Op zoek naar een betrouwbare bank om een rekening te openen? Dan kan Bunq een geschikte optie zijn! Wij hebben verschillende partijen vergeleken op basis van ervaringen van klanten, voorwaarden, rentes en gemak. In dit artikel lees je onze Bunq Bank review.


Bunq Review in het kort:

Belangrijkste informatie over een rekening bij Bunq

Type: zakelijke en persoonlijke rekening mogelijk

Leden: 2,3 miljoen

Maandelijkse kosten: Tussen €2,99 en €17,99

Rente positief saldo: 1,05% (tot max. € 10.000)

Rood staan: Niet mogelijk

Inzicht in app: Ja, mobiele Bunq app

AFM-vergunning: Ja

Voordelen en Nadelen Bunq

Net als elke bank heeft ook Bunq zowel zijn voordelen als nadelen. Bunq is een online bank waar je verschillende sub accounts op kan openen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van de Bunq bank voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker waar je aan toe bent!

Wat we goed vonden aan Bunq:

 • Online bank met gebruiksvriendelijke app;
 • 25 betaalrekeningen met een eigen IBAN;
 • Rente over positief saldo betaalrekening;
 • Gratis geld overmaken in vreemde valuta;
 • Gratis geld storten via iDEAL;
 • Geen kredietchecks of inkomenseis;
 • Depositogarantie, je geld is beschermd tot €100.000.

Wat we minder vonden aan Bunq:

 • Geen fysiek kantoor voor persoonlijk advies;
 • Geen telefonische klantenservice;
 • Duurder dan andere online-banken;
 • Kosten bij cash opname geldautomaten (€0,99 per opname)
 • Kosten bij meer dan €500 per maand storten (0.5% extra kosten)

Naam bedrijf: BUNQ B.V.
Adres: Naritaweg 131, 1043 BS Amsterdam

Telefoonnummer: +31208083666 (enkel voor blokkeren pas)
Mailadres: support@bunq.com


Wat is Bunq bank?

Bunq is een relatief nieuwe Nederlandse bank die in 2012 werd opgericht door programmeurs. Bunq is een online bank die zich met verschillende handigheden wil onderscheiden van traditionele banken.

Zo kan je bij Bunq maar liefst 25 subaccounts openen, bankieren in verschillende valuta's en met jouw betalingen bomen laten planten. De bank biedt ook betaalrekeningen aan met een Spaanse, Duitse of Franse IBAN. Het motto van de bank luidt dan ook: 'The bank of the Free'.

Bunq zakelijke rekening

Verschillende abonnementen Bunq

Bunq biedt vier verschillende abonnementen aan, drie betaalde en één gratis. De abonnementen zijn beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven. De vier opties van Bunq zijn: Easy Bank, Easy Money, Easy Green en Easy Savings. Onderstaand lichten we elk van deze abonnementen aan je toe!

Easy savings

Bunq's Easy Savings is een spaarrekening, dus geen betaalrekening! Je kan hier geld inleggen waar je maandelijks rente over ontvangt. De rente wordt aan het eind van iedere maand bijgeschreven. Er zijn geen beperkingen, je kan altijd spaargeld opnemen wanneer je het nodig hebt. Een Easy Savings-spaarrekening is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen betaalrekening hebt bij Bunq.

Easy Bank

Easy Bank is het instapabonnement van Bunq. Hier ontvang je één bankrekening met één fysieke pas voor alledaagse uitgaven. Je kiest voor dit abonnement één IBAN; een Nederlandse, Duitse, Franse of Spaanse. Je kan niet bankieren met verschillende valuta's, wat bij de andere abonnementen van Bunq wel mogelijk is.

Het Easy Bank abonnement is geschikt voor degene die op zoek zijn naar een eenvoudige rekening voor hun alledaagse uitgaven. Ook onder expats wordt dit abonnement vaak gebruikt omdat je gemakkelijk een rekening kan openen met een Nederlands, Duits, Frans of Spaanse IBAN.

Easy Money

Easy Money is een iets geavanceerder abonnement dan Easy Bank. Hier heb je bijvoorbeeld recht op 25 sub accounts (met ieder een uniek IBAN-nummer), zo kun je je financiën goed gescheiden houden. Ook ontvang je 3 fysieke kaarten naar keuze (Maestro, Debit, Credit of virtuele kaarten). Één bankpas is voor meerdere betaalrekeningen te gebruiken. Als laatste kan je bankieren in verschillende valuta's, je kan kiezen uit Nederlandse, Duitse, Franse en Spaanse bankrekeningnummers.

Het Easy Money abonnement is geschikt voor iedereen die Bunq graag als zijn hoofdbank wil gebruiken. Met dit abonnement bankier je eenvoudig door heel Europa. De aparte rekeningen zorgen ervoor dat je voor elk doel een aparte rekening kan gebruiken. Zo creëer je een duidelijk overzicht!

Easy Green

Easy Green is een ecovriendelijke betaalrekening; met elke transactie draag je bij aan een groenere wereld. In samenwerking met de Eden Foundation wordt er namelijk voor iedere €100 die je uitgeeft een boom geplant. Volgens de bank zou elke gebruiker hiermee in twee jaar CO2-neutraal kunnen zijn.

Op het duurzame aspect na, komt het Easy Green abonnement in grote lijnen overeen met het Easy Money abonnement. Ook hier ontvang je dus gratis 25 betaalrekeningen met een eigen IBAN en kan je kiezen uit Nederlandse, Duitse, Franse en Spaanse bankrekeningnummers. Ook hier zitten er 3 bankpassen inbegrepen.


Hoe zit het met de kosten bij Bunq  

Wanneer je Bunq vergelijkt met andere online banken zie je dat Bunq een van de duurdere opties is. De kosten van een betaalrekening bij Bunq verschillen per abonnement. Het goedkoopste abonnement, Easy Bank, is qua prijs vergelijkbaar met de prijzen van traditionele banken.

Het duurste abonnement, Easy Green, is daarentegen vele malen duurder qua prijs dan bij een traditionele bank. Onderstaand zetten we de kosten van de verschillende abonnementen bij Bunq voor je op een rijtje!

Abonnement

Particulier

Zakelijk

Easy Savings

Gratis

Gratis

Easy Bank

€2.99 p/m

€6.99 p/m

Easy Money

€8.99 p/m

€12.99 p/m

Easy Green

€17.99 p/m

€22.99 p/m

Een voordeel van Bunq is dat je gratis geld kan overmaken in vreemde valuta. Verder is Bunq een van de weinige banken die rente geeft op de betaalrekening. Bijkomende kosten van Bunq zijn €0,99 per extra geldopname in Europa.


Hoe werkt een rekening openen bij Bunq?

Een rekening openen bij Bunq duurt slechts 5 minuten en verloopt volledig online. Download de Bunq app en doorloop de volgende stappen voor jouw eigen Bunq account.

 1. 1
  Kies het gewenste abonnement en klik op 'meld je aan';
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in;
 3. 3
  Er wordt een code verzonden aan je telefoon, voer deze in;
 4. 4
  Verifieer je identiteit door middel van een document met je gegevens;
 5. 5
  Fotografeer beide zijden van het document en upload deze in de app;
 6. 6
  Vervolgens zullen de gegevens gecontroleerd worden door Bunq;
 7. 7
  Bij toestemming wordt jouw proefperiode van 30 dagen meteen gestart.

Bunq rente 

Bij Bunq ontvang je maandelijks 1,05% rente over het geld dat op je rekening staat. Dit is beduidend meer dan bijvoorbeeld de 0,35% spaarrente van de Rabobank. Het hoge rente percentage maakt Bunq een interessante optie om geld te sparen via je betaalrekening.

Let op: Je kan enkel rente ontvangen tot een bedrag van maximaal € 10.000. Per jaar komt dat neer op maximaal €105 euro renteopbrengsten.


Is Bunq betrouwbaar?

Bunq is een veilig en betrouwbare bank om een rekening bij te openen. De bank is ingeschreven bij de KvK en beschikt over een volwaardige bankvergunning verleend door de gerenommeerde regelgevende instantie ECB (Europese Centrale Bank). Dankzij deze bankvergunning is je geld tot €100.000 beschermd. Ook beschikt Bunq over een AFM-vergunning. Deze verzekert consumenten van duidelijke en eerlijke informatie over hun rekening.

De Bunq ervaringen van gebruikers zijn wisselend. Op Trustpilot wordt Bunq beoordeeld met 2,6/5 sterren. In de AppStore ontvangt Bunq meer sterren, namelijk 4,2/5. De ene gebruiker is fan van de bank en waardeert het hoge rentepercentage en de vele gratis bankrekeningen die je kan openen. Een andere gebruiker klaagt over het gebrek aan service. De bank is namelijk niet telefonisch bereikbaar en klanten worden geholpen via een forum. Of Bunq bank bij je past, hangt af van jouw wensen!

Onze Bunq Score

Bunq logo
 • Meest Geschikt voor: zakelijk of particulier
 • Kosten: €0 tot €22.99 per maand
 • Rente: 1.05%
 • App: ja

8.5

Onze score

Gemak

Klantervaringen

Service

Service

Wanneer je op zoek bent naar een flexibele online bank ben je bij Bunq aan het juiste adres. In deze Bunq review zijn we achter vele voordelen gekomen Zo ontvang je bij deze bank 25 sub accounts met ieder een eigen IBAN. Dit stelt je in staat om je financiën goed gescheiden houden.

Ook ontvang je bij Bunq een gratis proefperiode van 30 dagen en heb je de keuze uit een ruim aanbod van abonnement, zowel voor particulieren als zakelijke klanten. Daarnaast beschikt Bunq over een duurzaam abonnement, waarbij de bank voor elke €100 euro die je uitgeeft een boom laat planten.

Een nadeel van Bunq is dat de prijzen voor de abonnementen relatief hoog liggen. Er zijn verschillende online banken die een stuk goedkoper zijn. Het hogere prijskaartje geldt echter voornamelijk voor het duurzame abonnement, waardoor je wel investeert in een beter milieu.

Wil je zelf een rekening aanvragen bij Bunq? Klik dan op de knop hieronder om direct doorgestuurd te worden naar de officiële website.

Extra informatie over Bunq

Klantenservice

Bunq is bereikbaar via de mail (support@bunq.com) en via hun online chatbot. Je kan Bunq enkel telefonisch bereiken voor het blokkeren van je pas.


AFM

Bunq is aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten. Hiermee ben je verzekerd van duidelijke en eerlijke informatie vanuit de bank.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>