• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Bloggen voor winst: een paar praktische tips

Bloggen is een zeer bekend fenomeen. Het bestaat inmiddels al bijna dertig jaar: vrijwel direct nadat internet toegankelijk werd voor iedereen, verschenen de eerste blogs al. Vandaag de dag verschijnen er nog steeds honderden tot duizenden nieuwe blogs per dag. Je hoeft ook geen expert te zijn om te beginnen met bloggen. Dit maakt dat bloggen een leuke manier is om extra geld te genereren. Door steeds bekender te worden dankzij jouw blogs, kun je interessante samenwerkingen aangaan met bedrijven. Zo zijn er bekende bloggers die tot wel anderhalf miljoen dollar verdiend hebben met hun blog, in slechts twee jaar tijd! Ben jij een creatieve schrijver en zou je graag extra geld verdienen? Lees dan vooral even verder, want hieronder staan een aantal goede methodes om een succesvolle en rendabele blog te schrijven. 

Het opzetten van een blog

Wanneer je wilt beginnen met bloggen, is het opzetten van een website de eerste stap. Hierin is het aan te raden om te kiezen voor een goedkope webhosting, zodat je minder opstartkosten hebt. Op de website kun je natuurlijk jouw blogs plaatsen, maar ook wat over jezelf vertellen. Daarnaast kun je ook jezelf en jouw blogs marketen: waarom moeten bedrijven een samenwerking met je aangaan? Welke voordelen hebben jouw blogs ten opzichte van andere in het segment? Over segment gesproken, het is aan te raden om over een bepaalde (winstgevende) niche te bloggen. Zo ben je actief in een kleiner segment en heb je dus kans dat je weinig concurrentie hebt. Hierdoor zullen meer mensen jouw blogs lezen; het beginnen van de zoveelste voetbalblog in een verzadigde markt maakt de kans op slagen een stuk kleiner. 

Geld verdienen met bloggen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een blog. Zo kun je een leerzame download creëren over het door jou gekozen onderwerp. Door deze download te verkopen voor een interessant bedrag, kun je leuk bijverdienen. Zorg er wel voor dat je blog al de nodige artikelen erop heeft staan, zodat er zekerheid is dat jij daadwerkelijk over interessante onderwerpen schrijft. De download kun je ook proberen te verkopen via de mailinglijst die je kunt genereren met jouw blogs. Hierdoor kun je jouw lezers directer targeten en overhalen om de download te kopen. E-mailmarketing is een van de meest succesvolle marketingstrategieën en dus zeker de moeite waard om te implementeren in jouw website. Ook het schrijven van gesponsorde productrecensies werkt goed om een leuk zakcentje te verdienen. Het is hierin wel belangrijk om in de blog aan te geven dat het om sponsoring gaat. Ook kun je advertentieruimte op jouw website verkopen. Hierin wordt ongebruikte ruimte op de site gebruikt voor advertenties van bedrijven, uiteraard tegen een vergoeding. 

Wat kan affiliate marketing voor jou betekenen?

Affiliate marketing komt tot op zekere hoogte overeen met het verkopen van advertentieruimte. Het grootste verschil hierin, is dat jij een commissie ontvangt wanneer er producten verkocht worden via de door jou gedeelde link. Het komt erop neer dat je de advertentie of een link plaatst op jouw blog, waarna klanten het product kunnen kopen via de desbetreffende advertentie. Wanneer zij het product daadwerkelijk kopen, krijg jij een vooraf afgesproken bedrag. Door een goede blog te schrijven over het artikel en potentiële klanten geïnteresseerd te maken, kun je dus goed geld verdienen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>