• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Chainlink: verwachtingen, koers en voorspellingen

Chainlink is een cryptocurrency die de afgelopen jaren een ontzettend mooie groei heeft mogen meemaken. Inmiddels staat deze cryptocurrency zelfs in de top 20 grootste coins op Coinmarketcap en dat is een geweldige prestaties.

De oplossingen van Chainlink vallen bij veel bedrijven enorm in de smaak en zelfs Google maakt gebruik van het Oracle principe van Chainlink. Maar hoe zijn zit het met de Chainlink verwachting? Gaat de munt nog meer waard worden? Wat zijn de voorspellingen? Je ontdekt het hier!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Chainlink?

Allereerst gaan we antwoord geven op de volgende vraag: Wat is de Chainlink crypto precies? Concreet vormt chainlink een tussenschakel tussen blockchain platformen en smart contracts. Het project heeft dan ook als doel om het smart contracts principe zoals wij dat nu kennen te verbeteren.

Smart contracts zijn contracten die geprogrammeerd staan op blockchain en automatisch voorwaarden van contracten controleert.

Het voordeel van deze slimme contracten? Het manipuleren van contracten wordt nagenoeg onmogelijk. Zodra een contract namelijk actief is kan deze niet meer aangepast worden.

Toch zit er nog een klein addertje onder het gras. Het is in smart contracts niet mogelijk om externe data te verwerken.

Chainlink Oracles

Dit probleem wil Chainlink oplossen doormiddel van 'oracles'. Deze Oracles maken het mogelijk om ook externe data buiten de blockchain op te halen. Deze oracles zijn volledig decentraal en zorgen ervoor dat er het aantal functionaliteiten van smart contracts ontzettend toeneemt.

Het Chainlink Oracle pricipe is dus voornamelijk bedoeld om blockchain te kunnen verbinden met data van buitenaf. Stel dat je bijvoorbeeld als bedrijf een urenregistratie bijhoudt, dan kun je deze registratie via chainlink koppelen aan het smart contract. Op deze manier kan alle belangrijke data gelezen worden en kan er op basis hiervan een smart contract worden opgesteld. Bovendien kan alle data op deze manier opbject uitgelezen worden en zul je niet meer afhankelijk zijn van een derde partij.

Historische koersverloop van Chainlink crypto

Chainlink is op het moment van schrijven een van de top 20 coins volgens coinmarketcap. Hoe het historische koersverloop van Chainlink crypto is verlopen, zie je in de onderstaande grafiek. 

Zoals je kunt zien zijn er veel pieken en dalen maar is er een algehele opwaartse beweging. Het absolute hoogtepunt van Link was in mei 2021 toen de munt op maar liefst 41 euro stond.

Chainlink is ooits als ICO voor een verkoopprijs van $0,11 verkocht. De investeerders die hier vroeg bij waren hebben dus mogen profiteren van flinke rendementen. Overigens kun je ook de actuele koers zien in bovenstaande grafiek en kun je direct chainlink kopen met iDeal.

Zoals je kunt zien zitten er ook veel pieken in het koersverloop van Chainlink. Waarom stijgt Chainlink coin is dan ook een vraag die we vaak krijgen. Dit heeft vaak met bepaalde ontwikkelingen te maken. Toen Google bijvoorbeeld aangaf gebruik te maken van het Oracle principe steeg de munt meteen ontzettend veel.

Chainlink koers verwachting

Wanneer we de Chainlink coin communities en Facebook groepen af zijn dan kunnen we niet anders dan concluderen dat de verwachtingen en voorspellingen voor de Chainlink koers hoog zijn. Het vertrouwen in Oracle is ontzettend groot en vele crypto experts voorspellen dat dit een belangrijke sleutel gaat worden in de adoptatie van Blockchain en smart contracts.

Om deze reden zie je ook steeds meer grote partijen en bedrijven betrokken raken bij Chainlink. Zo zijn bedrijven als Google op het moment al aan het testen met Chainlink en kent het crypto protocol vele andere grote investeerders.

Helaas hebben wij geen glazen bol en kunnen we dus niet voorspellen wat de Chainlink (link) verwachting / koers doet in 2022, 2023 of 2024. Wel zien we heel veel positieve berichten en het feit dat bedrijven als Google de Oracle toepassing gebruiken zegt natuurlijk wel wat over de gigantische potentie van deze munt.

Andere crypto coins:

- Ripple

Chainlink prijs voorspelling 2022 – 2028

Wat zijn de verwachtingen van Chainlink de aankomende jaren? Omdat we hier zelf niet echt een antwoord op hebben, hebben we gekeken naar verschillende crypto experts en wat hun verwachtingen zijn.

Op basis van Digitalcoin.com zie je in de onderstaande grafiek de koersverwachting en voorspelling van Chainlink voor de aankomende jaren. Als deze voorspellingen kloppen zitten er nog mooie jaren aan te komen voor Link investeerders.

Chainlink verwachtingen

Chainlink kopen of niet?

Het Chainlink (LINK) project is zeker een project met ontzettend veel potentie. Wij geloven enorm in de werking van slimme contracten en Link faciliteert hierin door een slimme oplossing te bieden voor het gebruik van smart contracts. Maar moet je Chainlink kopen of niet?

Wat ons betreft is dit zeker een coin die je in je portfolio moet hebben. Allereerst is het namelijk zo dat het Chainlink principe werkt met alle grote platformen (Bitcoin, Ethereum etc) waardoor je niet afhankelijk bent van een bepaalde currency. Dit maakt het risico van deze cryptomunt relatief klein. 

Daarnaast heeft Chainlink samenwerkingen met verschillende grote partijen waaronder Swift, Gartner en Google Cloud. In 2019 heeft Google Cloud zelfs al een keer aangegeven dat ze de oplossingen van Chainlink gebruiken om externe data te integreren in hun blockchain.

Vanzelfsprekend steeg de prijs enorm na dit mooie nieuws. Wij verwachten dan ook dat Chainlink de komende jaren nog flink zal gaan stijgen en zijn ontzettend benieuwd naar de koers van chainlink in het jaar 2025.

Via onderstaande grafiek kun je direct Chainlink kopen met iDeal. Bitvavo is onze favoriete crypto broker. Meer informatie over dit plaform? Check dan onze review over Bitvavo!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>