Wil je graag een boot aanschaffen, maar heb je daar niet direct de middelen voor? Geen man overboord. Onze redactie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor heet aanvragen van een lening voor een boot. Hoe werkt het, wat zijn de voorwaarden en wat kost het om een boot te financieren? Kan ik ook een boot lenen zonder BKR?

Lees verder en wij vertellen je het!

Wil je niet alle informatie doorspitten? Dat hoeft natuurlijk niet. De ThinkRich redactie is uiterst nauwkeurig te werk gegaan. De 3 beste aanbieders voor een persoonlijke lening voor de aanschaf van een boot hebben we hieronder in een tabel gezet voor je. 

LET op: geld lenen kost geld. Leen bewust!

Krediet Spotter

 • Bij akkoord geld binnen 24 uur!
 • Lenen tot meer dan € 5.000

Veilig op de website van krediet spotter

Saldodipje

 • Bij akkoord geld binnen 24 uur!
 • €100,- en de €2500,-

Veilig op de website van Saldodipje

Ferratum Money

 • Bij akkoord geld binnen 24 uur!
 • €100,- en de €2500,-

Veilig op de website van Ferratum

Boot financieren: hoeveel heb je nodig?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een boot wil financieren is te bepalen hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Dit is weer afhankelijk van hoeveel de boot kost en hoeveel geld je zelf al hebt gespaard.

Je hebt al een (tweedehands) boot via marktplaats voor een paar honderd euro. Je hebt echter ook boten van € 10.000. Voor het gemak gaan we even uit van 3 verschillende soorten boten. 

Rubberboot
€ 1.500

persoonlijke lening boot

Console boot
€ 5.000

boot financieren

Luxe speedboot
€ 10.000

geld lenen boot

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Je kan ook een persoonlijke lening voor een tweedehands boot afsluiten of een zeilboot voor de liefhebber.

Wat kost een persoonlijke lening voor een boot?

De kosten voor het lenen voor een boot zijn afhankelijk per aanbieder. Ook kunnen de kosten variëren op basis van looptijd en de hoogte van het geleende bedrag. Hoe meer jij leent, hoe hoger de kosten die je kwijt bent aan rente. Daarom raden wij ook altijd aan om niet meer te lenen dan nodig is.

Heb jij zelf nog geld wat je kunt aanspreken voor het kopen van een boot? Zet dit dan in zodat je minder hoeft bij te lenen.

Hieronder geven we een aantal voorbeelden die je helpen bij het berekenen van een boot lening. Voordat we dat doen, vertellen we eerst meer over de hierboven genoemde factoren die invloed hebben op de kosten voor het lenen voor een boot.

Rente

De kosten voor het lenen voor een boot zijn afhankelijk per aanbieder. Ook kunnen de kosten variëren op basis van looptijd en de hoogte van het geleende bedrag. Hoe meer jij leent, hoe hoger de kosten die je kwijt bent aan rente. Daarom raden wij ook altijd aan om niet meer te lenen dan nodig is.

Heb jij zelf nog geld wat je kunt aanspreken voor het kopen van een boot? Zet dit dan in zodat je minder hoeft bij te lenen.

Hieronder geven we een aantal voorbeelden die je helpen bij het berekenen van een boot lening. Voordat we dat doen, vertellen we eerst meer over de hierboven genoemde factoren die invloed hebben op de kosten voor het lenen voor een boot.

Looptijd

Ook de looptijd van de lening is van belang wanneer je een boot wil financieren. Betaal jij de persoonlijke lening in 12 maanden terug? Dan komen de totale kosten lager uit te vallen dan wanneer je er 3 jaar over doet. Ook dit heeft weer te maken met het ingecalculeerde risico. Als iemand er langer over doet om terug te betalen wordt de kans dat hij of zij niet terug kan betalen ook groter. Dit dient verwerkt te worden in de rente.

Hoogte van de financiering

Ga je een hogere rente betalen als je meer leent? Het kan maar in de meeste gevallen is dat niet het geval. Toch staat een hoger leenbedrag gelijk aan hogere kosten. Hoe komt dat? Laten we uit gaan van 5% rente. Bij een lening van 1000 euro betaal je 50 euro aan rente. Bij een boot lening van 2000 euro betaal je al 1000 euro aan rentekosten. Zo zie je dat hier een groot verschil tussen zit in de kosten die je kwijt bent.

Boot lening berekenen

Je boot lening berekenen kan aan de hand van de volgende voorbeelden. We geven je 3 verschillende voorbeelden met verschillende kenmerken zodat je snel in kan zien hoe de hierboven genoemde keuzes je lening kunnen beïnvloeden.

Voorbeeld 1

Leenbedrag: € 1.500
Looptijd: 24 maanden
Maandelijkse betaalbedrag: €68,92
Rente: 10%

Totaal te betalen (rente + lenen): € 1.654,08

Voorbeeld 2

Leenbedrag: € 5.000
Looptijd: 24 maanden
Maandelijkse betaalbedrag: €220,82
Rente: 5,8%

Totaal te betalen (rente + lenen): € 5.299,68

Voorbeeld 3

Leenbedrag: € 5.000
Looptijd: 12 maanden
Maandelijkse betaalbedrag: €151,32
Rente: 5,8%

Totaal te betalen (rente + lenen): € 5.447,52

Voorwaarden

Wil je een boot financieren met een lening of doorlopend krediet? Dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. De voorwaarden spreken in de meeste gevallen voor zich en zijn niet heel ingewikkeld. 

NL paspoort
Een voorwaarde die alle partijen als eis stellen is de beschikking over een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs. Let op, een rijbewijs is niet altijd genoeg.

NL bankrekening
Ook dien je over een Nederlandse bankrekening te beschikken en vaak een minimumleeftijd van 21 jaar of ouder te hebben.

Externe garantsteller
Is er nog iemand die voor jou garant kan staan in het geval je het geld toch niet terug kunt betalen? Dit wordt ook wel een externe garantsteller genoemd. Dit is niet bij alle geldverstrekkers verplicht.

BKR check
Een BKR check* is in sommige gevallen ook onderdeel van het acceptatieproces. Bij officiële banken wordt hier sowieso naar gekeken. Publieke geldverstrekkers doen dit vaak niet.

*Stichting BKR is de stichting die alle leningen bijhoudt bij bedrijven die moeten voldoen aan de eisen van de AFM.

Paspoort / Identiteitskaart

Nederlands bankaccount

Externe garantsteller

BKR check

Hoe werkt het aanvragen en afsluiten?

Een boot financieren is zo gebeurd. En heet fijne is, alles gaat online. Geen vervelende afspraak bij de bank met een sacherijnige meneer in overhemd en stropdas. Je vult slechts een aantal vragen in en kunt weer verder tot de orde van de dag.

Het aanvraagformulier kan verschillen per bedrijf maar het gaat ongeveer als volgt;

 • kies je leenbedrag
 • kies jouw gewenste looptijd van de lening
 • vul je persoonlijke gegevens in
 • verifieer je bankrekening
 • toon aan dat je opgegeven inkomen strookt met wat je eerder hebt ingevuld

Alles bij elkaar kost het aanvraag proces voor een boot financieren rond de 7-9 minuten. Vaak krijg je nog dezelfde dag te horen of je het gewenste bedrag kunt lenen. In dat geval krijg je een contract doorgestuurd die je kunt ondertekenen. Zodra je dit hebt gedaan staat het bedrag binnen 24 uur op jouw bankrekening.

Tip: lees het contract goed door. Heb je vragen? Stel deze dan gerust en bekijk ook alle kleine lettertjes. Soms betaal je bij bedrijven waar je geld kan

Let op: geld lenen kost geld

Waarschijnlijk weet je dit zelf ook maar wij voelen toch de verantwoordelijkheid om het erbij te vermelden. Geld lenen is nooit gratis of zonder risico. Doe dit alleen als je een stabiel inkomen hebt en zeker weet dat je kunt terugbetalen.

FAQ

Bekijk hier de vragen die mensen het vaakst stellen over heet geld lenen voor het kopen van een nieuwe boot. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het mij weten en ik zet deze er tussen.

Wat kan ik lenen voor een boot?

Afhankelijk van jouw financiële situatie kun je bij sommige partijen tot maximaal € 100.000 lenen. Echter zijn ook veel lagere bedragen een mogelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan 1000 euro.

Kan ik geld lenen voor een boot zonder bkr?

Ja, in ons overzicht vind je enkele partijen waarbij er geen BKR controle plaatsvind. In dat geval wordt het bedrag wat jij wil lenen ook niet geregistreerd bij de stichting BKR.

Kan ik een hypotheek krijgen voor een boot?

Ja, dat kan ook maar dat is iets anders dan een (mini)lening of een doorlopend krediet. Een hypotheek voor een boot wordt ook wel scheepshypotheek genoemd.

Hoe kan ik een boot financieren?

Een boot financieren kan gemakkelijk online, via je computer. Alle aanvragen die je doet zijn altijd kosteloos en vrijblijvend. Vraag gerust een lening aan bij verschillende bedrijven om het aanbod voor jezelf te vergelijken.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>