• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • CoinEx Review en Ervaringen [2022]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 15/04/2021
coinex review

Hoogtepunten


 • Zeer groot aanbod van cryptovaluta
 • Account aanmaken in slechts 1 minuut
 • Super simpel in gebruik
9.4
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

9.5

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

8.5

Overweeg je crypto's te kopen of te handelen? Veel lezers hebben ons gevraagd om een review over CoinEx te schrijven. Eindelijk is het dan zo ver. De afgelopen maand hebben we deze crypto exchange uitgebreid kunnen uitproberen. Kopen, verkopen, handelen en uitbetalen. Niks hebben we aan het toeval over gelaten. Lees hier verder over onze CoinEx ervaringen. 

Specificaties CoinEx


Opgericht op: december 2017

Gevestigd in: Hong Kong

Mobiele App: Ja, voor Apple en Android

Aantal Cryptovaluta: 160+


Bedrijfsinformatie: 
CoinEx.com
Hong Kong, Hong Kong Island
101 - 250 werknemers
CoinEx exchange

Wat is CoinEx?

CoinEx is een grote Chinese exchange platform. Je kan er crypto's kopen maar ook verhandelen (traden). De Exchange is in 2017 opgericht en is snel in populariteit toegenomen. De populariteit vandaag de dag heeft CoinEx te danken aan het gebruiksgemak, acceptabele fee's en 'premium look'. 

Maar of onze CoinEx ervaringen positief of negatief zijn lees je verder in dit artikel. 


CoinEx review: voor- en nadelen

Een belangrijk onderdeel van deze CoinEx review zijn de voordelen en nadelen. Dit is de meest overzichtelijke manier om jou in één oogopslag te laten zien of dit de beste exchange is voor jou!

Voordelen CoinEx
 • Veel exclusieve coins die niet op de grote platformen te verkrijgen zijn
 • Zeer veilige (dubbele 2FA via e-mail en SMS)
 • Account aanmaken kan zonder paspoort
 • Tijdens onze CoinEx ervaring merkten we dat de Klantenservice snel reageert
Nadelen CoinEx
 • Minimaal aankoopbedrag van €75

Het aanbod van CoinEx

Op CoinEx vind je een zeer uitgebreid aanbod van crypomunten. 

Uiteraard kun je op dit platform terecht voor de 'bekende' crypto's, zoals Cardano, Bitcoin, Ethereum of ripple. Echter is dit waarschijnlijk niet de reden dat je benieuwd bent naar onze CoinEx ervaringen. Waarschijnlijk ben je geïnteresseerd in coins die je niet op de bekende platformen kunt aanschaffen, zoals Binance of Bitvavo

En dit is nou juist de reden waar CoinEx zich onderscheidt. Om als bedrijf je crypto aan te kunnen bieden op een handelsplatform dien je zeer veel geld te betalen. CoinEx vraagt echter minder hoge bedragen dan de eerder genoemde exchanges. Hierdoor komt het vaak voor dat een onbekende munt wel aan te schaffen is op CoinEx maar niet ergens anders. 

Wil je weten welke coins er op de planning staan om gelanceerd te worden op CoinEx? Houdt dan de Reddit pagina in de gaten.

coins op coinex

Een kleine greep uit de selectie van crypto's op CoinEx.


Is CoinEx betrouwbaar en veilig?

De grootste zorg die veel mensen hebben bij onbekendere exchanges is de veiligheid. En dit is een zeer terechte zorg. Het zal niet de eerste keer zijn dat een exchange gehackt wordt. En het zal ook niet de laatste keer zijn. Vandaar ook deze CoinEx review. Garanties kunnen nooit worden gegeven maar wij zijn bij dit Chinese bedrijf niet bang hiervoor. Waarom? In tegenstelling tot wat mensen denken is deze exchange al zeer groot en bekend. Het is eigenlijk 'too big too fail'. Met meer dan 100 medewerkers wordt er volop geïnvesteerd in veiligheid. 

Verder moet dit bedrijf aan dezelfde regels voldoen als alle andere exchanges en crypto brokers in Europa en de VS. 

In onze ogen is CoinEx betrouwbaar en veilig omdat:

 • het bedrijf opereert al zonder problemen sinds 2017 
 • 100-en positieve reviews van bestaande klanten
 • de meertalige klantenservice is makkelijk bereikbaar en reageert snel
 • een full-time team dat zich alleen maar bezig houdt met de veiligheid van het platform

Account aanmaken CoinEx

Zoals we al eerder aangaven in deze CoinEx review is het gebruiksgemak. Wij hebben niet eerder zo'n soepele klantervaring meegemaakt bij het aanmaken van een account. Een account aanmaken kost slechts 1 minuut. Je hoeft hier ook geen ingewikkelde foto's te maken waarbij je jezelf in hoeken en gaten moet verplaatsen om de juiste foto van je paspoort te maken.

Sterker nog, voor het aanmaken van een account en het handelen in munten hoef je helemaal geen paspoort of persoonsgegevens te delen. Alleen als je direct coins wil kopen dien je jezelf te verifiëren. Als je dit niet wil kan je dit makkelijk omzeilen door vanaf een ander account coins over te maken naar je CoinEx wallet. 

coinex account

Onze CoinEx ervaringen

We hebben zelf ook een account aangemaakt en een aantal transacties gedaan. Hierdoor kunnen we je ook meer vertellen over onze eigen CoinEx ervaringen. Zoals aangegeven kostte het slechts 1 minuut om ons te registreren. We vonden het een heel fijn gevoel dat we hier niet onze persoonlijke gegevens en paspoort hoefden te delen.

Nadat we geregistreerd waren maakten wij eerst Bitcoin over naar onze BTC wallet op CoinEx. Binnen 10 minuten stond het correct aantal Bitcoin op het account. Vervolgens verhandelden we deze munten voor crypto coin genaamd ERGO. Dit alles tegen fee's die zeer acceptabel zijn en gunstiger dan veel grotere exchanges.

Om onze CoinEx review volledig te maken zochten we ook nog contact met de klantenservice. Niet omdat we een probleem hadden, maar omdat we wilden nagaan hoelang het zou duren voor we een reactie kregen. Helaas zijn we in deze wereld gewend dat de klantenservice vaak te wensen overlaat. Bij CoinEx viel dit heel erg mee. Na een geautomatiseerde mail over dat onze vraag bij hun was binnengekomen kregen we vervolgens binnen 43 uur een uitgebreide reactie op onze mail. Niet in gebrekkig engels maar keurig verwoord.


Conclusie

We begonnen deze review met de vragen: 'Hoe goed is CoinEx?' en 'Is CoinEx betrouwbaar?'.

Na een uitgebreid onderzoek kunnen we met recht zeggen dat deze exchange niet onder doet voor de bekende namen. Sterker nog, als je op zoekt bent naar crypto's die nog niet op de populaire platformen wordt verhandeld dan zit je hier aan het juiste adres.

Naast een gigantisch aanbod, fijne gebruikerservaring heeft dit bedrijf een zeer veilige inlogprocedure. In combinatie met een prima klantenservice en acceptabele transactiekosten kunnen we niet anders concluderen dat onze ervaringen overwegend positief zijn.

Het enige nadeel is dat je vaak gekoppeld zit aan een minimumbedrag wanneer je wil kopen of verkopen (dit geldt niet voor handelen). Dit minimum bedrag bedraagt ongeveer 75 euro. 

coinex review

Hoogtepunten


 • Zeer groot aanbod van cryptovaluta
 • Account aanmaken in slechts 1 minuut
 • Super simpel in gebruik
9.4
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

9.5

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

8.5

Veelgestelde vragen over CoinEx

Wat is CoinEx?

CoinEx is een van oorsprong Chinees bedrijf dat is opgericht in 2017. Via dit platform koop je de bekende munten maar ook wat minder bekende pareltjes. 

Is CoinEx betrouwbaar en veilig?

Ja, CoinEx is een veilige exchange. Het bedrijf heeft een veiligere inlogprocedure dan veel andere crypto brokers. Ook heeft het een full time team in dienst dat zich volledig richt op het veilig houden van CoinEx. Lees hier meer over alle veiligheidsmaatregelen die CoinEX heeft.

Hoe groot is het aanbod op CoinEx?

Het aanbod wordt steeds groter. Naast de bekende munten vind je hier interessante coins die bij veel andere platformen niet verkrijgbaar zijn. Lees hier meer over het complete aanbod op CoinEx.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>