• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Crypto versturen van Binance naar Bitvavo? Dit is hoe je het snel doet!

Binance stopt in Nederland

 • Vanaf 17 juli 2023 is het voor Nederlandse klanten van Binance alleen nog maar mogelijk om crypto op te nemen van het platform. Crypto kopen of verkopen en stortingen doen is vanaf dat moment verleden tijd.
 • Bitvavo is ons favoriete Binance alternatief. Klik hier om direct een account aan te maken bij Bitvavo.

Hoe zet je Bitcoin of andere Cryptomunt over van Binance naar Bitvavo? Hoe verstuur ik crypto van Binance naar Bitvavo? Als jij jezelf deze vragen stelt hebben we goed nieuws voor je.

In dit artikel delen we namelijk een simpel stappenplan waardoor jij binnen 5 minuten je crypto kunt overzetten van Binance naar Bitvavo. Het overzetten van je Bitcoin (of andere cryptovaluta) is namelijk makkelijker dan je wellicht zou denken!

Waarom crypto overzetten van Binance naar Bitvavo?

 • Binance stopt ermee in Nederland
 • Bitvavo staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en volgt daardoor de Nederlandse wetgeving rondom crypto. 
 • Bij Bitvavo zijn de handelskosten met 0.25% veel lager dan bij Binance. Ook kan je door een welkomstbonus via deze link €1000 euro zonder kosten verhandelen.Stappenplan crypto overzetten van Binance naar Bitvavo

Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo is eenvoudiger dan je zou denken. Je kunt alle coins die jij op Binance in jouw bezit hebt namelijk overzetten naar jouw Bitvavo-account, zodat je direct bij Bitvavo coins kunt verhandelen. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je binnen 5 minuten crypto overzet van Binance naar Bitvavo!


Stap 1: Ga in Bitvavo naar je wallet

Je hebt natuurlijk allereerst een account nodig bij Bitvavo voordat je coins kunt overzetten vanaf Binance. Log in op je account of maak een account aan bij Bitvavo. Als je via deze link een account aanmaakt betaal je geen handelskosten over je eerste 1000 euro.

Vervolgens moet je goed weten welke coins je wilt overzetten. Wil je bijvoorbeeld Bitcoin overzetten van Binance naar Bitvavo? Navigeer dan naar je Bitcoin wallet op Bitvavo. Wil je liever Ripple overzetten? Ga dan naar je Ripple wallet. Je kunt dit in principe met alle coins doen. 

Om naar de wallets te navigeren dien je in het hoofdscherm van Bitvavo eerst te klikken op 'Mijn digitale valuta', vervolgens zie je een overzicht van alle cryptovaluta die je momenteel bezit.

Vervolgens klik je op de cryptovaluta die je wilt versturen vanaf Binance. Klik vervolgens op het tabblad 'Storten'. Hier vind je het adres van je wallet. In het plaatje hieronder hebben we dit voorgedaan met Bitcoin. Deze dien je te kopiëren, we hebben dit adres namelijk nodig voor stap 2.


Stap 2: Ga in Binance naar je wallet

Nu je het adres van jouw wallet in Bitvavo hebt gekopieerd, gaan we over naar de website van Binance. Log in met jouw Binance account en navigeer naar je wallet. Dit doe je door op het knopje 'Wallet' te drukken en vervolgens op 'Fiat and Spot'.

De volgende stap is om simpelweg te navigeren naar de cryptocurrency die jij wilt overzetten. Dit doe je op de pagina van 'Fiat and Spot', waarop je naar beneden scrollt. Hier zie je namelijk alle crypto's die jij in je bezit hebt.

Daarna kies je de cryptomunt die jij wilt overzetten naar Bitvavo door te drukken op 'Withdraw'. Dit hebben we in het plaatje hieronder voor je laten zien:

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Stap 3: Crypto opnemen 

Nadat je op 'Withdraw' hebt gedrukt bij de cryptomunt die jij wilt versturen, kom je op de pagina 'Withdraw Crypto', en hier zal je de hoeveelheid crypto die jij wilt versturen moeten invullen.

Onder het kopje 'Address' vul je hier vervolgens het adres van jouw wallet op Bitvavo in. Let hierbij dus wel goed op dat je wel de juiste crypto coin koppelt aan de juiste wallet. Je kopieert dus bij Bitvavo de wallet van Bitcoin op het moment dat je vanuit Binance Bitcoin wilt versturen. 

Vervolgens vul je bijvoorbeeld in hoeveel Bitcoin je wilt overzetten van Binance naar Binance. Als je op 'Withdraw' klinkt maak je het overzetten compleet. Nou ja, nog niet helemaal, want er zal eerst een beveiligingsverificatie worden verstuurd. Dit is bijvoorbeeld via een SMS-controle, maar kan ook een e-mail zijn. Dat hangt net af van jouw instellingen van je account. Vaak heb je de crypto binnen 30 tot 60 minuten al in je Bitvavo account.  


Kosten overzetten crypto naar Bitvavo

De kosten van het overzetten van crypto van Binance naar Bitvavo verschillen per transactie. Dit hangt namelijk af van de hoeveelheid die je overzet en de cryptomunt die je hebt uitgekozen om te verplaatsen naar de wallet van Bitvavo.

Je kunt onderaan bij 'Withdrawel' zien hoeveel kosten er in rekening worden gebracht bij het overzetten van crypto van Binance naar Bitvavo. Dit wordt altijd verrekend binnen de coin die jij overzet.

In onderstaande voorbeeld zie je bijvoorbeeld dat je bij het overzetten van Bitcoin 0.0002BTC betaalt voor de overplaatsing naar Bitvavo.


Veelgestelde vragen

Hoe haal je crypto van Binance?

Je kunt crypto van Binance afhalen door in jouw wallet van een bepaalde coin te drukken op Withdraw. Vervolgens kopieer je vanuit Bitvavo een link van jouw wallet. Als je die link kopieert naar jouw wallet in Binance, kan je direct crypto overzetten van Binance naar Bitvavo. 


Hoe zet je Binance over naar Bitvavo?

In dit artikel hebben we een stappenplan waarmee je gemakkelijk Binance overzet naar Bitvavo. Dit gaat vrij gemakkelijk door een link in je wallet bij Bitvavo te kopiëren in het platform van Binance. Zo kan je crypto moeiteloos overzetten van Binance naar Bitvavo. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>