Cryptocurrency is de toekomst, dat is ondertussen wel gebleken. Crypto currency biedt ontzettend veel mogelijkheden door financiën te decentraliseren en daarbij de tussenpersoon weg te halen. Maar bij veel mensen wordt Crypto currency meteen geassocieerd met de bekende currency Bitcoin. Echter zijn er veel meer verschillende currencies, die allemaal een ander doel dienen.

Bitcoin is alleen een valuta, maar zoals bijvoorbeeld Ethereum, zijn er Crypto currencies die wel een helder reden van bestaan heeft. Ethereum is namelijk een digitaal platform, die de blockchain technologie van Bitcoin overneemt om een grote verscheidenheid van aanvragen tegemoet te komen. Ethereum werkt met smart contracts, dit betekent dat de programmeertaal die ze gebruiken developers de mogelijkheid geeft om software te ontwikkelen die blockchain transacties beheert en specifieke uitkomsten automatiseert.

Wat zijn 3 interessante cryptomunten voor de toekomst?

Zoals hierboven aangegeven, is Ethereum een grote speler. Dit is dan ook een van de grote kansmakers in de crypto markt. Door de smart contracts technologie hebben de gebruikers volledige controle heeft en dus de middenpersoon eruit haalt. Alle transacties zijn geregistreerd en versleuteld in de openbare blockain. Hier kunnen alle marktactiviteiten bekeken worden. Dit betekent dus dat er een transparante chain met transacties is.

Ripple

De tweede crypto currency op de lijst is Ripple, te vinden op platforms als XRP. Ripple onderscheidt zich door samenwerking met financiële instellingen zoals banken en betalingsverwerkers. De Ripple koers is er één die in een aantal jaren exponentieel aan het groeien is. De Ripple koers is namelijk in een jaar van 0,47 cent naar 0,85 cent gegaan. Dat is een groei van 80,85%! Ripple is een goede keuze als je voor een langere tijd wil investeren in Crypto currency, en wordt vaker als een goede keuze benoemd.

Cardano

De laatste, maar zeker niet de minste munt op deze lijst is Cardano. Afgerond als ADA. Cardano is een open-source project gemaakt om verschillende applicaties uit te voeren die door miljoenen consumenten gebruikt kan worden. Cardano is veel bezig met het realiseren van een snelle en betaalbare geldoverdracht, waarbij de transactiekosten erg laag liggen. De Cardano koers is in een jaar tijd ontzettend gegroeid, de prijs per ADA is namelijk van 0,12 cent naar maar liefst 1,38 cent gegaan. Dat is een groei van 1050%!

Dit zijn de opties waarvan wij denken dat ze een grote kans van slagen hebben, maar er zijn natuurlijk veel meer crypto currencies dan slechts deze drie. Wij moedigen dan ook aan om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar we denken dat je deze drie coins zeker terug gaat vinden in je onderzoek!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>