• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • Bitvavo vs Litebit: Wat is de beste optie? [2022]

Welke crypto broker is beter: Bitvavo of Litebit? Als jij overweegt te gaan handelen in cryptocurrencies dan is dit een vraag die je jezelf waarschijnlijk wel eens hebt gesteld.

Bitvavo en Litebit zijn in Nederland waarschijnlijk twee van de bekendste cryptobrokers op het moment. Beide crypto brokers hebben verschillende voor- en nadelen maar welke van de twee partijen is nu de beste?

In deze Bitvavo vs Litebit vergelijking zetten we de belangrijkste functionaliteiten en verschillen tussen deze brokers op een rijtje. In onderstaand artikel ontdek je welke broker het beste is.


Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillen tussen Bitvavo en Litebit hebben we hieronder een overzicht waarin beide brokers met elkaar worden vergeleken.

Beste keuze


Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste Crypto broker van NL
 • Slechts 0.25% handelskosten
 • Meer dan 160+ cryptovaluta beschikbaar

Voordelen Litebit

 • Een van de oudste crypto brokers van Nederland
 • Meer dan 800.00 klanten
 • Gebruiksvriendelijk en makkelijk voor beginners

Nadelen Bitvavo

 • Geen

Nadelen Litebit

 • Hoge handelskosten (2%)

Aanbod Bitvavo
160+ Cryptovaluta

Aanbod Litebit
53 Cryptovaluta

Fees / Handelskosten Bitvavo
Max 0.25% (goedkoopste van NL)

Fees / Handelskosten Litebit
2% gemiddeld (Heel duur)

Betaalmethodes Bitvavo
iDeal, SEPA, Bancontact, MyBank, SOFORT, Giropay

Betaalmethodes Litebit
iDeal, SEPA, Bancontact, MyBank, SOFORT, Giropay

Mobiele app
iOS en Android

Mobiele app
iOS en Android

Veiligheid
2FA, Biometric security, Offline cold storage

Veiligheid
2FA,

Staking
Ja

Staking
Ja

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Hoe hebben wij deze Bitvavo vs Litebit vergelijk gedaan?

 • Stap 1

 • Stap 2

 • Stap 3

Data verzamelen

Om een goede uitspraak te doen over welke broker beter is (Bitvavo of Litebit) verzamelen we eerste alle belangrijke data die we nodig hebben om een goede vergelijking te maken. Al deze data is afkomstig van de officiële websites van de partijen zodat we zeker weten dat dit 100% kloppend is. 


Bitvavo vs Litebit kosten / fees

We beginnen deze vergelijking tussen Bitvavo en Litebit door te kijken naar het verschil in handelskosten en fees. Hieronder behandelen we kort de verschillen tussen de handelskosten en fees van Bitvavo en Litebit.

Bitvavo hanteert handelskosten van maximaal 0.25%. Op het moment is er geen enkele andere cryptobroker i Nederland die zulke lage fees hanteert als Bitvavo. Dit betekent dat je echt het maximale rendement uit je euro's haalt en je niet onnodig veel geld kwijt bent aan de kosten van broker.

Bovendien heeft Bitvavo bovendien een mooie actie waarbij nieuwe klanten de eerste 7 dagen geen transactiekosten betalen over de eerste €1000 die zij handelen. Via deze link kun je direct profiteren van deze actie.

De gemiddelde handelstranctie fee van Litebit zit op 2%. Stel dat je dus voor €100 aan Bitcoin zou kopen dan zou je uiteindelijk €98 aan Bitcoin ontvangen. De handelskosten kunnen op Litebit per moment verschillen dit hangt onder andere af van de koers en de prijs van de valuta op dat moment.

Bitvavo

Litebit

Je koopt €100 BTC

Je koopt € 100 BTC

Je krijgt voor €99,75 aan BTC

Je krijgt voor €97,58 aan BTC

Kosten: 0.25%

Kosten: 2% fee + € 0,42 iDEAL-kosten

Winnaar: Bitvavo

Bitvavo is een stuk goedkoper dan Litebit. Door simpelweg voor Bitvavo te kiezen kun je al een hoop geld besparen op je handelskosten. Zoals je kunt zien in de tabel hierboven ontvang je simpelweg veel meer cryptovaluta wanneer je via Bitvavo handelt. Helemaal als jij voor de lange termijn op zoekt bent naar een crypto broker dan ben je bij Bitvavo veel beter af.


Bitvavo vs Litebit aanbod

Nu je weet of Bitvavo goedkoper is dan Litebit is het tijd om over te gaan naar het volgende onderdeel van deze Bitvavo vs Litebit vergelijking. In onderstaande sectie gaan we het aanbod van beide crypto brokers met elkaar vergelijken.

Momenteel kun je bij Bitvavo terecht voor meer dan 150 verschillende soorten cryptomunten. Bitvavo groeit snel want een in 2020 kon je via Bitvavo slechts 40 verschillende cryptomunten aanschaffen. De afgelopen maanden heeft Bitvavo eigenlijk elke maand minimaal 20 nieuwe crypto coins toegevoegd aan hun platform. Hierdoor kun je voor alle bekende en onbekende crypto projecten terecht bij Bitvavo. Zo koop je bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple maar biedt Bitvavo ook minder bekende projecten als Coti, VeChain en Shiba Inu aan.

Aanbod bitvavo

Bij Bitvavo handel je snel en gemakkelijk in meer dan 150 verschillende cryptomunten.

Het aanbod bij Litebit is helaas een stuk kleiner. Op het moment kun je bij Litebit zo'n 50 verschillende cryptocurrency kopen, verkopen en verhandelen. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat Litebit niet voor elke coin een eigen wallet heeft. Dit betekent dat je in sommige gevallen zelf je coins moet opslaan. Het Litebit aanbod was overigens wel groter. Echter moesten zij veel cryptocurrencies verwijderen toen zij zich hadden geregistreerd bij de Nederlandse bank.

Litebit aanbod

Winnaar: Bitvavo

Met meer dan 160 verschillende cryptomunten heeft Bitvavo een breder aanbod aan altcoins dan Litebit. In deze categorie scoort Bitvavo dan ook het best.


Bitvavo vs Litebit veiligheid

Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency via een broker is de veiligheid natuurlijk belangrijk. Hoe veilig zijn Bitvavo en Litebit? We geven antwoord op deze vraag in de sectie hieronder.

Om de veiligheid te waarborgen doet Bitvavo verschillende dingen. Enerzijds doen zij er alles aan om hun platform veilig te maken voor gebruikers en anderzijds geven zij gebruikers mogelijkheden om hun account beter te beschermen.

Wanneer we kijken naar de veiligheid van het platform dan zien we dat Bitvavo alle cryptocurrency opslaat in een 'cold wallet'. Dit houdt in dat alles offline opgeslagen wordt. Mocht Bitvavo gehackt worden dan kunnen hackers niks buit maken omdat alles offline opgeslagen staat.

Daarnaast staan de back-ups van Bitvavo in kluizen die 24/7 gemonitord worden. Ook werkt Bitvavo met het zogenaamde Multi-signature protocol. Dit houdt in dat hele grote transacties alleen kunnen worden opgestart wanneer er handmatig goedkeuring van meerdere personen is geweest.

Naast bovenstaande veiligheidsmaatregelen kun je ook als gebruiker verschillende dingen doen om je account beter te beveiligen. Denk hierbij aan de Twee factorauthenticatie (2FA) en apparaat- en IP-beheer.

Ook Litebit doet verschillende dingen om de veiligheid van hun platform te garanderen. Litebit is een van de oudste crypto brokers van Nederland en gaat dus al wat jaartjes mee. Daarnaast is dit bedrijf geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Overigens heeft Litebit in het verleden wel wat problemen gehad. Zo is het platform maar liefst drie keer gehackt. Bij deze hack zijn verschillende persoonsgegevens buit gemaakt. 

Als gebruiker van Litebit is het dan ook ontzettend belangrijk om al je gegevens goed op te slaan en de veiligheidsmaatregelen serieus te nemen. Denk hierbij aan een 2FA. 

Winnaar: Bitvavo

Wat ons betreft scoort Bitvavo beter op veiligheid dan Litebit. Bitvavo doet er alles aan om hun platform veilig te houden en heeft verschillende veiligheidsmaatregelen voor gebruikers. Litebit doet dit opzich ook goed maar het feit dat deze broker drie keer (!) gehackt is baart ons zorgen.


Bitvavo vs Litebit gebruiksgemak

We zijn aangekomen bij het laatste onderdeel van deze: Bitvavo vs Litebit: welke crypto broker is beter? In deze sectie gaan we kijken naar het gebruiksgemak van de verschillende crypto brokers.

Allereerst Bitvavo: de missie van Bitvavo is om cryptocurrencies kopen en verkopen toegankelijk te maken voor jong en oud. Dit doet Bitvavo door een zeer simpel en overzichtelijk platform neer te zetten. Van alle brokers die we gebruikt hebben in het verleden is Bitvavo onze favoriet op het gebied van gebruiksgemak.

Bitvavo beschikt over een goede website waar je kunt inloggen om cryptocurrencies te kopen, verkopen of te verhandelen. Ook heeft Bitvavo een mobiele app die je op zowel iOS als Android kunt downloaden. 

Bitvavo is ideaal voor beginners maar ook voor gevorderden handelaren en daytraders biedt Bitvavo genoeg mogelijkheden. Zo kun je via Bitvavo ook gebruik maken van een geavanceerde interface die perfect geschikt is voor het daytraden met crypto's. Hieronder een screenshot van deze geavanceerde modus.

Bitvavo geavanceerde traden

Ook Litebit staat bekend om het gebruiksgemak voor gebruikers. Het Litebit platform is overzichtelijk en werkt goed. 

Net als bij Bitvavo is er ook bij Litebit een mobiele app te downloaden op zowel Androis als iOS. Beiden mobiele applicaties werken goed en snel.

Minpuntje van Litebit? Je kunt hier niet terecht als je echt wilt gaan daytraden. Het is namelijk niet mogelijk om buying signals in te zien en er is geen geavanceerde interface.

Winnaar: Bitvavo

Zowel Bitvavo als Litebit scoren goed op het gebied van gebruiksgemak. Beide platformen maken het ontzettend makkelijk om snel en eenvoudig cryptocurrencies aan te schaffen. Toch scoort Bitvavo net even wat beter op deze categorie omdat Bitvavo ook beschikt over een geavanceerde interface. Dit maakt Bitvavo ideaal voor bijvoorbeeld daytraders.


Welke broker is beter: Bitvavo of Litebit?

Dat was hem dan! Onze Bitvavo vs Litebit vergelijking. Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel hebben beide crypto brokers hun voor- en nadelen. Toch kan er wat ons betreft maar een de winnaar zijn en dat is Bitvavo.

Als jij twijfelt tussen Bitvavo en Litebit dan zouden we je in veel gevallen aanraden om te kiezen voor Bitvavo. Bitvavo scoort namelijk beter op gebruiksgemak, veiligheid, aanbod en rekent tenslotte veel lagere kosten dan Litebit. Ook in ons eerdere artikel over Bitvavo vs Bitcoin Meester kwam eerstgenoemde als beste naar voren.

Waar je bij Litebit gemiddeld gezien 2% aan kosten kwijt bent is dit bij Bitvavo slechts 0.25%. Dit is een gigantisch verschil wat je op de lange termijn veel extra geld gaat kosten. Bovendien krijg je nu tijdelijk een welkomstbonus bij Bitvavo waardoor je de eerste 1000 euro geen handelskosten betaald over de cryptocurrencies die je koopt.

Kortom, als jij overweegt te beginnen met investeren in cryptocurrency dan zouden je we zeker adviseren om te kiezen voor Bitvavo inplaats van Litebit. Bitvavo is namelijk het beste alternatief voor Litebit.

Bitvavo

Geschikt voor

Beginnende / gevorderden beleggers

Aanbod

150+ munten

Kosten

Max 0,25%

Mobiele app

Ja

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Litebit

Geschikt voor

Beginners

Aanbod

50 munten

Kosten

2%

Mobiele app

JaVeelgestelde vragen

Wat zijn Bitvavo en Litebit?

Bitvavo en Litebit zijn twee bekende crypto brokers uit Nederland. Op deze platformen of exchanges kun je op een simpele en makkelijke manier beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Via deze link ontdek je welke van deze twee brokers het beste is.

Hoe hebben jullie Bitvavo en Litebit vergeleken?

In deze Bitvavo of Litebit vergelijking hebben wij beide crypto brokers op verschillende criteria beoordeeld. Denk hierbij aan gebruiksgemak, handelskosten, veiligheid, unieke functionaliteiten en het aanbod aan cryptomunten bij de beide platformen. Ook hebben we gekeken naar bestaande reviews en ervaringen van klanten bij dit platform. Benieuwd naar onze eindbeoordeling? Klik hier!

Is Bitvavo Beter dan Litebit?

Bitvavo is beter dan Litebit om meerdere redenen. Zo hanteert Bitvavo lagere handelskosten, werkt de website beter en wordt de veiligheid beter gewaarborgd. Bovendien bespaar je veel geld door de lagere handelkosten.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>