• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Coinmerce Review 2024: Hoe goed en betrouwbaar is deze broker?

Onze Coinmerce Review 2024!

coinmerce review

🎁 Probeer Coinmerce nu gratis uit en ontvang €10 🎁

Onze score

8,8

In onze Coinmerce Review van 2024 hebben wij deze broker beoordeeld met een 8.8. Wij zijn erg positief over deze crypto broker. Coinmerce heeft een groot aanbod, goede klantenservice en is makkelijk te begrijpen en gebruiken. Een prima broker zonder grote nadelen eigenlijk. Voor de professionele traders zijn de transactiekosten wellicht iets te hoog, maar  vergeleken met de meeste platformen heeft Coinmerce het goed voor elkaar.

Let op: wil je dit cryptoplatform graag uitproberen? Onze lezers krijgen tijdelijk gratis €10 om uit te proberen!

Kosten

0.4% tot 2.5%

Aanbod

200+ munten

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

IDEAL, Creditcard, overschrijving

Mobiele app

Ja

Deze Coinmerce review vertelt jou meer over wat je van dit platform kunt verwachten. Het Nederlandse cryptoplatform heeft voordelen.

Voor het handelen in cryptomunten heb je een ruime keuze aan online brokers. Om te voorkomen dat je er na het openen van een account pas achter komt wat de kwaliteit is van de betreffende broker, kun je vooraf reviews lezen. Ook de hoogte van de kosten laat je 


Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! In onderstaande sectie vind je de belangrijkste bevindingen van onze Coinmerce Review in een handig overzicht.

Voordelen Coinmerce

 • 24/7 live chat
 • Kopen via iDeal
 • Ruim aanbod cryptomunten
 • Eenvoudig portaal
 • Nederlandse broker
 • Passief inkomen d.m.v. Coinmerce Earn en Coinmerce Staking

Nadelen Coinmerce

 • Kosten kunnen hoog uitvallen
 • Betalen voor stortingen 

Conclusie

Onze score

8.8

Kosten

0.4% tot 2.5%

Aanbod

200+ munten

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

IDEAL, Creditcard, overschrijving

Mobiele app

Ja

Aanbod: 8

Kosten: 7

Gemak:

Service: 8


Vergelijk Coinmerce met andere Crypto brokers 

Brokers

Onze favoriet

coinmerce review
blox review thinkrich


Binance logo

Site

Score

8.8

5.5

8.1

Kosten

0,4% tot 2.5%

Verschillend

0.1% - 5%

Aanbod

200+ munten

+40 coins

+150 coins

Promotie

Gratis €10

Geen

Geen


Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een Nederlands bedrijf gevestigd in Amstelveen. Het platform is in 2017 opgericht om het goed managen van cryptocurrency mogelijk te maken.

De doelstelling is om crypto voor iedereen toegankelijk te maken, en om de mogelijkheden met crypto verder uit te bouwen. Ze zijn volledig transparant en richten zich op hun gebruikers. Zonder hun gebruikers is er geen Coinmerce, geven ze aan.

Met minder dan 100 medewerkers is het een kleine broker in vergelijking met de online brokers die wereldwijd actief zijn. Coinmerce richt zich op de Nederlandse markt, maar is ook in andere landen beschikbaar. 

Het platform is volledig gericht op het handelen in crypto en voor het beheren ervan. Coinmerce helpt jou door het mogelijk maken van technische analyses binnen jouw account.

Met een technische analyse kun je toekomstige koersveranderingen aan zien komen. Binnen vier minuten kun je een account openen en starten met het beleggen in crypto. Naast het handelen kun je jouw cryptomunten ook veilig bewaren binnen jouw account.


Is Coinmerce Betrouwbaar?

Coinmerce is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, en ze zijn als B.V. geregistreerd bij de KvK. Als broker gericht op crypto’s zijn ze niet geregistreerd bij de AFM.

Toch kunnen we stellen dat het een veilig en solide bedrijf is. Coinmerce heeft haar sporen al verdiend sinds 2017. Uiteraard kunnen we van geen enkel bedrijf een 100% betrouwbaarheid garanderen, maar we hebben in ons onderzoek niets opgemerkt wat ons zorgen geeft over de financiële stabiliteit van Coinmerce.

Schakel altijd de 2-staps-authenticatie in om jouw account te beschermen. Dit doe je door de 2FA in te schakelen. Veiligheid gaat in dit geval boven gemak. Met de app kun je wel eenvoudig zonder extra stappen je account blijven beheren.


Coinmerce Review

Goed, inmiddels weet je al wat over de betrouwbaarheid van Coinmerce. Ook weet je wat Coinmerce precies is.

Nu is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: onze Coinmerce Review

Om een nuttige review en beoordeling te geven over Coinmerce hebben wij ervoor gekozen om deze broker op verschillende criteria te beoordelen. Op deze manier hopen wij een goed en duidelijk oordeel te kunnen geven over de broker.

Aanbod Coinmerce

Coinmerce heeft maar liefst 200 cryptomunten in hun assortiment. Hiermee zijn ze in Nederland de nummer één broker wat betreft het aantal munten waar je tussen kunt kiezen. Alleen Bitvavo komt in de buurt van dit aantal verschillende crypto’s. Je kunt jouw account ook beheren via de zeer handige app.

Bij het kopen van crypto kun je rechtstreeks afrekenen met iDeal. Via andere platformen moet je vaak eerst geld storen in je account. Je kiest bijvoorbeeld voor €150 aan Bitcoin Cash.

In dezelfde handeling kun je ook direct de betaling via iDeal regelen. Door deze manier van handelen hoef je geen geld in je account te hebben. Na verkoop van coins krijg je geen euro’s in je account, maar Coinmerce Coins. Eén Coinmerce Coin staat altijd gelijk aan €1. Deze kun je weer gebruiken voor nieuwe aankopen, of je laat het overmaken naar je bankrekening.

Analyse mogelijkheden Coinmerce

Er zijn meerdere vormen van analyses mogelijk in jouw account van Coinmerce. Je kiest bijvoorbeeld voor de fundamentele analyse (FA). Bij deze vorm van analyse betrek je zowel de interne als de externe factoren bij het bepalen van je strategie voor het beleggen. Je let dus op waardeveranderingen van de munten zelf, maar ook op omstandigheden die kunnen zorgen voor een stijging of een daling van de koers. Bij de technische analyse let je meer op de cijfers.

Binnen Coinmerce kun je verschillende analyses gebruiken voor het bepalen van je beleid op korte of op langere termijn. Je kunt ook kiezen voor het staken en het vervolgens ontvangen van wekelijkse beloningen. Ook krijg je inzicht door beloningen uit het verleden. Bij sommige platforms is het staken een lastig proces. Dat is niet het geval bij Coinmerce. Met één druk op de knop kies je voor staking.

Kosten Coinmerce

De transactiekosten kunnen oplopen tot 2,5%. Hoe hoog de kosten voor jou uitpakken zijn verschillende afhankelijkheden voor te benoemen. De kosten kunnen per munt ook verschillen. Gemiddeld over het gehele platform zijn de kosten 0,9%. Hiermee is het stukken goedkoper dan bijvoorbeeld Litebit.

De tarieven zijn vooral gunstig bij grotere investeringen. Dit is een lastig issue, omdat op deze manier de kosten moeilijk mee te nemen zijn als component voor het selecteren van een online broker. De onheldere kostenstructuur zorgt ervoor dat je als kleine belegger naar verhouding hoge kosten betaalt voor transacties. Vooral de grotere beleggers zullen zich daarom wat betreft de kosten thuis voelen bij Coinmerce.

Coinmerce Earn en Staking

Met Earn en Staking is het in één click mogelijk om rendement te verdienen op je cryptomunten. Door deze vast te zetten voor een specifieke periode kun je tot wel 15% rendement ontvangen op bepaalde crypto munten!

Klantenservice

Er is een klantenservice die in principe 24/7 bereikbaar is via de mail. Ook na kantoortijden worden mails regelmatig nog beantwoord. Een groot pluspunt is dat je ze ook kunt bellen met vragen, als je echt een telefonisch iemand wil spreken. Voor het beantwoorden van jouw vragen verwijzen ze jou eerst naar de antwoorden in de FAQ. Pas als je er op deze manier niet uitkomt, komen de opties van het chatten en mailen in beeld. Met een bestaand account is het eenvoudiger om contact op te nemen met de klantenservice.

Mobiele app

Coinmerce was een van de eerste Nederlandse online brokers die ook via de app de mogelijkheid boden om je account te beheren en om er transacties mee uit te voeren. Met de app heb je 24/7 inzicht in jouw geldzaken.

Als je ’s nachts wakker wordt, kun je binnen een paar seconden inzicht krijgen in de waardeontwikkeling van de crypto’s. De app is er zowel in Android als iOS.

Je kunt in de app meer dan alleen inzien en transacties doorvoeren. Je hebt ook inzicht in transacties uit het verleden en je kunt zelfs jouw portfolio tracker bekijken. Het is een app met veel mogelijkheden.

Demo account

Helaas is het niet mogelijk om eerst een account aan te maken om mee te oefenen. Je kunt uiteraard wel een account openen en daarna kijken hoe het werkt, maar je moet je wel volledig identificeren voor het openen van het account.


Conclusie

Onze score

8.8

Aanbod: 10

Kosten: 8

Gemak: 9

Service: 9

De conclusie van deze Coinmerce Broker review is dat we positief zijn. De Coinmerce beoordeling komt positief uit, maar wel met een paar aandachtspunten. Het grootste minpunt zijn de naar verhouding hoge kosten voor kleine beleggers. Met de ruime mogelijkheden met de analyses en de 24 uur per dag bereikbare klantenservice maken ze weer veel goed. Het account is eenvoudig om te begrijpen en te beheren. Ook de ruime keuze in cryptocurrency is een groot voordeel. Neem bij het vergelijken ook de Coinmerce ervaringen mee in je overweging.


Veelgestelde vragen

Is Coinmerce een goede broker?

Wij zijn van mening dat Coinmerce een goede keuze kan zijn. Jammer dat je het platform niet eerst kunt proberen in een testaccount. De kosten kunnen een groot minpunt zijn, maar de beleggers die met ruime bedragen beleggen, kunnen toch nog goedkoop terecht bij Coinmerce.

Waar kun je in beleggen bij Coinmerce?

Bij Coinmerce beleg je in crypto’s. Je hebt een zeer ruime keuze met meer dan 160 verschillende munten. Door het ruime aanbod kun je inspringen op ontwikkelingen over een bepaalde munt die nog niet erg populair is, maar wel al is opgenomen in het assortiment van Coinmerce.

Over de auteur Juul Dijkhuis

Andere bekeken ook:

>