• Home
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • Bridgefund Review 2023: Hoe goed en betrouwbaar is deze zakelijke kredietverstrekker?

Overweeg jij een zakelijke lening af te sluiten bij Bridgefund? Dan is deze Bridgefund review voor jou!

Bridgefund is in Nederland namelijk een van de bekendere aanbieders van zakelijke leningen. Maar hoe goed is Bridgefund nu eigenlijk? Zijn de Bridgefund ervaringen wel goed genoeg? En is Bridgefund niet veel te duur?

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen zijn wij op onderzoek uitgegaan. We hebben een uitgebreide analyse gedaan naar Bridgefund. Hierbij hebben we deze partij beoordeeld op verschillende criteria.

Kortom, als jij overweegt een zakelijke lening bij Bridgefund af te sluiten, lees dit artikel dan eerst!


Bridgefund Review in het kort

Belangrijkste informatie Bridgefund

Minimale Leenbedrag

€ 5.000

Maximale leenbedrag


€ 250.000 (zakelijke lening)

€ 100.000 (zakelijk krediet)

Looptijd

3 - 24 maanden

Rente bij Bridgefund

1.3% - 3.3%

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja

BKR Check?

Nee

Wat we goed vonden aan Bridgefund:

 • Door het boetevrij aflossen heb je zelf controle over de looptijd van de lening.
 • Bij Bridgefund wordt jouw kredietwaardigheid onder andere gecontroleerd via het MT940-bestand, waaruit blijkt dat Bridgefund een betrouwbare en veilige partij is
 • Bij Bridgefund heb je de mogelijkheid om zowel een zakelijke lening als een zakelijk krediet aan te sluiten
 • Bij Bridgefund wordt jouw gewenste leenbedrag binnen een dag op je rekening gestort

Wat we minder vonden aan Bridgefund:

 • De looptijd van maximaal 24 maanden is relatief kort
 • Met een kostenpercentage vanaf 1.3% tot wel 3.3% is lenen bij Bridgefund relatief duur
 • In vergelijking met concurrenten moet je bij Bridgefund veel documentatie aanleveren om een lening te laten goedkeuren

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Bridgdefund?

Een zakelijke lening zonder gedoe, het is de slogan van Bridgefund. Maar klopt deze slogan eigenlijk wel?

In deze Bridgefund review hebben we gekeken naar het aanvraagproces van een zakelijke lening bij Bridgefund. Hoe makkelijk en simpel is het eigenlijk om een doorlopend zakelijk krediet of een zakelijke financiering aan te vragen bij Bridgefund.

Hieronder delen we een eenvoudig stappenplan met onze Bridgefund ervaringen.

Stap 1: Gewenste leenbedrag vaststellen

Het aanvragen van een zakelijk krediet of zakelijke lening bij Bridgefund begint op deze pagina.

Bij Bridgefund kun je tussen de 5.000 en 250.000 euro lenen. Op deze pagina geef je aan welk bedrag je nodig hebt voor de zakelijke lening die je wilt afsluiten.

Ook dien je antwoord te geven op een aantal vragen:

 • Welke type financiering heeft je voorkeur (eenmalig een vast bedrag of doorlopend toegang tot krediet)?
 • Hoe hoog is je jaarlijkse omzet?
 • Waarvoor heb je het geld nodig?
 • Wanneer heb je het geld nodig?

Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld vraagt Bridgefund om je KvK-nummer. Hierdoor kan Bridgefund gemakkelijk bij alle aanvullende gegevens die nodig zijn voor het aanvragen van je zakelijke krediet of lening.

Zodra je het KvK-nummer hebt ingevuld dien je ter verificatie je contactgegevens in te vullen zodat Bridgefund contact met je op kan nemen mocht dit nodig zijn.

Via deze link word je direct doorgestuurd naar bovenstaand formulier. Via dit formulier vraag je gemakkelijk en binnen enkele minuten een vrijblijvende offerte op voor een zakelijke lening.

Bridgefund Lening aanvragen

Stap 2: Uploaden zakelijke banktransacties

Zodra je alle gegevens hebt ingevuld kun je inloggen in een beveiligde omgeving van Bridgefund. In deze omgeving kan Bridgefund nog wat aanvullen informatie vragen om je aanvraag in behandeling te nemen.

Zo dien je in veel gevallen je meest recente zakelijke banktransacties te uploaden zodat Bridgefund zeker weet dat het bedrijf betalingen ontvangt. Bij Bridgefund wordt dit gedaan door middel van een MT940-bestand. Dit bestand kan je downloaden bij jouw zakelijke bank, wat door Bridgefund wordt gebruikt om jouw kredietwaardigheid te beoordelen.

Tip! Wij hebben een artikel geschreven over hoe je een MT940-bestand kunt downloaden en wat er in staat.

Stap 3: Bridgefund neemt de aanvraag in behandeling

Wanneer je alles correct hebt ingevuld kan Bridgefund beginnen met het behandelen van de aanvraag. Bij alle verschillende leningen die Bridgefund aanbiedt doen ze namelijk een uitgebreide bedrijfscheck.

Hierbij wordt gekeken naar de financiële positie van je bedrijf en of het bedrijf de financiële middelen heeft om de lening te kunnen betalen.

Bridgefund werkt met een standaard aantal prestatie-indicatoren om zo te bepalen of een bedrijf in aanmerking komt voor een lening afsluiten. Over de beoordelingscriteria schrijft Bridgefund het volgende:

Bridgefund beoordelingscriteria

Stap 4: Je aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd

Zodra de check van Bridgefund helemaal is afgerond word je lening goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je een vrijblijvend aanbod op maat.

Op basis van de gegevens die jij hebt ingevuld ontvang je een offerte waarbij je eigenlijk precies kunt zien tegen welke voorwaarden je het bedrag kunt lenen. Hier vind je ook de rente die je gaat betalen.

Zodra je hiermee akkoord gaat, streeft Bridgefund er naar om het geld bedrag binnen 24 uur te storten op je zakelijke bankrekening.

Naast de bovenstaande stappen kunnen we ons voorstellen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen even op een rijtje gezet.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij Bridgefund?

Het aanvragen van een zakelijke lening of zakelijk krediet duurt bij Bridgefund een aantal minuten. In vergelijking met concurrenten zal je tijdens het aanvraagproces bij Bridgefund meer tijd kwijt zijn aan het uploaden van documentatie die de kredietwaardigheid van jouw aanvraag ondersteunen, zoals het MT940-bestand.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Bridgefund staat erom bekend dat goedgekeurde aanvragen al op dezelfde werkdag worden gestort op jouw zakelijk rekening.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Bridgefund?

Bridgefund hanteert een minimale jaaromzet van €50.000 voordat een aanvraag wordt goedgekeurd. 

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Hoe zit het met de rente en kosten bij Bridgefund?

Een Bridgefund review is natuurlijk niet compleet zonder te kijken naar de kosten. Een zakelijk krediet aanvragen kan natuurlijk bij heel veel verschillende partijen en de kosten variëren enorm. Hoe zit dat bij Bridgefund?

Bij Bridgefund kun je zakelijk geld lenen vanaf 1.3% rente per maand. Van deze rente is 1% vast, alles wat daar boven komt, is de premieopslag die kan variëren tussen de 0,3% en 2.2% per maand.

Het tarief dat je betaalt bij Bridgefund wordt is voor elke aanvraag anders. Dit komt doordat Bridgefund het tarief bepaald aan de hand van verschillende factoren.

Zo wordt gekeken naar het bedrag dat je gaat lenen, hoe gezond je bedrijf is en de looptijd. Op basis hiervan krijg je een renteaanbod dat dus minimaal 1.3% is.

Bridgefund zet zich in de markt als transparante partij zonder verborgen kosten. Bij Bridgefund rekenen ze een vast alles-in-een tarief waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Verder betaal je geen extra kosten wanneer je bijvoorbeeld eerder aflost. Kortom, bij Bridgefund hoef je jezelf dus geen zorgen te maken over verborgen kosten.

Bridgefund rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Bridgefund op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Bridgefund Rente van 1% per maand (voorbeeld)
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld Bridgefund zakelijke lening kosten 

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 1%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.01 = €91,66

Maand 2

€8333

€8333 * 0.01 = €83,33

Maand 3

€7500

€7500 * 0.01 = €75,00

Maand 4

€6666

€6666 * 0.01 = €66,66

Maand 5

€5833

€5833 * 0.01 = €58,33

Maand 6

€5000

€5000 * 0.01 = €50,00

Maand 7

€4166

€4166 * 0.01 = €41,66

Maand 8

€3333

€3333 * 0.01 = €33,33

Maand 9

€2500

€2500 * 0.01 = €25,00

Maand 10

€1666

€1666 * 0.01 = €16,66

Maand 11

€833

€833 * 0.01 = €8,33

Maand 12

€0

€0 * 0.01 = €0

Totaal

€10.000

€549,96


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Bij Bridgefund kan je een zakelijke lening of zakelijk krediet afsluiten om zakelijke uitgaven te financieren. Dit betekent dat je een zakelijke lening van Bridgefund dus niet kunt gebruiken voor persoonlijke uitgaven.

Bij het aanvraagproces zal Bridgefund dus aan jou vragen waarvoor je van plan bent de zakelijke financiering te gebruiken, waarna dit wordt meegenomen in de analyse van jouw aanvraag. 

Het doel van jouw zakelijke financiering is belangrijk voor die beoordeling, omdat sommige investeringen voor Bridgefund risicovoller kunnen zijn dan andere. En daarom geven wij hieronder kort weer waarvoor je een zakelijke lening van Bridgefund voor zou kunnen gebruiken: 

Verbouwing

Is jouw onderneming aan vernieuwing toe? Op termijn kan een vernieuwing in de zaak best wat extra omzet opleveren. Daarom ziet Bridgefund een zakelijke financiering van een verbouwing als een goede investering. Een verbouwing is dus te financieren met een zakelijke lening van Bridgefund. 

Vastgoed

Een zakelijke lening kan ook worden gebruikt om in de vorm van vastgoed een uitbreiding te realiseren in jouw bedrijf, bijvoorbeeld door een extra opslagruimte op te kopen. Ook in de ogen van Bridgefund is dit een realistische investering, dus is het mogelijk.

Tegelijkertijd zijn dit soort investeringen redelijk risicovol, omdat het niet direct tot een toename van de winst leidt. Daarom kan het zo zijn dat een vastgoedinvestering gepaard gaat met een redelijk hoge rente.

Voorraad en inventaris

Het uitbouwen van de voorraad en het investeren in de inventaris van jouw bedrijf is in de ogen van Bridgefund een geschikte manier om jouw bedrijf te laten groeien. Daarom is dit goed mogelijk om te laten financieren. 

Debiteuren

Ook een zakelijke lening die is bedoeld om de debiteuren op orde te krijgen is in de ogen van Bridgefund een geschikt doel om een lening voor aan te vragen.

Let wel op dat het in dit geval vaak interessanter is om zakelijk krediet aan te vragen, omdat dit beter past bij het flexibele en vaak onzekere karakter van een investering in debiteuren. 


Hoe betrouwbaar is Bridgefund? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Wanneer je in zee gaat met een partij die wat voor financiële dienstverlening dan ook aanbiedt, wil je natuurlijk dat deze partij betrouwbaar is. Hoe betrouwbaar is Bridgefund?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Bridgefund is wat ons betreft zeker betrouwbaar. Zo is het bedrijf al actief sinds 2018 en hebben ze sinds deze tijd meer dan 5.000 ondernemers geholpen aan een vast of flexibel krediet. In totaal heeft Bridgefund al meer dan €100.000.000 gefinancierd.

Buiten bovenstaande is het zo dat de Bridgefund ervaringen ook zeer goed zijn. Zo wordt het bedrijf beoordeeld met een 4,7 score op Trustpilot door meer dan 1000 verschillende mensen.

Verder heeft Bridgefund een goede klantenservice en kun je eigenlijk altijd contact opnemen met het bedrijf. Zo zijn ze op werkdagen geopend van 8:30 tot 19:00 en kun je ze altijd een mailtje sturen.

Uiteraard hebben we in deze Bridgefund test ook even gekeken naar de ervaringen van andere ondernemers. We zijn het internet af gaan speuren op zoek naar reviews en ervaringen over Bridgefund.

Zoals hierboven al even kort benoemd zijn de Bridgefund ervaringen over het algemeen zeer positief. Zo wordt het bedrijf met 4,7 van de 5 sterren beoordeeld op Trustpilot. We hebben hieronder een aantal van deze reviews op een rijtje gezet. Uiteraard hebben we ook gekeken naar negatieve ervaringen.

Bridgefund service

Onze Bridgefund Review in het kort

bridgefund logo
 • Meest Geschikt voor: Grote bedragen
 • Leenbedrag: €5.000 - €250.000
 • Looptijd: 3-24 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Ja

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Dat was hem dan: onze Bridgefund review. Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij redelijk positief over Bridgefund. Wat ons betreft is dit een prima partij voor het afsluiten van een zakelijke lening of krediet.

Bridgefund is geschikt voor zowel kleine bedrijven (ZZP'ers, eenmanszaken) als grote bedrijven (B.V's) en kent verschillende voordelen.

Zo kun je bij Bridgefund gemakkelijk snel online een lening aanvragen. Hiervoor heb je geen jaarverslag of businessplan nodig.

Verder wordt er bij Bridgefund gebruik gemaakt van een vast alles-in-een tarief dat varieert tussen de 1,3% en 3,2% per maand. Je kunt tussentijds altijd aflossen zonder dat je hiervoor een boete betaalt.

De kosten die je bij Bridgefund betaalt worden gebaseerd op de financiële positie van je bedrijf en variëren dus per situatie. Ook de maximale leencapaciteit wordt op basis van een check bepaald.

Het enige nadeel van Bridgefund? De lening moet binnen 24 maanden volledig afgelost zijn. Na deze 24 maanden ga je aanzienlijk meer betalen. De minimale jaaromzet van 50.00 euro kan overigens ook voor problemen zorgen.

Wanneer jij bezig bent met het vergelijken van zakelijke leningen loont het overigens om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Vaak is dit vrijblijvend en kun je op deze manier goed vergelijken welke aanbieder jou het beste aanbod doet.


Bridgefund vergelijken met andere aanbieders

Het vergelijken van zakelijke leningen is altijd een slim idee. In de onderstaande tabel is een compleet overzicht te zien met alle verschillende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Hierdoor kun jij gelijk zien welke zakelijke lening het beste bij jouw situatie past.

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Veelgestelde vragen

Is Bridgefund betrouwbaar?

Bridgefund is vanwege de goede dienstverlening en service een betrouwbare partij. Ze zijn daarom een van de grootste kredietverstrekkers in Nederland.


Waar kan ik het beste een zakelijke lening afsluiten?

In ons artikel over de beste zakelijke lening hebben wij de beste zakelijke leningen voor je op een rijtje gezet. Elke partij heeft net een andere focus, dus een algemene beste zakelijke kredietverstrekker bestaat helaas niet. Bekijk vooral waarin de kredietverstrekker zich specialiseert.


Hoe kan ik een lening aanvragen?

Je kunt via een simpel stappenplan een zakelijke lening aanvragen bij Bridgefund. Dit hebben we in dit artikel uitgelegd. 


Wat kun je zakelijk lenen?

Bij Bridgefund kan je voor een zakelijke lening een bedrag tussen de €5.000 en €250.000 lenen. Voor zakelijk krediet van Bridgefund ligt dit tussen de €5.000 en €100.000.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>

🎁 Cadeautje:  Bitvavo geeft onze lezers vandaag €10,- gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto!