cryptocurrency banner

Heb je besloten om te investeren in cryptocurrency maar weet je niet niet waar je moet beginnen? Wil je graag cryptocurrency kopen met iDeal maar heb je geen flauw idee hoe dat moet? Wij begrijpen dat. Er zijn namelijk veel opties om uit te kiezen.

Leren hoe je cryptocurrency kunt kopen kan ingewikkeld overkomen maar dat hoef het helemaal niet te zijn. In deze gids zal ik je de antwoorden geven op al jouw vragen;

- Hoe kan ik in Nederland cryptocurrency kopen met iDeal?
- Wat is de beste site om cryptocurrency te kopen?
- Is cryptocurrency kopen veilig?

En nog veel meer! Dus laten we beginnen.

Simpel en snel beleggen in crypto munten

  • Beschikt ook over mobiele app
  • Beleggen in 60+ digitale valuta
  • Veilig met iDEAL of Bancontact

Crypto kopen met iDEAL, Bancontact of via SEPA banktransfer.

  • Directe levering in je crypto wallet 
  • Investeren vanaf € 9 in 200+ munten 
  • Grootste aanbod van NL!
  • Geschikt voor beginners

Maximaal 0.25% handelskosten

  • Goedkoopste site om crypto te kopen in Nederland
  • NL Maximaal 0.25% handelskosten
  • Investeren vanaf € 1 in 58+ munten

Hoe koop je cryptocurrency?

Cryptocurrency waren in 2017 en 2018 nog erg in opkomst. Het proces van cryptovaluta's aanschaffen was toen nog erg ingewikkeld. Inmiddels is er veel veranderd. Crypto's kopen kan nu simpel met iDeal bij Nederlandse bedrijven. 

Er zijn verschillende factoren die bepalen waar jij het best jouw digitale munten kan aanschaffen. Deze behandelen we direct hieronder. 

Wat is de beste site om cryptocurrency te kopen?

De beste site om cryptocurrency te kopen is dus afhankelijk van verschillende factoren.

- Betaalmethode
Wereldwijd zijn er verschillende betaalmethodes die je kan selecteren; bankoverschrijving, creditcard, debitcard, iDeal of paypal. Bij betrouwbare sites waar wij ervaring mee hebben kun je alleen cryptocurrency kopen met iDeal of door middel van bankoverschrijving. Er zijn schimmige Amerikaanse websites die ook creditcard betalingen ondersteunen maar hier betaal je vaak hele hoge bedragen voor. Niet interessant dus. 

Websites waar je cryptopvaluta met bankoverschrijving of iDeal kunt kopen:
Bitcoinmeester, Litebit, Bitvavo (aangeraden!) 

- Locatie
Omdat bijna al onze lezers Nederlands zijn gaan we er vanuit dat wanneer je dit leest je zelf ook in Nederland woonachtig bent. In dat geval raden we je aan om ook voor een Nederlands bedrijf te kiezen. Je dient je namelijk bij elke website, waar dan ook ter wereld, te identificeren om een account aan te maken. Je zult merken dat dit proces veel sneller gaat als Nederlander bij een Nl's cryptobedrijf.

- Het type cryptocurrency
Weet je al welke coin je graag wil kopen? Niet elke coin is direct aan te kopen, zonder te 'traden'. Geen paniek. Bitcoinmeester heeft het grootste aanbod van heel Nederland en is ideaal voor beginnende crypto beleggers. Meer dan 220 verschillende coins! Bekijk het gehele aanbod op Bitcoinmeester.

- De aankoopfee's
Cryptobedrijven zijn commercieel ingesteld. Ze willen dan ook graag winst maken. Dit doen ze door een laag percentage in rekening te brengen. Dit bedrag is voor jou als koper moeilijk zichtbaar, aangezien de fee's vaak gecommuniceerd worden in de kleine lettertjes. Gelukkig hebben wij dit al voor jou onderzocht en kunnen we je melden dat Bitvavo de goedkoopste plek is om cryptocurrency te kopen met iDeal.  

Conclusie

Wil je crypto's kopen met iDeal? Dan zijn de bovengenoemde 3 bedrijven de beste keuzes. Hieronder geven we nog even een korte conclusie wanneer welke website het best is.

1. Vind jij het belangrijk dat je veel verschillende coins kan kopen, ook de wat minder bekende cryptocurrencies?
Kies dan voor Bitcoinmeester. Hier heb je keuze uit meer dan 220 verschillende cryptovaluta!

2. Vind je een mobiele  app heel belangrijk?
De mobiele app van Litebit werkt het meest prettig.

3. Wil je de allerlaagste transactiekosten betalen?
Bitvavo is de goedkoopste broker van Nederland! Hoe dat zit lees je in onze ervaringen met dit platform.

cryptocurrencies voorbeelden

Wist je dat? In totaal bestaan er op het moment van schrijven meer dan 6000 verschillende digitale cryptocoins.

Belangrijk om te weten

Wanneer je cryptocurrency met iDeal wil kopen (of iedere andere betaalmethode) dan zul je een account moeten aanmaken. Hierbij moet je aardig wat gegevens achterlaten, soms zelfs een foto van je zelf waarbij je je paspoort of legitimatie vasthoudt. Dit kan veel mensen afschrikken en je vraagt je misschien af waarom dit moet?

Dit heeft 2 redenen. Ten eerste willen de cryptobedrijven zeker weten dat jij diegene bent die jij zegt te zijn. Ten tweede zijn de bedrijven verplicht om naar jouw gegevens te vragen en deze te delen met de overheid. Dit heeft te maken met de belastingdienst. Je hoeft hier niet gelijk van te schrikken. Je hoeft alleen belasting over crypto's te betalen als je in totaal (inclusief je (crypto)beleggingen) meer dan 50.000 euro spaargeld bezit in je eentje, of  € 100.000 samen met je partner.

Bron: belastingdienst  

P.S.
We vinden het erg belangrijk dat deze pagina (cryptocoins kopen met iDeal) alle belangrijke informatie bevat. Heb je zelf nog iets toe te voegen of ben je van mening dat we iets moeten rectificeren? Laat het ons weten via de mail of via een comment in dit artikel!

Over de schrijver 

Naast mijn werk als leerkracht op een basisschool werk ik als contentschrijver voor ThinkRich. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Neem contact met mij op

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>