• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • Coinbase Review 2022: Hoe goed is deze broker?

Onze Coinbase Review 2022 

Onze score

7,4

Coinbase is een van de grootste en meest bekende crypto currency brokers ter wereld. In onze Coinbase Review is Coinbase prima uit de broker test gekomen. Coinbase is zeker een betrouwbare en veilige broker echter heeft het platform een aantal nadelen. Zo zijn de kosten relatief hoog en is het aanbod met ongeveer 100 verschillende cryptomunten aan de lage kant. Onze voorkeur zou dan ook eerder gaan naar een andere cryptobroker. 

Kosten

0.5% - 4.5%

Aanbod

100 coins

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

Mastercard

Mobiele app

Ja

Met onze Coinbase Broker review krijg je inzicht in de kosten en de kwaliteit van deze broker. Wij vertellen jou de voordelen en de nadelen en bereiden je voor op hoe Coinbase werkt. 

Zo leggen we je precies uit wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn van Coinbase, vertellen we je over de betrouwbaarheid van deze broker en vertellen we hoe interessant het is om crypto te kopen via deze broker.


We geven jou alvast een indicatie van de voor- en de nadelen van Coinbase. Op voor jou belangrijke eigenschappen kies je namelijk een broker. De hoogte van de kosten is hierin belangrijk, maar het is zeker niet het enige onderdeel waar je op let.

Voordelen Coinbase

 • Goede klantenservice
 • Eenvoudig om mee te werken
 • Je kunt in euro's en in dollars betalen
 • Goede beveiliging
 • Betrouwbaar

Nadelen Coinbase

 • Beperkt aanbod aan crypto’s
 • Hoge kosten
 • Eenvoudige vormgeving en weinig extra’s
 • Storten via iDeal is niet mogelijk 

Conclusie

Onze score

7.4

Kosten

0.5% - 4.5%

Waarin kun je handelen?

Cryptovaluta (100+)

Demo account

Ja

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

Mastercard

Mobiele app

Ja

Aanbod: 8

Kosten: 7

Gemak:

Service: 7.5


Vergelijk Coinbase met andere Crypto brokers 

Brokers

Onze favoriet


Binance logo

Site

Score

7.4

9.1

8.1

Kosten

0.5% - 4.5%

0.25%

0.1% - 5%

Aanbod

100 coins

+150 coins

+150 coins

Promotie

Geen

€1000 gratis handelen

Geen


Wat is Coinbase?

Coinbase is een oorspronkelijk Amerikaans bedrijf opgericht in 2012. Voor een online broker hebben ze dus een ruime ervaring. Ze hebben meer dan 1700 werknemers. Met een account kun je handelen in diverse crypto’s. Ze hebben wereldwijd maar liefst 73 miljoen gebruikers. In totaal beheren ze meer dan 7 miljard dollar. Coinbase valt op door een zeer eenvoudige manier van handelen. Ook als beginner snap je binnen een paar minuten hoe het werkt en hoe je moet handelen.


Is Coinbase Betrouwbaar?

Coinbase is geen beginnende broker die zijn sporen in het online beleggen in cryptomunten nog moet verdienen. Het is een grote speler in de markt van online brokers. Je kunt gebruik maken van de Coinbase wallet. Hierdoor kun je profiteren van een Coinbase verzekering. Door de optimale beveiliging van jouw account en van het online bedrijf zelf, zijn ze voor hackers geen aantrekkelijke partij om bij binnen te dringen. Het is hackers ook nog nooit gelukt om binnen te komen bij Coinbase.

Het handelen in crypto’s valt niet onder de Wet op het financieel toezicht (AFM). Reguliere banken en verzekeraars vallen wel onder het toezicht, maar crypto brokers dus niet. Dat ligt niet aan Coinbase. Ook bij andere online brokers loop je tegen dit nadeel aan.

De vraag: hoe betrouwbaar is Coinbase, kunnen we dus positief beantwoorden.


Coinbase Review

Inmiddels weet je natuurlijk al wat meer over Coinbase als crypto broker. Nu tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: de Coinbase Review 2022

Wij hebben Coinbase beoordeeld op verschillende criteria. Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de beleggingsmogelijkheden, de mogelijkheden op het gebied van analyse en natuurlijk de kosten bij Coinbase. 

Op basis hiervan hebben we een score meegegeven aan Coinbase als broker. Kortom, genoeg stof om door te lezen!

Aanbod bij coinbase

Er zijn brokers met een ruimer aanbod aan crypto’s, maar ook bij Coinbase heb je een ruime keuze. De populairste en meest stabiele munten hebben ze in ieder geval beschikbaar op het platform. Benieuwd naar het complete aanbod? Klik dan hier

Analyse mogelijkheden Coinbase

Het gebruiksgemak is één van de grote voordelen van Coinbase. Het eenvoudig houden van het platform heeft ook een nadeel. Er zijn brokers die mogelijk complexer in gebruik zijn, echter bieden ze wel ruimere mogelijkheden. Voor uitgebreide analistenrapporten en technische analyses zijn er betere brokers op de markt. Je ziet het ook aan de vormgeving van de website. Het is zeer eenvoudig vormgegeven bij Coinbase. Deze manier van denken hebben ze ook doorgevoerd in de aanvullende mogelijkheden. Voor het maken van een goed uitgekiende beleggingsstrategie moet je niet bij Coinbase zijn.

Het Coinbase Prime analytics dashboard biedt verschillende mogelijkheden om analyses te doen

Onderschat de waarde van bijvoorbeeld technische analyses en analistenrapporten niet. Voor de serieuze belegger heeft het zeker toegevoegde waarde om bij het maken van beslissingen analyses over je eigen beleggingen eerst te bekijken, voordat je een beslissing neemt. Dankzij analistenrapporten kun je meeprofiteren van de kennis en kunde van professionals. Coinbase is een goed handelsplatform, maar voor diepgaande tools moet je op zoek naar een andere online broker.

Kosten Coinbase

Door de hoge kosten die Coinbase rekent, kiezen beginnende beleggers vaak niet voor deze broker. Het bedrijf moet het vooral hebben van de beleggers die al jaren geleden een account hebben aangemaakt bij Coinbase. In tijden met maar weinig brokers werden de hoge kosten nog voor lief genomen.

De kostenstructuur ziet er als volgt uit:

 • Voor het aankopen met een creditcard betaal je 3,99%  per transactie aan fee

 • Voor het op andere manieren kopen en voor het verkopen betaal je 1,49% per transactie

 • Een overschrijving van je account naar je bankrekening kost je €0,15 per keer

Een manco volgens ons Coinbase Broker review is het niet kunnen storten van geld via iDeal. Dat is echt een gemis wat ook weer ten koste gaat van het gebruiksgemak van Coinbase. Via een creditcard kun je alsnog snel storten, maar in dat geval betaal je wel hoge kosten in vergelijking met andere manieren van afrekenen. Het storten van geld in je account kan gratis, maar na de storting staat het geld niet gelijk in jouw account.

Opnames uit jouw account zijn mogelijk naar de aan de account gekoppelde bankrekening. Je betaalt wel kosten over de transactie, maar het gaat maar om €0,15 per transactie. Het zijn lage kosten, maar het voelt niet eerlijk als je ook nog kosten moet betalen voor het opnemen van je eigen geld.

Klantenservice

In eerste instantie probeert Coinbase jou bij vragen te sturen naar de veelgestelde vragen voor het vinden van het antwoord. Als je daar geen behoefte aan hebt, of als je het antwoord niet kunt vinden, kun je via de e-mail of telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Coinbase. Voor het sturen van een e-mail moet je zelf al een inschatting maken voor welke afdeling de mail bestemd is. Kiezen voor de verkeerde optie kan zorgen voor vertraging bij het beantwoorden van jouw vraag.

Bellen is mogelijk, maar verwacht geen Nederlandse klantenservice. Je kunt kiezen uit de drie volgende telefonische klantenservices.

 • Verenigde Staten: +1 (888) 908-7930
 • UK: +44 808 168 4635
 • Ierland: 1800 200 355

Je kunt het beste contact opnemen met de Amerikaanse klantenservice. Deze is namelijk gericht op internationale vragen. Houd er wel rekening mee dat jouw Engels goed genoeg moet zijn om uit te leggen waarom je contact met ze opneemt. Het schrijven en praten in het Engels over geldzaken is redelijk complex.

Mobiele app

Coinbase heeft een handige mobiele app. Qua vormgeving past de app goed bij de website. Het is dus eenvoudig in gebruik en de vormgeving is niet erg modern. Dezelfde manier van handelen in crypto’s kun je ook met de app uitvoeren. Met een paar drukken kun je dus kopen en verkopen en geld terug laten storten op je aan de account gekoppelde bankrekening. Met de mobiele app heb je 24/7 inzicht in jouw beleggingen en je kunt ook gelijk handelen mocht je dat willen.

Demo account

Helaas biedt Coinbase niet de mogelijkheid om een account eerst even te proberen. Je kunt wel op de website van de broker inhoudelijke informatie vinden over hoe de website werkt en wat de mogelijkheden zijn. Dit is wel volledig Engelstalig. Voor gedetailleerde informatie heb je vaak wel weer een account nodig. Je kunt wel snel een account aanmaken, houd er echter rekening mee dat jij jezelf ook volledig moet identificeren.


Conclusie

Onze score

7.4

Aanbod

Kosten

Gemak

Service

Deze Coinbase beoordeling zegt alles over wat je kunt verwachten. De conclusie van deze Coinbase Broker review is dat het een betrouwbare broker is. Coinbase heeft wel een aantal nadelen. Het grootste nadeel zijn de hoge kosten in vergelijking met andere brokers. Ook door het feit dat ze geen ruim aanbod aan crypto’s hebben, adviseren wij Coinbase niet voor de zeer actieve belegger. De kleinschalige belegger die het beleggen in crypto’s een keer wil proberen, kan kennismaken met de mogelijkheden door het aanmaken van een account. Lees vooral ook de Coinbase ervaringen voordat je een keuze maakt.


Veelgestelde vragen

Is Coinbase een goede broker?

Coinbase is kwalitatief een goede en veilige broker. Het is een grote speler in de wereld, en ze hebben hun kracht al bewezen in de 10 jaren waarin ze al bestaan. Door de eenvoudige manier van handelen, is Coinbase vooral een aanrader voor de startende belegger. De taal kan wel een barrière vormen.

Waar kun je in beleggen bij Coinbase?

De meest populaire cryptomunten hebben ze in hun assortiment. Je kunt snel en eenvoudig handelen door het plaatsen van een aankoop- of verkoopopdracht. Nieuwe en relatief onbekende crypto’s hebben ze vaak niet opgenomen op het platform. Je hebt dus ruime mogelijkheden om te beleggen, maar niet als je het vergelijkt met andere brokers.

Over de auteur Juul Dijkhuis

Andere bekeken ook:

>