• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • De nieuwe iPhone 14: alles wat je moet weten

Bij liefhebbers van iPhone staat het al maandenlang met een rode pen in hun agenda geschreven: vanaf vrijdag 16 september is de iPhone 14 leverbaar en vanaf vrijdag 7 oktober is het de beurt aan de iPhone 14 plus. Heb jij al behoefte aan een nieuwe iPhone 14 met abonnement? Of ga je het toestel toch liever los kopen? Waarschijnlijk zit je met allerlei vragen over dit nieuwe model. Tijd dus om je op de hoogte te brengen van alles wat je wil weten over deze nieuwe iPhone!

Meerdere modellen

Net als eerdere iPhone modellen, worden er nu ook meerdere uitvoeringen op de markt gebracht. Dit zijn de iPhone 14, de iPhone 14 Plus, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Er wordt geen iPhone Mini meer uitgebracht, omdat dit model de laatste jaren minder succesvol was. De iPhone 14 en de iPhone 14 Pro hebben een scherm grootte van 6,1 inch. De iPhone 14 Plus en de iPhone 14 Pro Max hebben een grootte van 6,7 inch.

Het design

Deze nieuwste serie van iPhone ziet er bijna hetzelfde uit als de iPhone 13 versie, nog steeds stijlvol dus. Het toestel is wel iets dikker geworden doordat de batterij iets groter geworden is doordat deze over meer capaciteit beschikt.  Bij de iPhone plus modellen is er wel iets veranderd bij de camera. De camera steekt iets meer uit omdat de plus modellen over grotere lenzen beschikken. Dit was eerst 12 megapixel en is nu verhoogd naar 48 megapixel.  Een leuk nieuwtje is verder dat de iPhone 14 en de 14 Pro ook in een nieuwe paarse kleur geleverd kunnen worden en dat de blauwe versie een iets andere kleur blauw heeft.

Gebruikte materialen

De nieuwste serie toestellen zijn gemaakt van dezelfde materialen als de vorige modellen. 

  • iPhone 14 en iPhone 14 plus: glimmend glas en een matte aluminium rand. 
  • iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max: mat glas en een glimmende roestvrijstalen rand. 

Tikkie goedkoper

Wil je graag een nieuw model toestel, maar laat je budget de iPhone 14 serie niet toe, dan is de iPhone SE2022 echt iets voor jou. Deze versie heeft wat minder opties en heeft daardoor een lagere prijs. Dit model is al eerder uitgekomen, maar is nu verbeterd. Zo heeft de camera een nieuwe processor en een betere nachtmodus.

Een nieuw hoesje

Doordat de camera’s groter zijn geworden, past het hoesje van je iPhone 13 niet meer op de nieuwe versie. Dat wordt dus bij je bestelling van je nieuwste gadget ook een nieuw hoesje bestellen! Uiteraard biedt Apple ook voor dit model hun MagSafe-hoesjes aan in verschillende kleuren en materialen.

Ben jij er klaar voor om je oude iPhone te vervangen voor een nieuwe? De iPhone 14 is los te koop, maar je kunt ook kiezen voor een iPhone 14 met abonnement. Deze keuze is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jij belangrijk vind.

Verder lezen?

Bekijk onze andere blogs!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>