• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Crypto.com Review 2023: Betrouwbare broker of juist niet?
 Geschreven door: Juul Dijkhuis
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Onze Crypto.com Review 2022 

Onze score

7,0

In onze Crypto.Com Review 2022 hebben wij deze broker beoordeeld met een 7. Het aanbod van deze crypto broker is met 250 verschillende cryptomunten prima, ook biedt de broker built-in wallets aan en kun je munten staken bij deze partij. De nadelen van deze broker? De klantenservice is relatief moeilijk te bereiken en de kosten zijn aan de hoge kant.

Kosten

Max. 0.16% 

Aanbod

250+ munten

Staking

Ja, tot 12% rente voor 30+ munten.

Instappen vanaf

€1

Betaalmogelijkheden

Creditcard, bankoverschrijving en meer.

Mobiele app

Ja

In deze Crypto.com review en beoordeling nemen we jou mee in onze ervaring met het platform. Wat mag je ervan verwachten en waarom kies je wel of niet voor Crypto.com?

Voor het beleggen in crypto, maar ook voor het staken van je digitale munten is Crypto.com zeker een optie voor jou. De veiligheid en de betrouwbaarheid zijn belangrijke issues voordat je een account aanmaakt en er geld op stort. Daarom adviseren wij jou om eerst deze review te lezen voordat je in actie komt.  


Crypto.com Review in het kort

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! In onderstaande sectie vind je de belangrijkste bevindingen van onze Crypto.com in een handig overzicht.

Voordelen Crypto.com

 • Ruime keuze in Cryptomunten
 • Staking met hoge vergoedingen
 • Samenwerking met Visa
 • Internationaal bedrijf met veel gebruikers
 • Built-in wallets waar je al je crypto veilig kunt bewaren

Nadelen Crypto.com

 • Fees zijn hoog
 • Klantenservice laat veel te wensen over
 • Kostenstructuur is ingewikkeld / complex

Conclusie

Onze score

7.0

Kosten

Max. 0.16% 

Aanbod

250+ munten

Staking

Ja, tot 12% rente voor 30+ munten.

Instappen vanaf

€1

Betaalmogelijkheden

Creditcard, bankoverschrijving en meer.

Mobiele app

Ja

Aanbod: 8

Kosten: 7

Gemak:

Service: 7


Vergelijk Crypto.com met andere Crypto brokers 

Brokers

crypto.com affiliate

Onze favoriet


Binance logo

Site

Score

7.9

9.1

8.1

Kosten

Max. 0.16%

0.25%

0.1% - 5%

Aanbod

250+ munten

+150 coins

+150 coins

Promotie

Geen

€1000 gratis handelen

Geen


Wat is Crypto.com?

Crypto.com is wereldwijd actief met meer dan 10 miljoen aangesloten beleggers. Je kunt meer dan 250 munten verhandelen via het platform. Het unieke is dat Crypto.com ook een creditcard (debt card) gekoppeld heeft aan het account. Je kunt je tegoeden dus ook echt besteden. Het bedrijf is gevestigd in Hong Kong. Ze zijn opgericht in 2016, en werken met ongeveer 4.000 medewerkers aan de kwaliteit en de stabiliteit van het platform. Volgens eigen zeggen hebben ze een zogenaamde ‘Insurance Coverage van $750 miljoen. Crypto.com is actief in maar liefst 90 landen wereldwijd. De CEO is Kris Marszalek.

crypto.com/

Is Crypto.com Betrouwbaar?

Hoe betrouwbaar is Crypto.com? Daar wil je eerst antwoord op hebben voordat je een kapitaal stort in jouw account. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, en daarom zijn wij er ook ingedoken. Het voordeel van deze broker in vergelijking met veel andere brokers is dat ze een verzekeringsdekking hebben van $750 miljoen. De data slaan ze op verschillende manieren op, om zo te zorgen voor extra veiligheid en zekerheid. Opslag gebeurt zowel online als offline. Hackers kunnen hierdoor niet in de wallets komen van de gebruikers

Het is een internationaal bedrijf met meer dan 10 miljoen klanten en ongeveer 4.000 medewerkers. Ze hebben hun sporen al verdiend en ze staan goed aangeschreven bij hun klanten. Ze staan niet onder toezicht van de Nederlandse AFM, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Btcdirect en Bitvavo. Btcdirect is ook betrouwbaar en veilig.


Crypto.com Review

In onze Crypto.com review hebben we deze crypto broker op verschillende criteria beoordeeld. In onderstaande sectie ontdek je stap-voor-stap welke criteria dit zijn geweest.

Aanbod Crypto.com

Voor het beleggen in crypto, ben je op het juiste adres bij Crypto.com. Ze bieden zeer ruime mogelijkheden. Wat Crypto.com vooral populair maakt, zijn de hoge vergoedingen voor het staken van je munten. Deze munten kun je staken met een interessante vergoeding.

Bij Crypto.com koop je snel en gemakkelijk maar liefst 250 verschillende cryptocurrencies. Hieronder een overzicht van de meest verhandelde cryptomunten op dit platform.

crypto.com aanbod

Analyse mogelijkheden Crypto.com

Er zijn meerdere analysemogelijkheden op de website van de broker. Het zijn wel complexe tools waar je mee om moet leren gaan. Hiervoor kun je gebruikmaken van Crypto.com Learn. In Engelstalige artikelen kun je informatie vinden over het handelen in crypto op beginnersniveau. Voor de meer gevorderde beleggers is er informatie beschikbaar op het niveau van Intermediate of Advanced. Via de ‘Trending University Stories’ kun jij je eerst inlezen in de mogelijkheden. Doordat de teksten in het Engels geschreven zijn, zullen zelfs de teksten voor de beginners redelijk complex zijn. Er wordt namelijk veel jargon gebruikt.

 De tools die je mag verwachten van een broker krijg je bij Crypto.com. Hierbij kun je dus denken aan technische analyses, selectietools en zelfs exchange tools. Je kunt bijvoorbeeld munten overboeken naar een ander (ruilen).

Kosten Crypto.com

Crypto.com rekent handelskosten en opnamekosten. De handelskosten zijn afhankelijk van wat je verhandelt in een periode van 30 dagen. Door het meer handelen, zakken de kosten per transactie. Je kunt ook CRO-tokens inzetten om de kosten te betalen. Ook dit levert weer een korting op de kosten op. Ook zijn de kosten afhankelijk van jouw handelservaring bij Crypto.com. De vele opties om kortingen te krijgen en andere afhankelijkheden maken de kosten ondoorzichtig. Voor de ervaren handelaar bij Crypto.com is het gesneden koek, maar als starter bij deze broker is dit wel iets om rekening mee te houden.

Je begint in Level 1 als beginnende belegger. Als je minder dan $250,000 aan handel drijft binnen 30 dagen, zit je in level 1. De tradingsfee ligt tussen 0,10% en 0,16%. Daarnaast zijn er ook andere kostenstructuren voor andere acties. Met Crypto.com DeFi-swap, kun je jouw persoonlijke Ethereum-portemonnee verbinden aan swaps. Normaal gesproken betaal je 0,3% vergoeding voor het wisselen van tokens.

Verdiep je goed in de kosten die je kunt verwachten gericht op jouw manier om te beleggen in cryptomunten. Door de uiteenlopende mogelijkheden heb je ruime keuzes bij Crypto.com, maar de ruime mogelijkheden maken het erg ondoorzichtig. Zeker voor beginners bij deze broker. Ze brengen namelijk mogelijk ook nog een fee in rekening afhankelijk van je gemaakte winst.

Klantenservice

Via de website kun je de klantenservice een berichtje sturen. In de chatomgeving geven ze aan hoe lang het vermoedelijk duurt tot je een reactie krijgt. De meest gebruikelijke wachttijd is minder dan 10 minuten geven ze aan. In eerste instantie proberen ze jou te helpen door het beantwoorden van een aantal faq’s. Hier kun je doorheen scrollen en kiezen om contact met de klantenservice op te nemen. Dit kan in het Engels, maar je kunt ook kiezen voor Frans, Italiaans of Turks.

Helaas kun je ze niet bellen met vragen, alles moet via de chat of de e-mail. Je kunt jouw inhoudelijke vragen sturen naar contact@crypto.com.

Mobiele app

Klanten van Crypto.com zijn erg te spreken over de app. Het werd in een review vergeleken met een Zwitsers zakmes. Alles werkt en is super functioneel. Je kunt jouw account beheren via de app, maar ook handelen en kiezen voor het staken. Met de mobiele telefoon op zak heb je 24 uur per dag inzicht en je kunt altijd reageren op veranderingen. Ook de debt card kun je beheren in de app.

Built in wallet

Je wilt jouw crypto goed beschermen. Door jouw tegoeden achter een login naam en een wachtwoord te zetten, heb je nog niet de optimale veiligheid. Hackers kunnen met veel moeite toch over jouw kapitaal beschikken. Met een wallet bouw je een extra zekerheid in. In een wallet sla je jouw bezit op in een omgeving die zowel online als offline kan zijn. Zie het als een extra beveiliging. Bij Crypto.com werken ze met een Built in wallet. Dat wil zeggen dat je geen separate wallet aan hoeft te maken voor het zo goed mogelijk beveiligen van jouw bezit.


Conclusie

Onze score

7.0

Aanbod: 8

Kosten: 7

Gemak:

Service: 7

Beleggen bij Crypto.com is een goede manier om ervaring op te doen met het handelen in crypto’s. In het begin zal het erg wennen zijn en je zult je erg moeten verdiepen in de ruime mogelijkheden van het platform. Door klein te beginnen kun je een gevoel opbouwen met Crypto.com. Door eerst met kleine bedragen te handelen kun je ervaren wat voor jou de voor- en de nadelen zijn.

Nadelen zijn de klantenservice die vaak niet optimaal is en de complexiteit als je van alle voordelen van deze broker gebruik wilt maken. Op verschillende manieren kun je een korting krijgen op de kosten, maar je moet wel eerst uitzoeken hoe het werkt.

Kortom, het is een aanrader, maar bekijk ook onze andere reviews. Er zijn namelijk meerdere platformen die vergelijkbare diensten bieden, maar die wel laagdrempeliger zijn. Verdiep je eerst in de kostenstructuur die hoort bij jouw manier van handelen in crypto’s voordat je een account aanmaakt bij Crypto.com.  Onze favoriete broker op dit moment is Bitvavo. Via onze Bitvavo review lees je meer over deze broker.


Veelgestelde vragen

Is Crypto.com een goede broker?

Wij zijn van mening dat Crypto.com een goede keuze kan zijn. In onze uitgebreide Crypto.com leggen we je precies uit waarom we dit denken en waar je op moet letten bij het kiezen van deze broker. 

Waar kun je in beleggen bij Crypto.com?

Bij Crypto.com beleg je in crypto’s. Je hebt een zeer ruime keuze met meer dan 25 verschillende munten. Door het ruime aanbod kun je inspringen op ontwikkelingen over een bepaalde munt die nog niet erg populair is, maar wel al is opgenomen in het assortiment van Crypto.com.

Over de auteur Juul Dijkhuis

Andere bekeken ook:

>