In dit artikel beantwoorden we al jouw vragen over COTI, ook wel de Currency Of The Internet genoemd. Wil je weten of het een goede investering is, of ben je benieuwd naar de technische details van deze cryptocurrency? In dit artikel kom je alles te weten.

ACTIE: Ontvang tijdelijk een welkomstbonus (€ 1000,- euro gratis handelen) voor je inschrijving bij Bitvavo!


COTI is een platform dat het mogelijk maakt om een (financiële) samenwerking op te zetten tussen verschillende blockchains. De valuta binnen het platform heet ook COTI een staat voor Currency Of The Internet.

Door nieuwe technologieën te combineren met bestaande betaaloplossingen wil COTI een nieuwe financiële oplossing ontwikkelen dat betrouwbaar is, snel (direct) en goedkoop. Uniek aan het COTI platform is het gedecentraliseerde systeem waar traditionele valuta en cryptocurrency met elkaar verwisseld kunnen worden.


Overige informatie

Er is heel veel te vertellen over het COTI platform en zijn cryptocurrencies (COTI's). De belangrijkste informatie vertellen we je hieronder. 

DAG

Hoewel de meeste cryptocurrency werken in combinatie met een blockchain, is dat bij COTI niet het geval. COTI werkt met zogeheten DAG technologie. DAG staat voor Directed Acyclic Graph. Het is een datastructuur dat vergelijkbaar is met een blockchain. Beide datastructuren hebben eigen voor- en nadelen. Het grootste voordeel van DAG is dat het makkelijker en beter schaalbaar is.

IOTA was een van de eerste crypto platformen die van deze database structuur gebruik maakte.

COTI staking

COTI staking is eigenlijk het uitlenen van je COTI in ruil voor een beloning. Je kunt het zien als een vorm van bankieren. Echter ben jij dit keer de bank en ontvang jij de rente (staking vergoedingen). Staking is steeds populairder en wordt dan ook steeds vaker toegepast binnen crypto.

Zie hier de COTI staking vergoedingen:

Aantal COTI's

Gegarandeerde jaarlijkse vergoeding

Minimale staking periode

750.000

25%

90 dagen

500.000

23%

90 dagen

250.000

20%

60 dagen

100.000

18%

60 dagen

25.000

15%

30 dagen

Zoals je kunt zien heb je best wel veel coins nodig om voor staking in aanmerking te kopen. Wees niet getreurd. Je kunt ook bij Bitvavo staken tegen een vergoeding van 7,5%. Dit kan niet alleen met COTI maar ook met andere crypto coins.

Het team

Een huis kan er van buiten mooi uitzien, maar hoe zit het eigenlijk met de bouwkwaliteit? Is het huis toekomstbestendig en daarmee duurzaam? Dit zal voor een groot deel afhangen van de bouwvakkers. Hetzelfde kan je zeggen over cryptocurrency.

De kwaliteit van een crypto project is deels te bepalen aan de hand van het team dat erachter zit. En dat is logisch. Crypto, blockchain en DAG technologie is erg ingewikkeld. Zeker voor de langere termijn is het belangrijk dat het product goed werkt. Het team van COTI bestaat momenteel uit 22 verschillende fulltime en parttime medewerkers. Een aardig groot team dus dat zich zal focussen op de technologische en de marketingkant van de coin en het project.

De belangrijkste teamleden;

Shahaf Bar-Geffen
CEO

shahaf coti

Nir Haloani
CTO

nir haloani

David Assaraf
Mede-oprichter

assaraf

Je kunt het volledige team bekijken op de website van het crypto project zelf

Wallet

Elke zichzelf serieus nemende crypto heeft een eigen wallet. De naam van de COTI wallet is COTI Pay wallet. Wanneer je besluit COTI te kopen op Bitvavo hoef je deze niet te downloaden. Bitvavo heeft een ingebouwde COTI wallet waardoor je zelf niks hoeft te doen. 

Whitepaper

Je vindt de COTI whitepaper terug op de officiële website. Let op: het is een zeer technisch document waar ze dieper in gaan op de uiteindelijke missie van het team en op termen als Directed Acyclic Graph (DAG) en het Proof of Trust consensus mechanisme.(PoT) 

COTI koers

Bekijk hieronder de koers van COTI sinds dat de munt en het platform gelanceerd is. Zoals je kunt zien bestaat COTI al sinds 05-06-2019. Destijds stond de koers op 0,08819 $. De prijs in Euro's bedroeg toen € 0,075. Weten wat de prijs is over de afgelopen 24 uur? Klik dan in de grafiek op 1d.

COTI prijsverwachting

We kunnen op twee verschillende manieren kijken naar de prijsverwachting van COTI.

  • Aan de hand van een rekenmodel
  • Aan de hand van een 'wat als-situatie'

Rekenmodel

Highcharts is een van de websites die een rekenmodel heeft ontwikkelt om de prijzen van crypto's te kunnen voorspellen. Of nu een goed moment is om in te stappen in COTI hangt natuurlijk af van de huidige koers, ten opzichte van de toekomstige prijs. Is een rekenmodel hiervoor betrouwbaar?

Het voordeel hiervan is dat het objectief is. Het gaat altijd uit van het rekenmodel zonder rekening te houden met persoonlijke voorkeuren of emoties. Nadeel is dat een prijsverwachting niet altijd voorspeld kan worden aan de hand van wiskundige berekeningen. Er spelen altijd andere factoren mee.

Bekijk hieronder de prijsverwachting van COTI voor de komende jaren:

COTI Crypto

"Wat als?"

Bij een wat als-situatie kijken we naar de prijs van COTI in de situatie dat dit platform net zo veel waard wordt als een andere crypto. Ten tijden van schrijven heeft COTI een marktkapitalisatie* van ruim 375 miljoen.

Dogecoin bijvoorbeeld heeft een marktkapitalisatie van ruim 80 keer zo hoog. Het antwoord op de vraag wat de toekomstige koers van COTI is als deze net zoveel waard wordt als Dogecoine is 80 keer zo hoog als dit moment. Dit zou ten tijde van dit artikel (September 2021) neerkomen op ruim 35$ voor één COTI.

Dit is natuurlijk een hele grote 'what if' maar een combinatie van beide methodes kan je wellicht een goed beeld geven. Uiteraard is dit geen financieel advies.

*Marktkapitalisatie = de waarde van een enkele COTI keer het totaal aantal COTI in omloop.

Andere crypto coins:

- Ripple
Vethor token

Wel of niet instappen in COTI?

Moet je nou wel of niet instappen in COTI? Hopelijk hebben we je al voldoende informatie gegeven om een keuze te maken. Om je nog meer op weg te helpen geven we hier een aantal redenen om wel of niet in COTI te investeren.

Wel instappen

Zie hier de redenen om WEL in te stappen.

  • Uitstekend team
  • Veelbelovende samenwerking met Cardano
  • Grote groeipotentie in prijs
  • Sinds kort ook beschikbaar op Bitvavo!
  • Verdien passief geld met behulp van COTI staking
  • Ondersteuning van stable coins

Niet instappen

Zie hier de redenen om NIET in te stappen.

  • Prijs van de coin wordt nog deels beïnvloed door de Bitcoin koers
  • Veel concurrentie van andere munten in de finance sector 

Waar kun je COTI kopen?

Je kunt COTI finance makkelijk kopen en verkopen via Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbare Crypto broker van Nederlandse bodem. Maandelijks worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd waardoor ze het beste cryptomunten aanbod hebben. COTI is hier te koop voor alle Nederlanders sinds 8 september.

Een account aanmaken op Bitvavo is gratis. Je kunt tijdelijk profiteren van de actie waarbij je 0 (!) euro aan transactiekosten betaald over de eerste 1000 euro die je handelt. Geen addertjes onder het gras of kleine lettertjes.

Een andere optie is Bitcoin Meester.


Best geteste Crypto Broker
1. Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Grootste aanbod
2. Bitcoin meester


Veelgestelde vragen

Heeft COTI een eigen wallet?

Jazeker, dat is de COTI Pay Wallet.

Hoeveel COTI's zijn er in omloop?

Op dit moment 868.672.118. Het max aantal munten dat tegelijk in omloop kan zijn bedraagt 2.000.000.000.

Wat is de koers van de afgelopen 24 uur?

In het artikel vind je een overzicht van de live koers en die van de laatste 24h.

Waar staat COTI voor?

Het is een afkorting voor Currency Of The Internet, oftewel Betaalmiddel van het Internet. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>