• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Bucketlist ideeën: 25 originele en haalbare ideeën!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 02/05/2023

Ooit gehoord van een bucketlist? In dit artikel vertellen wij je precies hoe je een eigen bucketlist kan maken, geheel inclusief talloze bucketlist ideeën. Voor we een bucketlist gaan maken leggen we ook aan je uit wat het precies is. Benieuwd? Dan adviseren wij je om snel verder te lezen!


Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


Top 25 beste Bucketlist ideeën

Een bucketlist kan zo lang of kort zijn als je zelf wil. Wanneer je denkt aan een bucketlist maken kan het nog best lastig zijn goede bucketlist ideeën te bedenken.

Daarom helpen wij je graag bij een bucketlist maken. Hieronder staan maar liefst 25 (!) verschillende bucketlist ideetjes op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

25. Bezoek de Berlijnse Muur

Moelijkheidsgraad

We beginnen met een simpel een bucketlist idee dicht bij huis: de Berlijnse muur bezoeken. Doe dit alleen, of met iemand anders.

24. Nieuwe sport beoefenen

Moelijkheidsgraad

Zie jij jezelf al helemaal een voetbalwedstrijd spelen? Meld je aan bij een lokale voetbalclub. Dat is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en vriendschappen op te bouwen. Doe mee tijdens de wedstrijden, of aan de zijlijn. Het is aan jou, maar iets wat je eigenlijk gedaan moet hebben: ondanks je leeftijd. En dat is weer eens iets anders dan een roadtrip.

Duiken

23. Vrijwilligerswerk doen in het buitenland

Moelijkheidsgraad

Als je in het buitenland woont kan je er ook voor kiezen om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Vaak moet je dan aan slechts een paar vereiste velden te voldoen voor het meedoen aan zo'n programma. Dit kan je alleen doen, maar ook met vrienden. Iets wat op een bucketlist eigenlijk niet kan ontbreken.

22. In het buitenland wonen

Moelijkheidsgraad

Nieuwe mensen leren kennen en je persoonlijke ontwikkeling laten floreren? Ga dan een tijdje in het buitenland wonen. Reizen is leuk, maar helaas van korte duur. Je kan ook bijvoorbeeld een halfjaar ergens gaan wonen. Lekker aan het strand, of op een gekke plek zoals Las Vegas. Dat belooft een flink avontuur.

21. Een nieuwe studie oppakken

Moelijkheidsgraad

Is het voor jou alweer een tijd geleden dat je in de schoolbanken zat? Misschien is een nieuwe studie oppakken wel wat voor jou. Er is vast een onderwerp dat je mega-interessant vindt. Je kan tegenwoordig ook korte studies volgen van 3-12 maand. Ideaal om je kennis bij te spijkeren.

Studeren

20. Stap in het vliegtuig naar een willekeurige locatie

Moelijkheidsgraad

Niks geen plaats, hotel en reis boeken. Ga naar het vliegveld en koop een kaartje voor de eerste vlucht die je ziet. Of koop een verrassingsticket. Je krijgt dan een week van tevoren (langer of korter kan ook) waar de reis heengaat. Misschien is het dan wel een plaats waar je anders zelf nooit voor had gekozen. En met een beetje geluk is het dan ook nog hartstikke leuk.

19. Ga op vakantie met een cruiseschip

Moelijkheidsgraad

Maak een luxe tocht langs de mooiste eilanden in een cruiseship. Je kan zelf kiezen hoelang je gaat en ook waar. Ga bijvoorbeeld een week en geniet van het strand en de zee. Ook krijg je tijdens de cruise de tijd om meerdere plaatsen te bezoeken, zoals in een tropisch gebied bijvoorbeeld. De bucketlist kan je zo breed invullen als je zelf wil.

Cruiseschip

18. Ga op blind date

Moelijkheidsgraad

Ben jij single? Ga dan eens op een blind date. Je weet dan helemaal niet wie je voor je krijgt. En juist dat maakt het zo leuk. Dan kom je in gesprek met mensen die je anders nooit had aangesproken in bijvoorbeeld de club. En wie weet zit jouw droompartner wel tegenover je...

17. Maak een survivaltocht

Moelijkheidsgraad

Waan je in de natuur zonde de luxe die je nu gewend bent. Even helemaal back to basic dus. Trek door het oerwoud en voel je net Tarzan! Let wel: doe dit alleen met begeleiding. In je eentje ligt een ongelukje of gevaar zo om de hoek.

16. Maak een helikoptervlucht

Moelijkheidsgraad

Om een helikoptervlucht te maken moet je natuurlijk geen hoogtevrees hebben. Maar weet dat het supergaaf is! Zeker wanneer je over een mooi landschap vliegt. Kijk vooral ook naar helikoptervluchten in bijvoorbeeld Amerika over de Grand Canyon. Dat schijnt erg leuk te zijn!

15. Bestuur een raceauto

Moelijkheidsgraad

Rijd in een echte raceauto op een circuit, in Nederland of ergens anders! Dit is zeker leuk wanneer je enorme fan bent van de Formule 1. Je bent dan eventjes nét Max Verstappen. Je kan ook andere mensen zoals vriendinnen of vrienden meenemen. Beleef samen hoe het is om over de baan te scheuren!

14. Maak een roadtrip door Zuid-Afrika

Moelijkheidsgraad

Een roadtrip om nooit te vergeten door Zuid-Afrika. Zie wat voor prachtigs het land allemaal te bieden heeft en ga op safari. Dikke kans dat jij een wilde giraffe of olifant kan spotten!

Apen

13. Ga naar Disneyland Parijs

Moelijkheidsgraad

Het bekendste attractiepark op aarde is toch wel Disneyland Parijs. Hier moét je dan ook eigenlijk geweest zijn. Trek langs het mooie België voor je naar het park gaat. Of verken de rest van Frankrijk na je bezoekje!

12. Ga Burning Man

Moelijkheidsgraad

Wanneer je denkt aan festivals, denk je aan Burning Man. Dit is een 7-daags festival in, jawel, de woestijn. En geloof ons: dat is heel iets anders dan Lowlands. Het is echt één groot feest dat op een bucketlist moét staan.

Burning Man Festival

11. Start een eigen bedrijf

Moelijkheidsgraad

Een eigen bedrijf starten klinkt vaak ver gegrepen. Maar met het internet kom je tegenwoordig al een heel eind! Misschien is er wel iets dat je altijd al hebt willen maken/verkopen, maar nooit heb gedaan? Dat is natuurlijk enorm zonde. Aan de slag dus!

10. Maak een eigen schilderij

Moelijkheidsgraad

In plaats van een boek schrijven kan je er ook voor te kiezen te schilderen. Dit is ook een mooie manier om iets achter te laten wanneer je er niet meer bent. Je kan het laten bij één schilderij, of leer het jezelf als een nieuwe vaardigheid!

9. Leer een instrument bespelen

Moelijkheidsgraad

Een instrument goed kunnen bespelen vergt enige inspanning, wat het een leuk idee maakt voor op jouw bucketlist. Maar het kan zeker de moeite waard zijn om zo'n nieuwe hobby te ontwikkelen. Leer de piano of gitaar spelen bijvoorbeeld. Iets alternatiefs proberen? Denk dan aan de orgel!

Instrument

8. Schrijf een boek

Moelijkheidsgraad

Waarom ga je niet een eigen boek schrijven? Dit kan over van alles gaan. Zo kan je memoires schrijven, maar ook een non-fictie boek. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. En zo laat je ook iets moois achter.

7. Ga diepzeeduiken

Moelijkheidsgraad

Je moet hiervoor geen watervrees hebben, maar ook diepzeeduiken is een hele belevenis. Duik in de prachtige oceaan en bewonder alle prachtige zeedieren in hun natuurlijke habitat.

6. Maak een moestuin

Moelijkheidsgraad

Word lekker zelfvoorzienend en begin je eigen moestuin! Kweek je eigen komkommer, paprika, aardbeien... de opties zijn in principe eindeloos. En bonus: het voedsel dat je dan eet, is hoe dan ook onbewerkt.

Moestuin

5. Loop een marathon

Moelijkheidsgraad

Train jezelf om een volledige marathon te lopen. Dit is wel eentje voor de sportievelingen onder ons. Vind je een hele marathon net iets teveel van het goede? Dan kan je er ook voor kiezen een halve marathon te lopen. Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Denk maar aan de marathon in New York bijvoorbeeld. Dat is sowieso een ervaring om nooit te vergeten.

4. Leer een nieuwe taal

Moelijkheidsgraad

Je kan er ook voor kiezen om jezelf een nieuwe taal aan te leren. Misschien is er wel een land dat je heel graag wil bezoeken. Probeer dan eerst de taal te leren, en breng vervolgens jouw kennis in de praktijk!

3. Beklim een berg

Moelijkheidsgraad

Hou je wel van wandelen? Misschien is een berg beklimmen dan wel wat voor jou! In het buitenland heb je prachtige gebieden om een berg te beklimmen. Dit geeft een echt onvergetelijk uitzicht, als we eerdere klimmers mogen geloven. Dat moet eigen wel op je bucketlist staan!

2. Ga bungeejumpen of parachutespringen

Moelijkheidsgraad

Ben jij een durfal? En niet bang voor grote hoogtes? Spring dan uit een vliegtuig! Gegarandeerd een mega-adrenaline kick én een prachtig uitzicht. Wanneer je dit net iets te eng vindt kan je ook gaan bungeejumpen. Parachute springen kan in een ander land, maar ook gewoon in Nederland.

Bungee Jump

1. Maak een wereldreis

Moelijkheidsgraad

Bezoek verschillende landen en culturen over de hele wereld, wie wil dat nou niet? Ga naar de Taj Mahal in India, de Chinese muur in China en de Eiffeltoren in Parijs. Als je heel graag wil reizen is dit een must do op de bucketlist. Of wat dacht je van het noorderlicht bekijken in Scandinavië?


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>