Staking, earning, het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt. Nederlandse crypto broker Coinmerce is het eerste platform dat Earn beschikbaar stelt voor ons. Maar wat is nou het verschil tussen beide? Dat lees je hier!


Wat is het verschil tussen Crypto Staking en Coinmerce Earn?

Het verschil tussen Crypto staking en Earn van Coinmerce is dat je bij staking je coins vastzet om transacties op de blockchain te valideren. Bij Earn leen je jouw cryptocurrency tijdelijk uit voor leningen. 

De rendementen die je hiermee kunt verdienen zijn verschillend per munt. Staking is alleen mogelijk bij crypto's die werken met een Proof-of-Stake systeem. Coinmerce Earn maakt het mogelijk om rendement te verdienen op andere soorten blockchains, zoals Bitcoin (BTC).

ACTIE: Lezers van Thinkrich ontvangen deze week gratis €10 bij het aanmaken van een Coinmerce account! 

Wat is crypto staking?

Crypto staking is het gebruiken van jouw crypto currency om te helpen transacties op Proof-of-Stake blockchains te valideren, in ruil voor een vooraf bepaald rendement. Voorbeelden van PoS coins die staking ondersteunen  zijn Cardano, Ethereum en Polkadot. Het rendement bedraagt vaak tussen de 4% en 10%.


Wat is Coinmerce Earn?

Coinmerce Earn is een passieve manier van geld verdienen op cryptomunten die je in jouw bezit hebt. Door jouw cryptocurrency voor een vaste periode beschikbaar te stellen om gebruikt te worden voor leningen, verdien je hier een rendement op wat kan oplopen tot 15%. 


Welke munten kan ik staken?

Momenteel zijn er 12 Proof of Stake coins die je bij Coinmerce kunt staken. Zie hieronder de volledige lijst!

stake coins coinmerce

Welke munten kan ik mee Earnen?

Er zijn meer dan 30 coins binnen Coinmerce die in aanmerking komen voor Earn. Hieronder zie je de gehele selectie. De meest populaire munten uit de lijst zijn Bitcoin, Dogecoin, Polygon en Chainlink.

ACTIE: Lezers van Thinkrich ontvangen deze week gratis €10 bij het aanmaken van een Coinmerce account! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>