• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Brand New Day Review 2023: Hoe goed is deze broker?
Brand New Day beleggen

Onze score

9.2

Brand New Day is een bank die de wereld van het beleggen in Nederland flink heeft opgeschud met hun innovatieve aanbod rondom pensioenbeleggen. Bij Brand New Day kan je een spaarrekening, beleggingsrekening en een pensioenbeleggingsrekening openen. Al deze producten bieden zij aan voor een lage prijs in vergelijking met de concurrentie. Voor zowel ondernemers als werknemers die nog niet op de hoogte zijn van de fiscale voordelen van pensioenbeleggen, is het lezen van deze Brand New Day review zeker aan te raden. 

Overweeg jij om een beleggingsrekening te openen bij Brand New Day? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het beleggen? Dan ben je bij deze Brand New Day review aan het juiste adres!

Bij Brand New Day kun je op verschillende manieren werken aan het verzekeren van jouw vermogen op de lange termijn. Zo kan je bijvoorbeeld via Brand New Day fondsen beleggen in een offensief profiel met daarin duizenden aandelen.

Daarnaast is het bij Brand New Day mogelijk om via een pensioenrekening met een aardige dosis fiscale voordelen aanvullend pensioen op te bouwen. Zo biedt Brand New Day een aantal manieren aan om meer uit jouw vermogen te halen.

Maar welke prijskaartje hangt daaraan? En hoe goed is Brand New Day in vergelijking met de rest? In dit artikel nemen we daarom deze populaire broker onder de loep. Zo weet jij aan het eind van dit artikel precies welke mogelijkheden jij kunt benutten bij Brand New Day!


Brand New Day Review in het kort

Voordelen Brand New Day

 • Met een kostenpercentage tussen de 0.44% en 0.70% per jaar een goedkope aanbieder
 • Overzichtelijk aanbod met een duidelijke selectie aan aandelen- en obligatiefondsen
 • Mogelijkheid tot automatische risicospreiding bij beheerd beleggen
 • Benutten fiscale voordelen door pensioenbeleggen
 • Zowel beleggen als sparen is mogelijk
 • Excellente klantenservice

Nadelen Brand New Day

 • De analysemogelijkheden zijn in vergelijking met concurrente beperkt
 • Beperkt aanbod zonder veel vrijheid
 • Geen mobiele app

Beoordeling

Onze score

9.2

Kosten

0.44% - 0.70%

Producten

Sparen, beleggen, pensioenbeleggen

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

Beginners

Uniek

Pensioenrekening

Aanbod: 7

Kosten: 9

Gemak: 9

Service: 9.5

Brokers


Onze favoriet


Brand New Day beleggen

Site

Score

8.2

9.0

8.9

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0.44% - 0.70%

Geschikt

Aandelen

ETF's

Iedereen

Promotie

Geen

Geen

Geen


Wat is Brand New Day?

Brand New Day is een bank die sinds 2010 onder stuurmannen Kalo Bagijn en Thierry Schaap de grote Nederlandse banken uitdaagt.

Calvinistisch in kosten en Bourgondisch in service, staag prominent geschreven op hun website. Hiermee proberen te omschrijven dat de kosten van Brand New Day in vergelijking met concurrenten laag en transparant zijn. Tegelijkertijd staat service hoog in het vaandel, want Brand New Day garandeert een reactie van een 'echt persoon' binnen een werkdag.

Eerst maar even een stapje terug. Brand New Day is opgericht door dezelfde personen als de Binck Bank, die destijds vocht tegen de woekerpolissen die rond de jaren 2000 te pas en te onpas werden uitgekeerd in Nederland.

Brand New Day heeft drie diensten: een vrije beleggingsrekening, een pensioenrekening en een spaarrekening. Bij al deze diensten zijn er zaken die positief opvallen. Zo heeft de vrije beleggingsrekening ook echt lage kosten in vergelijking met de rest en kan je via een pensioenrekening op de lange termijn aardig wat fiscale voordelen binnenharken.

Deze partij heeft een duidelijk antwoord geformuleerd op ingewikkelde beleggingsconstructies die reguliere banken en brokers nog wel eens verstoppen in de kleine lettertjes, want bij Brand New Day beleg of spaar je zonder poespas. Zo glimt op het kantoor van Brand New Day naar eigen zeggen alleen de toiletbril. 

Specificaties Brand New Day

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker Brand New Day!

Naam bank

Brand New Day

Moederbedrijf

Brand New Day N.V.

Vestigingsland

Nederland

Adres

Hoogoorddreef 15, 1101 BA Amsterdam

Telefoon

Bestaat sinds

2010


Is Brand New Day betrouwbaar?

Beleggen kent risico's. Deze risico's gelden niet alleen voor Brand New Day, maar bestaan voor alle partijen die beleggingsproducten aanbieden. Is jouw geld dan wel veilig bij Brand New Day?

Voor iedereen die wil gaan beleggen bij Brand New Day is de betrouwbaarheid belangrijk. Daarom besteden we hier aandacht aan de betrouwbaarheid van Brand New Day als bank.

Brand New Day beidt allereerst zowel een pensioenrekening, een beleggingsrekening als en het openen van een spaarrekening als dienst aan. Dat betekent dat ze voor deze drie verschillende producten zich aan verschillende regels moeten houden.

Brand New Day wordt door de Autoriteit Financiële Markten gereguleerd op alle regels die voor de verschillende diensten gelden. Zo behoedt de Autoriteit Financiële Markten klanten die beleggen of sparen bij Brand New Day voor bijvoorbeeld vage kostenconstructies of vreemde beleggingen. Gelukkig is Brand New Day met vlag en wimpel geslaagd voor alle toetsen van de AFM en Nederlandsche bank.

Daarnaast staat Brand New Day onder direct toezicht van De Nederlandsche Bank. Door deze vergunning van De Nederlandsche Bank krijgen klanten bijvoorbeeld toegang tot het Nederlandse Depositogarantiestelsel in het geval van eventueel faillissement tot een bedrag van €100.000. per rekening. 


Brand New Day Review

We hebben Brand New Day op verschillende criteria beoordeeld. In een review van een complexe bank als Brand New Day die verschillende producten aanbiedt, hebben we daarom zo overzichtelijk mogelijk op een rijtje gezet wat wij vonden van Brand New Day.

Hierbij hebben we zoveel mogelijk gekeken naar Brand New Day, maar hebben we Brand New Day ook zeker vergeleken met andere partijen. Zo kan je bijvoorbeeld al heel gemakkelijk de kosten van verschillende partijen vergelijken.

Samenvattend hebben we in deze Brand New Day Review gekeken naar alle zaken die als particulier belangrijk zijn om zoveel mogelijk uit jouw vermogen te halen, zoals de beleggingsmogelijkheden en de kosten. Kortom, hieronder lees je ons uitgebreide oordeel van Brand New Day!

Mogelijkheden Brand New Day

Bij Brand New Day worden er grofweg drie diensten aangeboden. Dit is een pensioenrekening, een beleggingsrekening en een spaarrekening. Hieronder lichten we alle drie de diensten voor je toe:

1. Pensioenrekening


Bij de Brand New Day pensioenrekening zijn er twee mogelijkheden om op de lange termijn aanvullend pensioen aan te bieden. De eerste vorm is dat ze een pensioenrekening-sparen aanbieden. De tweede vorm is pensioenrekening-beleggen.

Belangrijk om te weten


Om goed te begrijpen wat de voordelen zijn van een pensioenrekening-sparen, moet eerst worden toegelicht hoe particulieren zowel in loondienst als niet in loondienst kunnen profiteren van een pensioenrekening.


Als ondernemer bouw je zelf pensioen op, en in loondienst wordt dat gedaan via jouw werkgever. Als Nederlander zit er een maximumbedrag dat je aan pensioen kunt opbouwen, maar dat wordt lang niet door iedereen benut. Het verschil tussen dit maximumbedrag en wat je daadwerkelijk aan pensioen afdraagt, wordt ook wel de jaarruimte genoemd.

Brand New Day Pensioenrekening

Het is zonde om dat volledige pensioenbedrag niet te benutten, omdat je voor geld dat op een pensioenrekening staat geen belasting betaalt. Als je dat bedrag op een reguliere spaarrekening of beleggingsrekening laat staan, betaal je hier wel belasting over.


We hebben onlangs een artikel geschreven over hoe je deze ruimte wel kunt benutten, waarbij we een artikel schreven over 401k pensioenbeleggen in Nederland. Daar lees je tot in detail hoe je deze jaarruimte alsnog kunt benutten.

Terug naar de review. Bij een pensioenrekening-sparen stort je jouw jaarruimte op de spaarrekening van Brand New Day, waarbij er in 2022 een rentepercentage van 0.43% gelde. Dat betekent dat je via de pensioenrekening jouw vermogen laat groeien, terwijl dat op een normale spaarrekening niet het geval is.

Er zijn natuurlijk spelregels hieraan verbonden. Zo mag je niet meer dan jouw jaarruimte op de spaarrekening storten en mag je het geld niet voor jouw pensioengerechtigde leeftijd opnemen.

Jaarruimte berekenen Brand New Day

Een tweede dienst die Brand New Day aanbiedt is de pensioenrekening-beleggen. Eigenlijk werkt deze pensioenrekening-beleggen hetzelfde als de spaarrekening, maar krijg je de mogelijkheid om jouw jaarruimte te beleggen. Deze dienst is toegankelijk voor zowel ondernemers als mensen in loondienst.

Hierbij is het zo dat Brand New Day belegt in verschillende aandelen via Brand New Day beleggingsfondsen. Pensioen beleggen kent risico's, maar die risico's bestaan even sterk bij andere partijen waarbij je pensioen opbouwt.

Veel Nederlanders weten niet dat alle partijen waarbij je pensioen opbouwt beleggen in aandelen. Pensioen beleggen bij Brand New Day doet dit ook, maar geven jou de mogelijkheid om zelf te kiezen waarin jij jouw aanvullend pensioen wilt beleggen.

Het grote voordeel hiervan? Je bouwt rendement en je ontvangt belastingvoordeel op je beleggingen. Een klassieke win-winsituatie dus. 

 • Tip voor ZZP'ers! Het is bij Brand New Day mogelijk om het opbouwen van aanvullend pensioen volledig te regelen via pensioen beleggen bij Brand New Day. Zij bieden namelijk een ZZP-pensioenrekening aan. 

2. Beleggingsrekening


Brand New Day beleggen kan op twee manieren: het beheerd beleggen via Modelbeleggen en actief beleggen via Vrij Beleggen.

Bij beide vormen van beleggen biedt Brand New Day aandelen- en obligatiefondsen aan. Dit zijn 8 aandelen fondsen en 6 obligatiefondsen.

Het verschil is dat je via Modelbeleggen zelf geen keuze hebt uit welke fondsen je kiest. Dit wordt allemaal zelf geregeld door Brand New Day, waarbij er zelfs de mogelijkheid is tot automatisch herbalanceren. Zo kan je bijvoorbeeld een minder aandeel in aandelen aangeven, en een groter aandeel in obligaties.

Beleggingsmogelijkheden Brand New Day

Bij Vrij Beleggen heb je de mogelijkheid tot het zelf verschillende indexfondsen kiezen. Zo heb je zelf de controle over hoe jouw portfolio eruit komt te zien.

Beide vormen van beleggen zijn in vergelijking met concurrenten beperkt. Zo is het niet mogelijk om te beleggen in losse aandelen. Aan de andere kant is het de vraag of je als belegger daar behoefte aan hebt. Zo heb je via de verschillende indexfondsen van Brand New Day wereldwijde spreiding, via bijvoorbeeld het BND Wereld Indexfonds Unhedged.

Daarnaast is het automatisch herbalanceren een dienst die voor beleggers prettig is, aangezien je daar zelf geen moeite in hoeft te stoppen. 

3. Sparen


De laatste dienst die wordt aangeboden door Brand New Day is sparen. Sparen is anno 2022 niet aantrekkelijk vanwege de lage rentestand. Toch zijn er bij Brand New Day wel een aantal interessante mogelijkheden.

Allereerst geldt er een variabele rente die op het moment van schrijven, in november 2022, op zo'n 0.30% staat.

Ook kan je een lijfrente-uitkering regelen via Brand New Day, waarbij de rente bij een looptijd van 5 jaar op zo'n 0.82% staat, en oploopt tot een rentepercentage van 1.77% bij een lijfrente van 30 jaar.

Bij Brand New Day kun je zo al met al op verschillende manieren het beste uit jouw vermogen halen. Dit varieert van het opbouwen van aanvullend pensioen door te beleggen in duizenden aandelen via de pensioenrekening beleggen, het sparen via de spaarrekening of simpelweg door te beleggen. 

Analysemogelijkheden Brand New Day

Nu we de verschillende mogelijkheden Brand New Day hebben uitgelicht - en dat was een flinke kluif - kunnen we door naar de analysemogelijkheden in deze Brand New Day Review.

Hierover kunnen we eigenlijk heel kort zijn. De analysemogelijkheden bij Brand New Day zijn beperkt. De basis is aanwezig. Zo kan je duidelijk zien in welke indexfondsen of obligaties je kunt beleggen, waarbij je ook zeker een overzicht te zien krijgt van de prestaties van de afgelopen jaren.

Analyse beleggingen Brand New Day

Brand New Day biedt goede producten aan, maar dat weten we doordat we dit hebben geanalyseerd via platformen van andere brokers. De verschillende fondsen ontbreken aan informatie die een analyse compleet maken.

Dat dit zo in elkaar steekt is niet heel vreemd, want in vergelijking tot andere brokers heeft Brand New Day een totaal andere doelgroep. De beleggers van Brand New Day houden van een overzichtelijk dashboard, waarbij beleggen via een automatische incasso gebeurt.

Met een automatisch incasso - maar ook via automatisch herbalanceren - wordt beleggen bij Brand New Day boven alles gemakkelijk gemaakt. Daarmee is het absoluut de moeite waard voor beleggers die voor gemak en transparantie kiezen. Voor een uitgebreide analyse kan je toch echt beter bij een andere partij terecht.

Kosten Brand New Day

Een belangrijke factor in het kiezen van een juiste broker is het vergelijken van de kosten. Hoe hoog zijn bijvoorbeeld de fondskosten of servicekosten? Hoe lager de kosten, hoe meer rendement je op de lange termijn overhoudt.

Daarom zetten we hieronder de kosten van Brand New Day voor je op een rijtje. En om alvast een tipje van de sluier te geven: de kosten van Brand New Day zijn relatief laag. Bekijk hieronder hoe deze transparante kosten exact in elkaar steken:


Servicekosten

Fondskosten

Pensioenrekening-beleggen


0.50% stortingskosten

+ 0.44%

0.15% - 0.26%


Pensioenrekening-sparen

€25 afsluitkosten

Geen

Modelbeleggen

0.34%

0.15% - 0.26%

Vrij beleggen

0.44%

0.15% - 0.26%

Zoals je kunt zien is kom je bij de beleggingsrekeningen zo totaal uit op rentepercentage tussen de 0.59% en 0.70%. Deze kosten worden per jaar in rekening gebracht. Hier krijg je niet een factuur van opgestuurd, want deze kosten worden verwerkt in de koers van de producten of automatisch afgetrokken van jouw jaarrekening aan het einde van het jaar.

In vergelijking met concurrenten zijn deze kosten redelijk laag. Het is hierbij noemenswaardig dat fondskosten bij vrijwel alle banken of brokers gelijk zijn. Dit zijn namelijk de kosten die de fondshouders in rekening brengen om hun fonds in leven te houden.

In het geval van Brand New Day wordt er belegd in indexfondsen van Northern Trust en Vanguard. De fondskosten hiervan zullen bij jouw bank of bij Brand New Day dus even hoog zijn.

De servicekosten zijn in tegenstelling tot de fondskosten echter kosten die alleen worden gebruikt om Brand New Day in leven te houden. Daar zijn ze heel transparant over.

Zoals je kunt zien is het pensioenbeleggen via indexfondsen iets duurder dan het reguliere beleggen. Dat is op zich niet heel vreemd, want via de indexfondsen in jouw pensioenrekening steek je een groot deel belastingvoordeel in je zak.

Al met al is ons oordeel met betrekking tot de kosten van Brand New Day dus positief. 

Klantenservice

Heb je een vraag over jouw beleggingen of over het openen van een van de vele rekeningen die Brand New Day aanbiedt? De Brand New Day klantenservice is naar onze persoonlijke mening een van de fijnste in vergelijking met een andere broker.

Zo garanderen ze dat jouw vragen snel beantwoord worden, en in onze ervaring is dat ook daadwerkelijk zo. Elke vraag werd binnen een dag keurig beantwoord.

Contactmogelijkheden

Klanten: 020 - 75 85 310
Niet-klanten: 020 - 75 85 300
E-mail: klant@brandnewday.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 21.00
Zaterdag & Zondag: 10.00 - 17.30

Mobiele app

Brand New Day beidt anno 2022 nog niet een mobiele app aan om hierin jouw beleggingen te tracken. Wel kan je jouw opgebouwde vermogen terugzien via de mobiele website, die overigens perfect werkt.

Dat er geen app is om pensioenbeleggen van Brand New Day overzichtelijk te maken blijft echter een gemiste kans, omdat de concurrenten veelal wel een mobiele app aanbieden.

Oefenaccount

Bij Brand New Day is het helaas niet mogelijk om een oefenaccount te openen. 


Brand New Day ervaringen

Het volgende onderdeel van deze Brand New Day review heeft alles te maken met de Brand New Day ervaringen. Wij beleggen al jaren bij verschillende brokers en hebben talloze banken en brokers in de laatste jaren onder de loep genomen, maar naast ons oordeel is het oordeel van al bestaande klanten net zo waardevol.

Trustpilot beoordeelt Brand New Day met een 4.2. In de reacties wordt het gemak van het openen van een rekening, de overzichtelijkheid van het dashboard en het zorgeloos beleggen via een automatische incasso geprezen.

Echter wordt er ook gewezen op het feit dat het bij het aankopen van beleggingen niet altijd duidelijk is op welk moment je nu eigenlijk indexfondsen aankoopt. Zo wordt er vanuit Brand New Day een moment op de dag gekozen, waarbij alle orders op een hoog worden gegooid en allen tegelijk uitgevoerd. Hierdoor heb je minder controle over de hoogte van de koers.

Ook bij Google Reviews wordt het gemak van fondsen kiezen geprezen, maar ook daar wordt benoemd dat de website op sommige momenten langzaam is in het verwerken van orders, maar ook in het verplaatsen van het portfolio van een andere broker naar Brand New Day toe.

In onze ogen is Brand New Day een fijne partij om bij te gaan pensioenbeleggen. De bovengenoemde kritiekpunten zijn geldig, maar passen eigenlijk heel goed bij de doelgroep die belegt bij Brand New Day.

Puntje bij paaltje is Brand New Day een partij die pensioen beleggen mogelijk maakt voor alle Nederlanders die hiervan gebruik willen maken, waarbij het ook nog mogelijk is om beheerd te beleggen in sterke indexfondsen.

Tools als de automatische risicoafbouw maken het nog aantrekkelijker om deze partij uit te proberen. 

Conclusie

Onze score

9.2

Aanbod: 7

Kosten: 9

Gemak: 9

Service: 8.5

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van deze Brand New Day review. In deze Brand New Day review hebben we al heel snel ontdekt dat deze partij heel veel verschillende diensten aanbiedt, waar allerlei voor- en nadelen aan vastkleven.

Allereerst hebben we gezien dat Brand New Day een stevige bank is met een eigen bankvergunning. Doordat ze worden gecontroleerd door zowel de AFM als DNB, kunnen we spreken van en betrouwbare aanbieder van beleggingsproducten.

Vervolgens is het noemenswaardig dat Brand New Day als een van de weinige partijen in Nederland het op een laagdrempelige manier mogelijk maakt om te pensioenbeleggen. Pensioenbeleggen kan op de lange termijn ontzettend veel voordelen opleveren, en iedereen die hier niet gebruik van maakt mist een grote kans.

Daarnaast biedt Brand New Day meer diensten aan, zoals het beheerd beleggen in indexfondsen met automatische incasso en automatische risicoafbouw. Het is ook mogelijk om zelf beleggingen - net als bij andere brokers - uit te kiezen uit een lijst met allerlei indexfondsen. Deze BND Wereld Indexfondsen zijn goede producten.

Ook hebben we in deze Brand New Day review ontdekt dat de kosten voor al deze producten laag zijn. Zo liggen de gemiddelde kosten zo tussen de 0.59% en 0.70% per jaar. Hiermee houd je dus veel rendement over.

Al met al hebben we met Brand New Day dus te maken met een partij die op een vernieuwde manier beleggen aan de man brengt. Met name het pensioenbeleggen is baanbrekend en noodzakelijk voor iedereen die het maximale uit zijn of haar vermogen wil halen.

Brand New Day is niet bedoeld voor actieve beleggers die met diepgaande analyses de beste aandelen wil filteren, maar wel voor de gewone ondernemer of werknemer die vermogen op een verstandige manier wil spreiden. 


Veelgestelde vragen

Is Brand New Day een goede broker?

Brand New Day is een betrouwbare partij, omdat ze een eigen bankvergunning hebben en controleerd worden door zowel de AFM en DNB.

Wie zit er achter Brand New Day?

Brand New Day is in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, twee ondernemers die in 2000 de BinckBank oprichtte. Deze twee CEO's van Brand New Day zijn verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van pensioenbeleggen voor Nederlanders.

Waarin belegt Brand New Day?

Brand New Day belegt in 8 aandelenfondsen en 6 obligatiefondsen over de hele wereld. Deze fondsen zijn opgesteld door Vanguard en Northern Trust. Brand New Day doet aan automatische risicoafbouw, waarbij op een latere leeftijd een groter aandeel wordt belegd in obligaties en een kleiner aandeel in aandelenfondsen.

Is Brand New Day van ASR?

Tot 2017 werkte Brand New Day samen met ASR in de levensverzekeringenbranche. Deze samenwerking werd verbroken toen Brand New Day de volledige tak van verzekeringen verkocht aan ASR. Brand New Day is daarom nu een zelfstandige bank met een bankvergunning en richt zich volledig op sparen, beleggen en pensioenbeleggen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>