Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Van plan een pand te kopen of jouw pand te verbouwen? Wanneer je zakelijk vastgoed wil financieren ben je bij Briqwise aan het juiste adres. Wij vergeleken allerlei partijen voor zakelijke leningen op basis van ervaringen van klanten, voorwaarden, rentes en gemak. In dit artikel lees je onze Briqwise review!


Briqwise Review in het kort

Belangrijkste informatie Briqwise 

Minimale Leenbedrag

€100.000

Maximale leenbedrag

geen maximum

Beschikbare looptijden

6 maanden tot 20 jaar

Rente bij Briqwise

4.5% - 7.5%

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?Ja, voor vastgoed (lees meer over het verschil tussen zakelijke lening en zakelijk krediet)

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja, boetevrij aflossen is mogelijk

Voordelen en Nadelen

Wanneer je op zoek gaat naar een kredietverstrekker zal je verschillende aanbieders tegenkomen. Maar hoe onderscheidt Briqwise zich van zijn concurrenten? Wij zochten het voor je uit. Onderstaand zetten we de voordelen en nadelen van Briqwise voor je op een rijtje!

Wat we goed vonden aan Briqwise:

 • Binnen 24 uur 
 • Aantrekkelijke rentes bij laag risicoprofiel
 • Ook voor vastgoed om te verhuren
 • Makkelijker lenen dan bij de bank
 • Lage aflossingsdruk
 • Altijd boetevrij aflossen

Wat we minder vonden aan Briqwise:

 • Minimaal leenbedrag van €100.000
 • Alleen mogelijk om vastgoed te financieren

Naam bedrijf: Briqwise B.V.
Adres: Postbus 9, 3600 AA Maarssen
Telefoonnummer: 085 – 130 37 86
Mailadres: info@briqwise.nl


Wat is Briqwise?

Briqwise fungeert als financieel bemiddelaar tussen mkb-ondernemers en vastgoedinvesteerders. Briqwise biedt ondernemers de mogelijkheid hun vastgoed bekostigen zonder tussenkomst van een bank. Dit maakt het mogelijk sommige projecten te financieren die door een traditionele bank niet gefinancierd zouden worden.

Zodra je een lening aanvraagt bij Briqwise wordt deze geplaatst op hun website onder het overzicht met financieringen. Wanner een investeerder interesse heeft kan hij zich op het project inschrijven. Jouw lening wordt dus gefinancierd door een investeerder die wil investeren in jouw project. De hypotheekakte verloopt via de notaris en de rente en aflossing betaal je aan de investeerder.

Let op! Briqwise is alleen toegankelijk voor bedrijven, particulieren kunnen hier dus niet terecht voor een financiering.

Briqwise zakelijke lening gif

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Briqwise?

Om een lening aan te vragen bij Briqwise dien je aan een aantal voorwaarden en eisen te voldoen. De precieze eisen verschillen per type aanvraag maar je dient in ieder geval aan de volgende minimale eisen te voldoen:

 • Je bedrijf beschikt over een KvK inschrijving;
 • Je kan jaarcijfers en een recente aangifte inkomstenbelasting laten zien;
 • De lening moet direct verband houden met vastgoed.

Kan jij bovenstaande voorwaarden afvinken? Dan kan je een financiering bij Briqwise aanvragen. Hiervoor dien je echter wel een aantal stappen te doorlopen. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

1. Een aanvraag starten

Op de website van Briqwise kan je het aanvraagproces starten door te klikken op de knop 'neem contact op'. Je krijgt dan een formulier te zien waar je enkele contactgegevens en gegevens over het vastgoed dient in te vullen. Hierbij kan je denken aan: het gewenste leenbedrag, het adres van het vastgoed, de taxatiewaarde, etc.

Onze favoriete Zakelijke Lening aanbieders:

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Stap 2: Kennismakingsgesprek

Zodra jouw aanvraag ontvangen is krijg je binnen 24 uur te horen of je in aanmerking zou komen voor een financiering bij Briqwise. Als dit het geval is, wordt er een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek worden de toekomstplannen en de leningaanvraag uitgebreid besproken.

Stap 3: Gegevens aanleveren

Zodra het kennismakingsgesprek succesvol verlopen is dien je een aantal gegevens aan te leveren, waaronder:

 • Een uittreksel van het register van de Kamer van Koophandel;
 • Een kopie van je legitimatiebewijs;
 • Een taxatierapport van een gecertificeerd taxateur;
 • De meeste recente IB-aangifte;
 • Een recente jaarrekening van je onderneming.

Alle aangeleverde gegevens zullen uitgebreid worden beoordeeld. Op basis daarvan zal er bepaald worden of je in aanmerking komt voor vastgoedfinanciering bij Briqwise.

Stap 4: Beoordeling en offerte

Wanneer blijkt dat jouw aanvraag geen belemmeringen met zich mee zal brengen, stelt Briqwise een offerte voor je op. Hierin zullen de exacte voorwaarden, rentepercentage en overige kosten beschreven staan.

Deze kunnen namelijk verschillen per aanvraag, hogere risicoprofielen betalen over het algemeen hogere kosten. Ga je akkoord met de offerte? Dan dien je deze ondertekend terug te sturen.

Stap 5: Gegevens online voor investeerders

Na ondertekening van de offerte zal Briqwise jouw project meteen op hun website plaatsen. Vanaf dan is het voor investeerders mogelijk op jouw project in te schrijven. Wanneer een belegger jouw project heeft geclaimd wordt er een afspraak ingepland bij de notaris om de overeenkomst te sluiten. Dit vindt vaak al plaats op korte termijn.

Hoe lang duurt het voordat mijn zakelijke lening aanvraag in behandeling wordt genomen bij Briqwise?

Een aanvraag wordt bij Briqwise binnen 24 uur in behandeling genomen.

Wanneer ontvang je jouw geld na goedkeuring?

Jouw lening bij Briqwise wordt geopend zodra het leenbedrag bereikt is door middel van investeringen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Briqwise?

Er geldt geen specifieke jaaromzet om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Briqwise.


Hoe zit het met de kosten bij Briqwise

Bij het een lening van Briqwise komen enkele kosten kijken. Allereerst betaal je rente, een vergoeding voor het ontvangen van geleend geld. Daarnaast betaal je bij totstandkoming van de financiering eenmalig een financieringsfee van 2.95% over het geleende bedrag. Daarnaast betaal je jaarlijks een beheerfee van 0.25% over het geleende bedrag.

Deze kosten betaal je natuurlijk alleen wanneer de financiering daadwerkelijk tot stand komt; no cure, no pay.

Hieronder hebben we voor je een rekenvoorbeeld opgesteld met een rentepercentage van 2%. Hierbij is het wel belangrijk om te vermelden dat Briqwise verschillende rentepercentages in rekening brengt, die afhangen van het soort lening. Ook dat plaatsen we voor je in een overzicht.

Type zakeljke lening

Rente

Vastgoedfinanciering

4.5% - 7.5%

Projectfinanciering

5.5% - 8%

Bedrijfsfinanciering

4.5% - 7.5%

 • Rekenvoorbeeld Briqwise zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 2%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.02= €183,33

Maand 2

€8333

€8333 * 0.02 = €166,67

Maand 3

€7500

€7500 * 0.02= €150

Maand 4

€6666

€6666 * 0.02 = €133,33

Maand 5

€5833

€5833 * 0.02 = €116,67

Maand 6

€5000

€5000 * 0.02 = €100

Maand 7

€4166

€4166 * 0.02 = €83,33

Maand 8

€3333

€3333 * 0.02 = €66,67

Maand 9

€2500

€2500 * 0.02 = €50

Maand 10

€1666

€1666 * 0.02 = €33,33

Maand 11

€833

€833 * 0.02 = €16,67

Maand 12

€0

€0 * 0.02 = €0

Totaal

€10.000

€1.100,-

Eenmalige afsluitprovisie

2,95%

€295,-


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Bij Briqwise kan je een lening aanvragen voor verschillende doeleinden, namelijk: vastgoed financieren, projectfinanciering en bedrijfsfinanciering. Onderstaand lichten we deze doeleinden verder aan je toe!

Briqwise mogelijkheden

Vastgoedfinanciering

Geld nodig om een eigen pand te kopen of herfinancieren? Dan kan je gebruik maken van de vastgoedfinanciering van Briqwise. Deze financiering is geschikt voor alle typen vastgoed en begint vanaf €100.000. De looptijd voor vastgoed financieren begint vanaf 6 maanden tot 20 jaar.

Projectfinanciering

Wil je jouw pand verbouwen of juist een nieuw pand bouwen? Dan kan je gebruik maken van de projectfinanciering van Briqwise. Deze financiering is bruikbaar voor herinrichting, nieuwbouw of een combinatie hiervan en begint vanaf €100.000. De looptijd bedraagt 6 tot 24 maanden.

Bedrijfsfinanciering

Wil je jouw bedrijf graag liquide maken om verder te kunnen groeien? Dan kan je gebruik maken van de bedrijfsfinanciering van Briqwise. Deze financiering is ook geschikt voor doelen niet gerelateerd aan vastgoed en begint vanaf €100.000. De looptijd voor bedrijfsfinanciering bedraagt 6 maanden tot 20 jaar.

Let op! Voor deze financiering dien je een eigen bedrijfspand als onderpand in te zetten.


Hoe betrouwbaar is Briqwise?

Briqwise is een betrouwbare kredietverstrekker. Dit om een aantal redenen. Allereerst gaat Briqwise op een transparante manier te werk. Zo beschikken zij over duidelijke Algemene Voorwaarden die eenvoudig te vinden zijn op hun website.

Ook kunnen onlangs gefinancierde leningen ingezien worden op de website van Briqwise. Je kan per investeringsmogelijkheid inzien de Loan-to-Value was, welk rentepercentage er betaald werd en hoe lang de lening uit stond voordat hij volledig gefinancierd was. Deze transparantie biedt vertrouwen.

Daarnaast zijn de Briqwise ervaringen positief. Zo beoordelen de gebruikers van Briqwise de kredietverstrekker op FeedbackCompany met 9,4 uit de 10 sterren. Dit is zeer hoog en ook dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van Briqwise.


Conclusie Briqwise review: onze ervaringen

Briqwise logo

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Briqwise een erg fijne partij voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek. Bij Briqwise kan je een lening aanvragen voor alle typen vastgoed. Het online platform brengt ondernemers en beleggers bij elkaar en helpen ondernemers hun dromen te verwezenlijken. Briqwise regelt transacties geheel zonder tussenkomst van een bank waardoor beide partijen niet te maken krijgen met tijdrovend gedoe. Voor ondernemers met een lage risicoklasse biedt Briqwise aantrekkelijke rentes. Ook is er een lage aflossingsdruk en kan je altijd boetevrij aflossen.

Wil je zelf een lening aanvragen bij Briqwise? Klik dan op de knop hieronder om direct doorgestuurd te worden naar de officiële website.


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Extra informatie over Briqwise

Klantenservice

De klantenservice van Briqwise is tijdens werkdagen telefonisch te bereiken op 085 – 130 37 86. Daarnaast kan je Briqwise voor vragen ook mailen op info@briqwise.com. Briqwise heeft geen bezoekadres.


AFM

Briqwise is niet aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat is ook niet nodig aangezien de partij enkel zakelijke financieringen bemiddelt. Daar heb je geen vergunning of ontheffing voor nodig.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>