• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Cardano Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]

Ben jij een crypto houder of gewoon geïnteresseerd in de crypto wereld? Dan heb je de naam Cardano vast wel eens voorbij zien komen. Cardano is een erg grote naam in de crypto wereld en heeft als hoogste positie ooit op nummer 3 van de top 100 gestaan. Maar wat is de Cardano verwachting, wat gaat Cardano de aankomende jaren doen en wat gaat Cardano in 2023 doen? 

In dit artikel vertellen wij je alles over Cardano wat je moet weten voordat je in Cardano gaat investeren. We gaan je alles vertellen over de prijsvoorspellingen en de verwachtingen. Ook vertellen we je waarom wij ervan overtuigt zijn dat de munt de komende jaren gaat stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Cardano (ADA)?

Voordat wij je alles gaan vertellen over de verwachtingen rondom Cardano willen wij je eerst wat meer informatie geven over het Cardano project. Want wat is Cardano nou precies en hoe heeft het ooit zo groot kunnen worden? Cardano is een proof-of-stake gedecentraliseerd blockchain platform wat ontworpen is om een efficiënter alternatief te bieden dan de proof-of-werk netwerken.

Cardano is in 2015 opgericht door Charles Hoskinson. Charles Hoskinson is de mede-oprichter van het grotere PoW blockchain netwerk Ethereum. Hij begreep de schaalbaarheid en duurzaamheid problemen waar Ethereum kampte zoals stijgende kosten en energieverbruik. Om die reden is hij in 2015 begonnen met het ontwikkelen van de Cardano blockchain.

De cryptocurrency van het platform ADA werd in 2017 gelanceerd. De belangrijkste toepassingen van het Cardano netwerk zijn identiteitsbeheer en traceerbaarheid. Cardano wil de verbeterde versie van Ethereum zijn en noemt zichzelf een derde generatie platform genoemd. Cardano is decentraal en wordt beheert door bedrijven zoals The Cardano Foundation, IOHK en EMBURGO.

Cardano heeft een bundel van voordelen van verschillende cryptomunten gecombineerd. Zo heeft ADA de veilige opslagwaarde van Bitcoin en de lage transactiekosten van het Litecoin platform. Ook beschikt ADA over smart contracts die hetzelfde zijn als op het Ethereum netwerk.

Ook verbruikt het Cardano platform weinig stroom in tegenstelling tot de platformen van bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin. Zoals gezegd maakt Cardano namelijk gebruik van het proof-of-stake concept. Dit concept schijnt vier miljoen keer zo zuinig te zijn als het proof-of-work concept. Dit maakt het Cardano project erg duurzaam.

Koers Cardano Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Cardano? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van ADA te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Cardano een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Cardano 

Het hoogtepunt en de all time high heeft Cardano bereikt op 2 september 2021. De marktwaarde van ADA was op dat moment €2.66 euro wat bizar hoog is omdat de waarde van ADA in 2017 slechts €0.015 euro was. In januari 2018 bereikte Cardano voor het eerst een piek. Dit was tijdens de eerste crypto hype.

Na de eerste piek in 2018 was de waarde van de ADA coin weer redelijk afgenomen. Een lange tijd bleef dit stabiel laag tot dat er in 2021 een nieuwe crypto hype uitbrak. Tijdens deze hype steeg de waarde van Cardano binnen enkele maanden tot boven de all time high uit 2018.

Na enkele pieken en dalen is de waarde van ADA zelfs meer dan twee keer zo groot als de all time high uit 2018. Momenteel is de waarde van ADA erg volatiel en kan hij in één dag flink stijgen of dalen. Over de lange termijn is wel duidelijk te zien dat de waarde van Cardano een flinke stijging doormaakt.

Tijdens de eerste distributie zijn er ruim 31 miljard ADA coins uitgegeven waarvan het overgrote deel de crypto markt op is gekomen. De overige coins zijn verdeeld over de bedrijven Cardano Foundation, EMURGO en IOHK.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Cardano kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Cardano koers verwachting

Wat is de Cardano koers verwachting voor de toekomst? En hoe zit de Cardano verwachting 2030 er precies uit? Het zijn enkele vragen waar wij niet het exacte antwoord op kunnen geven. Wij kunnen namelijk niet in de toekomst kijken. Wel denken wij dat de ADA coin een interessante coin is om in de gaten te blijven houden.

Wij denken dat de Cardano verwachting 2023 erg positief is. Door de voordelen die Cardano te bieden heeft ten opzichten van Bitcoin en Ethereum verwachten wij dat zij voorlopig goed blijven mee concurreren met deze twee coins. 

De verwachting is daarom ook dat Cardano opnieuw een all time high zal bereiken (dit is geen financieel advies). Als er gekeken wordt naar het verleden is er namelijk te zien dat Cardano een opwaartse trend laat zien. De verwachting is daarom ook dat Cardano over een onbepaalde tijd de oude all time high zal passeren en zal stijgen naar een nieuw hoogtepunt. 

Wanneer dit gebeurt is onbekend omdat Cardano uiteraard erg afhankelijk is van wat de rest van de crypto markt doet. Stijgt de algehele crypto markt, dan zal Cardano meestijgen. Dit is terug te zien wanneer er gekeken wordt naar de hype in 2018 en de hype in 2021. Hier heeft Cardano steeds haar hoogtepunten bereik.

Cardano stijgt momenteel niet flink terwijl Bitcoin en Ethereum wel flink aan het stijgen zijn. De verwachting is daarom ook dat Cardano deze trend weer zal volgen en de geschiedenis zich zal herhalen. In de toekomst verwachten wij daarom ook dat Cardano de stijging van de crypto markt zal blijven volgen.

Andere crypto coins vergkrijgbaar op de beste crypto brokers:

- Ethereum
Stratis

Cardano prijs voorspelling 2023 – 2028

De verwachtingen voor Cardano zijn dus erg goed. Onze voorspelling is daarom ook dat Cardano opnieuw all time highs zal bereiken. De waarde van ADA kan in een korte tijd explosief stijgen. ADA is dus een interessante coin om in de gaten te blijven houden.

Maar wat gaat er precies met de ADA prijs gebeuren? Hoe ziet de Cardano verwachting 2023 eruit? Het zijn lastige vragen om de exacte antwoorden op te geven. Wij denken wel dat Cardano de potentie heeft om de komende jaren te blijven groeien.  

Het proof-of-stake mechanisme is een stuk sterker dan het proof-of-work systeem. Dit is een groot voordeel voor Cardano. Daarnaast beschikt Cardano over meer sidechains wat de schaalbaarheid van Cardano een stuk beter maakt ten opzichten van Ethereum. 

Maar hoe ziet de Cardano koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? Als er gekeken wordt naar de langere termijn is te zien dat Cardano in een opwaartse trend verkeerd. Dit houdt in dat ondanks de dipjes die zij doormaken de koers over de langere termijn blijft stijgen. Dit is niet heel gek omdat de gehele crypto markt over de langere termijn aan het groeien is.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de Cardano verwachting heeft om de komende jaren te gaan stijgen. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt is niet zeker omdat de waarde van cryptocurrency vaak afhankelijk is van wat de rest van de markt doet.

Cardano verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Cardano?

Waarom stijgt Cardano eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Cardano nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra ADA positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Cardano crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Cardano kopen of niet?

Cardano kopen of niet? Het blijft een lastige vraag en zelfs crypto investeerders worstelen hiermee. Precies weten wat er in de toekomst gaat gebeuren weet namelijk niemand. Het is daarom van groot belang dat je zelf eerst onderzoek doet voordat je in de munt investeert.

Wij hebben Cardano wel in ons portfolio zitten omdat wij denken dat de verwachtingen voor Cardano erg positief zijn. De eigenschappen van het Cardano project hebben veel voordelen ten opzichten van andere cryptocurrencies. Denk hierbij aan de schaalbaarheid en duurzaamheid van het Cardano platform. 

Via onderstaande grafiek kun je direct Cardano kopen met iDeal.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>