Wil jij beginnen met beleggen? Krijg je een gratis aandeel bij Bux Zero? In deze Bux Zero review ontdek je alles wat je moet weten om te beginnen met beleggen bij Bux Zero.

In deze Bux Zero review kijken we naar verschillende factoren die belangrijk zijn om toekomstbestendig te beleggen. Aan het einde van deze review weet jij wat Bux Zero is, wat de voor- en nadelen zijn, hoe hoog de transactiekosten zijn en hoe jij kunt starten met beleggen. 


Beleggen Bux Zero

Wat is Bux Zero?

Bux Zero is onderdeel van het moederbedrijf BUX dat in 2013 is opgericht door Nick Bortot, een oud-CEO van BinckBank. Het moederbedrijf specialiseert zich in het beleggen voor bedrijven en particulieren. Een tweede onderdeel van Bux is BUX X, wat zich CFD-trading aanbiedt.

Nick Bortot heeft in 2019 de app Bux Zero gelanceerd met als doel om beginnende beleggers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met beleggen in aandelen en ETF's. Dit zie je terug in een gebruiksvriendelijke Bux Zero App en een overzichtelijke selectie van aandelen en ETF's. Hierbij wordt commissievrij beleggen bij bepaalde ETF's en aandelen aangeboden.

Hoe kan Bux Zero zo goedkoop zijn?

Dat heeft te maken met het verdienmodel van Bux Zero. Allereerst moet je bedenken dat GBux Zero een onderdeel is van het moederbedrijf BUX. En BUX biedt nog meer diensten aan dan alleen de diensten van Bux Zero. 

Zo kunnen gevorderde beleggers terecht bij BUX X, waar je CFD-trading kunt uitvoeren. En daar wordt veel aan verdiend. Via die verschillende inkomensbronnen kan Bux Zero dus een beetje schuiven in de tarieven die ze in rekening brengen.

Ook is het zo dat je bij Bux Zero een aankoop doet die pas aan het einde van de werkdag wordt uitgevoerd. Dus als jij om 9 uur 's ochtends een aandeel aankoopt, kan het zo zijn dat de prijs in de loop van de dag is gestegen of gedaald. Soms heb je pech en soms geluk dus!

Sinds 2019 zijn BUX, BUX X en Bux Zero een samenwerking aangegaan met de ABN AMRO. Dit heeft als voordeel voor beleggers dat zij sneller en meer up-to-date informatie kunnen terugzien in hun Bux App. Bux Zero is een broker, dus ze zijn direct verbonden met de aandelenmarkt. Doordat zij direct kunnen handelen in aandelen, hoeven ze geen tussenpersonen in te schakelen. En daardoor blijven de transactiekosten laag.

Bux Zero richt zich op beginnende beleggers die geen behoefte hebben aan eindeloze informatie over aandelen. Bij Bux Zero kun je recht toe, recht aan beginnen met beleggen. Lees verder om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van Bux Zero, de transactiekosten, de veiligheid en hoe je kunt starten met beleggen!


Wat zijn de voor- en nadelen van Bux Zero?

Ik beleg al een aantal jaar bij verschillende brokers en banken, dus ik vind het altijd interessant om een nieuwe speler op de markt even uit te proberen. Ik heb dus ook bij Bux Zero een account aangemaakt en wat geld ingelegd. En mijn ervaring is positief! 

Wij vinden Bux Zero een goede belegger om mee te beginnen. En hieronder zetten we de voor- en nadelen daarom op een rijtje:

Voordelen 

  • Het aanbod in de Bux Zero App is overzichtelijk
  • De transactiekosten zijn laag
  • Je kunt beleggen in Europese en Amerikaanse aandelen en ETF's
  • Je geld kunt inleggen via Tikkies.
  • Je niet gebonden bent aan een voorbedacht pakket met aandelen

Uiteraard zijn er nadelen bij Bux Zero. Voor beleggers die meer keuzemogelijkheden in hun portfolio willen, ben je bij Bux Zero niet aan het juiste adres. Je wilt in het ideale geval een portfolio dat zo divers mogelijk is, en dat is bij Bux Zero maar deels mogelijk.

Wij vinden Bux Zero een minder goede belegger om mee te beginnen, omdat:

Nadelen 

  • Beleggen in obligaties en fondsen is niet mogelijk
  • Aanbod aan ETF's is beperkt
  • Informatieverstrekking rondom de beleggingen is beperkt
  • Gratis Market Orders worden pas om 4 uur 's middags afgehandeld

Naar mijn mening is Bux Zero een degelijke broker om bij te beleggen. Overzichtelijk aanbod, lage transactiekosten en gebruiksvriendelijke app. Daarentegen is het aanbod bij andere brokers groter, kun je niet beleggen in obligaties en fondsen en worden market orders pas om 4 uur afgehandeld. Voor- en nadelen dus.


Bux Zero review: veiligheid

Is beleggen bij Bux Zero veilig en betrouwbaar? Dat is een terechte vraag. Je hebt hard gewerkt voor jouw spaargeld, dus een veilige belegger is natuurlijk essentieel.

En het korte antwoord is ja, Bux Zero is veilig en betrouwbaar. En dat heeft alles te maken met de wetgeving waaronder Bux Zero valt.

Bux Zero wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), wat rechtstreeks onder de Nederlands overheid valt. En die financiële regelgeving van de AFM is in Nederland streng.

Daarnaast is de regelgeving sinds de samenwerking met ABN AMRO in het voordeel van beleggers bij Bux Zero veranderd. Door de zogenoemde ABN AMRO Clearing is het het depositogarantiestelsel van Bux Zero is verhoogd. Klanten hebben sinsdien een garantie tot 100.000 euro bij faillissement.

Bux Zero is sinds 2019 beschikbaar in 5 verschillende Europese landen. Elk van deze landen heeft weer andere regelgeving, maar die is niet van toepassing op de Nederlandse markt.

Hoe kun je beleggen bij Bux Zero?

Twijfel je of je wilt beleggen bij Bux Zero? Of weet je het al zeker? In beide gevallen kun je een account aanmaken bij Bux Zero. Let wel op: beleggen bij Bux Zero gaat via de Bux Zero App in de App Store. Via die App kun je gemakkelijk een account aanmaken om jezelf te orienteren op het aanbod. 

Momenteel geeft Bux Zero een gratis aandeel weg. Dat klinkt te mooit om waar te zijn, maar in dit geval is het gewoon echt zo. Het is een welkomstbonus. Je krijgt het gratis aandeel niet door een regulier account aan te maken, maar door een account aan te maken via een referentie link. Volg deze stappen voor een gratis aandeel bij Bux Zero:

Krijg je een gratis aandeel bij Bux Zero?

Momenteel geeft Bux Zero een gratis aandeel weg. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar in dit geval is het gewoon echt zo. Het is een welkomstbonus. Je krijgt het aandeel niet door een regulier account aan te maken, maar door een account aan te maken via een referentielink. 

En dat werkt zo:

1. Druk op deze link

2. Maak een account aan

3. Stort een bedrag van minimaal 1 euro

4. Ontvang een gratis aandeel!


Stap 1: Rekening openen

Het openen van een rekening bij Bux Zero is niets anders dan het openen van een rekening. Zie het als een OV Chipkaart: je stort geld op het account, waarna je incheckt of uitcheckt bij bepaalde aandelen of ETF's. Druk hier om direct een rekening te openen.

Let op: je zult een foto moeten bijvoegen van jouw ID-kaart, paspoort of rijbewijs voordat beleggen bij Bux Zero mogelijk is. 

Stap 2: Geld storten op jouw rekening

Je kunt natuurlijk niet reizen zonder saldo op jouw OV. Dus daarom zul je eerst geld moeten storten op jouw rekening. Aandelen hoeven helemaal niet duur te zijn, dus met een bedrag van 100 euro kun jij al beleggen bij Bux Zero. 

Stap 3: Beginnen met beleggen

En dan begint vandaag jouw eerste investering in de toekomst! Inspiratie nodig? Onlangs schreven we een artikel over het beginnen met beleggen met 1000 euro.


Bux Zero review: het aanbod

Zoals we eerder al zeiden is het aanbod van Bux Zero beperkt. Dat betekent niet dat het meteen een minder goede broker is dan andere aanbieders. Integendeel zelfs! Een te groot aanbod van aandelen kan alleen maar voor verwarring zorgen.

We merkten wel al snel dat het best onduidelijk is op welke beurs je als klant nu een aandeel koopt als je belegt bij Bux Zero. In een artikel over beginnen met beleggen legde we uit dat hetzelfde aandeel op verschillende beurzen kan worden aangeboden. Dit kan gevolgen hebben voor de transactiekosten.

Beleggen Bux Zero

Na wat speurwerk kwamen we erachter dat de meeste aandelen bij Bux Zero worden aangeboden op de Euronext. Voor Nederlandse beleggers bij Bux Zero is dit verstandig, omdat je geen wisselkoers hoeft te betalen. Zo word je dus niet verrast door verborgen transactiekosten!

Hieronder zetten we het Bux Zero aanbod even op een rijtje:

Soorten beleggingen op Bux Zero

  • Amerikaanse Aandelen op de New York Stock Exchange (NYSE) en National Association of Securities Dealers (NASDAQ)
  • Ongeveer 30 ETFs op de Euronext
  • Overige aandelen op de Nederlandse, Belgische en Franse Euronext. Ook zijn er aandelen op de Oostenrijkse beurs beschikbaar. 

Er zijn dus 4 verschillende beleggingen die je kunt aanschaffen bij Bux Zero. De Amerikaanse aandelen, de ETF's en de dividenduitkerende aandelen zie je gemakkelijk terug in de app. De overige aandelen vereisen wat meer speurwerk.

Beleggen Bux Zero
Beleggen Bux Zero
Beleggen Bux Zero
Beleggen Bux Zero

Wil jij bijvoorbeeld Nederlandse aandelen zoeken? Dan zul je dat handmatig moeten opzoeken door dit in de zoekbalk in te vullen. Daarnaast kun je zoeken op een bepaalde sector, zoals Energie of Wetenschap.


Wat kost Bux Zero?

Om te beleggen zullen altijd kosten in rekening worden gebracht. Gratis beleggen bestaat daarom ook niet. Waarom beleggen dan toch verstandig is leggen we in een onlangs geschreven artikel uit.

Too long, didn't read: verstandig beleggen levert meer op dan sparen op de lange termijn.

Bux Zero vormt geen uitzondering op de regel, want ook bij Bux Zero brengt kosten in rekening. Wel is het zo dat Bux Zero goedkoop is in vergelijking met andere brokers. En dat heeft alles te maken met de aandelen zonder commissie.

Bux Zero biedt drie verschillende manieren om een aandeel aan te schaffen (order). Dit is niet anders dan bij andere brokers, maar bij Bux Zero is het zo dat de drie verschillende manieren leiden tot verschillende transactiekosten. Daarnaast is er een verschil tussen Amerikaanse en Europese aandelen. We zetten even de kosten op een rijtje voor Europese aandelen:

  • Marktorder. Een marktorder wordt uitgevoerd tegen de best mogelijke prijs op dat moment. Je ontvangt het aandeel direct. Je betaalt 1 euro commissie per aandeel of ETF. 
  • Limietorder. De aandelen worden aangekocht tegen een bedrag dat jij zelf bepaald. Als de koers van het aandeel bij een limietorder dat bedrag aanraakt, worden de aandelen pas aangekocht. Ook hier betaal je 1 euro commissie per aandeel of etf.
  • Zero order. Het paradepaartje van Bux Zero: commissieloos aandelen aanschaffen (Zero Orders). Bij deze optie worden de aandelen aangekocht zonder commissie, maar het aandeel wordt pas aangeschaft aan het eind van de werkdag. Bij een Zero Order is het bedrag waarvoor het aandeel wordt aangekocht dus afhankelijk van de koers op het eind van de dag. Is de koersstijging of daling meer dan 5%? Dan gaat de transactie niet door. Zero Orders betekent dus dat je 0% commissie (transactiekosten) betaalt. Ben je te laat (na 4 uur)? Dan wordt de transactie verschoven naar de volgende dag.

Dit zijn de kosten van Amerikaanse aandelen bij Bux Zero:

  • Je betaalt geen commissie voor zowel de marktorder als limietorder. De zero orders optie bestaat daarom niet.
  • Je betaalt 0.25% van de actuele wisselkoers van Euro naar Dollar per transactie.
  • Je betaalt 0.25% van de actuele wisselkoers van Euro naar Dollar over dividend dat je ontvangt. De meeste Amerikaanse aandelen keren wel dividend uit.

Hoe koop je beleggingen via Bux Zero?

Beginnende beleggers kunnen zich afvragen hoe je precies aandelen aankoopt (Order Bux). Daarom geven we je een kort stappenplan waarin we uitleggen waar je over moet nadenken voordat je begint met beleggen in bijvoorbeeld Europese ETFs of Amerikaanse aandelen.

Stap 1: Stort geld op jouw Bux Zero account

Stap 2: Maak een selectie uit de beleggingen

Maak een selectie uit de beleggingen. Tip: zorg voor spreiding. Niet alles op Tesla dus, maar investeer in verschillende soorten aandelen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan Europese Aandelen. De makkelijkste manier om voor spreiding te zorgen in jouw portfolio kun je ETFs aanschaffen. In een artikel over beginnen met beleggen hebben we uitgelegd hoe je ETFs kunt gebruiken voor die spreiding. 

Stap 3: Maak een keuze tussen Market Order, Limiet Order of Zero Orders.

Tip: gebruik de Zero Order manier rond een uur of 3. Zo heb je controle over de koers en maak je wel gebruik van de voordelen van Zero Order: geen commissie!


Hoeveel rendement kun je maken bij Bux Zero?

Wat is rendement? Laten we daar even mee beginnen. Het rendement ontstaat als de waarde van jouw aankoop is gestegen boven de aankoopprijs.

Stel, ik leg geld in en via de Bux Zero app koop ik in de app een aandeel van Tesla voor 100 dollar. Vervolgens stijgt de koers naar 110 dollar. Als ik het verkoop, heb ik dan 10 dollar rendement. Nouja, niet helemaal, want er zijn natuurlijk een paar kosten waar je rekening mee moet houden bij het investeren in beleggingen. Vervolgens kun je geld dat op de beleggingsrekening opnemen. Na opnemen vanuit de app heb jij wel rendement behaald!

Maar, na de verkoop transactie is mijn rendement de koersstijging ten opzichte van de aankoopprijs min de kosten.

Wat is rendement?

Via van Bux Zero kun je in de app handelen in verschillende aandelen. Bux Zero biedt daarnaast de mogelijkheid om gratis aandelen te ontvangen bij het openen van een rekening via een referentie link.

Over het algemeen behaal je met beleggen het hoogste rendement als je bij het handelen ervoor zorgt dat de kosten laag blijven. Daarnaast is het zo dat je baat hebt bij weinig transacties. Hoe minder transacties, hoe minder transactiekosten. Zo kun je wel verstandig investeren.

Bij Bux Zero zijn de kosten van transacties laag. Hierdoor is het rendement automatisch hoger. Wel is het zo dat je de touwtjes strak in handen moet houden.


Onze Bux Zero ervaringen

Het doel van deze Bux Zero Review was om jou inzicht te geven in het platform van Bux Zero. Investeren is anno 2023 makkelijker gemaakt dan ooit. En Bux Zero levert wel een heel degelijke bijdrage via de beleggingsapp die ze aanbieden. De beleggingsapp is zeker gemakkelijker dan andere apps. Het enige minpunt is dat het onduidelijk is op welke beurs je aan het investeren bent.

Dit zou vervelend zijn als de belegger daardoor zonder het door te hebben op een of andere onbekende beurs investeert met hoge transactiekosten, maar dat is niet het geval. De orders die je hebt uitgevoerd zijn 9 van de 10 keer op de Euronext. En voor de Nederlandse belegger zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Neehoor, jouw geld blijft wel veilig.

Via de beleggingsapp krijg je wel direct inzicht in hoe aandelen of ETFs het op de dag hebben gedaan. Zo kun je op het platform al snel de conclusie trekken of het interessant is om op dat moment jouw geld te beleggen in dat specifieke aandeel. Dat is zeker een pluspunt van de app.

Tegelijkertijd kunnen wij ons voorstellen dat als je wilt gaan beleggen via de Bux Zero app, je meer informatie wilt hebben. Waar beleg ik eigenlijk in? Dat is wat meer beperkt bij Bux Zero. En het gratis aandeel is interessant. Onze eerste reactie was skeptisch. Gratis, dat bestaat toch niet? Beleggen is nooit gratis! Maar dit aandeel via het Bux Zero platform is toch echt gratis.

Onze ervaringen zijn bij brokers over het algemeen wisselend. Voor- en nadelen. En dat is logisch. Maak uit het enorme aanbod van beleggingen maar eens een selectie! Als belegger wil je dat jouw geld op een veilig platform wordt belegd. En is bij Bux Zero wel degelijk het geval.

Wil jij meer uit jouw beleggingen halen dan mogelijk is bij Bux Zero? Dan raden wij aan om bij DEGIRO te beleggen. Lees in onze DEGIRO review hoe jij gebruik kunt maken van lage transactiekosten en een groter aanbod dan Bux Zero!


Conclusie

Onze score

8.2

Aanbod: 6.5

Kosten: 8

Gemak: 9.2

Service: 8.9

In deze Bux Zero Review hebben we onderzoek uitgevoerd naar de voor- en nadelen van de app van het platform Bux Zero. Daarnaast gaven we aan hoe je een aandeel gratis kunt ontvangen. In de review vertelden we ook hoe je een aandeel gratis kunt ontvangen. Als laatste gaf de review een overzicht van de aandelen.

  • Handelen via het platform van Bux Zero wordt voor de belegger via de app heel gemakkelijk gemaakt.
  • Het platform biedt een overzichtelijk aanbod aan ETFs en aandelen.
  • Door het gratis aandeel kun je jouw rendement een boost geven. Ja, echt gratis.
  • De kosten van het beleggen op dit platform zijn laag.
  • Via Bux Zero is het soms onduidelijk op welke beurs je aan het beleggen bent.
  • Via Bux Zero kun je niet beleggen in obligaties of fondsen. 

Veelgestelde vragen

Heb je een korte vraag over Bux Zero? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen. Door het plusje te klikken ontvang je het antwoord!

Is Bux Zero betrouwbaar?

Ja. Bux Zero wordt streng gecontroleerd door de AFM en wordt gesteund door de ABN AMRO. Klik hier om te zien hoe jij kunt beginnen met beleggen bij Bux Zero.

Is Bux Zero veilig?

Ja. Jouw geld zit binnen het depositogarantiestelsel tot €100.000. Lees hier hoe jij kunt beginnen met beleggen bij Bux Zero.

Hoe werkt Bux Zero?

Een klant bij eToro maakt een account aan bij Bux Zero, waar je vervolgens geld op stort via iDEAL. Zo koop en verkoop je aandelen die jij zelf uitkiest. Op het moment dat je geld verkoopt komt dit op jouw beleggersrekening te staan van Bux Zero. Bekijk hier hoe jij kunt beginnen met beleggen bij Bux Zero!

Kun je een gratis aandeel krijgen bij Bux Zero?

Ja. Bux Zero geeft gratis aandelen weg voor klanten die worden uitgenodigd door andere gebruikers. Je kunt hiermee starten door op deze link te drukken


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>