Hoe werkt het uitbetalen bij Bitvavo eigenlijk? Hoe kun je geld opnemen bij Bitvavo? En hoelang duurt het voordat je winst op je rekening staan? Bovenstaande vragen zien we ontzettend vaak terugkomen in onze inbox en om deze reden hebben we besloten een artikel te schrijven waarin we antwoord geven op al deze vragen.

Bitvavo is momenteel namelijk een van de beste en populairste brokers van Nederland. Steeds meer mensen beleggen bij Bitvavo en dat is een goede keuze. Geen enkele crypto broker hanteert namelijk zulke lage handelskosten. Benieuwd hoe je geld kunt opnemen bij Bitvavo en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Hoelang duurt het uitbetalen bij Bitvavo?

Bitvavo verwerkt uitbetalingen en opnames altijd direct. Dit betekent dat je winst of geld vaak binnen 24 uur op je rekening staat.

Let wel op: Bitvavo verwerkt alleen transacties op werkdagen (maandag tot vrijdag) en dus niet in het weekend. Als jij in het weekend besluit geld op te nemen dan zal deze transactie in veel gevallen pas maandag verwerkt worden. Ook heeft het betalingsverkeer invloed op wanneer de opname zal worden bijgeschreven op je rekening.

Onze ervaringen met het uitbetalen van Bitvavo zijn positief. Bitvavo stort het geld vaak snel en we zien dan ook dat geld opnames vaak ontzettend snel op onze rekening staan.


Bitvavo Geld opnemen: hoe werkt dat?

Een van de redenen dat Bitvavo zo populair is, is het feit dat het platform super gebruiksvriendelijk werkt. Dit zien we ook terugkomen bij het geld opnemen. Uitbetalen via Bitvavo is namelijk ontzettend simpel en wordt in veel gevallen snel afgehandeld.

Een van de redenen dat Bitvavo zo populair is, is het feit dat het platform super gebruiksvriendelijk werkt. Dit zien we ook terugkomen bij het geld opnemen. Uitbetalen via Bitvavo is namelijk ontzettend simpel en wordt in veel gevallen snel afgehandeld.

Stap 1: Bankrekening koppelen

Om geld op te nemen via Bitvavo dien je eerst je account te verifiëren met je rekeningnummer. Zonder deze verificatie is het niet mogelijk om geld te storten of geld op te nemen bij Bitvavo. In de onderstaande screenshot zie je hoe je een bankrekening kan koppelen.

Bitvavo rekening koppelen

Stap 2: Cryptomunten omzetten in geld

Geld opnemen bij Bitvavo kan alleen wanneer je je cryptomunten verkocht hebt. Als jij winst hebt behaald met crypto dien je dus eerst je crypto's om te zetten in euro's.

Om deze munten te verkopen dien je naar je eigen crypto wallet te gaan en de coin te selecteren die je wilt verkopen. Vervolgens kom je op onderstaand scherm terecht:

Navigeer naar het tabblad 'verkopen' en selecteer vervolgens hoeveel euro je wilt verkopen. Wanneer je dit hebt gedaan zie je hoeveel je betaalt en kun je vervolgens op de knop 'verkopen'. 

Stap 3: Tegoed opnemen

Wanneer je de digitale valuta hebt omgezet naar euro's kun je het tegoed opnemen. Via het startscherm kun je klikken op de knop 'Tegoed opnemen'

Selecteer het bedrag dat je wilt opnemen en Bitvavo

Hierboven zie je een voorbeeld van de transactie van Bitvavo. Bitvavo betaalt altijd uit onder de naam stichting Bitvavo Payments met een BunQ IBAN.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>