In de vorige eeuw hadden we het internet dat voor disruptie zorgde en nu is het tijd voor een nieuwe innovatie. Blockchain is de toekomst en nu is de tijd om te leren hoe jouw bedrijf er van kan profiteren. Laat je personeel of medewerkers door middel van een blockchain workshop kennis maken met deze nieuwste technologie.

Een blockchain workshop is de juiste keuze wanneer je wil dat jouw personeel de basis leert of er zelf mee aan de slag gaat.

Wat ga je leren in een workshop blockchain?

Bedenk vooraf goed wat je wil leren. Er zijn namelijk trainingen van een aantal uurtjes. Deze trainingen zijn ideaal voor de beginner. De enthousiasteling die nog weinig weet van blockchain techniek en 'smart contracts'. Ben je een ervaren IT-er? Dan kun je ook voor een cursus kiezen die je leert om zelf aan de slag te gaan met de technologie. In een blockchain workshop leer je in ieder geval de volgende dingen:

Wat is blockchain technologie?

Wat is blockchain precies? Wat is het precies en wat heeft bitcoin ermee te maken? Leer de essentie van blockchain technologie en zorg dat je op verjaardagen altijd de meeste kennis hebt over dit onderwerp.

Hoe werkt blockchain technologie?
Weten wat het is, is één ding. Op een heldere manier uit kunnen leggen hoe het nou precies werkt is een ander ding. In een cursus of workshop blockchain leer je dit en nog veel meer.

Toepassingen
De laatste, en belangrijkste stap is de toepassing. Wat zijn blockchain toepassingen die je als bedrijf zijnde kan toepassen, en hoe zorg je ervoor dat het gebruik van de blockchain ook echt toegevoegde waarde levert aan zowel je klanten als je eigen personeel?

Smart contracts
Tot slot, smart contracts. Wellicht heb je er al eens van gehoord. Zo niet, dan ga je dat heel snel leren. Kies je voor een hele technische cursus? Dan kun je zelfs leren hoe je slimme contracten' programmeert.

wat ga je leren

Voor wie is een blockchain training geschikt?

Heb jij interesse in een blockchain workshop voor jezelf of voor jouw personeel? Kies voor een cursus die goed past bij jou verwachtingen en kennisniveau. Op Springest vinden we vele blockchain trainingen die gericht zijn op verschillende doelgroepen.

Onderwijs

Het onderwijs vertolkt een grote rol in de kennis van blockchain binnen Nederland. Echter heeft niet iedereen binnen het onderwijs de benodigde kennis hiervoor. Daarom zijn er ook workshops speciaal voor het onderwijs.

Bedrijven

Bedrijven in de voedseltechnologie, IT of financiële sector. Het is slechts een handvol voorbeelden van branches waarbij er blockchain toepassingen te bedenken zijn die van toegevoegde waarde zijn.

Particulieren

Ben je een particulier en ben je nieuwsgierig naar de mogelijke impact van blockchain kan zijn? Ook dan zijn er een aantal mogelijkheden. Veel cursussen voor particulieren duren slechts 1 dag of een dagdeel van een aantal uur.

blockchain toepassingen

Wat kan ik leren in een workshop over blockchain?

Wat is het, hoe werkt het en hoe kan je het toepassen. Dat leer je in grote lijnen. Hier komen echter zeer veel verschillende onderwerpen bij kijken. Denk aan de werking van cryptocurrencies, Bitcoin, slimme contracten of oracles. Oracles vormen de brug tussen de huidige technologische wereld en de verschillende blockchains. Wel eens van Proof-of-Work gehoord of Proof-of-Stake? Het zijn concensus algoritmen die de basis vormen van verschillende blockchains.

Het doel is altijd om een blockchain training te volgen waar je het meest aan hebt. Een training waarbij je praktische dingen leert begrijpen die anderen niet weten en die je echt kan gebruiken in het dagelijkse leven.

FAQ

> Voor wie zijn deze workshops geschikt?
Er zijn verschillende cursussen voor verschillende doelgroepen. Denk aan particulieren, bedrijven of het onderwijs. Bekijk hier de verschillende workshops per doelgroep.

> Hoelang duurt een blockchain training?
2 uur, 1 dag of een hele week. Er is een groot aanbod van workshops van verschillende lengtes, afhankelijk van wat jij precies wil leren. Bekijk hier het aanbod.

> Wat kost een blockchain workshop?
De goedkoopste cursus is een online e-learning omgeving van slechts € 8,72. De duurste opleiding is € 2.995. Daarnaast vind je veel opleidingen met prijzen hier tussenin. Bekijk nu alle mogelijkheden.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>