• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • De beste tips om vastgoed te kopen in het buitenland

Heb je zin om naar de zee en het strand te gaan, maar vind je de Vlaamse kust niet zo interessant? Of droom je ervan om te wonen tussen olijfboomgaarden, groene bergen en onder een stralende zon? Dan kan het kopen van een huis in bijvoorbeeld Ibiza iets voor jou zijn. Je moet dan op zoek naar een makelaar op Ibiza, maar er zijn nog meer dingen die je moet weten. Het kopen van vastgoed in het buitenland is een grote stap. Daarom hebben we verschillende experts gevraagd om hun beste tips te delen voor mensen die op zoek zijn naar een huis buiten ons land.

Schakel een lokale advocaat in

Als je van plan bent om vastgoed in het buitenland te kopen, is het heel belangrijk om een lokale advocaat in te schakelen. Je moet ook goed letten op fiscale en juridische zaken. Als je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning wilt kopen, moet je onderzoeken wie de projectontwikkelaar is en of er goede garanties worden gegeven. In sommige landen bestaat er geen wet die kopers van nieuwbouwwoningen beschermt tegen faillissement van bouwbedrijven. Daarom is het heel belangrijk om jezelf te beschermen met de juiste bankgaranties. Zorg er ook voor dat bijvoorbeeld het zwembad of bijgebouwen de juiste vergunningen hebben door dit zorgvuldig te controleren.

Je financieringsstrategie 

Denk goed na over hoe je je geld wilt investeren. Het is belangrijk om je huidige financiële situatie te bekijken, vooral als je een huis wilt kopen met een hypotheek. In sommige landen, zoals Turkije, kunnen buitenlanders die in onroerend goed willen investeren een hypotheek krijgen, maar de rente op die hypotheek kan hoger zijn dan in het Verenigd Koninkrijk. Dit kan invloed hebben op hoeveel je investering waard zal worden. Zodra je genoeg geld hebt, kan je een bedrijf gebruiken dat geld omwisselt om de beste wisselkoersen te krijgen wanneer je je geld omzet naar de valuta van het land waarin je onroerend goed wilt kopen.

Investeren in huurwoningen

Als je wilt investeren in huurwoningen, is het belangrijk om locaties te vinden waar veel toeristen komen. Kies gebieden waar het toeristenseizoen lang duurt, zodat je woning vaak bezet zal zijn. Onderzoek ook de concurrentie, bijvoorbeeld op websites zoals Airbnb, en maak een plan om je woning te adverteren en te beheren. Denk er ook aan dat je belasting moet betalen over de huurinkomsten. Voorheen betaalden Britse kopers bijvoorbeeld 18 procent belasting in Spanje, maar nu, na het vertrek uit de Europese Unie, is dit percentage gestegen naar 24 procent. Houd er ook rekening mee dat elk land zijn eigen regels heeft met betrekking tot huurders. Hopelijk heb je veel geleerd van deze tips. Veel succes met het investeren in de buitenlandse vastgoedmarkt en hopelijk haal je veel plezier uit je woning.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>