Daytraden met Crypto is hot! Nog nooit waren zoveel mensen bezig met het handelen in cryptocurrencies.

Niet zo gek overigens, wanneer je namelijk op een goede manier begint met crypto daytrading kun je een hoop geld verdienen.

Maar hoe begin je nu precies met crypto daytrading en wat is het eigenlijk? In dit artikel gaan we je proberen alles uit te leggen over het daytraden in cryptocurrencies zodat jij een goede start kunt maken.

Ook ontdek je de beste strategieën op het gebied van daytraden en delen we een aantal aantrekkelijke bonussen met je waardoor je direct kunt beginnen met daytraden in crypto.

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Wat is Crypto Daytraden?

Bij crypto daytrading ben je op dagelijkse basis bezig met het kopen en verkopen van cryptocurrencies met als doelstelling om een positie of cryptocurrency met winst te verkopen. Door continu bezig te zijn met het analyseren van de markt kun je profiteren van prijswijzigingen waardoor je een cryptocoin goedkoop kunt inkopen en vervolgens met winst kunt verkopen.

De cryptocurrency markt is ontzettend volatiel wat ervoor zorgt dat cryptomunten continu wijzigen in prijs. Een prijsstijging of daling van 20% op een dag is allang niet meer gek. Dit zorgt ervoor dat je aan de ene kant heel veel winst kunt behalen maar aan de andere kant ook grote verliezen kunt maken.

Crypto daytraden lijkt dan ook een makkelijke manier om geld te verdienen echter is niks minder waar. Om succesvol te daytraden moet je namelijk dagelijks bezig zijn met de markt en continu technische analyses doen. Wanneer je dit niet doet is het kopen- en verkopen van cryptomunten net als gokken.

Toch zijn er ontzettend veel crypto handelaren die veel succes behalen met het traden in cryptocurrencies. Dat het mogelijk is om grote winsten te behalen is al meerdere keren bewezen. Als jij echt gemotiveerd bent om succesvol te worden in het trading dan is dat zeker mogelijk. Hier dien je echter wel tijd voor te investeren.


Hoe begin je met daytraden crypto?

Overweeg jij om te beginnen met het handelen in crypto? Goede keuze! Zoals we eerder al aangaven kun je namelijk mooie winsten behalen. Echter liggen er ook risico's op de loer. In onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met crypto trading.

Stap 1: Doe je eigen onderzoek

Voor je gaat beginnen met daytraden crypto is het van essentieel belang dat je jezelf inleest in de materie.

We vergelijken dit altijd met een spons. Wanneer een spons in een emmer met water ligt zal hij zichzelf helemaal volzuigen met water.

Zie jezelf als deze spons maar dan in de wereld van cryptocurrencies. Probeer alle kennis en informatie die je tegenkomt te absorberen in als spons.

Bekijk Youtube video's, luister naar podcasts, lees artikelen en lees boeken over cryptocurrencies. Hoe meer basiskennis jij hebt, des te groter de kans wordt dat jij succesvol gaat worden in daytrading met cryptocurrencies.

Stap 2: Bepaal in welke cryptomunten je gaat investeren

Momenteel zijn er ontzettend veel verschillende crypto coins op de markt. Het is daarom slim om op voorhand te bepalen in welke cryptomunten jij wilt gaan handelen.

Welke crypto gaat stijgen of dalen? Doe uitgebreid onderzoek naar de verschillende munten en kijk naar de prijswijzigingen van deze coins.

Sommige munten stijgen en dalen namelijk ontzettend veel. Door een goede analyse te doen voor je gaat beginnen met daytrading kun je dit soort patronen spotten.

Als jij weet dat een bepaalde coin elke dag 15% stijgt en vervolgens weer daalt dan is dit natuurlijk een super interessante coin om mee te nemen in je daytrading strategie.

Stap 3: Kies een cryptocurrency exchange uit

De volgende stap om te beginnen met daytrading? Het uitkiezen van een goede crypto exchange. Dit is een belangrijk onderdeel aangezien er veel verschillende aanbieders zien.

Echter zijn er heel veel Bitcoin en cryptocurrency exchanges die ontzettend hoge fees en handelskosten. Dit is gevaarlijk omdat je als daytraden dagelijks aan het handelen bent.

Wanneer een exchange dus een te hoge fee hanteert betekent dit dat je dagelijks geld verliest. De meeste daytraders kiezen daarom voor een goedkope exchange.

Onze favoriete crypto exchanges zijn Bitvavo en Binance. Dit omdat deze een geweldig aanbod hebben, lage kosten en over een geavanceerde exchange interface beschikken waardoor je een technische analyse kunt doen.

Stap 4: Leer de basisprincipes van daytrading

Wanneer je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen is het tijd om te kijken naar de basis principes van het daytraden. Een cryptocurrency wordt altijd verhandeld in een valutapaar. Dit betekent dat je altijd de waarde van een coin inschat in relatie tot een andere munt.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om deze coins aan te kopen: Market-, Limit- en stoporders.
- Marktorder: Bij een marktorder koop of verkoop je een munt tegen de marktprijs.
- Limietorder: Bij een limietorder kun je op voorhand bepalen welke prijs je wilt betalen of ontvangen bij het kopen of verkopen van een cryptomunt. Wanneer deze limiet bereikt is wordt de transactie automatisch uitgevoerd.
Stoporder: Bij een stop order wordt een aankoop of verkoop pas uitgevoerd op het moment dat de koers een bepaald prijsniveau bereikt.

Stap 5: Zorg voor een exit-strategie

Een veelgemaakte fout bij beginnende daytraders is dat ze geen exit-strategie hebben. Wanneer je begint met trading wil je altijd met voorbedachte raden een trade ingaan. Bepaal op voorhand hoeveel je bereid bent maximaal te verliezen bij welk bedrag je je winst pakt.

Wij zouden je aanraden om dit altijd op voorhand op te schrijven in een excel of op een kladblokje. Bovendien kun je deze bedragen ook verwerken in je strategie. Zo kun je een stoporder inschieten en prijsalerts aanzetten.

Door op voorhand te weten wanneer je tevreden bent of hoeveel je maximaal wilt verliezen voorkom je dat je gaat handelen op emotie. Je spreekt met jezelf bepaalde prijs targets af en houd je hieraan. Een strategie die zeker voor beginners ontzettend belangrijk is.


Wat is de beste exchange om te daytraden?

Zoals we in bovenstaand stappenplan al aangaven is het van belang dat je een goede exchange uitkiest voor het traden in cryptocurrency.

Veel beginnende traders kiezen voor een bepaalde exchange zonder hier onderzoek naar gedaan te hebben. Dit is zonde aangezien het kiezen van de juiste exchange een belangrijk onderdeel is voor beginners die willen beginnen met trading.

Wij zouden beginnende crypto handelaren ten alle tijden aanraden om te kiezen voor Binance of Bitvavo (lees onze Bitvavo review). Hieronder een overzicht van de beste exchanges om te daytraden.

Top 3 beste exchanges

Best geteste Crypto Broker
1. Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Binance logo

Grootste aanbod
2. Binance


Tips om succesvol te daytraden in crypto

Hoe kun je succesvol daytraden in cryptocurrencies? Als deze vraag door je hoofd gaat is het volgende hoofdstuk voor jou. In onderstaande alinea geven we je namelijk de beste crypto daytrading tips om succesvol te handelen in cryptocurrencies.

1.Handel alleen met geld dat je kunt missen

Een belangrijk standpunt van de visie van Thinkrich.nl is dat wij vinden dat je alleen moet beleggen met geld dat je kunt missen.

Hetzelfde geldt voor het daytraden in cryptocurrencies. Doordat de cryptocurrencies markt gepaard gaat met veel volatiliteit kun je - wanneer je pech hebt - binnen een kort tijdsbestek ontzettend veel geld verliezen. Wanneer jij met geld gaat handelen dat je eigenlijk niet kunt missen gaat dit je natuurlijk problemen opleveren.

Onze eerste tip is dan ook: ga alleen daytraden met geld dat je kunt missen. Probeer niet overmoedig te worden en geld in te leggen dat je eigenlijk voor iets anders apart had gelegd.

2.Zorg voor een goede voorbereiding

Als tweede punt is het van essentieel belang dat je jezelf eerst goed gaat inlezen voor je gaat beginnen met trading.

Zoals al eerder aangegeven is trading in cryptocurrency lastiger dan je denkt en is er altijd een risico dat je geld verliest.

Probeer daarom eerst zoveel mogelijk informatie op te zoeken over het handelen in cryptocurrency. Bekijk Youtube video's, lees blogs en artikelen of koop een crypto cursus.

Gaan daytraden zonder enige research gedaan te hebben is wat ons betreft een van de stomste dingen die je kunt doen. Maak deze beginners fout dan ook niet.

3.Stel een plan op voor jezelf

Wanneer je genoeg onderzoek gedaan hebt naar handelen in cryptocurrencie is het tijd om een goed plan te maken. Een tip die we iedereen meegeven bij het handelen in cryptocurrencies: maak een goed plan met jezelf.

Bepaal bijvoorbeeld op voorhand hoeveel geld je wilt gaan inzetten en wanneer je winst gaat uitkeren. Bekijk in je plan ook in welke cryptomunten je van plan bent te gaan handelen.

Door jezelf duidelijke kaders te geven voorkom je dat je onbewust veels te veel geld uitgeeft aan het daytraden.

4.Laat je niet leiden door emoties

Het is een uitspraak die je vaak hoort in de wereld van beleggen: laat je nooit leiden door emoties. Ditzelfde geldt voor het handelen in cryptocurrency. In de basis zijn we allemaal mensen en mensen zijn nou eenmaal emotionele wezens. Helaas kan dit ervoor zorgen dat je op basis van emoties gaat handelen.

Zie je bijvoorbeeld dat je portfolio met 20% gedaald is? Dan is je eerste natuurlijk reactie natuurlijk om het te verkopen. Dit terwijl je eigenlijk juist het tegenovergestelde zou moeten doen: HODL. Probeer je emoties onder controle te houden en laat je eerder leiden door de ratio's. Kijk altijd naar de feiten en cijfers en neem op basis daarvan een beslissing.

5.Blijf je inlezen

Als jij gaat crypto traden voor beginners dan is het een veelgemaakte fout om te diep in te zoomen op de materie.

Wat we hiermee bedoelen? Naast het doen van technische analyses en bezig zijn op de crypto exchange mag je ook het algemene nieuws rond cryptocurrency niet uit het oog verliezen.

Probeer dagelijks nieuws websites te bezoeken rond cryptocurrency en lees je in over wat er momenteel speelt in de markt.

Onbewust kun je deze informatie namelijk gebruiken in je eigen trading strategie. Lees je bijvoorbeeld dat de Bitcoin hoger dan ooit staat? Dan is de kans groot de de markt in zijn algemeenheid hoger staat dan normaal. Hier kun je de volgende keer bij je trading keuze's rekening mee houden.


Daytraden met alt coins

Met welke cryptocurrencies kun je het beste gaan traden? Ook dit is een vraag die we veel voorbij zien komen en daarom hebben we deze vraag opgenomen in dit artikel.

Vaak zie je dat de meeste handelaren ervoor kiezen om te gaan traden met altcoins. Waarom altcoins?

Altcoins hebben vaak een hogere volatiliteit wat betekent dat er meer schommelingen in de koers te zien zijn. Wanneer je dit vergelijkt. met bijvoorbeeld Bitcoin dan zul je zien dat de Bitcoin veel stabieler is.

Daytrading in altcoins is dus zeker een goede manier om te beginnen met het traden. Kies bijvoorbeeld voor munten als Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) of Vechain(VET).

Dit soort coins zullen op korte termijn zorgen voor een opwaartse en neerwaartse trend waar je slim op kunt inspelen bij het traden. Het is niet voor niets dat zoveel traders ervoor kiezen om trades op het gebied van altcoins uit te voeren.


Conclusie

Dat was hem dan! Onze officiële handleiding daytraden crypto! Zoals je hebt kunnen lezen is het handelen in cryptocurrency moeilijker dan je zou denken en ligt een eventueel verlies altijd op de loer.

Toch kan het - mits je het succesvol doet- ontzettend winstgevend zijn.  Er zijn ontzettend veel succesvolle handelaren die een leuke boterham verdienen aan het traden.

Om succesvol te worden in trading is het van belang dat je voldoende onderzoek doet. Een goede trader is dagelijks bezig met de technische analyse, de koers en crypto nieuws in het algemeen.  Zorg ervoor dat je continu op zoek bent naar informatie rond trading en dan zul je succesvol worden.

Wees daarnaast ook niet bang om te investeren in bijvoorbeeld een cursus over traden. Vaak worden in dit soort trading cursussen heel veel waardevolle inzichten gedeeld.

Zo leer je meer over het doen van een trading analyse en word je een echte pro in het uitvoeren van een technische analyse. Dit zal ervoor zorgen dat ook jij winstgevend trades kunt gaan uitvoeren.


Voordat je gaat: heb jij onze Bitcoin Meester review al gelezen?

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>