• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Chiliz Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2022-2030]

Wist je dat Chiliz de allereerste coin is waar jij invloed kan hebben op je favoriete sportclub? Hier krijgen fans stemrecht over de beslissingen van een club of competitie. De koers zit in een stijgende lijn maar wat zijn nou precies de Chiliz verwachtingen? En hoe ziet de toekomst eruit van deze cryptomunt?

In dit artikel gaan we alles vertellen over de Chiliz coin. We geven een prijsvoorspelling en leggen uit waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt de aankomende jaren zal gaan stijgen.

Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Chiliz (CHZ)?

Het is handig om even terug te gaan naar de basis van Chiliz zelf voordat we ingaan op de Chiliz verwachting. Wat is de Chiliz coin nou precies en wat is hun hoofddoel? Chiliz is een cryptocurrency die via de blockchain fan engagement wil aanpakken.

De CHZ cryptocoin werd in 2018 opgericht door Alexandre Dreyfus. Het werd opgericht met als doel dat de fans invloed kunnen hebben op voetbalclubs. Voetbalclubs kunnen fantokens creeëren op het platform socios.com. Hier worden de tokens verkocht en kunnen fans stemrecht kopen.

Het hoofddoel van Chiliz is om alle sportfans een munt te geven waarmee ze direct stemrecht kunnen hebben in hun favoriete voetbalclubs. Door de Chiliz coin kunnen fans actieve deelnemers van de club worden. Dit is natuurlijk een ambitieus doel aangezien er heel veel voetbalclubs zijn. Er zijn nog meer voetbalsupporters. 

Het grote verschil van Chiliz ten opzichte van andere coins is dat zij de eerste willen zijn die via de blockchain fan engagement aanpakt. Zelfs bij veel andere beste crypto valuta kan je niet stemmen over de toekomst van een bedrijf. Hier heb je nauwelijks invloed terwijl je bij CHZ wel invloed hebt. Je kunt Chiliz dus zien als een platform dat fans en voetbalclubs met elkaar verbindt. Hier hebben de fans en de voetbalclubs allebei profijt van.

Met Chiliz kun je dus je stem uitbrengen op belangrijke beslissingen binnen een voetbalclub. Ze onderscheiden zich door het feit dat geen enkele andere coin het op deze manier doet. Door fans te betrekken bij het proces maken ze zichzelf uniek.

Koers Chiliz Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Chiliz? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van CHZ te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Chiliz een mooie groei doorgemaakt. De Chiliz koers is te vinden op Bitvavo (grafiek hieronder).

Historische Koers Chiliz

In de bovenstaande grafiek is de historische koers van Chiliz te zien. Chiliz is in 2018 live gegaan en heeft toen een lange tijd op redelijk dezelfde koers gezeten. In 2021 kwam er een grove stijging in de koers. De stijging was zo hoog dat er April 2021 een all time high werd bereikt.

De all time high van Chiliz was in April van 2021. Toen stond de de coin op 0,65 euro. Een jaar eerder stond de coin op 0,009 euro. Dit is een grote stijging in één jaar tijd. Voor de all time high waren ze ook al goed bezig.

Na het hoogtepunt is CHZ wat gedaald maar het is nog altijd wel hoog gebleven. Later in het jaar werd er weer een piek bereikt die in de buurt kwam van de all time high. We zien dat Chiliz omhoog probeert te gaan. Als meer voetbalclubs mee gaan doen is de verwachting dat het ook gaat gebeuren. Met een plek in de Top 150 van de coinmarketcap wordt dat wel bevestigd.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Chiliz kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Chiliz koers verwachting

Wat is de Chiliz coin koers verwachting de komende jaren? Dit is natuurlijk moeilijk om precies te weten maar we kunnen wel een voorspelling wagen.

Wij denken dat de Chiliz verwachtingen hoopgevend zijn voor 2022. Wij verwachten dat CHZ stappen kan gaan zetten als meer voetbalclubs zich aansluiten (geen financieel advies).

Waarom? Vele grote clubs hebben zich al aangesloten bij Chiliz en wij denken dat dit er steeds meer gaan worden. Hoe meer clubs, hoe meer fans er op het platform terecht willen komen. Hierin verwachten wij dat koers hierdoor zal gaan stijgen. De verwachtingen van Chiliz is hierdoor hoopgevend.

Bovendien wordt Esports steeds populairder en de verwachting is dat deze markt de komende jaren zal blijven groeien. Dit kan ervoor zorgen dat er ook meer aandacht komt voor sport waardoor CHZ meer in de belangstelling kan komen. 

Andere crypto coins:

- Holo
Shiba Inu

Chiliz prijs voorspelling 2022 – 2028

De verwachtingen voor de CHZ coin zijn zeer goed gestemd. In het afgelopen jaar is er een flinke stijging geweest en wij verwachten dat dit een goede voorbode is voor de toekomst. Wij hebben veel vertrouwen in de voetbalclubs die graag op zoek zijn naar vernieuwing. 

Het blijft moeilijk om te voorspellen wat er exact gaat gebeuren met de prijs. We kunnen niet zeker weten wat er gaat gebeuren met de koers in 2022, 2023 of 2024. Om zo goed mogelijk onderzoek te doen hebben wij verschillende websites bekeken. Op deze websites zijn er prijsvoorspellingen gedaan door crypto experts.

Hieronder in de grafiek zijn de prijsvoorspellingen te zien van CHZ. De prijsvoorspellingen zien er hoopgevend uit aangezien ze voorspellen dat het elk jaar stijgt. In 2028 staat de coin zelfs op 1,07 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan wat ze op dit moment hebben. De voorspellingen voor de komende jaren zijn in ieder geval goed maar je weet nooit zeker of het op deze manier gaat lopen.

Chiliz prijsvoorspelling

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Chiliz?

Waarom stijgt Chiliz eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Chiliz nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra Chiliz positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Chiliz coin nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Chiliz kopen of niet?

Moet je Chiliz kopen of niet? Dit is een vraag die zelfs voor de ervaren crypto investeerder moeilijk te beantwoorden is. Het is natuurlijk wel verstandig om goed onderzoek te doen naar Chiliz als je twijfelt over het investeren.

Wij vinden CHZ een interessant project en we hebben vertrouwen in de munt. Wij hebben het gevoel dat steeds meer voetbalclubs deze kant op willen gaan. Met een plek in de Top 150 begint het ook meer belangstelling te krijgen.

Verder vinden wij het idee erachter heel goed. Wij vinden het goed concept om fans en voetbalclubs met elkaar te verbinden. Op deze manier blijft het voetbal van iedereen.

Zolang Chiliz op deze manier voetbalclubs blijft aantrekken hebben wij vertrouwen in een goede toekomst.

Via onderstaande grafiek kun je direct Chiliz kopen met iDeal. Bitvavo is de beste crypto broker. Meer informatie over dit plaform? Bekijk dan onze ervaringen met Bitvavo!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>