Als je een account hebt bij Coinmerce, of er overweegt er een aan te maken dan wil je ook weten hoe het zit met de tarieven. Elke broker moet winst maken en dat doen ze middels transactiekosten. Hoe zit het met de Coinmerce kosten? Waar betaal je voor, hoe zit het met de transactiekosten en hoe verschilt dat met andere brokers?

Je leest het hier op Thinkrich.nl


Wat zijn de kosten van Coinmerce?

De kosten bij Coinmerce bedrag tussen de 0,4% en 2,5% per aankoop of verkooporder. Gemiddeld over alle orders liggen de kosten rond de 0,9% per transactie. Het storten van geld naar je account is kosteloos.

Oke, tussen de 0,4% en 2,5% dus. Het precieze percentage is afhankelijk van het moment van de dag dat je een order doet en welke crypto je wil verhandelen. Coins met een hoger volume hebben lagere kosten en vice versa. Deze kosten gelden per transactie en worden op transparante wijze gecommuniceerd voor het moment dat je een verkoop of aankooporder bevestigt. Het nadeel van een percentuele kostenstructuur is dat veel mensen niet gelijk doorhebben hoeveel het is. We laten je het daarom graag zien aan de hand van een aantal voorbeeld berekeningen.

Wat kost Coinmerce?

Aankoopbedrag

Kosten in %

Kosten in €

€ 5.000

0,4%

20,- euro

€ 5.000

0,9%

45,- euro

€ 5.000

2,5%

125,- euro

ACTIE: Maak een account aan en krijg € 10,- euro GRATIS bij Coinmerce!

Zoals je in het voorbeeld hierboven kunt zien betaal je bij een aankoop van 5.000 euro in het gunstigste geval 25 euro aan kosten en in het slechtste geval 125 euro. Gemiddeld gezien zullen de kosten 45 euro bedragen. 

Je vraagt je misschien af waarom dit is. Zie het als volgt; een crypto broker betaalt heel veel geld om het platform veilig en draaiende te houden. Daarnaast is het een commerciële organisatie die winst wil maken. Vandaar dat transactiekosten gevraagd worden.


Is Coinmerce duur?

Om te weten of Coinmerce duur is moeten we een vergelijking trekken met andere brokers. Rekenen zij hogere of lagere kosten? We zochten het uit en hebben hieronder alles in een tabel gezet! We gaan bij alle platformen en exchanges uit van de gemiddelde kosten. 

Broker / Exchange

Kosten in %

Coinmerce

0,4%

Bitvavo

0,25%

Litebit

2%

Bitcoin Meester

1%

Uit de tabel kun je opmaken dat Coinmerce zeker niet duur is. Na Bitvavo is het de goedkoopste broker van Nederland. Is Bitvavo dan automatisch beter? Nee, dat is niet zo. Voor de absolute beginner raden wij Coinmerce aan omdat het makkelijk in gebruik is en je steeds meer opties hebt. 


Geld storten bij Coinmerce

Er zijn geen kosten verbonden aan het geld storten bij Coinmerce. Ook voor het sturen van crypto van bijvoorbeeld Bitcoin Meester naar Coinmerce worden er geen extra kosten verrekend. Dit is wel zo fijn natuurlijk! 

Hopelijk heeft dit artikel je verder geholpen. Mocht je toch nog meer willen weten over de tarieven van Coinmerce dan verwijzen we je graag naar hun website. Hier vind je een uitgebreide FAQ-sectie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>