• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • DEGIRO Review 2023: Hoe goed is deze broker?

Onze DEGIRO beoordeling

Onze score

9.0

In onze DEGIRO review hebben wij ontdekt dat DEGIRO één van de meest veelzijdige en gebruiksvriendelijke brokers is voor alle soorten beleggers. Met een gigantisch aanbod, talloze analysemogelijkheden en een kernselectie met ETF's zonder transactiekosten is DEGIRO een broker die beleggers die vandaag nog willen starten met het opbouwen van een vermogen. 

Kosten

€0 Kernselectie

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

IDEAL, PayPal

Mobiele app

Ja

Overweeg jij om te beleggen bij DEGIRO? Dan ben jij hier aan het juiste adres! In deze DEGIRO review onderzoeken wij namelijk alle voor- en nadelen van deze Nederlandse broker

Nu de inflatie hoog is en de spaarrente laag is het voor Nederlanders van jong en oud steeds belangrijker om consequent te beleggen. Echter is het aanbod heel groot, dus waar begin je? In deze review ontdek jij waarom DEGIRO een interessante broker kan zijn voor alle beleggers.

Aan het eind van deze review heb jij ontdekt wat analysemogelijkheden zijn van DEGIRO, welke kosten er in rekening worden gebracht en waar het aanbod precies uit bestaat. Kortom: met deze informatie kan jij vandaag nog een weloverwogen keuze maken of je wil of niet wilt beleggen bij DEGIRO. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan verder!


Voordelen DEGIRO

 • Gigantisch aanbod
 • Lage transactiekosten
 • Kernselectie met ETF's zonder transactiekosten
 • Zeer duidelijk platform met mobiele app
 • Uitgebreide informatievoorziening
 • Overzichtelijk portfolio
 • Talloze analysemogelijkheden

Nadelen DEGIRO

 • Grote aanbod kan overweldigend zijn voor beginners
 • Geen demo-account

Beoordeling

Onze score

9.0

Kosten

€0 kernselectie

Waarin kun je handelen?

alles behalve crypto en CFD

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

Beginners en gevorderden

Uniek

grootste van Nederland

Aanbod: 10

Kosten: 9

Gemak: 9

Service: 7,9

Brokers


Onze favoriet


Site

Score

8,2

9.0

8,8

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0,06%

Geschikt

Aandelen

ETF's

Aandelen / ETF's

Promotie

Geen

Geen

Geen


Wat is DEGIRO?

Voor we deze DEGIRO review beginnen is het belangrijk om antwoord te geven op de vraag: "wat is DEGIRO?". Misschien heb je er ooit wel eens van deze gehoord, maar weet je nog niet precies wat het is.

DEGIRO is een online broker die oorspronkelijk alleen binnen de Nederlandse markt actief was. Inmiddels is DEGIRO echter uitgegroeid tot een van de grotere brokers in Europa en zijn ze actief in maar liefst 18 Europese landen.

Dat de experts ook goede ervaringen met DEGIRO hebben blijkt uit de vele prijzen die ze gewonnen hebben. Zo zijn ze onderscheiden met onder andere de volgende prijzen: 'Meest eerlijke broker van Nederland' door de NTV, 'Beste online broker' door Cashcow en 'Best beoordeelde beleggingsplatform' door Investors Chronicle & Financial Times.

In 2020 is DEGIRO een fusie gestart met Flatex Bank waardoor de positie van deze broker nog groter is geworden. DEGIRO staat bekend om zijn lage tarieven en brede productaanbod.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Via deze link maak je direct gratis een account aan. Door gratis een account aan te maken kun je snel en gemakkelijk beginnen met beleggen.

Specificaties DEGIRO

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker DEGIRO!

Naam broker

DEGIRO

Moederbedrijf

DEGIRO B.V.

Vestigingsland

Nederland

Adres

Rembrandt Tower, 1096HA, Amsterdam

Telefoon

Bestaat sinds

2008


Is DEGIRO betrouwbaar?

Uiteraard is veiligheid en betrouwbaarheid een belangrijk onderdeel van deze DEGIRO Review. Om die reden hebben we hier onderzoek naar gedaan.

Sinds 2020 valt het bedrijf DEGIRO onder de Duitse bank FlatEx. Voor de veiligheid heeft dit positieve gevolgen, aangezien beleggingen die een klant bij DEGIRO heeft onder het depositogarantiestelsel vallen. Dat wil zeggen dat jouw vermogen op DEGIRO tot en met €100.000 veilig wordt gesteld op het moment dat DEGIRO financiële problemen kampt. 

Beleggen neemt altijd risico's met zich mee, waarbij het technisch gezien mogelijk is om een jouw vermogen (deels) kwijt te raken. Deze risico's beperken zich niet tot DEGIRO, maar gelden voor alle aanbieders van beleggers. 

DEGIRO is door de jaren heen onderscheiden met verschillende prijzen, waaruit blijkt dat het bedrijf haar zaken op orde heeft. Daarnaast heeft het platform in het begin van 2021 een toename in klant aanmeldingen ondervonden, waarbij er zelfs een wachtrij voor nieuwe klanten ontstond. Anno 2023 zijn er meer dan 1 miljoen beleggers die beleggen via DEGIRO. Hieronder een screenshot van een aantal broker awards die DEGIRO gewonnen heeft.  Kwa veiligheid scoort DEGIRO dus zeker goed in deze DEGIRO Review.


DEGIRO Review

En dan volgt nu het moment waar jullie allemaal op hebben gewacht: de échte DEGIRO review. In dit deel van het artikel onderzoeken we de alle zaken die voor beleggers van belang zijn. Vandaag de dag kan de grote hoeveelheid manieren om te beleggen bij allerlei verschillende brokers nogal overweldigend zijn.

Daarom vergelijken wij brokers op allerlei verschillende onderdelen. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de kosten van het beleggen, de gebruiksvriendelijkheid van het platform en het aanbod aan beleggingen. Door die vergelijking te maken kan jij zo een goed onderbouwde keuze maken.

Beleggingsmogelijkheden bij DEGIRO

Laten we allereerst kijken naar de beleggingsmogelijkheden van DEGIRO. Hoe groter het aanbod, hoe meer keuzemogelijkheden jij hebt in het beleggen. Dit is een belangrijk kenmerk van een broker, want met een groot aanbod kan jij als belegger een zo divers mogelijk portfolio samenstellen.

DEGIRO steekt op het gebied van aanbod met kop en schouders boven de concurrentie uit. Zo worden praktisch alle denkbare beurzen aangeboden, is er een enorm aanbod aan ETF's en aandelen en worden er talloze producten voor gevorderde beleggers aangeboden, zoals opties en futures. 

Bij DEGIRO is het niet mogelijk om te handelen middels CFD. Dit is een bewuste keuze van het platform, want de focus van DEGIRO ligt écht op ETF's en aandelen. Hieronder geven we in een kort overzicht weer in welke soorten beleggingen jij wel kunt beleggen bij DEGIRO:

 • Aandelen
 • ETF's
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Futures 
 • Opties
 • Forex 
 • Turbo's
 • Beleggingsfondsen
 • Buitenlandse beurzen
 • CFD's
 • Cryptovaluta

Analyse mogelijkheden DEGIRO

Meten is weten. Zelfs de beste timmermannen hebben immers af en toe een meetlint nodig om een plank in een zelfgemaakt kastje op de juiste maat te zagen. En dat geldt natuurlijk ook voor het beleggen. In het geval van DEGIRO kunnen we heel kort zijn over de analysemogelijkheden: die zijn immens.

Het prettige aan het platform van DEGIRO is dat je zelf kunt bepalen in welke mate jij onderzoek doet naar een bepaalde belegging. Voor de basale kennis is het platform van DEGIRO redelijk eenvoudig: je ziet een interactieve grafiek waarin je een bepaalde periode kunt aanduiden, zoals je hieronder in de foto kunt zien. 

Maar dan verder. Bij DEGIRO kan je ervoor kiezen om door te klikken op de interactieve grafiek, waarna je in een analysescherm terecht komt. En in dat analysescherm zijn de mogelijkheden praktisch eindeloos. Je kunt allerlei figuren in de grafiek tekenen, selecteren op een bepaalde periode en ga zo maar door. Dit kan je in de foto hieronder zien, waarbij we een trendband in de grafiek hebben getekend via het platform van DEGIRO.

Maar we zijn nog niet klaar. Een zeer prettig kenmerk van DEGIRO is dat zij heel veel extra informatie bieden rondom allerlei verschillende beleggingen. Zo kan je heel gemakkelijk doorklikken naar kwartaalrapportages of krijg je om de haverklap relevante nieuwsberichten over de beleggingen. Kortom: de analysemogelijkheden bij DEGIRO zijn eindeloos.

Kosten DEGIRO

Voor het beleggen worden kosten in rekening gebracht bij alle brokers en banken. Nu is het zo dat deze kosten op verschillende manieren door beleggers worden betaald. Zo heb je bijvoorbeeld brokers die contract-for-difference beleggingen aanbieden, waarbij jouw kosten verhuld zitten in een klein percentage dat de broker in rekening brengt over het verschil tussen de aankoop en verkoopprijs. Dat is een technisch verhaal, maar in een notendop wel hoe brokers geld verdienen.

DEGIRO is een broker die een duidelijk focus heeft op ETF's en aandelen. Daarom probeert DEGIRO voor deze producten aantrekkelijke tarieven te hanteren. Over het algemeen kan worden gesteld dat DEGIRO een goedkope broker is. 

Dat heeft met name te maken met de DEGIRO kernselectie. Dit is een lijst met populaire ETF's, fondsen en obligaties waarvoor DEGIRO geen transactiekosten in rekening brengt. Dat is aantrekkelijk voor beleggers, omdat je met deze lage kosten ervoor kan zorgen dat je onderaan de streep meer geld in je zak steekt.

Om een concreter beeld te geven van de kosten die DEGIRO in rekening brengt hebben wij hieronder de relevante kostenposten even op een rijtje voor je gezet!

Soort kosten

Kosten

Valuta

0,25%

Transactie

ETF's en obligaties: €2,50 p/s

Kernselectie: €0 p/s

Aandelen: €2,50 p/s

Opties en futures: €1,25 p/s

Extra

Handel buiten AEX: €2,50 per jaar 

Klantenservice

Loop je ergens tegenaan bij het openen van een rekening of het beleggen bij DEGIRO? Bij DEGIRO zijn er meerdere mogelijkheden om contact te zoeken met de klantenservice. Zo hebben zij een Nederlandstalige telefoondienst die van 9.00 tot 17.30 geopend is. Van 17.30 tot 22.00 kan je terecht bij hun Engelstalige telefonisten via +31 20 26 13 072. Ook kan je via klanten@degiro.nl een e-mail sturen met al jouw vragen. Het is bijvoorbeeld bij DEGIRO ook mogelijk om een aandeel aan te kopen via e-mail, wat je kunt doen door een e-mail te sturen naar orders@degiro.nl. Kortom, talloze mogelijkheden om in contact te komen met deze Amsterdamse broker!

Contactmogelijkheden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Mobiele app

Nog geen vijftig jaar geleden stond een bureau op een gemiddeld kantoor vol met apparatuur die tegenwoordig allemaal in jouw telefoon passen: rekenmachines, een telefoon, monitoren, notieboekjes en ga zo maar door. Deze snelle ontwikkeling van de functionaliteiten op een telefoon is DEGIRO niet ontgaan, want zij hebben inmiddels een ijzersterke app ontwikkeld voor het beleggen.

Via de DEGIRO app kan je praktisch alle functies van de website gebruiken. Zo kan je ook op de app alle beleggingen onderzoeken met behulp van een interactieve grafiek, kan je simpel aandelen aan- en verkopen, krijg je toegang tot de nieuwsartikelen en kan je jouw portefeuille inzien. Kortom: de DEGIRO app is één van de best ontwikkelde beleggingsapps in de markt en scoort daarmee veel punten in onze DEGIRO review. 

Oefenaccount

Bij ThinkRich hebben wij een duidelijke missie: uitleg geven over beleggen. Wij vinden bijvoorbeeld dat kennis over beleggen sterk onderbelicht wordt in de scholen. Daarom schrijven wij artikels met daarin alle informatie die jij nodig hebt om de wereld van beleggen te ontdekken. Toch kan je soms beter iets ervaren dan erover te lezen. Daarom zijn er veel brokers die een oefenaccount aanbieden. Helaas is het bij DEGIRO niet mogelijk om een oefenaccount aan te maken. 


Conclusie

Onze score

9.0

Aanbod: 10

Kosten: 9

Gemak: 9

Service: 7,9

We zijn aanbeland bij de eindconclusie van deze DEGIRO review. In deze review hebben we aandacht geschonken aan de analysemogelijkheden van het platform, ontdekt welke kosten er in rekening worden gebracht en hebben we toegelicht waaruit het grote aanbod van DEGIRO nu eigenlijk uit bestaat. 

Al met al kan worden gesteld dat DEGIRO een broker is die vanwege haar lage kosten en grote aanbod een zeer interessante broker is voor zowel beginners als gevorderden. De analysemogelijkheden maken het mogelijk om in meer of mindere mate jouw belegging te onderzoeken - op zowel telefoon als op desktop. 

Ook is de DEGIRO kernselectie een groot voordeel voor beleggers, omdat het zo mogelijk is om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarmee kan DEGIRO functioneren als een broker voor beleggers die over een langere periode van plan zijn om te beleggen bij een goedkope broker. 


Veelgestelde vragen

Is DEGIRO een goede broker?

DEGIRO kan een interessante broker zijn voor beginnende en gevorderde beleggers, omdat de kosten laag zijn, het aanbod groot en er enorm veel analysemogelijkheden zijn binnen het platform. Hierdoor steekt DEGIRO uit boven de concurrentie. Ook is het mogelijk om met de DEGIRO kernselectie ETF's aan te schaffen zonder transactiekosten, waardoor beleggers zo meer rendement overhouden onderaan de streep. 

Waar kun je in beleggen bij DEGIRO?

Bij DEGIRO kan je beleggen in een groot aanbod aan ETF's, aandelen, obligaties en fondsen op meerdere internationale beurzen. Ook is het mogelijk om te beleggen in opties, turbo's en futures. Het aanbod beleggingen van DEGIRO is één van de grootste van de Nederlandse brokers. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>