• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Bunq lanceert ‘Tap to Pay’ voor (startende) ondernemers

Al vanaf het moment dat bunq werd opgericht in 2012 heeft het bedrijf zich altijd gefocust op het zo toegankelijk mogelijk maken van bankieren en geldzaken. Inmiddels is bunq beschikbaar in 30 verschillende Europese landen. Vandaag lanceerde bunq Tap to Pay; een nieuwe functie die het mogelijk maakt voor ondernemers om kaartbetalingen te ontvangen vanaf je telefoon.

Wat is bung Tap to Pay?

Tap to Pay is een functionaliteit voor zakelijke gebruikers van bunq om via de app contactloze kaartbetalingen te accepteren zonder dat hiervoor een betaalterminal of pinautomaat voor nodig is. De betalingen worden namelijk in gang gezet vanaf je telefoon.

Bunq Tap to Pay accepteert niet alleen bankpassen en creditcards maar ook bijvoorbeeld Apple Pay. Om gebruik te maken van de functionaliteit heb je de bung app nodig.

Goed om te weten: Tap to Pay is enkel te gebruiken door zakelijke klanten en werkt momenteel alleen nog met een iPhone.

Hoe het werkt

1. Selecteer in de app de optie 'Aanvragen', voer het gewenste bedrag in en kies voor de optie 'Tikken om te betalen op iPhone' als betaalmethode.

2. Houd je iPhone klaar voor de klant.

3. De klant kan nu zijn of haar betaalkaart of apparaat vlak boven je iPhone houden, precies boven het symbool voor contactloos betalen.

4. Zodra je een vinkje ziet dat aangeeft dat de betaling 'klaar' is, is de transactie succesvol afgerond.

Kosten

De precieze kosten van de functionaliteit is afhankelijk van het pakket dat je hebt bij bunq. Voor zakelijke gebruikers met het Easy Savings pakket is de functionaliteit volledig kosteloos. 

Bij andere pakketten verschillen de kosten tussen de € 6,99 en € 22,99 per maand. Er zitten geen additionele kosten per transactie aan vast. 

Zie hier het volledige kostenoverzicht (pdf).

De voordelen

Het doel van bunq is om bankieren en geldzaken zo simpel mogelijk te maken. Je kunt bij bunq dan ook online een bankrekening openen zonder dat je hiervoor een fysieke afspraak hoeft te maken. Deze nieuwe functionaliteit sluit hier goed bij aan en is een alternatief op de beschikbare mobiele pinapparaten in de markt.

Voor wie?

Een professioneel pinapparaat voor je onderneming kan een aardige investering zijn, zeker als startende of kleine ondernemer. Ook ondernemers die geregeld op verschillende plekken werkzaam zijn hebben baat bij de Tap to Pay functionaliteit. 

Denk hierbij aan taxichauffeurs, foodtrucks en huis aan huis verkopers, maar ook pop up stores die iedere paar weken op een andere locatie actief zijn. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>