• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • Bitvavo vs Bitcoin Meester: Wat is de beste optie? [2022]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 13/10/2021

Welke crypto broker is beter: Bitvavo of Bitcoin Meester? In dit artikel hebben we een uitgebreide vergelijking gedaan waarin we beide crypto brokers met elkaar hebben vergeleken op verschillende aspecten.

Benieuwd welke broker beter is? Lees dan gauw verder!


Wat zijn de verschillen tussen Bitvavo en Bitcoin Meester?

Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillen tussen Bitvavo en Bitcoin Meester hebben we hieronder een overzicht waarin beide brokers met elkaar worden vergeleken.

Beste keuze


Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste Crypto broker van NL
 • Slechts 0.25% handelskosten
 • Meer dan 160+ cryptovaluta beschikbaar

Voordelen Bitcoin Meester

 • Grootste aanbod cryptovaluta in Nederland
 • Eenvoudig cryptocurrency kopen en verkopen
 • Nederlandse Support

Nadelen Bitvavo

 • Geen

Nadelen Bitcoin Meester

 • Hoge kosten

Aanbod Bitvavo
160+ Cryptovaluta

Aanbod Bitcoin Meester
200+ Cryptovaluta

Fees / Handelskosten Bitvavo
Max 0.25% (goedkoopste van NL)

Fees / Handelskosten Bitcoin Meester
1% gemiddeld (Heel duur)

Betaalmethodes Bitvavo
iDeal, SEPA, Bancontact, MyBank, SOFORT, Giropay

Betaalmethodes Bitcoin Meester
iDeal, SEPA, Bancontact, MyBank, SOFORT, Giropay

Mobiele app
iOS en Android

Mobiele app
iOS en Android

Veiligheid
2FA, Biometric security, Offline cold storage

Veiligheid
2FA,

Staking
Ja

Staking
Ja

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Hoe hebben wij deze Bitvavo vs Bitcoin Meester vergelijk gedaan?

 • Stap 1

 • Stap 2

 • Stap 3

Data verzamelen

Om een goede uitspraak te doen over welke broker beter is (Bitvavo of Bitcoin Meester) verzamelen we eerste alle belangrijke data die we nodig hebben om een goede vergelijking te maken. Al deze data is afkomstig van de officiële websites van de partijen zodat we zeker weten dat dit 100% kloppend is. Wij hebben al eerder een vergelijking gemaakt van Bitvavo vs Litebit.  


Bitvavo vs Bitcoin Meester handels kosten / fees

We beginnen deze vergelijking tussen Bitvavo en Bitcoin meester door te kijken naar het verschil in handelskosten en fees. Hieronder behandelen we kort de verschillen tussen de handelskosten en fees van Bitvavo en Bitcoin Meester

Bitvavo hanteert handelskosten van maximaal 0.25%. Hiermee is Bitvavo veruit de goedkoopste crypto broker van Nederland. Er is geen enkele broker die ook maar in de buurt komt van de lage transactiekosten die Bitvavo hanteert.

Ook rekent Bitvavo geen kosten voor storten van geld op je account, dit is bij Bitcoin Meester in sommige gevallen wel zo. Buiten de lage transactiekosten heeft Bitvavo ook nog een leuke actie voor nieuwe crypto handelaren. Als je via deze link een account aan maakt betaal je over de eerste 1000 euro namelijk geen handelskosten.

De gemiddelde handelskosten bij Bitcoin Meester liggen op zo'n 1.00%. De handelskosten en fees die je betaalt bij Bitcoin Meester kunnen verschillend per munt en op welk moment een trade plaats vindt. Als je vaker handelt dan wordt dit bij Bitcoin Meester beloond. Bitcoin Meester werkt met verschillende VIP niveau's waardoor je de handelskosten flink naar beneden kunt krijgen als je veel trade. Hieronder een screenshot van het VIP model van Bitcoin Meester.

Bitcoin Meester vs Bitvavo

Winnaar: Bitvavo

Bitvavo is vele malen goedkoper dan Bitcoin Meester. Door te handelen via Bitvavo betaal je simpelweg veel minder kosten waardoor je op de lange termijn meer rendement over houdt. Met maximale handelkosten van 0.25% is er geen enkele broker die zo goedkoop is als Bitvavo.


Bitvavo vs Bitcoin Meester aanbod

Als jij overweegt cryptocurrencies te gaan handelen via een broker dan dient deze broker uiteraard een goed aanbod aan verschillende cryptomunten te hebben. Hieronder bespreken we het verschil in aanbod tussen de twee brokers. Heeft Bitvavo een beter aanbod dan Bitcoin Meester?

Bij Bitvavo koop, verkoop en handel je op het moment meer dan 150 verschillende cryptomunten. Bitvavo groeit snel en voegt maandelijks nieuwe cryptomunten toe aan hun platform. Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd de meest actuele en beste cryptomunten tot je beschikking hebt. Naast de bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple biedt Bitvavo ook exclusievere projecten zoals Ark, Coti en Vechain aan.

Aanbod bitvavo

Bij Bitvavo handel je snel en gemakkelijk in meer dan 150 verschillende cryptomunten.

Bitcoin Meester biedt op het moment meer dan 200 verschillende cryptomunten aan. Geen enkele Nederlandse cryptobroker heeft zo'n groot aanbod als Bitcoin Meester. Het grote aanbod dat Bitcoin Meester heeft is een van de redenen dat dit platform de afgelopen tijd zo hard is gestegen in populariteit. Uiteraard biedt Bitcoin Meester alle bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple aan. Daarnaast is het ook mogelijk om andere onbekendere projecten zoals Shiba Inu, Solano en Polkadot te kopen via Bitcoin Meester.

Bitcoin meester aanbod

Als je op zoek bent naar een crypto broker met een groot aanbod dan is Bitcoin Meester waarschijnlijk je beste keuze. Bitcoin Meester biedt namelijk meer dan 200 verschillende cryptovaluta aan. In Nederland is er geen enkele cryptobroker die zo'n groot aanbod heeft als Bitcoin Meester.


Bitvavo vs Bitcoin Meester veiligheid

Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency via een broker is de veiligheid natuurlijk belangrijk. Hoe veilig zijn Bitvavo en Bitcoin Meester? We geven antwoord op deze vraag in de sectie hieronder.

Het beveiligen van cryptocurrencies en de gegevens van klanten is volgens Bitvavo hun hoogste prioriteit. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de veiligheid van het platform en van gebruikersaccounts.

Allereerst worden alle Bitvavo-medewerkers gescreend en dienen zij zich aan verschillende veiligheidsprotocollen te houden. Daarnaast zit het grootste gedeelte van de cryptocurrency bij Bitvavo in de zogenaamde 'cold wallet'. Dit houdt in dat alles offline en op veilige locaties bewaard wordt.

Ook staan de back-ups van Bitvavo in kluizen die 24/7 gemonitord worden. Bovendien werkt Bitvavo met het zogenaamde Multi-signature protocol. Dit houdt in dat hele grote transacties alleen kunnen worden opgestart wanneer er handmatig goedkeuring van meerdere personen is geweest.

Als gebruiker kun je je Bitvavo account op meerdere manieren beveiligen. Zo kun je kiezen voor de Tweefactorauthenticatie (2FA) waardoor je alleen kunt inloggen als je beschikt over deze code. Ook is er een apparaat- en IP-beheer waardoor er niet ingelogd kan worden op onbekende apparaten en via IP-adressen die niet herkend worden. Als laatste heeft Bitvavo een Antiphishingbescherming.

Ook bij Bitcoin Meester wordt er veel gedaan om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Zo wordt 95% van alle cryptomunten offline opgeslagen. In het geval van een cyberaanval zal er niet meer dan 5% van alle middelen kwijt kunnen raken. Daarnaast werkt ook Bitcoin Meester met de zogenaamde 2FA (two-factor authenticatie) via Google. Via de Google Authenticator dien je een code in te vullen, elke keer dat je inlogt. Hierdoor is de kans op hacking een stuk kleiner. Je kunt er ook voor kiezen deze code via e-mail te ontvangen echter is het via de Google Authenticator een stuk veiliger. Daarnaast adviseert Bitcoin Meester altijd een sterk wachtwoord te kiezen.

Winnaar: Bitvavo

Bitvavo is wat ons betreft de winnaar op het gebied van veiligheid. Wanneer je de website van Bitvavo bezoekt merk je echt dat ze alles doen om de veiligheid van klanten en het platform te waarborgen. Zo vertellen ze precies hoe de crypto beveiligt wordt en wordt er verteld welke veiligheidsmaatregelen de crypto broker neemt. Bij Bitcoin Meester is deze informatie een stuk minder goed te vinden en bovendien veel minder uitgebreid. 


Bitvavo vs Bitcoin Meester gebruiksgemak

We zijn aangekomen bij het laatste onderdeel van deze: Bitvavo vs Bitcoin Meester: welke crypto broker is beter? In deze sectie gaan we kijken naar het gebruiksgemak van de verschillende crypto brokers.

Bitvavo is waarschijnlijk het meest gebruiksvriendelijke platform wat wij ooit gebruikt hebben voor het aankopen van cryptomunten. Gebruiksvriendelijkheid staat bij Bitvavo hoog in het vaandel. De missie van Bitvavo is namelijk om cryptomunten toegankelijk te maken voor iedereen door een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden.

Bitvavo is hier goed in geslaagd en je kunt eigenlijk heel gemakkelijk beginnen met het kopen van cryptomunten via Bitvavo. Voor gevorderden handelaren is er overigens ook een geavanceerde interface beschikbaar die zich perfect leent voor daytraden van cryptomunten.

Daarnaast beschikt Bitvavo over een gebruiksvriendelijke mobiele app die zowel op Android als op iOS beschikbaar is. Via deze app kun je snel en makkelijk cryptomunten kopen, verkopen en verhandelen.

Ook Bitcoin Meester is een platform dat super simpel en eenvoudig werkt. Zelf hebben we al een aantal jaar een Bitcoin Meester account en wat ons betreft is de gebruiksvriendelijkheid van Bitcoin Meester minstens zo goed als Bitvavo.

Bitcoin Meester heeft een overzichtelijke mobiele app die je kunt downloaden op zowel Android als iOS. Via deze app koop en verkoop je gemakkelijk cryptomunten. Enige minpuntje? Bitcoin Meester heeft geen geavanceerde handels interface. Dit maakt Bitcoin Meester iets minder geschikt voor day traders.

Winnaar: Bitvavo

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoren Bitvavo en Bitcoin Meester allebei goed. We vonden het dan ook moeilijk om een winnaar voor deze categorie aan te wijzen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om Bitvavo uit te roepen tot winnaar omdat Bitvavo wel een geavanceerde interface hebt waar je kunt daytraden en Bitcoin Meester niet.


Welke broker is beter: Bitvavo of Bitcoin Meester?

Bitvavo en Bitcoin Meester zijn wellicht wel de bekendste twee brokers van Nederland. Maar welke van de twee is in onze ogen nu de beste crypto broker? In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "welke crypto broker is beter: Bitvavo of Bitcoin Meester?"

Bitvavo is wat ons betreft de winnaar in deze vergelijking. Op meerdere vlakken scoort Bitvavo namelijk een stuk beter dan Bitcoin Meester. 

Allereerst zijn de handelskosten bij Bitvavo vele malen goedkoper dan bij Bitcoin Meester. Waar je bij Bitvavo slechts 0.25% betaalt is dit bij Bitcoin Meester gemiddeld gezien 1%. Bovendien ontvang je als nieuwe klant bij Bitvavo ook nog eens leuke welkomstbonus waarbij je 1000 euro kunt handelen zonder hier transactiekosten voor te betalen. Bij Bitvavo ben je dus veel minder geld kwijt aan commissies en handelskosten wat je rendement uiteraard ten goede komt.

Na een uitgebreid onderzoek zijn we ook van mening dat de veiligheid bij Bitvavo net iets beter in elkaar zit dan bij Bitcoin Meester. Zo wordt er op de website van Bitvavo duidelijk aangegeven wat zij allemaal doen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. 

Ook kwa gebruiksgemak wint Bitvavo het wat ons betreft. De mobiele app werkt super goed en alles ziet er heel overzichtelijk en duidelijk uit. Crypto kopen via Bitvavo is een eitje en eigenlijk kan iedereen binnen minuten al beginnen met het kopen van crypto.

Het enige punt waar Bitcoin Meester beter op scoort is het aanbod. Echter vermoeden we dat het niet lang meer gaat duren voordat Bitvavo een groter aanbod heeft dan Bitcoin Meester. De afgelopen maanden heeft Bitvavo namelijk meer dan 60 cryptomunten toegevoegd aan hun platform. Naar verwachting verschijnen er de aankomende tijd nog veel meer nieuwe munten op Bitvavo.

Kortom, als jij overweegt te beginnen met investeren in cryptocurrency dan zouden je we zeker adviseren om te kiezen voor Bitvavo inplaats van Bitcoin Meester.

Bitvavo

Geschikt voor

Beginnende / gevorderden beleggers

Aanbod

150+ munten

Kosten

Max 0,25%

Mobiele app

Ja

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Bitcoin Meester

Geschikt voor

Daytraders / ervaren handelaren

Aanbod

+200 munten

Kosten

1%

Mobiele app

Ja


Nog meer leren over crypto's? Leer alles wat je moet weten in de beste crypto cursus!


Veelgestelde vragen

Wat zijn Bitvavo en Bitcoin Meester?

Bitvavo en Bitcoin Meester zijn twee bekende crypto brokers uit Nederland. Op deze platformen of exchanges kun je op een simpele en makkelijke manier beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Via deze link ontdek je welke van deze twee brokers het beste is.

Hoe hebben jullie Bitvavo en Bitcoin Meester vergeleken?

In deze Bitvavo of Bitcoin Meester vergelijking hebben wij beide crypto brokers op verschillende criteria beoordeeld. Denk hierbij aan gebruiksgemak, handelskosten, veiligheid, unieke functionaliteiten en het aanbod aan cryptomunten bij de beide platformen. Ook hebben we gekeken naar bestaande reviews en ervaringen van klanten bij dit platform. Benieuwd naar onze eindbeoordeling? Klik hier!

Is Bitvavo Beter dan Bitcoin Meester?

Bitvavo is beter dan Bitcoin Meester om meerdere redenen. Zo hanteert Bitvavo lagere handelskosten, werkt de website beter en wordt de veiligheid beter gewaarborgd. Bovendien bespaar je veel geld door de lagere handelkosten.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>