Voordelen

  • Snel en gemakkelijk beginnen met beleggen
  • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten
  • Een van de goedkoopste brokers van Nederland
  • Groot aanbod aan ETFs, aandelen en meer
9.2
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

9.0

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

9.5

In deze DEGIRO review ontdek je alles wat jij moet weten om te beleggen via DEGIRO. DEGIRO maakt het mogelijk voor klanten om met laagdrempelig en eenvoudig te beleggen in aandelen, fondsen, ETFs en obligaties.  Ben jij geïnteresseerd in het investeren in ETFs zonder transactiekosten of Tesla-aandelen, lees dan verder!

In deze review onderzoeken we namelijk de voor- en nadelen van beleggen bij DEGIRO, zodat jij alle informatie hebt die je nodig hebt om succesvol te beleggen. Ook behandelen we onze eigen DEGIRO ervaringen. 


Wat is DEGIRO?

wat is degiro

Voor we deze DEGIRO review beginnen is het belangrijk om antwoord te geven op de vraag: "wat is DEGIRO?". Misschien heb je er ooit wel eens van deze gehoord, maar weet je nog niet precies wat het is.

DEGIRO is een online broker die oorspronkelijk alleen binnen de Nederlandse markt actief was. Inmiddels is DEGIRO echter uitgegroeid tot een van de grotere brokers in Europa en zijn ze actief in maar liefst 18 Europese landen.

Dat de experts ook goede ervaringen met DEGIRO hebben blijkt uit de vele prijzen die ze gewonnen hebben. Zo zijn ze onderscheiden met onder andere de volgende prijzen: 'Meest eerlijke broker van Nederland' door de NTV, 'Beste online broker' door Cashcow en 'Best beoordeelde beleggingsplatform' door Investors Chronicle & Financial Times.

In 2020 is DEGIRO een fusie gestart met Flatex Bank waardoor de positie van deze broker nog groter is geworden. DEGIRO staat bekend om zijn lage tarieven en brede productaanbod.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Via deze link maak je direct gratis een account aan. Door gratis een account aan te maken kun je snel en gemakkelijk beginnen met beleggen.

DEGIRO Specificaties


  • Aandelen
  • Fondsen
  • ETFs
  • Obligaties
  • CFDs

Minimale inleg: €0 

Vermogensgarantie: €100.000

Type aanbieder: all-round online broker

Opgericht: 2008

Demo-account: nee

Uniek: kernselectie met ETFs zonder transactiekosten


Stappenplan: Hoe maak je een account aan bij DEGIRO?

Het aankopen van beleggingen via DEGIRO werkt op een simpele wijze. Voor Nederlandse rekeninghouders kun je met behulp van iDEAL een bedrag storten op jouw DEGIRO account.

 In onderstaande sectie zullen we in Jip en Janneke taal uitleggen hoe je kunt beginnen met beleggen bij DEGIRO. In onze ogen een onderdeel dat niet mag missen in deze DEGIRO Review.

Stap 1: Rekening openen

Je kunt gemakkelijk en kosteloos een rekening openen op de website van DEGIRO, door te drukken op de knop 'Open een rekening'. Klik hier om direct naar de juiste pagina te gaan.

Vervolgens geef je aan of je een Nederlandse of Belgische rekeninghouder bent. Momenteel is het voor Nederlandse of Belgische rekeninghouders mogelijk om gemakkelijk geld in te boeken op jouw account van DEGIRO. 

Stap 2: Geld storten op jouw rekening

DEGIRO review
DEGIRO geld inboeken

Voordat je aandelen kunt aankopen, moet je geld storten op jouw beleggingsrekening. Daarbij is het mogelijk om jouw DEGIRO account to koppelen aan jouw bankrekeningnummer, zodat je via iDEAL geld kunt storten op jouw account.

Het geld dat jij hebt gestort op jouw rekening wordt op dat moment 'vrije ruimte' genoemd. Met die 'vrije ruimte' kun je starten met het investeren in beleggingen naar jouw keuze. Hieronder kun je zien dat je geld via iDEAL kunt inboeken.

DEGIRO ervaring

Wil je je eerst verdiepen in het beleggen voordat je start met het inleggen van geld? Dat kan! Het aanmaken van een account van DEGIRO is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Maak hier gemakkelijk een account aan en je kunt al beginnen met het rondkijken in de wereld van het beleggen. 

Verandering van de vrije ruimte

Sinds 2020 werkt DEGIRO samen met de Duitse bank FlatEx, waardoor een geopende rekening van DEGIRO automatisch een betaalrekening van FlatEx met zich meebrengt. Dit biedt voordelen, aangezien het nu mogelijk is om geld op jouw rekening te zetten. 

Voor 2020 werd 'extra' ruimte door DEGIRO automatisch uitgeleend in een fonds, aangezien DEGIRO op dat moment nog niet het recht had om als bank te functioneren. Met andere woorden: tegenwoordig wordt 'vrije ruimte' op jouw account gehouden, terwijl vroeger de 'vrije ruimte' werd uitgeleend aan een fonds.

Hoe koop je aandelen via DEGIRO?

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij DEGIRO kun je beginnen met het het kopen van beleggingen zoals aandelen, fondsen of ETF's. Maar hoe koop je nu precies aandelen via DEGIRO?

IN onderstaand stappenplan geven we je een overzicht hoe je binnen 5 minuten je eerste aandelen kunt kopen.

Stap 1: een belegging kiezen

Maak in het interface een keuze uit het soort belegging dat jij gaat kiezen.

Je kunt hierbij gemakkelijk een selectie maken uit het type aandeel, de beurs waarop je een aandeel aankoopt en of het aandeel in de Kernselectie zit of niet. 

Stap 2: kopen of verkopen

Als je een keuze hebt gemaakt, kun je op de groene knop drukken, waar koop op staat.

Onder deze twee knoppen staat ook genoteerd hoeveel aandelen je al bezit van dat soort. In dit geval bezitten wij 33 aandelen, waarvan de huidige waarde €1.542,75 is. 

ETFs kopen

Step 3: Aankopen van de belegging

Vervolgens kom je in een scherm waarin je informatie krijgt over de koerswaarde op dat moment. 

Je kunt kiezen tussen een aantal opties, waarbij je een limiet kunt stellen aan de DEGIRO kosten.

Is een aandeel €46 waard, kun je bijvoorbeeld door middel van 'limit order' aangeven dat je voor maximaal €45 het aandeel wilt aankopen. 

Dat betekent dat je het aandeel dus kunt kopen als de waarde van het aandeel onder de €45 daalt. 

Het is ook mogelijk om een aandeel direct te kopen op de dagwaarde.

Dit is de market order. Op die knop druk om op gemakkelijke wijze aandelen op de actuele koersstand aan te schaffen. 

Als laatste selecteer je de hoeveelheid aandelen die je wilt aanschaffen, wat 'participaties' wordt genoemd.

In dit geval kun je bijvoorbeeld 3 participaties in VanEck Global EW aanschaffen tegen €46,79 per participatie, waardoor je 3 participaties koopt voor totaal €143,47. 

ETF kopen

Is DEGIRO veilig en betrouwbaar?

Uiteraard is veiligheid en betrouwbaarheid een belangrijk onderdeel van deze DEGIRO Review. Om die reden hebben we hier onderzoek naar gedaan.

Sinds 2020 valt het bedrijf DEGIRO onder de Duitse bank FlatEx. Voor de veiligheid heeft dit positieve gevolgen, aangezien beleggingen die een klant bij DEGIRO heeft onder het depositogarantiestelsel vallen. Dat wil zeggen dat jouw vermogen op DEGIRO tot en met 100.000 veilig wordt gesteld op het moment dat DEGIRO financiële problemen krijgt. 

Beleggen neemt altijd risico's met zich mee, waarbij het technisch gezien mogelijk is om een jouw vermogen (deels) kwijt te raken. Deze risico's beperken zich niet tot DEGIRO, maar gelden voor alle aanbieders van beleggers. 

DEGIRO is door de jaren heen onderscheiden met verschillende prijzen, waaruit blijkt dat het bedrijf haar zaken op orde heeft. Daarnaast heeft het platform in het begin van 2021 een toename in klant aanmeldingen ondervonden, waarbij er zelfs een wachtrij voor nieuwe klanten ontstond. Anno 2022 zijn er meer dan 1 miljoen beleggers die beleggen via DEGIRO. Hieronder een screenshot van een aantal broker awards die DEGIRO gewonnen heeft.  Kwa veiligheid scoort DEGIRO dus zeker goed in deze DEGIRO Review.

Is degiro veilig

Het aanbod bij DEGIRO

DEGIRO is een grote broker binnen de wereld van beleggen en dat is ook terug te zien in het aanbod. DEGIRO biedt beleggers namelijk de mogelijkheid om wereldwijd te handelen in aandelen, fondsen, ETF's en gestructureerde producten. 

Het aanbod van DEGIRO is groot, waarbij het mogelijk is om op verschillende beurzen te investeren. Welke soort investering jij maakt, hangt af van jouw visie en jouw budget. 

Daarbij is het zo dat het aanbod van DEGIRO over het algemeen groter is dan het aanbod van andere brokers. In vergelijking met banken als de ING is het verschil overweldigend: bij DEGIRO is het aanbod groter dan bij de ING. 

In deze DEGIRO review kunnen we niet anders dan concluderen dat het aanbod van DEGIRO zeer groot en uitgebreid is.

Aanbieder

Aandelen

Fondsen

Indexfondsen (ETFs)

Gestructureerde producten

ING

1472

427

298

9

DEGIRO

> 15.000

550

5.425

> 10.000

Welke belegging past bij jou?

De verschillende soorten beleggingen kunnen overweldigend zijn voor een beginnende belegger. Daarom is het belangrijk om na te denken over het risico dat een bepaalde soort belegging met zich meebrengt.

Neem als voorbeeld het aandeel van Tesla. Grofweg kun je stellen dat als het economisch goed gaat met Tesla, zal de waarde van het aandeel stijgen. Als het economisch slecht gaat met Tesla, zal de waarde van het aandeel dalen. De koerswaarde van het aandeel is een spel van vraag en aanbod tussen de aandeelhouders en het bedrijf Tesla. 

Als je als belegger al jouw geld investeert in Telsa, kun je bedenken dat het risicovol is. Of het gaat heel goed met jouw aandeel, of het gaat heel slecht met jouw aandeel. Het is daarom verstandiger om jouw vermogen te spreiden: een combinatie van aandelen, ETFs, fondsen en obligaties. Moet dat? Nee, je kunt ook je beleggingen veiligstellen door enkel te investeren in Tesla. Is dat risicovoller? Ja. 

Soort belegging

Aandeel

Obligatie

Fonds

ETF

Spreiding

Geen spreiding

Weinig

Middelgroot

Grootst

Risico

Hoog

Laag

Middelmatig

Laagst

Op het moment dat je weet welke investering je wilt gaan maken, kun je gemakkelijk een keuze maken uit het grote aanbod. Hieronder staat een overzicht van de verschillende beleggingen die je kunt maken via DEGIRO. Daarnaast is er een zoekfunctie beschikbaar, bijvoorbeeld voor het geval dat je zoekt naar Apple-aandelen. 

DEGIRO aanbod
Over de schrijver 

Naast mijn werk als leerkracht op een basisschool werk ik als contentschrijver voor ThinkRich. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Neem contact met mij op

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

LET OPTijdelijk handel je de eerste €1000 gratis bij Bitvavo!