• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • BLOX Review: Onze eerlijke mening over het platform!

Wij zouden je niet aanraden om te gaan beleggen via BLOX. De transactiekosten zijn aan de hoge kant en het platform kampt regelmatig met storingen. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar beleggen via Bitvavo. Lees hier onze hele review over Bitvavo. De kosten bij Bitvavo zijn namelijk 4x (!) zo laag als bij Blox.


Als jij vaak TV kijkt of naar de radio luistert is de kans groot dat je onlangs een reclame van BLOX hebt gehoord.

De BLOX app is zo'n twee jaar geleden op de markt verschenen en is speciaal gemaakt voor beginnende cryptohandelaren.

BLOX claimt dat er voor deze app geen technische kennis vereist is. Hierdoor zou de app uitermate geschikt zijn voor volwassene en oudere gebruikers.

In deze BLOX Review nemen wij de proef op de som. Hoe goed en betrouwbaar is de BLOX app nu eigenlijk? Is hij net zo goed als iedereen doet geloven? Je ontdekt onze eerlijke mening in dit artikel!

Specificaties Blox


Aanbod: 30+ munten

Kosten: Gemiddeld 1%

Betaalmethoden: Crypto, Ideal, Bankcontact &bankoverschrijving

E-mailadres: support@weareblox.com

Vestigingsland: Malta


Wat is BLOX?

Laten we beginnen bij het begin: wat is BLOX eigenlijk? Weareblox - afgekort BLOX- is een applicatie waarmee je op een simpele manier kunt handelen en beleggen in cryptocurrencies.

De mobiele app wordt vooral geroemd om zijn eenvoud in gebruik en heeft verschillende handige opties waardoor je super snel en simpel kunt beleggen in cyptocurrencies.

Voor het gebruik van BLOX heb je ook geen wallet nodig. De BLOX app beschikt namelijk over een zogenaamde custody-dienst die ervoor zorgt dat je cryptomunten op een veilige manier kunt opslaan.

BLOX biedt op het moment zo'n 30 verschillende cryptomunten aan. Denk hierbij aan Chainlin (LINK), Polkadot (DOT) en Bitcoin (BTC). 

Let op:

BLOX accepteert geen nieuwe gebruikers vanwege problemen met de app. Klik hier voor Bitvavo, het beste alternatief!


Hoe werkt BLOX?

Nu je weet wat BLOX precies is gaan we over naar het volgende onderdeel: Hoe werkt de BLOX app precies? De BLOX app is momenteel te downloaden op zowel Android als Apple smartphones. Wanneer je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd kun je snel en gemakkelijk een account registreren.

In onderstaande video wordt op een glasheldere manier uitgelegd hoe je simpel en gemakkelijk crypto kunt kopen via de BLOX app.

Crypto kopen met BLOX stappenplan:

 1. Download je BLOX app
 2. Maak een account aan via BLOX
 3. Stort een geld bedrag via iDEAL, creditcard, bankoverschrijving of Bancontact
 4. Voer je ID-identificatie uit
 5. Zet je euro's om naar cryptocurrencies
 6. Koop de cryptomunten waarin je wilt investeren

Wij hebben meerdere crypto coins gekocht via deze crypto app en we kunnen niet anders dan concluderen dat dit enorm makkelijk ging. 


Zijn er verificaties en limieten bij BLOX?

Net als bij de meeste cryptobrokers zijn er bepaalde verificaties nodig voor je crypto kunt kopen en verkopen.

Wanneer je nog geen enkele verificatie hebt uitgevoerd moet je via je ID een verificatie uitvoeren. Dit is verplicht vanuit de overheid omdat de overheid vindt dat cryptobrokers moeten weten met wie zij zaken doen.

De ID-verificatie kun je snel en simpel doen door een foto van je legitimatiebewijs op te sturen naar BLOX. Deze documenten worden handmatig gecheckt waardoor het even kan duren voor je crypto kunt kopen en verkopen.

Let op:

BLOX accepteert geen nieuwe gebruikers vanwege problemen met de app. Klik hier voor een beter alternatief!


Wat zijn de kosten bij BLOX?

Het verdienmodel van crypto brokers zit hem vaak in de transactie kosten die zij rekenen. Uiteraard hanteert BLOX ook transactiekosten over de cryptomunten die je koopt. De transactiekosten bij de BLOX app zijn op dit moment zo'n 1%.

Stel je voor je koopt voor 100 euro Bitcoin dan betaal je hier dus 1 euro transactiekosten over. In onze ogen is 1% aan de hoge kant, er zijn goedkopere brokers. Bitvavo rekent bijvoorbeeld slechts 0,25% transactiekosten. Bitvavo is dus maar liefst 4 x goedkoper dan deze broker.

Ovezicht Cryptobrokers 2023

Kosten: 0.25%
Nu tijdelijk 1000 euro gratis handelen

Kosten: 1.12%

Kosten: 1.18% (zie Litebit review)


BLOX aanbod

Op het moment kun je meer dan 30 verschillende cryptocurrencies kopen met BLOX. Denk hierbij aan munten zoals Bitcoin en Ethereum. Naast de bekendere coins biedt BLOX ook Polkadot en Binance Coin aan.

De cryptomunten die je koopt via weareblox worden direct gestort in je BLOX wallet app. Nadeel van deze manier? Je kunt cryptocurrencies niet versturen of ontvangen. Dit komt door het feit dat BLOX geen web-based platform is maar slechts een mobiele app.


BLOX storingen en klachten

Helaas kunnen we in deze BLOX review niet schrijven zonder een sectie op te nemen over de storingen en klachten met betrekking tot dit platform.

Sinds BLOX in 2019 live is gegaan heeft het platform meerdere keren storingen gehad. Het team achter BLOX heeft zich op voorhand wellicht een beetje verkeken op de populariteit van de BLOX app.

Vanaf het moment dat deze app live ging heeft BLOX vol ingezet op advertenties op TV, Social Media en Radio. Ook ging het bedrijf samenwerkingen aan met bekende Youtubers zoals het kanaal Day One van JayJay Boske.

Door de vele storingen die de BLOX app heeft gehad staat BLOX zeer slecht aangeschreven op verschillende websites. Zo krijgt de app op Trustpilot, de Google Play Store en de App Store zeer slechte reacties.

De storingen hebben ervoor gezorgd dat handelaren op belangrijke momenten niet konden handelen met hun cryptomunten. Dit heeft veel gebruikers een hoop centen gekost.

Zo was de app onbruikbaar op de sleutelmomenten toen mensen wilde traden. Hierdoor konden gebruikers niet inloggen en werden orders niet doorgevoerd. Ook waren er enorme vertragingen op de klantenservice afdeling waardoor mensen geen antwoorden kregen op hun vragen.

Wat ons betreft is dit onacceptabel. Juist van een cryptobroker verwacht je dat het platform altijd goed werkt. Helemaal omdat er veel geld bij komt kijken.


Is BLOX betrouwbaar?

We krijgen veel vragen over de betrouwbaarheid van BLOX en we vinden het best lastig om antwoord te geven op deze vraag.

In de alinea hiervoor heb je gelezen dat BLOX kampt veel storingen en dat er veel klachten zijn. Op basis hiervan zou je dus kunnen zeggen dat de BLOX app niet betrouwbaar is.

Aan de andere kant is BLOX een onderdeel van BTC Direct. Dit is een grote speler binnen de cryptomarkt en al actief sinds 2013.

Ook is BLOX keurig geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Hier zitten hele strenge eisen aan verbonden en word je niet zomaar tot toegelaten.

Wat dat betreft is BLOX dus zeker betrouwbaar en een goede partij crypto kopen.

Echter is de betrouwbaarheid van de service op dit moment wat ons betreft onzeker en niet goed genoeg. In de BLOX review 2023 heb je kunnen lezen dat het team druk bezig is met het verhelpen van de problemen. Het is de vraag wanneer dit echter gaat gebeuren.


Wat zijn de voor-en nadelen van BLOX?

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van de BLOX app.

Voordelen BLOX
 • Makkelijk om crypto te kopen
 • Via iDEAL geld storten
Nadelen BLOX
 • App heeft regelmatig storingen
 • Hoge transactie kosten
 • Ledenstop

Conclusie

We zijn aangekomen bij het eindoordeel van deze BLOX review. Zoals in het begin al vermeldt is BLOX in 2019 opgericht door het bedrijf BTC Direct. BLOX is in de markt gezet om crypto kopen eenvoudig te maken voor jong en oud.

Dankzij deze app kun je met een klik op crypto kopen en verkopen. Op BLOX kun je geld storten via iDEAL, creditcard, Bancontact of een iBAN bankoverschrijving. Ook is het bedrijf geregistreerd bij de Nederlandsche bank.

Wij vinden persoonlijk dat de app super makkelijk werkt en dat je op een simpele manier crypto kunt kopen. Echter vinden we niet dat deze app hier heel onderscheidend in is ten opzichte van de concurrentie. Bekijk hier ons overzicht van de beste crypto apps.

Ook andere crypto apps maken het mogelijk om op een simpele manier crypto te kopen. Verder vinden we de transactiekosten aan de hoge kant. Met een gemiddelde van 1% zijn de transactiekosten maar liefst 4 keer (!) zo hoog als bij Bitvavo.

Als laatste punt vinden we storingen en klachten onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat gebruikers cypto storten maar hier vervolgens niet mee kunnen handelen door storingen.

Het lijkt er dan ook sterk op dat de BLOX app te vroeg live is gegaan. Dit heeft ze een heleboel slechte reviews opgeleverd. Momenteel werkt BLOX overigens wel aan een oplossing dus dat is mooi. Echter is het momenteel niet mogelijk om nieuwe accounts te registreren. Wat ons betreft ben je dan ook beter af bij Bitvavo.

Hoogtepunten


 • Betrouwbaar & makkelijk in gebruik
 • Crypto kopen met Ideal
5.5
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

5.5

Gebruiksgemak

5.0

Aanbod

5.5

Wij zouden je niet aanraden om te gaan beleggen via BLOX. De transactiekosten zijn aan de hoge kant en het platform kampt regelmatig met storingen. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar beleggen via Bitvavo. Lees hier onze hele review over Bitvavo.

Veelgestelde vragen over BLOX

Wat is BLOX?

BLOX is een cryptobroker en onderdeel van het bedrijf BTC direct. In deze review ontdek je alles over deze cryptobroker. Klik hier om alles te lezen!

Is BLOX betrouwbaar en veilig?

Helaas kampt BLOX regelmatig met storingen. Klik hier om meer te lezen over BLOX.

Hoe groot is het aanbod op BLOX?

Het aanbod wordt steeds groter. Op dit moment biedt BLOX 30 verschillende cryptocurrencies aan. Lees hier meer over het complete aanbod op BLOX.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>