducten door de AFM worden erkend.

Beleggers die beleggen bij DEGIRO hebben geen hefboomproducten nodig om een vermogen op te bouwen, dus deze verandering is zeker niet een slechte ontwikkeling. Sterker nog: het toont doorzettingsvermogen en lef. 

Er zijn verschillende soorten die in rekening worden gebracht bij het beleggen. Die DEGIRO kosten zijn voor elke belegging hetzelfde. Dat wil zeggen dat je bij een bank of een andere broker ook te maken hebt met kosten van het beleggen. Het verschil tussen de ene broker en de andere broker zit in de hoogte van de kosten. 

Soorten DEGIRO kosten

 • Transactiekosten (vast)
 • Transactiekosten (variabel)
 • Valutakosten
 • Periodieke kosten

De transactiekosten die in rekening worden gebracht voor beleggingen verschillen per bank of broker. Daarbij is het zo dat de transactiekosten vaak een vast bedrag hebben per transactie. Dat wil zeggen: elke keer dat je een aankoop doet, betaal je een klein, vast bedrag. Vervolgens worden er procentuele transactiekosten in rekening gebracht, waarbij de hoogte van de transactiekosten dus afhangen van de hoogte van jouw aankoop.

Zo brengt DEGIRO bijvoorbeeld voor een aandeel aangekocht op de AEX een vast bedrag van €2 in rekening met een variabel bedrag van 0.03% van de hoogte van de aankoop. Vaak geldt er een maximumbedrag voor deze kosten.

De transactiekosten verschillen per beleggingsproduct. Zo is een fonds over het algemeen duurder dan een ETF, terwijl het wel dezelfde beleggingen zou kunnen bevatten. 

Hieronder is een overzicht van de DEGIRO Kosten voor de verschillende aangeboden beurzen.

DEGIRO kernselectie

Beleggingen beperken zich niet altijd tot 1 beurs. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Apple-aandelen aan te kopen op de Duitse Xetra-beurs, de Franse beurs, of de Amerikaanse NASDAQ. In alle gevallen heb je een Apple-aandeel in handen; het verschil zit in de kosten.

Als je als Nederlandse toerist naar Amerika reist, moet de Euro worden gewisseld naar de Dollar. Bij aandelen werkt dat precies hetzelfde, waarbij de aanbieder van de beleggingen de valuta omwisselt. Hieruit volgt dat aandelen die je als Nederlander koopt op de AEX goedkoper zijn dan aandelen op de NASDAQ. 

DEGIRO kernselectie

Het is daarbij belangrijk om te beseffen dat deze kosten in de aan- en verkoopprijs zijn verwerkt. Ter illustratie kun je de prijzen van deze twee Apple-aandelen vergelijken, waarbij het eerste aandeel op de NASDAQ wordt aangekocht, terwijl het tweede aandeel op de XETRA wordt aangekocht:

Apple aandeel kopen
Apple aandeel kopen

Als laatste brengen brokers en banken vaak periodieke kosten in rekening. Deze kosten laten de grootste variatie zien op het moment dat we banken en brokers met elkaar gaan vergelijken. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het onderhoud van het bedrijf of de bank.

DEGIRO heeft brengt voor haar klanten enkel periodieke kosten in rekening voor het houden van Amerikaanse aandelen in je portfolio, terwijl banken vrijwel altijd periodieke kosten rekenen - ongeacht de samenstelling van het portfolio. Voor een belegger die bij DEGIRO niet belegt in Amerikaanse aandelen worden dus geen periodieke kosten in rekening gebracht. 

Daar bovenop biedt de Kernselectie de mogelijkheid om zonder transactiekosten ETFs aan te kopen. 

Al met al zijn de kosten van DEGIRO review zijn in vergelijking met andere brokers of banken laag. 


Beleggingen analyseren via DEGIRO

Binnen de interface van DEGIRO kun je veel informatie winnen over de verschillende beleggingen. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoe de koers is verlopen over een bepaalde periode, waarbij de informatie verder dan 5 jaar terug loopt, zoals hieronder is te zien.  Ook is het mogelijk om een technische analyse uit te voeren via DEGIRO.

Apple aandeel kopen

Daarnaast kun je binnen jouw eigen portfolio op een overzichtelijke wijze zien hoe de waarde van jouw beleggingen veranderd is ten opzichte van het moment van aankopen.

Zo kun je bijvoorbeeld uit het plaatje hieronder ontdekken dat de huidige koers van VanEck Global EW op dit moment €46,577 is, maar dat de aandelen in dit portfolio zijn aangekocht voor een bedrag van gemiddeld €36,4589.

Hieruit volgt dat de 'winst' van deze ETF op het moment van meten zo'n 27,75% is. 

ETFs kopen

Het aanbod van verschillende soorten beleggingen bij DEGIRO is groot, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Onlangs schreven wij een artikel over het analyseren van beleggingen, wat je hier kunt lezen.

Helaas is het interface van DEGIRO niet uitgerust met alle informatie die je nodig hebt om een analyse te maken. Zo mis je bijvoorbeeld een overzicht van de kosten, de herkomst van de aandelen die in het fonds of ETF zitten, of de spreiding van de aandelen over verschillende sectoren.

Wil je informatie over de kosten, de herkomst van de aandelen of de sectoren waarin de beleggingen in investeren? Dan zul je gebruik moeten maken van een analysewebsite, zoals MorningstarHoeveel rendement kun je maken bij DEGIRO?

Na het aankopen van beleggingen bij DEGIRO is het simpel om in het portefeuille te analyseren hoe jouw beleggingen het doen. Zo kun je informatie winnen over de huidige koers, de aankoopprijs, het dagrendement en het totale rendement.

Daarnaast kun je vanuit je portefeuille direct doorklikken naar het aankoopscherm op het moment dat je een aandeel extra wilt aankopen.

ETF kopen DEGIRO

Verder is het in jouw portefeuille mogelijk om te bekijken wanneer er dividend wordt uitgekeerd. Op het moment dat jij aandelen hebt die dividend uitkeren, zul je het volgende zien:


Onze DEGIRO ervaringen

Wij beleggen sinds 2 jaar bij DEGIRO, waarbij het als beginnende belegger een vrij overweldigend platform was. In het interface van DEGIRO vind je namelijk een groot aantal beleggingen, waarbij je als klant zelf de keuze moet maken waar je in gaat investeren. 

Na de nodige hoeveelheid research werd het al een stuk duidelijker waar je het best op kunt letten. Zo wisten wij al vrij snel dat we niets te zoeken hadden bij aandelen, maar dat ETFs interessanter waren voor ons portfolio. Inmiddels hebben we veel meer kennis vergaart, waardoor we iets meer kunnen vertellen over onze ervaringen met DEGIRO

Met behulp van de DEGIRO Kernselectie maakten we een keuze uit ETFs en obligaties waar geen transactiekosten voor golden. Op het moment dat we wisten in welke beleggingen we gingen investeren, was het platform zeer gebruiksvriendelijk. Zo was het inboeken van geld vanuit je betaalrekening gemakkelijk gekoppeld via je iDEAL, waardoor aankopen makkelijk werd gemaakt. 

Rendement DEGIRO

In een periode van 2 jaar hebben we met behulp van de DEGIRO Kernselectie een rendement van zo'n 14% behaald. Hierbij hebben we steeds maandelijks ingelegd, waarbij we heel gemakkelijk vanuit de portefeuille ETFs en obligaties konden aankopen die we al in ons portfolio hadden zitten.

Voor een beginnende belegger is het al met al belangrijk om van tevoren research te doen over waar je in gaat beleggen. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat dit voor alle aanbieders van beleggingen geldt en niet alleen voor DEGIRO. 

Wij hebben het platform van DEGIRO ervaren als uiterst gebruiksvriendelijk, gemakkelijk, waarbij de lage transactiekosten vanuit de Kernselectie en de lage kosten in het algemeen ervoor zorgden dat wij een hoog rendement hebben behaald. Kortom onze ervaringen in deze DEGIRO review zien zeker positief


Wat zijn de voor- en nadelen van DEGIRO?

Nu je weet wat DEGIRO precies is, gaan we verder naar het volgende onderdeel. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen? Je ontdekt het in onze DEGIRO review. 

We hebben hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste voor- en nadelen. 

Voordelen DEGIRO

 • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten 
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Lage kosten
 • Overzichtelijk portfolio 
 • Groot aanbod aan ETFs, fondsen, aandelen en gestructureerde producten
 • Perfect voor beginnende beleggers

Nadelen DEGIRO

 • Achtergrondinformatie van aandelen kan beperkt zijn
 • Grote aanbod kan overweldigend zijn voor startende beleggers

Conclusie

In deze DEGIRO review van  hebben we gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid, het aanbod, de kosten en het rendement. Dit allemaal op basis van onze eigen DEGIRO ervaringen. Hieronder volgt een korte conclusie / samenvatting van de belangrijkste punten uit deze DEGIRO Review.

 • Het aanbod van beleggingen is groter dan je gewend bent bij andere aanbieders, zoals banken. Hierbij is het zo dat je binnen het interface van DEGIRO goed onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende soorten beleggingen, de herkomst en de actuele koerprijs.
 • De achtergrondinformatie over de beleggingen is voldoende om een goed oordeel te vellen of de investering interessant is of niet. Je krijgt in het interface met behulp van interactieve grafieken koersinformatie, waarbij je verder dan 5 jaar terug kan gaan in de tijd.  
 • De kosten zijn laag, waardoor jouw rendement hoger is. Daarnaast biedt DEGIRO Kernselectie de mogelijkheid om zonder transactiekosten goedlopenede ETFs aan te schaffen. Voor beleggers is het laag houden van de kosten essentieel, waardoor beleggen bij DEGIRO dus interessant is.
 • Het aan- en verkopen van beleggingen is gemakkelijk en overzichtelijk.
 • Beleggen bij DEGIRO is veilig.

Voordelen

 • Snel en gemakkelijk beginnen met beleggen
 • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten
 • Een van de goedkoopste brokers van Nederland
 • Groot aanbod aan ETFs, aandelen en meer

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

9.2
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

9.0

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

9.5

Veelgestelde vragen

Heb je een korte vraag over DEGIRO? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over DEGIRO. Door het plusje te klikken ontvang je het antwoord.

Is DEGIRO betrouwbaar?

Ja. DEGIRO is door de jaren heen onderscheiden met verschillende prijzen, waaruit blijkt dat het bedrijf haar zaken op orde heeft. Daarnaast heeft het platform in het begin van 2021 een toename in klantaanmeldingen ondervonden, waarbij er zelfs een wachtrij voor nieuwe klanten ontstond. Anno 2021 zijn er meer dan 1 miljoen beleggers die beleggen via DEGIRO.  Klik hier voor meer info over DEGIRO!

Is DEGIRO veilig?

DEGIRO is een zeer veilige broker. Sinds 2020 valt het bedrijf DEGIRO onder de Duitse bank FlatEx. Voor de veiligheid heeft dit positieve gevolgen, aangezien beleggingen die een klant bij DEGIRO heeft onder het depositogarantiestelsel vallen. Klik hier om alles te lezen over de veiligheid van DEGIRO.

Hoe werkt DEGIRO?

Beleggen via DEGIRO werkt ontzettend simpel. Net als bij een OV-Chipkaart zet je geld op jouw account, wat je vervolgens kunt gebruiken om te beginnen met beleggen. Je koopt snel en gemakkelijk je aandelen, ETF's of obligaties aan binnen het platform. Hoe je dit doet ontdek je hier.

Waar vind ik DEGIRO Kernselectie?

De Kernselectie is te vinden door op deze link te drukken. Met deze kernselectie kun je ETFs aankopen bij DEGIRO zonder dat er transactiekosten aan zijn verbonden. Lees hier hoe jij dat kunt gebruiken om een succesvol portfolio op te bouwen. 


Onno

Over de schrijver

Naast mijn werk als leerkracht op een basisschool werk ik als contentschrijver voor ThinkRich. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>