• Home
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • De Nederlandse Kredietmaatschappij Review: is lenen verstandig bij deze partij? [2023 update]
De Nederlandse Kredietmaatschappij logo

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Benieuwd naar de mogelijkheden van een zakelijke lening bij de Nederlandse Kredietmaatschappij? Bij deze partij is het mogelijk om een zakelijke lening of zakelijk krediet af te sluiten.

Maar De Nederlandse Kredietmaatschappij is niet de enige partij die dat doet. Hoe betrouwbaar is deze partij in vergelijking met de rest? En misschien nog wel veel belangrijker: hoeveel betaal je voor een zakelijke lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij?

In dit artikel zetten we alle feiten voor je op een rijtje, zodat jij op een weloverwogen wijze kan bepalen of een zakelijke lening bij de Nederlandse Kredietmaatschappij voor jouw onderneming interessant kan zijn!


De Nederlandse Kredietmaatschappij Review in het kort

Belangrijkste informatie De Nederlandse Kredietmaatschappij

Minimale Leenbedrag

€5.000

Maximale leenbedrag

€150.000

Beschikbare looptijden

3, 6, 9, 12 of 24 maanden

Rente

0.8% per maand

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja, boetevrij aflossen is mogelijk

BKR Check?

Ja

Goed om te weten

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is het ook mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze leningen kunnen niet gebruikt worden voor zakelijke doeleinden. Controleer dus goed of je een zakelijke lening of een persoonlijke lening aanvraagt!

Voordelen en Nadelen

Wanneer je op zoek gaat naar een zakelijke kredietverstrekker zal je verschillende aanbieders tegenkomen. Benieuwd waarmee De Nederlandse Kredietmaatschappij zich onderscheidt van andere aanbieders? Hieronder vind je de voordelen en nadelen van deze partij op een rijtje:

Wat we goed vonden aan De Nederlandse Kredietmaatschappij

 • De Nederlandse Kredietmaatschappij is heel transparant over de kosten, waardoor je als ondernemer op geen enkel moment voor verrassingen komt te staan.
 • Snel aanvraagproces
 • Weinig documentatie nodig om goedgekeurd te worden

Wat we minder vonden aan De Nederlandse Kredietmaatschappij

 • Redelijk hoge kosten
 • Relatief lage maximaal leenbedrag

Naam bedrijf: De Nederlandse Kredietmaatschappij Nederland
Adres: Genieweg 56, 3641 RH Mijdrecht
Telefoonnummer: 088 544 4444
Mailadres: info@dnkm.nl


Wie komt in aanmerking voor een zakelijke financiering van De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is het mogelijk om een zakelijke financiering tot €150.000 aan te vragen of een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een vakantie, een auto of een bruiloft.

In dit artikel staat alleen de zakelijke lening centraal. Een persoonlijke lening is in de meeste gevallen namelijk risicovol en veelal onnodig. In tegenstelling tot een persoonlijke lening kan zakelijk krediet fiscale voordelen met zich meebrengen en op een verstandige wijze ingezet worden om op termijn groei in gang te zetten.

De Nederlandse Kredietmaatschappij zakelijke leningen

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij bestaat de zakelijk financiering uit een zakelijke lening of doorlopend krediet. Er is zelfs een combinatie van beide vormen mogelijk.

Bij een zakelijke lening ontvang je als ondernemer direct een bepaald bedrag, dat jij binnen een periode van 24 maanden terugbetaalt aan de Nederlandse kredietmatschappij plus een deel rente. Bij een zakelijk krediet krijg je toegang tot een potje met het maximale leenbedrag dat jij hebt bepaald, waarbij je het bedrag dat jij opneemt vanuit dat potje inclusief rente terugbetaalt aan de Nederlandse Kredietmaatschapppij.

De Nederlandse Kredietmaatschappij hanteert eisen aan wie er in aanmerking komen voor deze zakelijke financieringen. Dit zijn de volgende eisen voor jouw onderneming:

Het bedrijf is:

 • een zelfstandige VOF, bv of eenmanszaak
 • minimaal 3 jaar zelfstandig

en heeft:

 • beschikking over een jaarrekening
 • geen negatieve bkr, negatief eigen vermogen of negatief werkkapitaal
 • geen lopende leningen, tenzij deze worden overgesloten

Zoals je kunt zien zijn de eisen en benodigde documenten van De Nederlandse Kredietmaatschappij niet ontzettend streng. Op het moment dat een onderneming aan deze eisen voldoet is het dus mogelijk om toegang te krijgen tot de verschillende leningen van De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Hoe het aanvragen van een zakelijke financiering bij De Nederlandse Kredietmaatschappij nu precies in elkaar steekt, leggen we hieronder uit.


Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Het aanvragen van een van de financiële producten bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is redelijk eenvoudig als jouw onderneming voldoet aan de eisen en je de juiste documenten kan aanleveren die we hierboven hebben behandeld.

Kort gezegd is het zo dat je zelf een bedrag bepaalt dat je wilt lenen in de vorm van een zakelijke lening of zakelijk krediet tussen de €5.000 en €150.000. Dit geld betaal je terug in een periode tussen de 3 maanden en 2 jaar. Hierover betaal je elke maand een rentepercentage van 0.85% terug bovenop het geleende bedrag.

Om te laten zien hoe je dit nu precies kunt doen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij, hebben we hieronder een stappenplan voor je opgesteld.

1. Stel een aanvraag op

De eerste stap is het bepalen van de hoogte van de lening of krediet. Dit is een bedrag dat tussen de €5.000 en €150.000 ligt. Ook bepaal je hier de looptijd waarbinnen jij de lening inclusief rente terugbetaalt. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij kan dit in een periode van 3, 6, 9, 12 of 24 maanden.

Daarnaast vul je een aantal zaken in rondom jouw aanvraag, zoals het soort bedrijf dat je bezit, jouw woonsituatie of het doel van de lening. Voor een lening van doorlopend krediet bij de NEderlandse kredietmaatschappij komen alleen zelfstandige VOF's, bv's en eenmanszaken in aanmerking.

De hoogte van het gewenste leenbedrag voor consumptief krediet bepaal jij zelf, maar het is hierbij wel belangrijk om te vermelden dat jouw aanvraag wordt beoordeeld. Een lening van €150.000 voor een bedrijf dat €50.000 per jaar omzet zal natuurlijk direct worden afgekeurd. Hierom is het belangrijk om een realistische aanvraag te plaatsen.

Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij is het mogelijk om een lopende lening over te sluiten. Een lening oversluiten is het overzetten van een lopende lening bij een andere partij naar De Nederlandse Kredietmaatschappij. Een lopende lening oversluiten is lang niet bij alle partijen mogelijk.

Onze favoriete Zakelijke Lening aanbieders:

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Stap 2: Kies 1 van de 6 partijen waarmee de Nederlandse Kredietmaatschappij samenwerkt

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een relatief vreemde eend in de bijt, want bij deze partij sluit je niet direct een lening af bij het bedrijf zelf.

In plaats daarvan werkt de Nederlandse Kredietmaatschappij samen met 6 verschillende banken en kredietverstrekkers, waarbij ze een afgesproken jaarlijks kostenpercentage van 9.6%.

De 5 partijen waarmee de Nederlandse Kredietmaatschappij samenwerkt zijn de Nationale Nederlanden, InterBank, Qander, BNP Paribas, DEFAM en Lender & Spender. Omdat De Nederlandse Kredietmaatschappij een vaste rente hebben afgesproken, maar het dus niet uit bij welke partij je een gekozen lening afsluit.

Stap 3: Financiële stukken aanleveren

Een partij als de Nederlandse Kredietmaatschappij zal moeten beoordelen of jouw aanvraag betrouwbaar is. Deze Nederlandse vereniging geeft immers in potentie veel geld uit aan een lening, dus is het belangrijk dat het bedrijf dat een aanvraag doet dit bedrag in goede orde kan terugbetalen.

Dat doet de Nederlandse Krediet maatschappij door financiele stukken op te eisen, zoals je jaarrekening en bkr. Dit is vereist vanuit de Autoriteit Financiële Markten, die toeziet op het functioneren van de Nederlandse Kredietmaatschappij.

Door deze documenten te onderzoeken bekijkt de Nederlandse Kredietmaatschappij kort gezegd of de lening wordt aangevraagd door echte consumenten, die de lening goed kunnen terugbetalen. Op het moment dat jouw documenten op orde zijn, zal dit geen probleem vormen.

Stap 4: Je aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd

Een aantal dagen na jouw aanvrag zal je lening worden goedgekeurd of afgekeurd. Dit zal dus gebaseerd zijn op de bovenstaande criteria.

Op het moment dat je lening wordt goedgekeurd, is de volgende stap simpelweg het ondertekenen van een contract. Vanaf dat moment ontvang je al gauw het gewenste leenbedrag op je rekening, en vanaf dat moment betaal je elke maand een deel terug aan de Nederlandse Kredietmaatschappij.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Het aanvragen van zakelijke financieringen neemt bij De Nederlandse Kredietmaatschappij weinig tijd in beslag. Al binnen een paar minuten kan jouw aanvraag zijn voltooid, maar je moet wel beschikking hebben over bijvoorbeeld je jaarrekening.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Na de goedkeuring zal De Nederlandse Kredietmaatschappij het leenbedrag uitbetalen. Dit duurt maximaal een aantal werkdagen. In het geval dat je aanvraag niet wordt goedgekeurd, zal je ofwel een andere partij moeten opzoeken, ofwel jouw aanvraag aanpassen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Er geldt geen minimale jaaromzet om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening of combinatie krediet bij de Nederlandse Kredietmaatschappij.Hoe zit het met de rente en kosten bij De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij is lening net als bij andere banken of kredietverstrekkers niet gratis. Er wordt immers een percentage rente in rekening gebracht.

Het is echter opvallend dat er bij de Nederlandse Kredietmaatschappij geen verborgen kosten zijn te ontdekken. Dat is ook niet vreemd, want in de Nederlandse markt geldt er strenge controle vanuit de AFM.

De kosten van de Nederlandse Kredietmaatschappij bestaan uit het terugbetalen van het geleende bedrag en het rentepercentage dat je maandelijks terugbetaalt.

Bij een lening van €10.000 en een looptijd van 12 maanden zou je dus elke maand €10.000 : 12 = €833,33 terugbetalen. En daar komt de rente dan bovenop. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij wordt een vast percentage van 0.8% rente per maand in rekening gebracht. Dit percentage wordt berekend over het bedrag dat nog openstaat.

 • Rekenvoorbeeld De Nederlandse Kredietmaatschappij zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 2%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.02= €183,33

Maand 2

€8333

€8333 * 0.02 = €166,67

Maand 3

€7500

€7500 * 0.02= €150

Maand 4

€6666

€6666 * 0.02 = €133,33

Maand 5

€5833

€5833 * 0.02 = €116,67

Maand 6

€5000

€5000 * 0.02 = €100

Maand 7

€4166

€4166 * 0.02 = €83,33

Maand 8

€3333

€3333 * 0.02 = €66,67

Maand 9

€2500

€2500 * 0.02 = €50

Maand 10

€1666

€1666 * 0.02 = €33,33

Maand 11

€833

€833 * 0.02 = €16,67

Maand 12

€0

€0 * 0.02 = €0

Totaal

€10.000

€1.100,-

Eenmalige afsluitprovisie

2,95%

€295,-


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

In het bovenstaande voorbeeld is duidelijk naar voren gekomen dat een lening bij de Nederlandse Kredietmaatschappij aardig wat kosten met zich meebrengt. We spreken dus niet echt over een aantrekkelijke rente.

De Nederlandse Kredietmaatschappij leendoelen

Echter bestaat er in deze branche niet zoiets als een beste lening. Alle partijen hebben zo hun voor- en nadelen. Een groot voordeel van de Nederlandse Kredietmaatschappij is het feit dat je voor verschillende doeleinden een aanvraag kunt plaatsen. Hieronder zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Facturen

In de ogen van De Nederlandse Kredietmaatschappij is het mogelijk om het betalen van facturen te laten financieren via een zakelijke lening. Dit is enigszins opmerkelijk, want dit soort leningen leveren op termijn geen winstgroei op.

Voorraad

Een zakelijke lening kan gebruikt worden voor het investeren in extra voorraad. Hiermee kan je meer winst opbouwen op termijn, omdat je simpelweg een grote voorraad klaar hebt staan.

Apparatuur

Het investeren in apparatuur is voor sommige branches essentieel. Ook daarom kan een zakelijke lening hiervoor een geldige investering zijn in de ogen van De Nederlandse Kredietmaatschappij.

In Jip-en-Janneketaal komt het succes van een aanvraag neer op de volgende vraag: kan jouw investering op termijn de winstgevendheid vergroten? Een logische investering die past bij jouw onderneming zal dit automatisch met zich meebrengen. Als jij dus goed hebt nagedacht over jouw investeringsdoel, zal de Nederlandse Kredietmaatschappij eerder akkoord zijn met de aanvraag.


Hoe betrouwbaar is De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Een belangrijk onderdeel van deze De Nederlandse Kredietmaatschappij review is de betrouwbaarheid. Als klant wil je onder gunstige voorwaarden lenen zonder tegen verborgen kosten te stuiten, terwijl de Nederlandse Kredietmaatschappij betrouwbare ondernemingen een leningmogelijkheid wil bieden.

Allereerst is de Nederlandse Kredietmaatschappij betrouwbaar vanwege de Autoriteit financiële markten die qua regelgeving bovenop deze kredietverstrekker zit.

Daarnaast is de Nederlandse Kredietmaatschappij betrouwbaar vanwege de nauwe banden met het Klachteninstituut financiële dienstverlening en College Bescherming persoonsgegevens. Zowel het klachteninstituut financiële dienstverlening als het college bescherming persoonsgegevens maakt zich hard voor het beschermen van consumenten die een lening afsluiten bij De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Ook is het opvallend dat De Nederlandse Kredietmaatschappij ervaringen doorgaans heel positief zijn. Zo wordt in Nederlandse kredietmaatschappij ervaringen verteld over snelle afhandeling van leenaanvragen, behulpzame medewerkers en waar voor je geld.


Onze De Nederlandse Kredietmaatschappij Score

De Nederlandse Kredietmaatschappij logo

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

In deze De Nederlandse Kredietmaatschappij review hebben we deze kredietverstrekker onder de loep genomen. In tegenstelling tot andere partijen zal je bij deze partij niet direct een lening afsluiten, maar wordt je doorverwezen naar 1 van de 6 partijen die samenwerken met de Nederlandse Kredietmaatschappij.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zal je een rentepercentage van o.8% per maand moeten betalen voor een lening of krediet. Dat is een redelijk hoog percentage rente in vergelijking met de concurrentie.

Het is opvallend dat deze partij als een van de weinige partijen ook de mogelijkheid tot een persoonlijke lening aanbiedt. Dit soort leningen zijn veelal risicovol, omdat een persoonlijke lening niet kan worden gebruikt om op termijn jouw vermogen te laten groeien. Een zakelijke lening daarentegen kan fiscale voordelen met zich meebrengen.

Al met al is de Nederlandse Kredietmaatschappij een prima aanbieder van zakelijk krediet, maar zijn de kosten hiervoor redeijk hoog.


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Veelgestelde vragen

Is De Nederlandse Kredietmaatschappij betrouwbaar?

Ja. De Nederlandse Kredietmaatschappij wordt streng gecontroleerd door de AFM.


Waar kan ik het beste een zakelijke lening afsluiten?

We hebben onlangs een artikel geschreven over de beste zakelijke lening. Je kunt een zakelijke lening afsluiten bij partijen als Bridgefund, Qeld, Swishfund, De Nederlandsche Kredietmaatschappij of Qredits.


Hoe kan ik een lening aanvragen?

Je kunt een lening aanvragen via een simpel stappenplan. Dat stappenplan hebben we voor De Nederlandsche Kredietmaatschappij hier op een rijtje gezet.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>